Partyflock
 
­ Nederland
Interessante vraagstelling, waarde broer.

Ik heb er even over nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat daar geen wetenschappelijk bewijs voor is gevonden. Iedereen gaat er maar vanuit dat bananen krom zijn, omdat er geen rechte zijn aangetroffen. Wie zegt dat die er dan niet zijn? Misschien zijn dat wel doorzichtige rechte bananen.

Alle gekheid op een stokje, bananen zijn krom omdat ze anders niet in hun vel passen en zeker niet met z'n allen gezellig aan een trosje kunnen hangen.
laatste aanpassing
 
een banaan hoort gewoon krom te zijn
Optie 1 Waarom zijn bananen krom?
Het antwoord is simpel: net als alle planten groeien bananen in de richting van het licht. De bananen zitten bovenaan de steel vast. Als ze groeien richt de onderkant zich naar het licht. Langzaam krommen ze zich zo naar de zon.

Optie 2 Waarom zijn bananen krom?
Door de zwaartekracht gaat de bloemtros naar beneden hangen. De plant groeit krom onder invloed van de zwaartekracht, maar de vruchten blijven naar beneden groeien (geotropie). Het heeft dus niets met het 'groeien naar het licht' te maken.

Optie 3 Waarom zijn bananen krom?
De streepjescode is er zo hard op geslagen dat ze krom zijn geworden.

Optie 4 Waarom zijn bananen krom?
Ze hadden het koud in de diepvriescontainer naar Nederland en gingen inelkaar zitten.

Ik denk 3 O:)
als ze recht zijn passen ze toch niet in het schil;)
ja ja is over nagedacht(y)
ts heel simpel, doordat hij krom is ligt hij heel makkelijk in de hand.
inderdaad door het licht zijn z ekrom....net zoals alle andere planten gaan die dingen naar het licht toe groeien;):P...dus dan worden ze vanzelf wel krom die krengen....!
Jeujh!
Omdat de banaan naar het licht toe groeit. dus maar de zon.
laatste aanpassing
Bananen zijn krom omdat ze naar het licht toe groeien :P
 
bananen zijn krom omdat ze recht niet met z'n 2en in bed passen :P
Vaak wordt gezegd dat bananen krom zijn omdat ze naar het licht groeien, maar dat is niet waar! Het licht speelt wel een rol in de smaak van de banaan, maar de vorm wordt er niet door beinvloed. De ZWAARTEKRACHT is de boosdoener. De bananenvrucht heeft een 'negatieve geotropie'. Dat betekent dat de stengel waaraan de tros zich ontwikkelt recht omhoog groeit, en daarna doorbuigt onder zijn eigen gewicht. De bloemen wijzen dan naar beneden, maar omdat de vruchten tegen de zwaartekracht in groeien, krommen zij zich omhoog. De één meer dan de ander, afhankelijk van de plaats in de kam. Wil je liever een rechte banaan dan een kromme? Dan volgt hier een tip: Als je de groeistengel omhoog zou trekken, zodat hij rechtop blijft staan, zouden de bloemen omhoog wijzen en krijg je: rechte bananen!
 
WOW GEK !!!

broer en zus lettinga !!

*zucht* zomer 2003 .... ik zie een tafeltennistafel een veiligheidshelm en een golfsetje !! ..

en ook een kartonnen trio en blauw zomer jurkje schieten door mijn hoofd !!! ;)..


trouwens .. die vruchten zijn uiteraard krom omdat het uiteinde van de vrucht richting de zon groeit !! ... maar dat weet iedereen !!
 
martine !!

bij plagiaat behoor je ALTIJD !! ... de bron te vermelden !! 8)
 
Sjuah ,.. Wat Moet Je Hier Nou Mee ??
Banane Zyn Krom Omdat Ze Dat Zyn ,..
Je Vraagt Je Tog Ook Nie Af Waarom Jy Een Slurf Aan De Voorkant Heb Hange ?? Of Heb Ik Het Nu Verkeerd :P
Naja Laat Die Banaan By Wattie Is En Hoe Ie Is ,.. :P Togg ?? :P XxX (K)
Hahah ja daar heb je wel gelijk in... maar zal wel een reden zijn waarom ze krom zijn en dat is toch leuk om te weten............
en hun slurf hangt van voren omdat hij anders niet functioneel is.
Zo kunnen ze er van alles mee en als ie van voren zit kunnen ze hem met twee handen vast houden... zou hij aan de zijkant zitten word het richten erg moeilijk en ze kunnen hem maar met een hand vast houden en op de achterkant kunnen ze niet zien waar hij zit en kunnen ze er niks mee.

(K)
 
Ik heb even goed over de antwoorden nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat de zwaartekracht genaamd geotropie een sterke invloed heeft. bij deze zal ik jullie even banaanfijn uit leggen wat dat nou precies inhoud.

Geotropie of gravitropie is het verschijnsel dat de groei van planten beïnvloed wordt door de zwaartekracht.

Bij positieve geotropie vindt de groei met de zwaartekracht mee, dus van de grond af omlaag. Wortels groeien met de zwaartekracht mee, dus gewoonlijk naar beneden en hebben dus een positieve geotropie. Ook bij de verspreiding van de zaden door de plant zelf kan positieve geotropie een rol spelen, zoals bij de pinda.

Negatieve geotropie is tegen de zwaartekracht ingroeien, een stengel is daar een voorbeeld van.

Hartelijke groeten Doktor professor anders,

Dhr. R. T. F. E. H. Zijlstra Runia
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 1 juli 2006 om 12:41:
Ik heb even goed over de antwoorden nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat de zwaartekracht genaamd geotropie een sterke invloed heeft. bij deze zal ik jullie even banaanfijn uit leggen wat dat nou precies inhoud.


haha nou latenw e hier dan maar op houden;):P...