Gevulde koeken.
http://www.youtube.com/watch?v=PLKW8z-oo_U
Ingrediënten:
55 g wietboter
60 g basterdsuiker
12 g eieren (1/4 ei)
100 g bloem
kaneel naar smaak
snufje zout
Voor de vulling:
100 g amandelspijs,
½ ei
rasp van citroenschil
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 210 graden C.
Vermeng wietboter, suiker, zout en citroenrasp.
Voeg het ¼ ei toe. En kneed tot een gladde massa.
Voeg bloem en kaneel toe en kneed het tot een deeg.
Laat het deeg opstijven in de koelkast tot het hard is (+/- 30 min.)
Kneed de spijs tot een soepele bal en voeg het ½ ei toe en kneed tot het slap is.
Kneed het opgesteven deeg soepel.
Strooi wat bloem op een glad oppervlak en rol hierop het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 mm. Bestuif het deeg regelmatig met wat bloem zodat het niet gaat plakken.
Steek met een steker (of een glas) 6 plakjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de plakjes met wat ei en schep of spuit er een bolletje spijs op.
Steek nog 6 plakjes deeg uit en leg deze er bovenop.
Bestrijk met ei en leg er halve amandelen op. Bestrijk nog een keer met ei.
Bak ongeveer 8 minuten in de oven tot ze mooi goudgeel zijn.
Laat ze even afkoelen voordat je ze eet, anders hangen de blaren in je mond.
Enjoy
http://www.youtube.com/watch?v=PLKW8z-oo_U
Ingrediënten:
55 g wietboter
60 g basterdsuiker
12 g eieren (1/4 ei)
100 g bloem
kaneel naar smaak
snufje zout
Voor de vulling:
100 g amandelspijs,
½ ei
rasp van citroenschil
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 210 graden C.
Vermeng wietboter, suiker, zout en citroenrasp.
Voeg het ¼ ei toe. En kneed tot een gladde massa.
Voeg bloem en kaneel toe en kneed het tot een deeg.
Laat het deeg opstijven in de koelkast tot het hard is (+/- 30 min.)
Kneed de spijs tot een soepele bal en voeg het ½ ei toe en kneed tot het slap is.
Kneed het opgesteven deeg soepel.
Strooi wat bloem op een glad oppervlak en rol hierop het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 mm. Bestuif het deeg regelmatig met wat bloem zodat het niet gaat plakken.
Steek met een steker (of een glas) 6 plakjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de plakjes met wat ei en schep of spuit er een bolletje spijs op.
Steek nog 6 plakjes deeg uit en leg deze er bovenop.
Bestrijk met ei en leg er halve amandelen op. Bestrijk nog een keer met ei.
Bak ongeveer 8 minuten in de oven tot ze mooi goudgeel zijn.
Laat ze even afkoelen voordat je ze eet, anders hangen de blaren in je mond.
Enjoy
Das wel een uitdaging om zulke koeken te bakken ter plaatse van een feestje!
Cappucin ^^ O A la la la Baard is wel te doen of erbij
http://www.bakkenmetbaard.nl
Voor meer verrasende recepten!!
Cappucin ^^ O A la la la Baard is wel te doen of erbij
http://www.bakkenmetbaard.nl
Voor meer verrasende recepten!!