Partyflock
 
Flockonderwerp · 31989
­ Nederland

Onderwerp is gesloten!

Dit gebeurt meestal omdat een of meerdere personen het beleid hebben overtreden.
Het kan natuurlijk ook zijn dat er al een actieve discussie over hetzelfde onderwerp was.
Dit soort situaties zijn te voorkomen door op de hoogte te blijven van het beleid.

Ongeveer 10 procent van de bevolking hoort wel eens stemmen wanneer er niemand tegen ze spreekt, zegt Sommer.

"De meeste stemmenhoorders zijn gezond en hebben daar geen last van. Sommige mensen ervaren het als steunend, als een teken dat er op ze gelet wordt." Schizofreniepatiënten horen ook stemmen, maar zij hebben er meestal last van en willen er graag vanaf. "Ons onderzoek is opgezet om erachter te komen of de stemmen in de hoofden van patiënten op dezelfde manier ontstaan als bij gezonde stemmenhoorders.

Stond ook al in het july nummer van het psygologie magazine
maar nu ook hier :

http://noorderlicht.vpro.nl/artikelen/30655146/

Klinklare onzin ?
Of... ..

Zijn de mensen die de maatschappij zo lang als gek heeft
bestempeld . . helemaal zo gek nog niet ?
laatste aanpassing
interessant...(y) vroeg me al af of ik de enige was :roflol:
 
Tijdens de voorfase van een uittreding hoor ik vaak stemmen. De klanken wisselen per ervaring, vaak blikkerig of pieperig. Soms worden er gerichte vragen gesteld of beperkt het zich tot geroezemoes. Volgens sceptici vallen dit soort ervaringen onder slaapparalyses met audiotatieve hallucininaties. Dat gegeven betwijfel ik, zeker omdat ik een aantal keren in gesprek ben gegaan met de stemmen en deze ervaringen zeer bewust waren. De voorsignalen zijn ook altijd hetzelfde: je sluit je ogen en gaat liggen waarop daarna zich een piep in je oren ontstaat die krachtiger wordt. Tijdens de piep komen de stemmen. Althans mijn ervaring :)
laatste aanpassing
voel me tenminste nooit alleen!!!

haha
 
'De linkerhersenhelft is normaal gesproken dominant bij taal, maar bij de stemmenhoorders is er ook activiteit in de rechterhersenhelft als ze bijvoorbeeld woorden lezen. Patiënten met schizofrenie hebben dat nog sterker. Als de controle van links wegvalt, kan de boel zo verstoord worden dat mensen hun eigen gedachten waarnemen alsof ze van buiten komen', aldus Thomas Rietkerk (onderzoeker UMC Utrecht)
 
Uitspraak van IXCHEL op dinsdag 9 januari 2007 om 15:30:
voel me tenminste nooit alleen!!!

:D gezellig toch?
 
Ik hoor ook stemmen... help! :lol: :lol: :lol:

Bij mij is het vooral bij het wakker worden. Dat ik duidelijke stemmen die luid en helder praten hoor en ben er ook een keer mee in gesprek gegaan, en dat ging prima. Ik was zelf in alpha, waardoor ik het me goed herinner... scheelt toch als je in alpha raakt voordat je wakker wordt ipv voordat je in slaap valt. Hahaha, indien het in deze volgorde gaat vergeet ik toch alles wat mij verteld werd haha!

Maar heb het ook gehad zoals Opzeker al zei, dat het geroezemoes was en ik niets kon verstaan, en piepjes zijn mij ook niet vreemd. Maar verder worden me dus geen dingen opgedragen ;) want dan weet je toch dat het een foute boel is.

Ik hoor ze trouwens loud and clear vooral op de dagen dat ik ze zelf heb lopen stalken, hahaha ofwel bestoken met vragen, haha, dus een keer heb ik zelfs mijn heel erg geirriteerde oma "aan de lijn" gehad! Hahaah!

Ben weer echt in een typ bui... stop writing Marie!!! - kijk nu hoor ik ze ook!! :O :O :O :lol: :lol:

Ow.. ja... that was me, myself and I... :P :P :P hahaha
 
Ik ja in vele verschillende zelf typetjes en vermommingkjes...
 
Interesting! ...
Thanks for sharing!! (Y)

Ik heb wel vaak dat er gezoem of gepiep langskomt als ik 's avonds in bed lig, sommig gezoem komt zelfs wel eens bedreigend over!
 
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 26 januari 2007 om 23:47:
Maar heb het ook gehad zoals Opzeker al zei, dat het geroezemoes was en ik niets kon verstaan, en piepjes zijn mij ook niet vreemd. Maar verder worden me dus geen dingen opgedragen want dan weet je toch dat het een foute boel is.

Ik heb ook moemnten gehad dat ik gejengel hoorde.. soort violen. Ik heb eens gelezen dat dat een aanwezigheid van engelen zou kunnen betekenen.
 
mya jones, wat is in alpha raken?
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 7 maart 2007 om 21:40:
Ik heb ook moemnten gehad dat ik gejengel hoorde.. soort violen. Ik heb eens gelezen dat dat een aanwezigheid van engelen zou kunnen betekenen.


Herkenbaar

Ik heb tijdens het ontkoppelen uit mijn lichaam (uittreden) dat ik klanken hoor. Deze klinken harpachtig/glasachtig erg prachtig overigens..Zou dit ook kunnen duiden op de aanwezigheid van engelen?

Echter de laatste tijd heb ik veel minder spirituele ervaringen maar miss heeft dat ook te maken met het feit dat ik zeer aards bezig ben. Ben erg bezig met mijn studie en werk momenteel en onderdruk het spirituele. Bewuste keuze dat wel omdat naast spirituele ontwikkeling ook mentale ontwikkeling erg belangrijk is. Deze tijd gebruik ik om daar een zekere balans in te vinden :)
laatste aanpassing
 
Uitspraak van verwijderd op donderdag 8 maart 2007 om 10:56:
wat is in alpha raken?


de fase tussen wakker zijn en in slaap vallen. Dit stadia vormt de sleutel tot uittredingen of andere spirituele ervaringen (horen van stemmen of zien van geesten)
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 26 januari 2007 om 23:47:
Maar verder worden me dus geen dingen opgedragen

Pas geleden voor ik wakker werd toen werd ik wel door verschillende stemmen opgedragen om iets te doen...ik moest een bepaalde naam die op de muur geschreven stond hardop uitspreken...en dat weigerde ik... 8)
Ik sprak de naam iig express verkeerd uit...de eerste 2 letters aangevuld met blablabla...en daarna begon ik keihard te lachen want ik vond het nogal grappig van mezelf...
Wat niet leuk gevonden werd volgens mij...want daarna hoorde ik toch opeens een diepe en bulderende stem die behoorlijk pissig die naam uitsprak... :S
Hmmm...bedenk me nu dat die klanken die ik toen een keer heb gehoord misschien ook datgene is geweest wat jullie nu omschrijven...
Ik dacht dat het rammelende kettingen waren of iets dergelijks...kon het niet helemaal thuisbrengen...het rinkelde iig...
Ik associeerde dat alleen met de hel dus ben toen maar snel teruggegaan... 8)
Een poosje terug ,in de Elsevier was het volgens mij, een stukje erover gelezen. Ze hadden onderzocht dat het gedeelte van de hersenen, waar geluid geregistreerd wordt, actief werd als de proefpersonen stemmen hoorden. En de andere proefpersonen die moesten denken dat ze stemmen hoorden, daar werd een ander deel van de hersenen actief.
Het onderzoek was op een universiteit gedaan, met mensen die zich hadden aangemeld, die stemmen hoorden en er geen 'last' van hadden.
 
Ik heb laatst een artikel in de quest gelezen dat bij het horen van stemmen in je hoofd in je hersens dezelfde processen plaatsvinden als bij het horen van echte stemmen (van medemensen dus)
Een interessant idee. Simuleren je hersenen dan die stem zodanig dat die als echte prikkel wordt opgevangen of is het een externe stem? Vind ik een interessante vraag waar helaas niemand een sluitend antwoord op kan geven.
Volgens mij is dat hetzelfde artikel, dan was het de quest.

Uitspraak van verwijderd op donderdag 15 maart 2007 om 19:51:
Simuleren je hersenen dan die stem zodanig dat die als echte prikkel wordt opgevangen of is het een externe stem? Vind ik een interessante vraag waar helaas niemand een sluitend antwoord op kan geven.

:no: Stond geen duidelijke conclusie bij nee. Je kon je nog wel opgeven om mee te werken, dus ze zijn er nog mee bezig.
Wel heel knap van je hersenen als ze die stem kunnen simuleren dat die als echte prikkel wordt opgevangen, ipv het gebied te prikkelen van 'ik stel me voor dat ik stemmen hoor'
 
Uitspraak van Flex-y op vrijdag 16 maart 2007 om 16:07:
Stond geen duidelijke conclusie bij nee.

Kon ook niet. De herkomst ervan verklaren was niet hun vakgebied, alleen het meten van hersenactiviteit.


Uitspraak van Flex-y op vrijdag 16 maart 2007 om 16:07:
Wel heel knap van je hersenen als ze die stem kunnen simuleren dat die als echte prikkel wordt opgevangen, ipv het gebied te prikkelen van 'ik stel me voor dat ik stemmen hoor'

Jre moest eens weten. Een hele paralelle realiteit kan in je hersens bestaan. Het gaat allemaal om het omzetten van zaken uit het onderbewustzijn die, wanneer te lang genegeerd een eigen leven gaan leiden en daardoor als niet te onderscheiden werkelijkheid worden gepresenteerd.
 
Ja, weleens gehad, alleen weet ik natuurlijk heel goed dat het in m'n eigen ziel zit.

Het is gevaarlijk voor wanneer een persoon dat besef verliest, en die stem de controle krijgt over zijn doen en laten.
 
http://www.spiritualiteit.com/?sid=artikel&aid=39&t=nl
laatste aanpassing