Partyflock
 
Flockonderwerp · 47129
­ Nederland
http://www.bndestem.nl/ettenleur/article1408974.ece

Kijken wat dit inhoudt voor Zalinaz. Dit soort dingen zorgden in het verleden bij genoeg discotheken etc voor een redelijk slecht imago..
Tjah naar mijns inziens kan dit overal gebeuren.
dat is idd waar, maar laten we nou eens wachten totdat we weten wat er percies is gebeurd. Dit zal heus wel tot op de bodem worden uitgezocht.

Voor de familie en vrienden heel veel sterkte!
| Man overlijdt na val bij discotheek Etten-Leur |
Maandag 14 mei 2007 - ETTEN-LEUR - Het zijn vier, niet al te grote, treetjes die leiden naar de ingang van discotheek Zalinaz in Etten-Leur. Maar ze waren wel groot genoeg om afgelopen weekeinde een einde aan het leven van de 21-jarige Dennis Bicskei uit Breda te maken.


De entree van discotheek Zalinaz. De vier trapjes werden Dennis fataal.
Vrienden van Dennis zeggen dat hij van de trap is geduwd, door een portier. Maar de politie zegt dat de aangehouden verdachte, een 23-jarige man uit Oosterhout, geen portier van Zalinaz is. Dennis Bicskei is in de nacht van vrijdag op zaterdag met een flinke groep vrienden in Zalinaz, de nog relatief nieuwe disco in Etten-leur.

Op de agenda staat een Lipstick-feest, een nieuw feestconcept met onder andere de bekende urban-DJ Chuckie. Als de tent om 04.00 uur dicht gaat, wordt Dennis door een portier naar buiten 'geleid'. "Er waren binnen wat problemen", zegt Wilbert van den Broek van Scorpions Security. Ook zwaar aangeslagen vrienden van Dennis zeggen dat er sprake was van 'woorden' met een andere bezoeker. De vraag is wat er daarna op het bordes voor de disco is gebeurd. Wat vast staat is dat een leuk avondje stappen, rampzalig eindigt: op een gegeven moment valt de Bredanaar achterover van de betonnen trap. Hij komt op zijn hoofd terecht en wordt met zware verwondingen en buiten kennis per ambulance naar het Amphia Ziekenhuis in Breda gebracht. Daar overlijdt hij 's middags even voor 13.00 uur.

- Op dat moment zit er al een 23-jarige Oosterhouter vast die wordt verdacht van betrokkenheid bij het incident. Hij heeft zichzelf gemeld bij de politie.



Onder discogangers en vrienden gaat het verhaal dat Dennis een duw heeft gehad van een portier van Zalinaz. Mogelijk omdat de Bredanaar, nadat hij buiten was gezet, toch nog iets naar binnen wilde roepen. De Oosterhouter die vastzit, blijkt inderdaad in de beveiliging te werken maar was niet in functie. "De man staat bij ons op de loonlijst, voor drie uur per week. Hij was niet aan het werk, maar was daar als privé-persoon. Hij heeft ook nog nooit als portier bij Zalinaz gewerkt", zegt Wilbert van den Broek, directeur van Scorpions, die de beveiliging bij de disco regelt. "Onze portiers hebben niets gezien, die waren al weer binnen. Ze herkenden de verdachte ook niet." Hij weet niet of de Oosterhouter dezelfde persoon is als degene met wie Dennis binnen woorden zou hebben gehad.

De politie bevestigt dat de Oosterhouter die vastzit 'geen portier in dienst van Zalinaz is'. "Beide mannen waren daar als bezoeker", zegt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. De politie heeft het beeld van het incident 'nog niet compleet'. Wel heeft ze de beschikking over de beelden van de camera bij de ingang van Zalinaz.

Vrienden en familie rouwen ondertussen om Dennis, een single met een eigen steigerbouwbedrijf die voetbalde in het vierde elftal van The Gunners, in Breda. 'Een aardige jongen met wie je echt niet zomaar ruzie had.' Een jongen die ook ongelooflijk veel pech heeft gehad dat de val van het lage trapje dodelijk is geweest. Sommige vrienden zijn ook boos. Boos omdat Zalinaz de avond na het incident gewoon weer open was. Dat getuigt niet van respect, vinden ze. Er waren vrienden die dat zaterdag bij de discotheek kenbaar wilden gaan maken, maar daar hebben ze vanaf gezien.

Zalinaz-eigenaar John Pertijs wil niet op de zaak ingaan omdat 'de politie nog onderzoek doet'. " Het enige dat ik wil zeggen, is dat ik betreur wat er gebeurd is en dat ik enorm meeleef met de nabestaanden." De verdachte Oosterhouter zit nog vast en wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. het politie-onderzoek lijkt zich vooral op de vraag te richten of, en in welke mate, er sprake was van opzet.
 
Jah eehj... kan gebeuren! Of het nou bij zalinaz gebeurt of ergens anders, het kan altijd gebeuren! Het is natuurlijk wel triest voor zen familie..