Partyflock
 
Flockonderwerp · 88281
­ Nederland
 
Mijn mening is dat deze voor mensen is, die beter geen honden kunnen nemen :no:

Ik heb het wederom met eigen ogen gezien dat er een band schokken bleef geven aan een hond en de gehele nek brandwonden en ontstekingen vertoonden (n).

Als je een hond neemt, neem dan er gewoon de tijd voor om hem persoonlijk goed op te voeden, als je daar geen tijd voor hebt, neem dan ook geen hond!
laatste aanpassing
 
Ik ben ook tegen zo'n band...
Als andere mensen hem gebruiken, moeten zij weten. Maar bij mij komt hij niet in huis.
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 10 september 2008 om 16:05:
Als andere mensen hem gebruiken, moeten zij weten

Vind dat zulke dingen verboden moeten worden.
 
Zo denk ik ook over de halty. En met mij nog iemand hier op flock... maar helaas in extreme gevallen blijken ze soms heel soms toch noodzakelijk te zijn.

Oorspronkelijk ben ik ook tegen een slipketting... maar rarara wie heeft er zelf uiteindelijk ook even mee rond gelopen?
laatste aanpassing
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 10 september 2008 om 15:09:
Als je een hond neemt, neem dan er gewoon de tijd voor om hem persoonlijk goed op te voeden, als je daar geen tijd voor hebt, neem dan ook geen hond!

HELEMAAL MEE EENS!!!!!!!!!!!

Ik volg een cursus om gedragstherapeut te worden in Barneveld op het cursus centrum, bij ons zijn halti's, gentle leaders, slipkettingen, anti blafbanden, anti trektuigen en alle ander martelwerktuigen voor honden ten strengste verboden!!!! Als je je hond normaal en goed opvoed, (op een goede hondenschool) dan zijn al deze dingen ook zwaar overbodig!!!!
 
Ik vind het nogal wat dat je het allemaal martelwerktuigen noemt. Eigenlijk zeg je daarmee dat ik mijn hond martel.
Als ik 1 ding heel zeker weet is dat ik haar niet martel.

De slipketting is ons zelfs aangeraden door de hondenschool. Toen wij navraag hadden gedaan bij onze gedragstherapeute, leek het zelfs haar een goed plan om er mee te gaan trainen. Onze hond heeft ADHD (bewezen, dus niet zomaar een flappertje uit omdat ze druk is) en met een gewone halsband kon je het niet aan haar verstand krijgen dat ze moest volgen.

Misschien dat ik er ook bij moet vermelden dat onze hond ook geen snoepjes mocht hebben toen der tijd (nu nog niet), dus dat we haar nooit hebben kunnen belonen met iets eetbaars als ze iets goeds deed. En speeltjes waren niet toegestaan op de trainingen ivm afleiding voor andere honden.
En het is niet zo dat we de tijd er niet in hebben gestopt of hebben willen stoppen. We hebben er veeeeeeeeeel tijd in gestopt en nu nog. Als wij van die personen waren die een hond hadden omdat het leuk is om te hebben, dan stond ze allang op marktplaats gezien haar gezondheidstoestand. Als iets alle tijd opslokt, dan is het de hond wel. Met liefde en plezier hoor, begrijp me niet verkeerd.

Maar ik wilde dit wel eventjes kwijt want ik vind niet dat ik mijn hond martel aangezien wij wel een slipketting hebben gebruikt.
laatste aanpassing
 
Ik heb voor 1 van mijn honden een halti en ook ik vind dat geen marteltuig. Nu heeft ie hem niet altijd aan maar Danger is wel een hele drukke hond. Als hij de halti om heeft trekt ie veel minder.

En soms krijgt ie een muilkorf op als ik hem loslaat hier achter op het veld omdat ie echt alles opvreet, plasticzakjes, folie, botjes. En als ik hem dan roep als ie iets in zijn bek heeft dan slikt ie het of snel door of komt pas als ie het op heeft. Aaangezien ik geen zin heb in verstopping zet ik dan toch liever die muilkorf op.
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 10 september 2008 om 20:43:
De slipketting is ons zelfs aangeraden door de hondenschool.

Ik vraag me af wat voor een hondenschool dat dan is? Op de meeste hondenscholen mag je niet met zo'n ding trainen.


Uitspraak van verwijderd op woensdag 10 september 2008 om 20:43:
Ik vind het nogal wat dat je het allemaal martelwerktuigen noemt.

Sorrie alsk je beledigd heb, zo bedoel ik het natuurlijk niet. Maar bij ons op de cursus noemen ze al die dingen nou eenmaal zo.... En ik zeg ook niet dat jij je hond martelt, de meeste mense hier in Nederland kopen geen hond om hem vervolgens te mishandelen. En jij dus ook niet!!!! Anders moet je eens op www.quiebus.nl, de link licentiehondenscholen aanklikken en dan 1 van de verbodsbordjes aanklikken, daar staat precies uitgelegd wat ik probeerde uit te leggen. Via hun volg ik ook mijn opleiding tot gedragstherapeut.


Uitspraak van verwijderd op woensdag 10 september 2008 om 22:32:
Ik heb voor 1 van mijn honden een halti en ook ik vind dat geen marteltuig.

De meeste mensen weten helemaal niet wat je een hond aandoet om zoon ding om te doen. En ook deze dingen worden helaas nog op heel veel hondenscholen aangeraden. Ik zou mijn hond nog eerder een slipketting omdoen dan zoon halti geval... Bij een halti zeg je namelijk continu tegen je hond dat jij de baas bent. Daar wordt een hond heel onzeker van. Waardoor de band tussen jou en je hond steeds minder wordt. Tis natuurlijk wel de bedoeling dat jij de baas bent!! Maar een goeide roedelleider hoeft niet continu tegen zijn hond te zeggen dattie de baas is. Dat doet een wolf in de natuur ook niet. Iets op de neus van een hond leggen (je hand of een poot van een andere hond of zoon halti is namelijk een dominante handeling) Daarbij komt bij dat als je een halti omdoet en de hond trek, dat ding ook nog eens samentrek om zijn neus en je de hond een correctie geeft bij elke keer als hij trekt! Daarom lopen al die hondjes aan halti's ook zoo netjes aan de lijn. Als jij namelijk je hand op de neus van een hond legt en je knijpt zachtjes in zijn neus dan is dat een correctie. Dit zie je honden onderling ook doen in een roedel. Dat is de reden waarom wij er zo tegen zijn op de cursus en op onze hondenschool. Het jammere aan halti's ed is dat dat wel werk als je um om heb... maar zo gauw je um afdoet trekt de hond gewoon weer. Het is dus het probleem verleggen en niet verhelpen. Om een goede hondenschool zullen ze je nauwkeurig begeleiden om dit probleem op te lossen.
laatste aanpassing
 
Uitspraak van verwijderd op donderdag 11 september 2008 om 13:40:
Ik vraag me af wat voor een hondenschool dat dan is? Op de meeste hondenscholen mag je niet met zo'n ding trainen.

Bij mijn hondenschool zijn ze ook tegen slipkettingen, klopt. Maar voor de 'extreme' gevallen raden ze het op een gegeven moment wel aan. Het kwam dus zelden voor en helaas hoorde onze hond er bij. We hebben heel hard moeten trainen om de juiste correctie op het juiste moment te geven. En toen dat eenmaal goed ging, ging het trainen ook echt super! Verschil van dag en nacht. En mijn handen konden weer genezen ;)

Uitspraak van verwijderd op woensdag 10 september 2008 om 22:32:
Aaangezien ik geen zin heb in verstopping zet ik dan toch liever die muilkorf op.

Je hebt wel door dat je hond zweet via de bek? Toevallig was SDK hier net nog en die vertelde dus ook over iemand die vandaag (met dit hete weer!!!) een muilkorf om de hond had gedaan. Met dezelfde reden! Ik vind een muilkorf persoonlijk ook geen goed middel, maar ook deze hebben wij helaas eentje in huis :cry: dit omdat Gabber zichzelf anders kapot bijt. Ze heeft hem ZELDEN om, enkel als het de kluiten uit gaat wassen. Haar bek zijn haar handen.... ik zou het zelf ook niet prettig vinden om met mijn handen vast gebonden het leven door te moeten of buiten te rennen.
laatste aanpassing
 
De halti werd bij een andere hond aangeraden bij de hondenschool van martin gaus.

Ik zat daar toen op cursus met Devil de halti heb ik later aangeschaft voor Danger. Maar hij heeft pas een nieuwe halsband gehad, dus de halti ligt weer ergens opgeborgen.

Ik zet de muilkorf eigenlijk bija nooit op, meestal loop ik in de bossen daar ligt niks waar ik me druk over maak, maar hieracher op het veldje ligt wel veel troep.
Ik zie op mijn werk redelijk vaak operaties van vreemde voorwerpen en dat zijn niet de prettigste operaties. Die wil ik gewoon voorkomen. Gelukkig poept Danger tot nu toe altijd alles uit. (Peperkoek doet het goed)
Uitspraak van verwijderd op woensdag 10 september 2008 om 18:10:
Zo denk ik ook over de halty. En met mij nog iemand hier op flock... maar helaas in extreme gevallen blijken ze soms heel soms toch noodzakelijk te zijn.

Dat is bij mij het geval helaas :( Ik ben er tegen, maar er kwam een moment dat het even niet anders meer kon uit veiligheids overwegingen.
Ik weet wat een Halty doet en ik ben er niet trots op, maar ik wil ongelukken kost wat kost voorkomen. Al weet ik zeker dat er een dag komt dat het niet mee nodig zal zijn. En naar die dag kijk ik nu al uit!

Ik gebruik geen halti, omdat mijn hond trekt aan de riem. In tegendeel, als ik met een gewone halsband met hem loop, loopt hij keurig mee. Alleen als hij een andere hond ziet wil wordt hij heel onrustig. Dit ligt aan mij en dat weet, er wordt aan gewerkt. Maar tot die tijd loop ik in de woonwijk met een halti. Wil het niet op mn geweten hebben dat hij op een teckel gaat zitten of iets dergelijks. Heb lang gewacht met er 1 om doen, omdat ik weet wat het met een hond doet. Soms kun je niet anders. En een compleet positieve benadering en opvoeding (goed gedrag belonen, slecht gedrag negeren) werkt bij een Boerboelnou eenmaal niet altijd.. Het zjn testers van je welste en als je alles wat niet goed is alleen maar negeerd, gaan ze met je aan de haal, lachen je gewoon uit. :)

Blafbanden oid zou ik daarin tegen never nooit doen.
Laat een hond lekker blaffen, ze kunnen niet praten he!

Een muilkorf tijdens het wandelen vind ik ook niks. Laat hem dan niet los lopen ;) Een hond zweet alleen maar door de voetzolen en de tong. En die bek open en hijgen moet een hond gewoon kunnen doen, al helemaal als hij aan het spelen/ rennen is. :flower:
laatste aanpassing
it is mijn mening he ;) Zoals iedereen zijn of haar mening heeft :)
laatste aanpassing
 
Ieder zijn eigen mening idd , maar ja ik laat hem soms graag ff rennen op het veldje
Ik zet de muilkorf op als ik hem loslaat en doe hem weer af als ie aan de riem gaat. Hij heeft dat ding dan hoogstens 5 minuten om.
 
Uitspraak van verwijderd op donderdag 11 september 2008 om 13:40:
Ik vraag me af wat voor een hondenschool dat dan is? Op de meeste hondenscholen mag je niet met zo'n ding trainen.

Ik heb zelf altijd les gegeven op een hondenschool en daar waren ze niet verboden hoor ;)
Daar werden ze aangeraden mits je weet WANNEER en HOE je de hond moet corrigeren ;)
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 16 september 2008 om 12:03:
Daar werden ze aangeraden mits je weet WANNEER en HOE je de hond moet corrigeren

Bij ons worden honden nooit gecorrigeerd. Foutief gedrag wordt over het algemeen genegeerd, en wij leren een verbale correctie aan.. het woordje "nee". Verder wordt er niet gecorrigeerd d.m.v. rukken en trekken aan een riem bijv. Bij ons wordt alleen goed gedrag beloond.
laatste aanpassing
 
Dan wens ik je ENORM veel succes als je ooit een hond tegenkomt als de mijne. Ontzettend veel succes.
Onze eerste hondenschool deed het namelijk ook zo. Allemaal erg leuk en aardig, maar na een heel aantal maanden intensief trainen werden wij wel aan de kant gezet omdat onze hond een stoorzender was in de groep.
Bij de andere hondenschool (op aanraden van SDK) werkte ze wel met correcties en sinds die dag is de zon weer gaan schijnen in ons huisje ;)

Voor iedere hond heb je denk ik een andere training nodig. En bij onze hond heb je zeker wel correcties nodig. Ook uiteraard de verbale correctie. Maar dat leer je allemaal. Eerst verbaal en dan de correctie.

Onze hond negeren bij foutief gedrag is echt geen optie. Dat ziet ze eerder aan als beloning, want schijnbaar mag ze het doen en zegt het baasje er niets van.
Maar naast de hond, heb je uiteraard denk ik ook de baas waar je naar moet kijken. BV mijn moeder, zij zou nooit een goede verbale correctie kunnen geven. Ze heeft een te zacht stemmetje. Als zij boos was op ons, haar dochters, moesten we soms zelfs lachen om haar stemmetje. Daar in tegen hoeft mijn vader maar 1 keer ZIT te zeggen en de hond loopt niet meer weg tot ze VRIJ hoort.
Uitspraak van verwijderd op donderdag 18 september 2008 om 18:35:
Bij ons worden honden nooit gecorrigeerd. Foutief gedrag wordt over het algemeen genegeerd, en wij leren een verbale correctie aan.. het woordje "nee". Verder wordt er niet gecorrigeerd d.m.v. rukken en trekken aan een riem bijv. Bij ons wordt alleen goed gedrag beloond.

Weet niet watvoor ras je hebt en hoe oud hij of zij is?

Ben van mening dat je moet weten WAT je moet negeren en WAT je beter kunt corrigeren.
Zou idd mooi zijn als je je hond nooit hoeft te straffen/ corrigeren. Zoiets zal bij sommige rassen idd wel werken.
Ben ook van mening dat opvoeding en trainings methode bij elk ras verschilt en zelfs per hond!

Maar mocht je nou een hond treffen als die van LIEF.. of die van mij dan wens ook ik je ENORM veel succes :flower:
Wij komen er iig zeker niet met alles negeren en nooit een keer zelf in de lijn gaan hangen ;)
laatste aanpassing
 
Haha was het maar waar :)
Ja idd, een Border Collie was ook leuk geweest :lol:

(Just Kidding ;) Enzo en Gabber the best!! Ondanks dat het boefjes zijn (L))
Uitspraak van verwijderd op woensdag 10 september 2008 om 15:09:
Als je een hond neemt, neem dan er gewoon de tijd voor om hem persoonlijk goed op te voeden, als je daar geen tijd voor hebt, neem dan ook geen hond!

Uitspraak van verwijderd op woensdag 10 september 2008 om 16:17:
Vind dat zulke dingen verboden moeten worden.

Helemaal mee eens!! (Y)
 
Ach ja ieder zijn mening. Maar 1 ding is zeker en dat is dat de slipketting allang achterhaald is en dat zoon ding meer schade aanricht als goed doet bij een doggie.


Uitspraak van verwijderd op vrijdag 19 september 2008 om 09:22:
Voor iedere hond heb je denk ik een andere training nodig. En bij onze hond heb je zeker wel correcties nodig.

Daar ben ik het absoluut mee eens... elke hond id anders en elke hond leert dingen op zijn manier. Ligt helemaal aan de combi (mens/hond) die je voor je hebt staan.
Bij jou hond moet je wel corrigeren zeg jij?? Doe je dat dan d.m.v. trekken???


Uitspraak van SDK op woensdag 24 september 2008 om 00:54:
Weet niet watvoor ras je hebt en hoe oud hij of zij is?

Ik heb een Lab... nou zijn labjes niet de moeilijkste met trainen... Ma ik kan je 1 ding zeggen.. Als ik mijn hond niet consequent en heel duidelijk opvoed.. dan zou ze echt geen leuke hond zijn! En ook labjes zijn niet altijd even makkelijk (wat heeeel veel mensen denken) Best jammer.
Op de cursus bij ons zijn het heel veel labradors die probleemgedrag vertonen!!! Ook al zou je dat van zoon hond niet gauw verwachten.

Oe en ik vraag me af of je al een keertje op de: www.quiebus.nl hebt gekeken?
 
Natuurlijk niet door trekken. Enige dat je dan bereikt is dat je de keel afknijpt. En de hond moet natuurlijk wel blijven ademen.
Hoe leg ik het in godsnaam uit.... ik zou bijna zeggen: kom langs voor een demonstratie haha :)

En ook al zet je de hele wereld op zijn kop. In mijn ogen werkt de slipketting in sommige gevallen wel en dus zij ze niet altijd achterhaald.
Ik zeg niet dat de eerste de beste er meteen eentje om zijn trekkende hond heen moet doen, maar in sommige gevallen (zoals de mijne) is het wel nodig.

Ik heb trouwens zelf ook 2 labs opgevoed (wel beide kruising) en inderdaad, ook zij kunnen erg lastig zijn (vooral die chocolade van ons). Daar geef ik je gelijk in. Ik wil het ook niet op 1 ras gooien, maar op een groep honden van alle rassen.

Een vergelijking die ik hier zou willen maken is bv bij het opvoeden van kinderen. Een tik zou totaal overbodig *verboden* zijn, ook de pedagogische tik!! Maar om heel eerlijk te zijn denk ik dat iedereen heel goed weet dat het bij sommige kinderen wel zeker nodig is. Met alleen negeren en belonen kom je er niet altijd. En zo ook bij dieren. (nee, ik bedoel nu niet dat ik ooit mijn kinderen ga afranselen)
Als je een methode hebt die werkt, waarmee je je hond/ kind gewenst gedrag kunt laten vertonen ZONDER dat je hond/ kind er onder lijdt.... dus dat je weet wat je doet en je niet onnodig macht opeist of je hond/kind pijnigt, dan denk ik dat je die methode mag gebruiken. Mits je hem met regelmaat evalueert en laat varen op het moment dat blijkt dat het gewenste gedrag ook bereikt kan worden zonder.....

Zo een beetje duidelijk? Ik weet het anders ook niet meer uit te leggen.
laatste aanpassing
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 30 september 2008 om 21:57:
Maar 1 ding is zeker en dat is dat de slipketting allang achterhaald is en dat zoon ding meer schade aanricht als goed doet bij een doggie.

Als je niet weet hoe je de hond moet corrigeren en op welk tijdstip dan richt het idd schade aan..
Anders echt niet hoor! :no:


Uitspraak van verwijderd op dinsdag 30 september 2008 om 21:57:
Doe je dat dan d.m.v. trekken???

Corrigeren mag niet dmv trekken. Ik neem aan dat een slipketting-gebruiker dat ook wel weet.
Uitspraak van verwijderd op woensdag 1 oktober 2008 om 20:22:
Een vergelijking die ik hier zou willen maken is bv bij het opvoeden van kinderen. Een tik zou totaal overbodig *verboden* zijn, ook de pedagogische tik!! Maar om heel eerlijk te zijn denk ik dat iedereen heel goed weet dat het bij sommige kinderen wel zeker nodig is.

Idd :lol: Heb vroeger vaak tikken gehad.. en slechter ben ik er iig niet op geworden... integendeel zelfs...
 
Mijn moeders hond heeft een blafband om als we niet thuis zijn.
En ik vind het werkelijk nergens op slaan dat als je een hond niet kunt opvoeden dat je dan geen hond mag nemen.
Ten eerste ik weet wel zeker dat Cazar goed opgevoed is maar wel anders dan de meeste huishonden.
Want hij is wel puur voor de jacht gefokt en doet dan ook jachttraining.
Het is ook een knetter harde hond.
Het alleen thuis blijven hebben we een half jaar lang steets maar blijven oefenen alleen na verschillende dreigementen van de buren is er toen uit nood een blafband gekomen.
En het ding werkt prima de baterijen zijn er meestal uit tot hij het weer door heeft en dan gaan die er weer in.

Dan lees ik over goed gedrag belonen en fout gedrag negeren.
Nou sorry dat gaat zeker niet op bij hem.
Wat als hij mee het velt in gaat om te jagen en wij dus nog het foute gedrag hebben afgestraft dan kan hij zo in eens wegschieten terwijl er geschoten word en tja met een beetje pech word hij geraakt zitten wij dus niet op te wachten.
Dit betekend niet dat wij onze hond slaan of schoppen.

Ik vind dan ook dat er per hond bekeken moet worden hoe op te voeden enz.
Wij hebben dan ook meerdere honden in huis die allemaal op een andere manier opgevoed worden en ja de rest kan wel alleen thuis zijn.
En voor jullie denken dat mijn moeder 8 uur per dag 5 dagen in de week werkt heeft het mis hij zit hooguit een paar uurtjes per week alleen thuis als ze boodschappen enz moet doen.

En de halti vind ik opzich niet erg alleen als een hond niet blijft trekken want dat is slecht voor zijn nek. Als het om het trekken gaat zou ik hem eerder een anti trek tuig omdoen maar dan wel met dat zachte spul om de bandjes heen anders snijd dat achter de oksels.
 
mijn hond heb ik ook net een band voor besteld, die standaard afgaat als hij blaft en die op afstand bedienbaar is om hem af te richten

die hond is gewoon ZO extreem snel afgeleid en hij jaagt op de kat, dit is de laatste oplossing ander moet hij terug naar hetasiel.. dus ik vind het alleen maar goed van mezelf dat ik dat nog voor hem probeer..
 
overigens heb ik honden getraint en afgericht o bepaalde vlakken, ik weet wel hoe ik zon band moet gebruiken en hoe je daar mee om moet gaan, ik moet wel toegeven dat zon band je hond finaal verpest als je het niet op de juiste manier doet!
toen ik mijn hond kreeg blafte ie de boel bijelkaar en aan de riem trekt ie je rustig omver..
de vorige eigenaar had weinig tijd en hij zat daar veel in de bensch..
die bensch is bij mij niet eens me huis ingekomen..
ook is ie als ie aan de riem loopt giga dominant en wil ie met alles vechten (van pup tot oudere hond)
en dan kan je alles roepen wat je wil maar meneer is aan de riem gewoon oostindichdoof...

het gekke is dat sinds ik de riem grotendeels "afgeschaft" heb hij dus ineens Wel luistert en sosiaal is..
wel moet ik zeggen dat ik dat langzaam aan heb opgebouwt..
En het blaffen is ineens gestopt..
ook katten liet ie in het begin niet met rust alleen zijn mijn katten honden gewent dus werden de rollen snel omgedraait (katten joegen de hond op) nu kijkt ie niet eens een 2eX naar een kat :lol:
en mijn eigenkatten slapen nu samen met hem (L)
zelf zou ik nooit kiezen voor een blafband ik zou dan eerder een halve citroen om zijn nek hangen ofzo..
en een halti heb ik totaal geen ervaring mee en was ook niet van plan om er ooit aan te beginnen ;)
Uitspraak van verwijderd op woensdag 10 september 2008 om 16:17:
Vind dat zulke dingen verboden moeten worden.

ben ik met je eens.


Ik heb t zelfde hier.
mijn buurman kwam vorige week bij mij op t werk boodschappen doen
hij melde me dat ie maar weg gegaan was van huis omdat de hond maar bleef blaffen. :X
oke kan dacht ik maar toen ik ging nadenken dacht ik ik heb nog nooit iemand er over gehoord en kan t me ook niet voorstellen tuurlijk blaft ie als er op t raam geklopt wordt of als de deurbel gaat maar echt niet zomaar en hij zegt dat ie de hele dag door blijft blaffen..

vind t zo raar en weet niet echt wat ik er aan kan doen.!
hij is nu in de woonkamer omdat de buurkinderen hem klieren als ie in de gang zit.