Partyflock
 
Flockonderwerp · 29012
­ Nederland
Nou onze Zohra wordt volgende week woensdag geholpen. Wij denken dat ze heir er van opknapt als alles achter de rug is. Zohra heeft veel problemen met haar vacht, maag, darmen en eet niet altijd even goed. Ook heb ik hier een pup van 6 maanden en dat is een reutje, dus wil het er niet op wagen.

Wie heeft hier ervaring mee??

Alvast bedankt

Groetjes Natalie
Geen ervaring met maagklachten enzo. Ik heb mijn stafford wel laten steriliseren. Ze was 2 keer per jaar loops ipv 1 keer in de 8 maanden en toen mijn zoontje kwam, vond ik het wel goed. Ik wilde niet twee keer per jaar een aantal weken met de troep zitten terwijl mijn kleintje over de grond kruipt. Bovendien heb ik ook een niet gecastreerde reu lopen. En die blijft er zowat in!
 
Uitspraak van Nigel's mama op woensdag 13 december 2006 om 19:40:
Ze was 2 keer per jaar loops

Mijn beide teven waren allenbei om de 6 maand loops..maar heb nu dus 1 laten helpen want die had een enorma baarmoederontsteking..als ik haar niet had laten helpen was ze nu dood geweest..:(
Lady is ondertussen goed opgeknapt, wel is een stuk chagerijniger en is ze niet erg sociaal meer tegen andere honden..
Maar we zijn vantevoren al gewaarschuwd dat er een gedragsverandering kon optreden..
 
Ik denk dat je, je hond laat castreren :)
Sterilisaties worden weinig tot niet uitgevoerd :)
Uitspraak van Natje patatje op maandag 11 december 2006 om 21:28:
Wie heeft hier ervaring mee??

Castraties zijn goed, wanneer je niet met een teef wilt fokken, zo heeft de teef geen kans op tumoren of cystes en op ontstekingen, ook is ze niet meer loops (Y)
Uitspraak van Natje patatje op maandag 11 december 2006 om 21:28:
Zohra heeft veel problemen met haar vacht, maag, darmen en eet niet altijd even goed.

Dat kan idd overgaan met een castratie, maar weet je zeker dat er niet een ander probleem is. Bijvoorbeeld eiwit allergie?
ik wil mijn hond ook binnenkort laten steriliseren :)
 
Uitspraak van Nigel's mama op woensdag 13 december 2006 om 19:40:
Ze was 2 keer per jaar loops ipv 1 keer in de 8 maanden


Ik weet niet hoe het bij stafford zit maar de meesten honden zijn zoiezo om de 6 maanden loops de moeder van mijn hond is zelf iedere 4 maanden loops kan dus enorm verschillen;)

Ik weet niet of ik me hond laat castreren eigenlijk vind ik het wel een beetje raar om te gaan snijden in een gezond dier. Ik ken de risicos van tumoren enz. ben me nu alleen af aan het vragen of dat niet ook een beetje rasgebonden is. Ken veel mensen die het niet gedaan hebben waar de hond ook nooit problemen heeft gekregen haha weer een vraag voor de dierenarts bij mijn volgende bezoek ;)
 
beide honden (teefjes) zijn geholpen en geen klachten gehad ;)
Mijne is ook geholpen...
Meteen naar de eerste loopsheid..

En ook hier is alles goed gegaan...

(alleen je hond bij de dierenarts achter laten is NIET leuk )
 
De onze is ook geholpen omdat ze steeds onstekingen had vanaf pup al puppyvaginitus en dat ging niet over na de 1e loopsheid (wat de dierearts had voorspeld).
Ze was trouwens al loops met 6 maanden erg vroeg en de 2e keer met 11 bijna 12 maanden.
Ik ben toen ook na de dierenarts gegaan en gevraagd wat we het beste konden doen,ik wou namelijk graag 1 keer een nestje maar omdat ons zorgekindje ook HD heeft :S,heb ik zoiets van nee geen nestje dat vindt ik zielig voor haar.
Dus besloten om ze te laten steriliseren ,onze dierenarts heeft ons verteld dat het beter is om alles eruit te halen (castratie dus) omdat wat dance or die ook al zegt .Later er een kans bestaat op tumoren enz en omdat de baarmoeder er dan toch eigenlijk voor niets achter blijft kan hij alleen maar gaan ontsteken enz en een hoop problemen later veroorzaken.
Onze dana is begin dit jaar geholpen en ik moet zeggen pppfff ze hebben de rem er ook bij uit gehaald hahhahaa ze is me toch een partij druk en trubbelig hahahhaa ,maar misschien komt dat ook door der oogjes want die heeft hij gelijk mee geopereerd en ze ziet nu ook iets beter :)
Echt een pubertje is het nu hahahaha :lol:


Uitspraak van eeFF !! :cheer: op maandag 19 maart 2007 om 13:42:
(alleen je hond bij de dierenarts achter laten is NIET leuk )
nee dat is echt NIET leuk ,ik heb gejankt als een klein kind :bloos: ,ik was zo bang voor de narcose :S want shar-pei's en narcose dat is geen goede combi :no:

O,ja zou het bijna vergeten haha ze was binnen een paar daagjes al hersteld ,en vanaf de 1e dag ging ze alweer wandelend mee ,met spelen moet je wel even rekening mee houden en ze rustig proberen te houden zoiezo een dag of 10
Maar uit eindelijk viel het mij en volgens mij ook dana reuze mee,heb niet 1 keer iets gehad van dat ze er last van had of pijn ofzo ,wel had ze last van die grote kap om haar hoofd hahahaa
laatste aanpassing
 
Mooi dat alles zo goed is gegaan!

Uitspraak van inactief op donderdag 22 maart 2007 om 15:47:
ik was zo bang voor de narcose want shar-pei's en narcose dat is geen goede combi
Dat valt opzich wel mee hoor :)
Tuurlijk is elke operatie een risico..maar
Gelijk wanneer de hond onder narcose is wordt hij gelijk geintubeerd (zie mijn album voor foto's :) ) Zo kan de hond gelijk aan de capnograaf gelegd worden en kunnen ze hem iso of zuurstof toedienen wanneer nodig is :)
 
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 23 maart 2007 om 13:26:
Uitspraak van NL*MIZZHARDCORE*NL A.K.A Miss Madness . op donderdag 22 maart 2007 om 15:47:

Dat valt opzich wel mee hoor
Tuurlijk is elke operatie een risico..maar
Gelijk wanneer de hond onder narcose is wordt hij gelijk geintubeerd (zie mijn album voor foto's ) Zo kan de hond gelijk aan de capnograaf gelegd worden en kunnen ze hem iso of zuurstof toedienen wanneer nodig is

Helaas is dat wel zo bij shar-pei's die kunnen vaak de narcose stof niet verwerken en overlijden daaraan,shar-pei,s mogen alleen een gasnarcose en geen andere.
We hebben natuurlijk ook eerst uitgebreid bloedonderzoek gedaan om te kijken of lever en niertjes goed werkte op dat moment.
laatste aanpassing
 
Uitspraak van inactief op vrijdag 23 maart 2007 om 18:49:
daaraan,shar-pei,s mogen alleen een gasnarcose en geen andere.

Dat is iso ( het hele woord is isoflurane (op zijn latijns) :) wat ik bedoelde :)

Veel Brachicefaal honden krijgen ISO toegedient anders kunnen ze idd sterven.. daarom krijgen ze een tube in en gaan daarna gelijk aan het zuurstof eventueel het ISO :)
Uitspraak van inactief op vrijdag 23 maart 2007 om 18:49:
We hebben natuurlijk ook eerst uitgebreid bloedonderzoek gedaan om te kijken of lever en niertjes goed werkte op dat moment

(Y) :D
laatste aanpassing
 
hahhaa ik heb nou gezien dat ik het jou niet uit hoef te legen :bloos:
 
Uitspraak van inactief op zondag 25 maart 2007 om 12:21:
hahhaa ik heb nou gezien dat ik het jou niet uit hoef te legen

Haha :$ Tis al goed :lol: :D
 
Wij laten Gabber ook sterilliseren. Waarom: omdat puppies krijgen er toch niet in zit. Ga de MAG-test etc etc en alle regels die erbij komen kijken met pitbull-achtige niet uitpluizen. Ze mag gewoon geen pups krijgen: klaar!

Daarnaast heeft de huisarts het om die reden aangeraden om het te doen zodra ze een half jaar is, zodat de kans op kanker aan de baarmoeder kleiner was.
We zullen het zien!

De honden die bij mijn ouders zitten (labs) zijn ook beide geholpen. Blijven 2 dozen bij elkaar... merkt er niets van!

Maar je hond achterlaten is inderdaad het moeilijkste! Daarom ben ik bij een dierenkliniek die eigenlijk veel meer kost dan ik zou willen betalen... maar ze zijn zo lief, goed en open tegen de honden en tot nu toe hebben ze echt alles goed afgehandeld en ons overal mee geholpen. Ik vertrouw ze volledig en dat is toch een troost!