Partyflock
 
Flockonderwerp · 43072
­ Nederland
De vraag zecht het al waarom heb je voor het ras gekozen.

Wij hebben voor een franse bulldog gekozen omdat ze niet groot zijn maar toch stoer hihi. En omdat ze een heerlijk eigenwijs karakterje hebben.
wij hebben een boxer..
in eerste instantie omdat we hem mooi vonden natuurlijk
maar ze hebben een onwijs lief karakter en zijn erg trouw aan hun baasjes en erg blij.. :D
 
Ik wilde oorspronkelijk een ruwharige dwergteckel (16 jaar een gehad), maar allebei mn zussen hebben een zoontje gekregen en teckels en kinderen zijn absoluuet geen goede combinatie over het algemeen.

Dus ik ben opzoek gegaan naar een hond die bekend staat om een aantal karaktertrekken zoals: lief met kinderen, trouw, goed luisteren, kan zichzelf vermaken, kan dus een paar uur alleen thuis blijven, bescherming.
We kwamen bij veel verschillende honden uit (uiteraard), maar de Stafford sprong er voor ons echt uit. Heerlijke verschijning.

Een paar mensen gemaild die Staffs hadden en ook fokkers gemaild. Kennisgemaakt met verschillende volwassen Staffs (zowel goed als slecht opgevoedde, blijkt nu) en toen waren we om:

Once you go Am-Staff.... dan is die teckel niets meer!

Ben dol op haar!
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 3 april 2007 om 18:37:
karaktertrekken zoals: lief met kinderen, trouw, goed luisteren, kan zichzelf vermaken, kan dus een paar uur alleen thuis blijven, bescherming.
We kwamen bij veel verschillende honden uit (uiteraard), maar de Stafford sprong er voor ons echt uit. Heerlijke verschijning.

zoals die van ons ook dus.
en wij vonden de boxer echt mooi...
alleen vind ik het knap dat je eerst om je heen bent gaan kijken. dat hebben wij ook gedaan.. MAAR.... we kwamen met de eerste de beste thuis..
 
Tsja, dat was bij ons in principe ook zo geweest Karin, maar onze eerste pup die we wilde kopen hebben we eerst gegoogeld (de fokker) en toen kwamen we op erg onprettige beelden uit en kwamen we direct dus met mensen in contact die aan hondengevechten deden. Vandaar dat we onze fokkers voortaan goed tegen het licht zijn gaan houden.
ow zo.. :Shondengevechten?? nou dan waren t geen mensen maar beesten.. zo erg...:@

nou renee belde dus een aantal fokkers
en hij kreeg toen de fokker van djego aan de telefoon en die vrouw (was wat ouder en net man verloren)
en renee vond t zo fijn gevoel om met haar te praten zo eerlijk en alles.. dus toen zijn we dr zaterdags heen gereden en omdat we nog al ver weg woonden en Djego t sterkts uit t nest was mochten we hem met 7,5 week meenemen..
die vrouw moest gewoon huilen omdat t hondje weg ging..
we krijgen nog altijd kaarten met Djego zijn verjaardag die van ons en kerst.. zo leuk..
Later zijn we nog 2x met Djego bij haar weze kijken.. dat vond ze zo geweldig.
Uitspraak van verwijderd op donderdag 5 april 2007 om 21:28:
Vandaar dat we onze fokkers voortaan goed tegen het licht zijn gaan houden.

dat is logisch zeg..!! gatverdamme..
maar heb je dan niet zoiets van.. ik wil JUIST die zielige hondjes meenemen???
 
Siberian huksy....vanwege hun gedrag.. zo lekker eigenwijs maar tegelijk alles voor je willen doen.. vriendelijk naar mensen maar tegelijk ook niks van andere mensen willen weten. Een hond met een gebruiksaanwijzing dus (L)(L)

En voor de rest... een border collie.. ze willen alles voor je doen en kijken alsof ze je altijd snappen als je tegen ze praat...
Voor mij een engelse bullterrier.. vind het karakter van deze honden erg leuk, zijn heel lief en zo lekker eigenwijs en eigelijk een erg groot uitgevallen schoot hond haha.
Die van mij is egt super hij is erg gek op kinderen en andere mensen echt een heel sociaal hondje.
Vind het ook erg mooie honden om te zien, stoer maar tegelijker tijd ook lief.
 
Ik heb een Bull Mastiff.
Tja waarom dit ras.......
We wilden een mooie, statige, grote hond.
Rottweiler zijn we niet zo'n fan van. Een Bordeaux Dog (was trouwens mijn eerste keus) is verdomd goed zoeken omdat er aardig mee doorgefokt is. Dus kwamen we uit op de Bull Mastiff en dat is 'm ook geworden.
Hun karakter staat omschreven als waaks, lief, met de jaren steeds rustiger e.d. Nou klopt dit allemaal (tja waaks hebben we nog niet meegemaakt aangezien er nog geen aanleiding voor geweest is). ;)
laatste aanpassing
 
Engelse bulldog!

Toen ik besloot dat ik nu echt een hond wou die overal mee naar toe kon en ik toen alleen een dierenspeciaalzaak runde moest ik een hond hebben die het geweldig zou vinden om minimaal 6 dagen in de week mee te gaan. Natuurlijk moest hij niet hyper door de winkel rennen en niet al te groot zijn.

Dus toen ben ik al snel bij een bull uitgekomen en het is een prima keuze hij slaapt heerlijk in de deur opening van de winkel hij kan nog steeds niet kiezen of de zon op al het lekkers van de winkel ;)

en hij vind het echt geweldig al die aandacht en al die kinderen die denken even konijnen te komen kijken hebben het allemaal mis die !moetten! even met hem spelen haha nee een supper beest wat echt bij mij past!!!

als ik niet met het dagelijkse bezig was (wat ik me niet voor kan stellen) had ik wel graag een ridge back willen hebben maar dat past nu absoluut niet bij onze levensstijl enz dus gaat het over en ja stiekem gaat er niks boven een bull!
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 7 april 2007 om 08:30:
Dus toen ben ik al snel bij een bull uitgekomen en het is een prima keuze hij slaapt heerlijk in de deur opening van de winkel hij kan nog steeds niet kiezen of de zon op al het lekkers van de winkel

en hij vind het echt geweldig al die aandacht en al die kinderen die denken even konijnen te komen kijken hebben het allemaal mis die !moetten! even met hem spelen haha nee een supper beest wat echt bij mij past!!!


Zo'n dieren speciaal zaak zo ook perfect voor bickeltje zijn lekker luieren in de zon kinderen die langs komen om aandacht te geven en natuurlijk al dat lekkers.
Ik denk dat jou bull echt supper gelukkig is hihi
 
Nou hij heeft wel een heerlijk leven en komt echt niks te kort vaak zie ik dat klanten wel stiekem wat uit het schap pakken voor bonz en als ze het niet doen pakt hij het zelf en rent er mee naar de deurmat en als ik het dan boos aankijk loopt hij naar de klant die het dichtste bij staat en gooit zn kluif daar neer echt geweldig om te zien!


hij kan nu zelf in het schap klimmen omdat ik de bullepezen wat hoger heb gelegd en hij die niet van mij krijgt (hij slikt ze bijna heel door)

voor draken is het idd een hemel op aarde!
heb niet specifiek voor een ras gekozen..
wacht vaak tot een hond mij uitkiest..
val op een karakter en omdat ik geen pups neem maar volwassende honden neem, zie je dat vrij snel ;)

al heb ik wel voorkeur voor de middelgrote tot grote hond soorten..
 
Uitspraak van Wilde Hilde op dinsdag 3 april 2007 om 17:48:
De vraag zecht het al waarom heb je voor het ras gekozen

mede om het uiterlijk sprak een sharpei mij gelijk aan.
en na het verdiepen in hun karakter hebben we heel veel gemeen.
ik heb al jaren deze honden, overleden en weer nieuwe aangeschaft, en denk ook dat ik altijd in dit ras zal blijven (y)



Beer & Dance
 
engelse bulldog...zijn gewoon super lieve honden
en erg mooi....
een wereld hond
laatste aanpassing
Rottweiler :lief:
 
:lief: French Bulldog.

Ik heb juist ras gekozen omdat ik echt schattig vind. De bulldog is helemaal niet zo groot en hebben een lekker eigenwijze karakter, die bullen zijn best wel heel erg stoer en erg lief voor kleine kinderen en grote mensen.
laatste aanpassing
Uitspraak van Wilde Hilde op dinsdag 3 april 2007 om 17:48:
franse bulldog


Ze zijn zoooo lief!!



En een engelse stafford!!

Gewoon een mooi beest!!
En lief dat hij is, is bang voor de 2 andere katten haha!!
Ik vind zo'n engelse stafford wel leuke honden.

Maar ik principe vind ik alle dieren wel oke
 
een jack russel; had me vriend al, lekker druk beestje

een rottweiler; ontzettend mooie hond, goed karakter, kan goed waken, ontzettend speels en een kameraad voor t leven

een shitzu; t is zoon schat en echt een allemansvriend

een bullmastiff; is een loge maar vanwege t geweldige karakter
Amerikaanse Bulldog

*Goed waakhond
*Klemkaak
*Lief voor iedereen
*Hekel aan katten :P
*Sterk
*Schoothond van 55 kilo :S
laatste aanpassing
 
Wij hebben voor een Friese Stabij gekozen omdat:

- we nog 2 andere friese stabij's hebben in de familie
- het onwijs lieve honden zijn, voor iedereen
- hele mooie vacht en hele mooie kleuren (zwart/wit)
- het ook wel koppige honden zijn en je dus af en toe echt in een deuk ligt
- ze zelf denken dat ze kunnen "speuren", maar het eigenlijk niet kunnen
- heeeeeeeeel erg van zwemmen en wandelen houden
- lekker op schoot komen zitten, terwijl ze eigenlijk een beetje te groot zijn ;-)
- ze zeker 14 jaar oud kunnen worden
- gewoon toppie is! :D
 
Altdeutsche hutehund

Omdat ik altijd gek geweest ben op de werkwilligheid van herders. Helaas vind ik een duitseherder iets te risico vol kwa gezondheid en een mechel vaak te nerveus. Zat eerst te denken over een rustige oudduitse herder maar toen stuitte ik op dit ras en was verkocht. De pit en werkwilligheid van een bordercollie maar toch het uiterlijk van een Herder. Kerngezond omdat ze totaal onbekend zijn. En ook daarom stom miss maar toch het gevoel iets speciaals te hebben haha. Nu vind ik ze leuk omdat ze best wel moeilijk zijn :D een uitdaging ga ik nooit uit de weg en deze honden dwingen je gewoon om met ze te werken doe je het niet dan krijg je nogal wat probleempjes. Maar zo snel als ze zichzelf slechtgedrag aanleren zo snel willen ze ook van jou leren dus als je ze bezig houdt en ze geen ruimte geeft om zelf wat te gaan verzinnen heb je werkelijk een hond waar je alle kanten mee opkan!!
Ik heb gekozen voor een Boerboel. Waarom?
Ze zijn groot, mooi, afstandelijk tegenover vreemden, evenwichtig, oplettend, trouw, waaks. Ze maken indruk, maar hebben geen agrsief uiterlijk of karakter. Het is pittig ras met een hart van goud. Maar heeft wel een zeer consequente opvoeding nodig. Ja = ja. Nee = nee en wijk daar niet vanaf!! Dwing een BB nooit met kracht iets te doen wat hij niet leuk vind, want waar het kracht betreft zal hij het altijd van je winnen. Hij moet niet zo zeer afgericht, maar wel opgevoed worden. hij moet weten wie de baas is. (een ijzeren vuist met een fluwelen handschoen erom ;)) Hij krijgt een zeer hechte band met zijn baas en zal voor hem of haar door het vuur gaan en beschermen, zonder daarbij zijn eigen leven in acht te nemen. Zoals bij alle leden binnen het gezin. een BB die na een berisping humeurig blijft, mag geen BB genoemd worden.

Ik heb ook voor dit ras gekozen omdat ik er veel tijd en energie in wil steken en omdat ik een 'moeilijk' karakter een uitdaging vind!
en omdat ik het stiekem ook wel leuk vind om iets speciaal te hebben..
(al beginnen ze steeds meer voor te komen, met alle gevolgen van dien :()

Een paar feiten:
Een volwassen reu heeft een schofthoogte van minimaal 66 cm en word 65 á 75 kg. Een teefje iets kleiner, rond de 60 cm en 45 á 60 kg.
Ze zijn later ,dan andere rassen, volwassen. Een teefje zo ongeveer rond 2 jaar en een reu ongeveer rond de 2,5 jaar. En daar vergissen ze mensen zich nog wel eens in.. als pup zijn ze gemakkelijk en meegaand en denkt men een welopgevoede hond te hebben. en laten ze de touwtje wat vieren, als met de leeftijd van 1,5 de problemen beginnen omdat ze dan pas gaan puberen..

De Boerboel is pas een jaar of 12 in Nederland en komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Waar hij gebruikt wordt als waak- en verdedigingshond. Ze staan nog zeer dicht bij de natuur en begrijpen daarom roedelregels het best.

Ik kan er nog heel veel meer over vertellen,
maar denk dat ik het hier eens mooi bij ga laten.

__________________________________________________

Heb je intresse in een Boerboel..? Weet dan absoluut vantevore waar je aan begint! Verdiep je in het ras en laat het nooit een impulsieve actie zijn. Het zijn zeker niet de makkelijkste honden. Koop nooit een Boerboel alleen omdat ie er zo stoer en vet uitziet!!!! En koop zeker nooit een kruising!! Dat zal je namelijk duur komen te staan. Ga ook altijd naar een erkende SABT-fokker en laat je niet omlullen door mooie praatjes op marktplaats.
Weet waar je aan begint, dit ras is NIET voor iedereen geschikt!!! Heb je geen natuurlijk overwicht, ben je niet consequent genoeg of onervaren..?? Dan is het beter om niet aan dit ras te beginnen.

Meer Info:

SABT
Boerboelforum
BoerboelClub
EBBASSA
laatste aanpassing
Uitspraak van M.O.B. op vrijdag 20 april 2007 om 13:51:
Amerikaanse Bulldog

*Klemkaak

sorry dat ik het zeg, maar wat vind je hier nou precies zo tof en speciaal aan? :\
laatste aanpassing
 
Uitspraak van SDK op zondag 29 april 2007 om 22:41:
afstandelijk tegenover vreemden,

sharpei's ook (y)



Uitspraak van SDK op zondag 29 april 2007 om 22:41:
en omdat ik het stiekem ook wel leuk vind om iets speciaal te hebben..
(al beginnen ze steeds meer voor te komen, met alle gevolgen van dien )

het is altijd leuk om een aparte hond te zien die je niet elke dag tegen komt, veel rassen zijn steeds meer op aan het komen, ik zie het ook bij de sharpei, pas op, ik gun het serieuze liefhebbers van harte (y) om zo'n hond te hebben, helaas loop je nog steeds teveel mensen tegen het lijf die zich wel een echte liefhebber noemen, noch kennis van de hond hebben, noch te beroerd zijn om een stamboomhond aan te schaffen. terwijl je naar mijn mening een liefhebber bent als je ook intensief bijdraagt om het ras goed te houden (y)


Uitspraak van SDK op zondag 29 april 2007 om 22:41:
Heb je intresse in een Boerboel..? Weet dan absoluut vantevore waar je aan begint! Verdiep je in het ras en laat het nooit een impulsieve actie zijn

dit moet gewoon voor elke koper van een hond gelden en voor elk ras (y)
Uitspraak van verwijderd op maandag 30 april 2007 om 13:02:
Uitspraak van SDK op zondag 29 april 2007 om 22:41:
Heb je intresse in een Boerboel..? Weet dan absoluut vantevore waar je aan begint! Verdiep je in het ras en laat het nooit een impulsieve actie zijn

dit moet gewoon voor elke koper van een hond gelden en voor elk ras

Helemaal mee eens
Uitspraak van verwijderd op maandag 30 april 2007 om 13:02:
terwijl je naar mijn mening een liefhebber bent als je ook intensief bijdraagt om het ras goed te houden


(Y)(Y)(Y)
laatste aanpassing
 
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 6 april 2007 om 11:45:
Siberian huksy...



(L)
 
wat een mooierd Dance! met die lieve schone pootjes, die zie ik niet vaak haha ;)

mijn ras is en blijft de Newfoundlander. heb er op het moment geen een meer, maar ik show nog altijd met Newfy`s en ben er nog altijd druk mee bezig!

maar over het algemeen ben ik wel fan van allerlei soorten doggen!
 
Ik heb een engelse stafford maat amerikaanse ..!! waarom omdat het karakter en doorzettingsvermogen van het ras mij erg aanspreekt en erg op de mijne lijkt !!! + ik vind het gewoon hele mooie honden ook vind ik de bullterrier erg mooi !!
Ik heb een kruising boxer/labrador(daar zijn de meningen wel eens over verdeeld).
Kreeg haar eigenlijk in mijn schoot geworpen en kon haar niet achterlaten. De man vertelde ons dat het een boxer/labrador was. Ik ben nog steeds superblij dat ze in mijn leven is gekomen..zo lief, aanhankelijk, gekinhaarhoofd, lief voor mijn kinderen..echt een superkarakter. Maar vind boxers ook echt geweldig.
 
teckeltjeeess:lief: omdat ze zo eigenwijs zijn:)
Bullterriers, de gladiatoren onder de honden zeggen ze vaak..! Ik vind ze supermooi van uiterlijk, maar het karakter is wel het allermooist! Lekker vrolijk, eigenwijs, koppig, en van de buitenkant heel stoer, maar van binnen oh zo sullig! Echte clowns zijn het, heerlijk! En ze doen niks liever als kroelen, schoothondjes!!

Elke hond heeft iets waar ik persoonlijk verliefd op zou kunnen
worden maar er is maar ik ben besmet met het bulldogvirus... :D

Op dit moment heb ik 1 engelse bulldog zijn naam is Joop en het
is een echte Joop trouw, sloom, lief, stront eigenwijs en ach ik
kan wel oneindig doorgaan over al zijn karakter trekjes het is
gewoon mijn grote vriend.
bullmastiff heeft mijn hart gestolen.... zal ik ook altijd blijven nemen... heb ook nog een engelse ullen teefje erbij genomen voor de gezelligheid voor kenzo, kan niet twee van die lobbesen hebben...
 
Wij hebben Franse Bulldog's.Op dit moment nog 3teefjes helaas is
in april ons reutje overleden.

De reden waarom wij zo smoorverliefd zijn op FranseBullen is
omdat het een eigenaardig, eigenwijs, gevoelig en grappig ras is.

Het gezegde eens een Bulleke altijd een Bulleke gaat wat ons betrefd
helemaal op:D
Artiest {SHOWLIST artist 31102, 51056}
heb een bulldozer gekocht







het zijn zulke lieve honden echt geweldig gewoon
laatste aanpassing
stafford:
om hun verschijning maar t meest om hun karakter ;)
 
Cane corso (L)


het is gewoon mijn ras (L)
stafford vind ze supper mooi en ze zijn super lief.
dobberman- vind ze gwn helemaal fantasties
Bullterrier- vind ze egt zo super mooi en ze zijn ook nog is super lief
 
Ik heb zelf een dogo argentino!

Het zijn super lieve honden trouw waakzam en lief voor kinderen maar ben je vreemd is het beter om op te passen.
Het is net als mij geen makkelijk ras omte onderhouden en te trainen maar als je eenmaal respect hebt gekregen van een dogo doet hij/zij alles en onvoorwaardelijk voor je!!
Franse bulldogs!! Om hun geweldige karakter en gekke acties!

 
Artiest D-Factor
Mijn moeder en ik wouden geen grotere hond, we wouden eerst een flatcoated retriever :yes: maar die kunnen we nooit houden als er wat zou gebeuren, dus dat was geen optie.

Ik werkte toen der tijd nog op een dierenkliniek/hotel, en daar zaten ook heel af en toe 2 engelse cockerspanielen. En m'n moeder vondt cockers ook super gaaf, en ik vond ze ook geweldig.

Vandaar een cocker (L)

En achteraf, het enthousiasme en die eigenwijsheid af en toe (wisten we ook wel van te voren) :yes:

Hij is geweldig
 
Wij hebben gekozen voor een Sharpei(L), omdat wij vooral op het uiterlijk vielen:$ We hebben ons daarna erg verdiept in hun karakters, verzorging en omgang en hebben toen meerdere fokkers bezocht en uiteindelijk een keuze gemaakt.

In eerste instantie wilde we een reu, maar bij het kijken bij een nestje waren we meteen verkocht:lol: en dat bleek een teefje te zijn :lol: Dus we krijgen nu een teefje eind Juni :cheer: Als je eenmaal verkocht bent, kan je er nog weinig aan veranderen :lol:

We moeten nu alleen nog een naam bedenken, die hadden we alleen voor een reu bedacht.
 
Cavalier king charles spaniel :yes:
Wilden een kleine, makkelijke en lieve hond. Toen kwamen we al snel bij dit ras. Beetje jammer alleen dat er zoveel gezondheidsproblemen voorkomen :S

laatste aanpassing
 
Wij waren niet naar een speciaal ras opzoek.. Wilde gewoon een nieuw hondje om t verdriet te verzachten na t overlijden van onze ouwe trouwe vriend..
Kwamen steeds op deze pup terug:

Die ogen werden we verliefd op.. :D
Nu is ie 2 en een half, en t is een schat van een hond. Amerikaanse bulldog's zijn makkelijk, eigenwijs, lief, knuffelig, en hebben totaal geen agressie in zich.. Hij blijft ook denken dat ie een schoothondje is! :P Dat karakter vinden we gewoon heerlijk!
laatste aanpassing
 
Uitspraak van Franse bulldog fan op dinsdag 29 mei 2007 om 11:25:
Franse bulldogs!! Om hun geweldige karakter en gekke acties!


Zoo lieffff van Franse Bulldoggen. :D Ben zelf gek op Franse Bulldog.

Ik twijfel ook aan Labador Retriever of Tibetaanse Spaniël want die 3 rassen vind ik heel erg mooie en lieve honden!
laatste aanpassing
 
ik heb 2 maltezers gekozen omdat me oude hond heb ik 10 jaar en 4 maanden ( is overleden) ze is ook een maltezer , en ik vind ze geweldig hond en ik heb liever toch weer maltezer gekozen omdat ik val op witte hondjes en ondeugende ogen. ook schattig!

ik hou ook thuis van gezelschap hond waar die kan ik mee lekker knuffelen en kan dragen enzo..