Partyflock
 
Flockonderwerp · 86746
­ Nederland
 
Poll, geopend op dinsdag 12 augustus 2008, looptijd van 5707.3 dag.
Iedereen · Mannen · Vrouwen

Universiteit of kliniek europees erkende specialisten dermatologie

2100%
alternatieve geneeswijzen
00%
universiteit
00%
specialisten dermatologie

Zoals vele van jullie weten, heeft onze hond een voedselallergie waar we al bijna 2 jaar mee aan het modderen zijn. Elke keer denken we dat we het hebben gevonden om het tegen te gaan, maar elke keer weer komt de jeuk terug samen met de ontstekingen.

Gisteren heeft onze dierenarts te kennen gegeven dat hij niets meer voor Gabber kan betekenen. Gabber lijkt namelijk resistent te zijn geworden voor antibiotica en op prednison reageert ze ook niet meer.
We hebben een verwijsbrief gekregen, waardoor we nu 3 opties hebben. Ik wil graag weten wat jullie zouden doen en dan ook de argumenten er bij. Wij zitten namelijk erg in dubio, want hoe ver moet je gaan... en met wie?

Optie 1: Universiteit Utrecht. Zij zullen Gabber helemaal doorlichten. Ze zijn echter niet klantvriendelijk en we zijn Gabber regelmatig een dag kwijt (daar gaan mn vakantiedagen! ;))

Optie 2: Specialisten dermatologie met europese erkenning. Alle kennis die zij hebben, is ooit vergaard bij de universiteit. Ze zijn wel klantvriendelijk, maar anderzijds ook commercieel ingesteld.

Optie 3: Alternatief. De vader van mijn vriend is master healing. Hij heeft van dag 1 gezegd dat hij Gabber kan genezen mbv kruiden/ drankjes/ reikie-achtige toestanden.

Wat is jullie mening?
Voor ons maken de kosten niet uit, want Gabber is volledig verzekerd en we hebben alles voor haar over.
Als deze 3 opties ons niet kunnen helpen, dan moeten wij afscheid gaan nemen van Gabber. Dan heeft het lang genoeg geduurt.
laatste aanpassing
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 12 augustus 2008 om 10:04:
Je hebt gestemd, jouw keuze was: "alternatieve geneeswijzen"

Klint gek, maar medische oplossingen qua medicijnen zijn er niet altijd.
Daarentegen schuiven wij vaak klanten door naar de homeopathische dierenartsen die ook met kruiden en drankjes werken..
De problemen die wij niet kunnen oplossen, kunnen hun in sommige/veel gevallen wel oplossen, al is het lang zoeken naar het juiste middeltje. Geduld moet je ook hier dus zeker hebben.

De reden dat deze dierenartsen nog niet wereldwijd bekend zijn is omdat het geen wetenschappelijk "iets" is..

Ik kan je hier niet veel voorbeelden van geven aangezien ik in dit vak niet bekend ben..
Het gene wat ik wel kan vertellen is; wanneer de dierenartsen bij ons (2e lijns kliniek) een hond hebben opgegeven, worden zij vaak doorgestuurd naar het homeopathische gedeelte. En ja veel dieren die door ons als verloren zijn gegeven, zijn door hun weer gezond verklaard.

Ik zou persoonlijk dus voor je schoonvader kiezen.. niet geschoten is altijd mis!
En neem aan...dat dit... ook wel wat scheelt in de kosten.. ;)


Hou ons even op de hoogte en uiteraard veel sterkte (F)
laatste aanpassing
Ik kan niet kiezen uit boven genoemde opties, omdat ik er domweg niet genoeg verstand van heb.. ;)

Wel hoop ik dat er iets komt waardoor Gabber weer beter wordt, of iig een leven kan leiden zonder pijn of jeuk.. Heb het er laatst nog over gehad op een ander forum (ging ook over een andere hond.) En er kwam toch wel uit dat in veel gevallen jeuk erger is dan pijn.. :(

Ik hoop echt dat het goed komt, weet hoeveel jullie voor haar gedaan hebben en nog steeds doen. Maar hoe zuur het ook klinkt, het belang van het beestje blijft voorop staan.

Maar al met al, baat het niet dan schaad het niet ;)
Sterkte, beterschap en als ik iets kan betekenen op watvoor manier dan ook dan hoor ik het graag :flower:
 
En? Weet je inmiddels al wat je gaat doen?
 
Ja.
We hebben besloten eerst op de alternatieve tour te gaan. Mocht dit na 3 maanden (jaja het is een tijd) geen vooruitgang geven, dan gaan we naar de universiteit.

Ik krijg (hopelijk vandaag) links door waar ik de middelen kan kopen om tussen Gabber haar eten te doen. Ook is er iets dat ik zelf moet maken en daar moet ik haar dan mee masseren en ik moet het in haar oren, ogen en neusje druppelen.
Datgene dat ik zelf moet gaan maken is colloïdaal zilverwater. Hier een link van iemand die het al prefab verkoopt, voor degene die meer info zou willen hebben:
http://zilverwater.smartproducts.eu/
In haar eten moeten we oa zwarte walnoten tinctuur doen. Deze zwarte walnoten tinctuur moet alleen van een bepaald soort zijn en die naam weet ik zo 1 2 3 niet (die krijg ik dus nog op de mail). En daarnaast moeten we nog iets in haar eten gaan doen, maar daarvan weet ik de naam al helemaal niet meer!
Het pakt in ieder geval uiteindelijk als het goed is haar huidprobleem aan door parasieten, schimmels en bacterien uit te schakelen. Daarnaast zal het Gabber haar weerstand verhogen en dus haar conditie verbeteren.
Gabber haar huid zal na ongeveer 3 maanden beter moeten zijn. Het is wel een langzaam proces. Daarna moeten we nog zeker 3 maanden door gaan om haar ook van binnen te healen.

We moeten stoppen met het geven van geitenvlees. Hier zou ze een dunnere huid door krijgen. Er is ons zelfs aangeraden om Gabber tijdelijk mee te laten eten met de pot. Dit uit het pricipe van vroeger. Wel mogen we het aanvullen met gistocal (dat kreeg Gabber ook als aanvulling op de geit).
We vinden het erg vreemd en onwennig om haar met ons mee te laten eten omdat het in onze ogen niet hoort. Andere kant wil ik alles proberen om haar te 'redden' en dus heeft Gabber gisteren aardappel met sperzibonen en vis gehad. Ze vond het heerlijk.
Ook heeft ze gisteren voor de eerste keer in haar hondenleventje een bot gehad (zonder dierlijke eiwitten). Ze was door het dolle heen! Anderhalf uur non-stop knabbelen en het ding was op... madametje ging voldaan op de grond liggen en heeft heel de nacht geslapen.
 
Bij het geopende topic van Miechelle over allergieen bij honden heb ik neergezet op welke wijze wij Gabber nu moeten gaan behandelen.
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 12 augustus 2008 om 10:04:
Optie 1: Universiteit Utrecht. Zij zullen Gabber helemaal doorlichten. Ze zijn echter niet klantvriendelijk en we zijn Gabber regelmatig een dag kwijt (daar gaan mn vakantiedagen

Universiteit Gent (y) top universiteit
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 12 augustus 2008 om 21:23:
homeopathische dierenartsen

Puur Jeuk, werkt ook met onze eigen hond (y)

Mijn vriendin (=dierenarts) heeft ook in een homeopathische kliniek gewerkt, en adviseerd dit ook als eerst te proberen (homeopathie= baat het niet schaad het niet)

Ook ZD voer van Hills wilt nogal eens werken.

En waar krijgt hij jeuk, wij zien wel eens labradors met jeuk aan de pootjes, nu is er een speciale spray ontwikkeld (weet het merk niet meer) soort van cortisone die de jeuk tegengaan werkt ook perfect (y)
 
ZD heeft ze al gehad... ook DD.... eigenlijk kan je beter vragen wat ze nog niet heeft gehad ;)

Universiteiten staan we amper voor open. Puur omdat we dat echt zien als allerlaatste redmiddel. Ik geloof er heilig in dat die mensen alles zullen doen om haar beter te maken, maar aan de andere kant zie ik ook leerlingen voor me die veel proefjes moeten doen en waarvoor onze hond dus rustig moet blijven. Enige manier om dat voor elkaar te krijgen is om haar plat te spuiten (er van uit gaande dat ze haar niet aan banden leggen).

De jeuk zit overal. Van punt staart tot punt neus. Cortisoden heeft ze ook al verschillende sterktes van gehad. Tot aan de zwaarste spuit toe (wat ze mij hebben verteld), maar er is geen resultaat meer geboekt na het gebruik van dit middel. Ook niet bij antibiotica en ook niet prednisolon.

De jeuk is ooit begonnen onder op haar kale buikje. Toen was ze nog maar 3 maanden oud.
De jeuk is daarna binnen een maand erger geworden en zat al meteen over heel het lijf. Ze heeft al lichtelijk een olifante huidje op haar bil. Hier had ze namelijk geregeld hotspots omdat ze daar kan bijten. Nu hebben we een kap en een muilkorf voor het geval het weer uit de hand dreigt te lopen. Niet echt bepaald leuke middelen, maar ze bijt zichzelf helemaal kapot. Het krabben kunnen we niet tegen gaan, het bijten wel.

Maar maar maar goed nieuws :) We zijn dus nu bezig op de alternatieve wijze en we hebben al een paar positieve reacties op de behandeling!
De zijflanken zaten vol infecties en ze werden geheel kaal. Op dit moment zijn de infecties rustig en krijgt ze weer haartjes :cheer:
Onder op haar buik zitten nog wel infecties, maar deze beginnen al in te drogen. Wel loopt ze nu mank met haar linker achter poot en trilt ze vaak (geen koorts).
Het is eigenlijk te zielig voor woorden om aan te zien, maar het lijkt te werken. Gabber begint ook weer steeds actiever te worden!! Erg fijn :) Een slapende hond is echt niets voor ons hahaha actie!!