Partyflock
 
Flockonderwerp · 40608
­ Nederland
 
Cashless society by 2012, says Visa chief

London Independent | March 11, 2007
Tim Webb

Paying for goods with notes and coins could be consigned to history within five years, according to the chief executive of Visa Europe.

Peter Ayliffe said that, by 2012, using credit and debit cards should be cheaper and more convenient than cash.

Some retailers could soon start surcharging customers if they choose to buy products with cash, because of the greater cost of processing these payments, he warned.

Visa Europe briefed the British Retail Consortium last month on new "contactless" cards that can be waved in front of a scanner to make small payments.

However, the consortium dismissed this vision and claimed that card processing fees, which regulators are investigating, are still too high.

One member of the consurtium said that the estimated "interchange" fee charged to retailers amounts to some 4p for each transaction.

Nick Mourant, treasurer at Tesco, said: "There is a duopoly between Mastercard and Visa in the UK. Their setting of fees is anti-competitive."


Ik heb het zelf een weekje terug meegemaakt, einde van de maand, boodschappen gedaan, rekeningen betaald en geld bijna op. Er stond nog 18 euries op mijn rekening. Needed the freaking money om mijn nicotine verslaving te sponseren. Goed dus ik naar het loket, aangezien ik minimum maar 20 euries ken afhalen.

Leuke meid achter het loket, whatever. Sorry meneer, u kunt geen geld cash geld afhalen. Ik kan er niks aan doen komt van boven af (vanwege als je de media een beetje volgt, tigerkidnappings en dat soort shit. Een waar probleem in België). U zult het op uw proton(=chipknip in NL) moeten zetten.

Goed, bedrag op chipknip gezet en op naar de sigarettenwinkel voor mijn favoriete pakkie shag. Wat wil nou? Ik ken niet betalen na enige malen proberen, mijn chip op mijn kaart was versleten. Ondertussen helemaal gek geworden van een te laag nicotine gehalte met die kutkaart terug naar de bank.

Enfin, een hele discussie dat ik het bedrag niet vergoed kon krijgen met dezelfde bankbediende:

1) omdat ik geen bonnetje had. (voor 18euro heb ik geen afschrift nodig, daarbij al die rotbonnetjes in mijn portomonee, het is al zo'n mesthoop. Ik vraag me al een hele tijd af waar mijn ID is gebleven tssn al die teringzooi. LOL)

2) ik het niet cash ken afhalen.

3) het functioneren van mijn kaart was mijn verandwoordelijkheid.

Wat pure onzin is omdat het in de bank hun system staat, aangezien ze alles registreren + het feit dat ze me 10 minuten geleden had gezien en me nota bene zelf verwijsde naar de automaat. En dan nog het lef hebben om me een rekening van 50cent ofzoiets te presenteren omdat ik gebruik had gemaakt van het loket. Huh! Dat was de druppel! Toen moest ik me echt inhouden want ik was in staat om dwars door het kogelvrije glas met blote handen heen te breken en mijn 18 F&#KING pleuros op te eisen, tigerkidnappings of niet! (Toch maar niet gedaan uiteindelijk. Maar die 50cent en mijn rekening kunnen ze op hun buik schrijven, meteen gecanceld)

18 euries lichter, een hoop gezeik, het openen van nieuwe rekening + 2weken wachten op een nieuwe kaart voor ik weer boodschappen ken doen en nog geen pakkie shag later ben ik maar afgedropen.

Ik ga mijn geld bewaren in een oude sok en zet geen voet meer in die pleurisbank.
Tot dat ze weer het gemoedelijke oude landelijke banksysteem van 10jaar terug invoeren. (zal wel niet)

Crappy beursgenoteerde banken! Kijken alleen naar beurscijfertjes, maar klantvriendelijkheid ho maar!

KUT amtenaren!!! Daar moet je natuurlijk flink voor gestudeerd hebben om mensen te etteren!

De oplossing is natuurlijk een geimplanteerde chipknip.

Amehoela!

Zo zie je maar, miljoenen zwartgeld en gouden handdrukjes daar doen ze niet moeilijk over.
Mijn eigen zuur verdiende klotebedragje wel!
laatste aanpassing
 
Yeps, was van de week nog op Tv, cash geld boven 2500 Euro is crimineel!

Big Brother door RickD 24-03-2007

Amerika gaat rap, maar Nederland gaat ook in sneltreinvaart richting de politiestaat. Naast preventief fouilleren, legitimatieplicht, rfid in identiteitspapieren, etc, etc… gaan onze hersenloze beschermengels weer een stap verder.

Mocht je bij een verkeerscontrole stil worden gezet en je hebt meer dan 2500 euro contant geld bij je dan gaan onze vrolijke vrienden dat in beslag nemen als je geen goede verklaring hebt voor de herkomst van het geld.
Bron:
NOS 19 Maart 2007 :
Strengere controle op geld in auto
Bij verkeerscontroles gaat de politie vaker controleren of bestuurders grote sommen contant geld bij zich hebben. Een aantal agenten van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) krijgt daarvoor een speciale opleiding.De laatste tijd worden steeds vaker grote bedragen geld in auto’s gevonden. De agenten gaan bedragen vanaf 2500 euro in beslag nemen als er geen goede verklaring is voor de herkomst.Het kan zijn dat iemand een nieuwe auto gaat kopen, maar als het geld bij een nachtelijke controle wordt gevonden, dan lijkt het geld afkomstig van criminele activiteiten, zegt politie.

Bron: Weeswaakzaam

Welkom in de bananen republiek Holland. Ik kan hier behoorlijk boos over worden, want dit heeft niets te maken met het bestrijden van crimineliteit, maar alles met het demoniseren van contant geld. Waar staat eigenlijk in de wet hoeveel geld ik mag bezitten? Staat er soms ook in de wet hoeveel ik mag verdienen? Ik zeg het al vanaf de start van EQgen, het is de bedoeling dat de politie uw bewaker wordt en u de gehoorzame slaaf die ALLES moet verantwoorden, anders bent u bij Al Qaeda. U wordt tegenwoordig zonder aannemelijke reden aan de kant gezet, terwijl u zich zogenaamd verplaatst in een vrij land, vervolgens wordt u gedwongen u te identificeren, u wordt onderzocht en uw persoonlijke bezittingen doorzocht en ze kunnen uw zuur verdiende geld in beslag nemen.

HALLO mensen, dit is de procedure als een gevangenen van cel verhuist!!!!!

U mag geen 2.500 euro op zak hebben, omdat als de regerende inteelt elite al het electronische betalingsverkeer plat legt met 1 druk op de knop, mensen met 2.500 euro nog mogelijkheden hebben, zij die vertrouwen op hun pin pas zijn 100% compleet afhankelijk, als in een gevangenis.

We gaan inderdaad in rap tempo Amerika achterna..

Hoe komt het dat de fascistische staat voor uw neus wordt geïnstalleer en u ziet het niet, waarom zijn mensen zo passief, waarom laten de Nederlanders zich zo behandelen?
 
mensen weten er niks vannaf en mensen lezen de kleine letters niet.