Partyflock
 
Flockonderwerp · 40139
­ Nederland
 
Dat al het e-mailverkeer op internet gescand wordt door middel van Echelon II was al langer bekend. En dat dit vergaande commerciële gevolgen heeft blijkt wel uit enkele bekende gevallen. Zo liep Airbus een contract van $6 miljard mis doordat de volledige gesprekken van de onderhandelingen zijn doorgespeeld aan Douglas en Boeing.

Ook de Nederlandse post blijft vermoedelijk niet ongemoeid. Algemeen bekend is dat er meer dan dan de gemiddelde hoeveelheid pakketjes en brieven verdwijnt in handen van TNT Post. De officiële lezing wijt dit aan menselijke fouten en de verwachting is dat de automatisering van de afdelingen het aantal zal reduceren. Maar de waarheid blijkt een stuk ingewikkelder te liggen. Al eerder maakten medewerkers melding van secties van het bedrijf waar schoonmaker noch manager kwam, maar nu is bij het grofvuil medische scanapparatuur gevonden. TNT Post ontkent dat dit afkomstig van het bedrijf en wenst niet in te gaan op de uitlatingen van de medewerkers ‘daar de inrichting en huisvesting onderdeel is van de beveiliging en geen publieke zaak.’

Erwin van der Zande nam het voortouw in een particulier onderzoek naar de praktijken. Hij was eerder slachtoffer van een dubieus conflict omtrent E-wave, waarbij het adressenbestand van het online magazine in handen was gekomen van een derde partij na het aantreden van de nieuwe hoofdredacteur: ‘Op zich betekent een beschuldiging van een medewerker niet veel. Zo’n mederwerker kan zijn eigen redenen hebben om het bedrijf in een kwaad daglicht te herstellen. Maar ik hoor meer verhalen uit verschillende bronnen en ook nieuwkomer Sandd blijft niet gevrijwaard van kritiek.’

De uitspraken over Sandd stapelen zich op. Verdacht is dat de onderneming op touw is gezet toen de kritiek van binnenuit op TNT toenam. Het is niet ondenkbaar dat Sandd feitelijk een nieuwe onderneming van de regering is om het scannen van de post naar een hoger niveau te tillen en buiten het publieke domein te houden. In een opmerkelijk tempo werd op 1 december 2006 een nieuwe sorteerhal in gebruik genomen en onlangs werd aangekondigd dat een tweede hal binnenkort geopend wordt. De geruchten dat Sandd en TNT samen werken worden tot nog toe ontkent, en om dit te benadrukken zijn er enkele rechtszaken geweest. ‘Maar waar met geen woord over wordt gerept is dat Marc Lander eerder een noemenswaardige functie binnen TPG post heeft bekleed en in het privéleven geen onbekende is van Harry Kooistra en Pieter Kunz, beiden onderdeel van de directie van TNT post.' Aldus de heer van der Zande.


geloof er eigenlijk neit zoveel van.. waarom zou je de brievenpost willen scannen? email heb je veel meer aan denk ik.
laatste aanpassing door een beheerder
Uitspraak van verwijderd op donderdag 8 maart 2007 om 15:07:
waarom zou je de brievenpost willen scannen?

Voor de terroristen natuurlijk...duh... ;p
 
hehe... lijkt me behoorlijk intensief om alles te chekcen teriwjl je ook goedkoop de mail kan checken.. en dna moetend e terroristen maar ent een fout pakje sturen.
 
zie trouwens dat ik KPn in de titel heb gezet :vaag: bedolede TPG post natuurlijk.. loop een beetje achter
Uitspraak van verwijderd op donderdag 8 maart 2007 om 14:01:
strepen jullie ook weleens een complot weg?

deze dan maar? :lol:
 
ach ja ik zat op werk en werd ook paranoia.
 
ha dm toch maar odner een fakey moeten doen.. grote kans dat jullie lekker los zouden gaan. en iets meer aandacht om een iets meer coherent verhaal te maken.