Partyflock
 
Flockonderwerp · 38252
­ Nederland
 
Uit een onderzoek van een Amerikaans instituut is gebleken dat roken tot een permanente verandering van de hersenen kan leiden. Tijdens het onderzoek werden breinen van zowel rokers als niet-rokers postuum bestudeerd, waarna enkele opzienbarende verschillen werden ontdekt.

Heroïne

Zo is het nu vrijwel onbetwistbaar dat nicotine eenzelfde verslavende werking als de harddrug heroïne heeft. Laatsgenoemd opium staat in de neurowetenschap bekend als een middel dat grote veranderingen kan ontketenen in hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor sensatiezoekend gedrag. Rokers die lange tijd gerookt hadden, maar al enkele jaren waren gestopt, vertoonden tevens verandering in hun hersenen ten opzichte van niet-rokers.

Hersengebieden

Gebieden in de hersenen die verantwoordelijk zijn voor motivatie, zien er bij rokers heel anders uit dan bij niet-rokers. Men vermoedt dat langdurige blootstelling aan actieve stoffen als nicotine deze veranderingen teweegbrengt, en verantwoordelijk is voor het middel-zoekende gedrag van verslaafden (bekend als "craving"). Hierdoor wordt normaal motivationeel gedrag, dat vaak een vereiste is voor bepaalde aspecten van normaal functioneren, beperkt.
 
Jij blijkbaar niet want intellectueel is met dubbel L hahahahahahaha :P
lalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalala
 
Kijk weer zon teken :P
Wt hadn dn ji vrwcht...
nn eel zlimme anwoort ozo??
 
Nee dat had ik niet achter je gezocht hor :P
 
Hahaha ja fijn he, van je vrouw moet je t maar hebben he :P
Complimenteus zoals altijd...
Of heb ik dat alweer verkeerd geschreven :S
 
Nee goed gedaan hor, ben trots op je!!
Nou dat maakt mijn dag weer helemaal goed :P
 
Jaaa en terecht
 
Ja zucht maar even
Tja had er ff geen woorden meer voor..
 
K snap t t is ook niet te bewoorden meer
Toch fijn dat jij er ook zo over denkt:P
 
Ja k ben de rotste niet