Partyflock
 
Flockonderwerp · 30815
­ Nederland
verwijderd had dit bericht op het gewone forum geplaatst



'Robots kunnen burgerrechten eisen'

Uitgegeven: 21 december 2006 17:56

AMSTERDAM - Robots kunnen in de toekomst burgerrechten eisen. Dat is een van de conclusies van een rapport van de Britse overheid, zo meldt de BBC.

Het rapport doet een reeks voorspellingen over de komende vijftig jaar. Robots zouden zich volgens de onderzoekers kunnen ontwikkelen tot wezens die zichzelf kunnen voortplanten en kunstmatige intelligentie ontwikkelen. Dergelijke robots zouden "ergens in de komende twintig tot vijftig jaar" burgerrechten kunnen verwerven, menen de onderzoekers.


Dat zou betekenen dat de samenleving voor de robots moet zorgen, bijvoorbeeld door ze 'medische' zorg te bieden. Anderzijds zouden de robots daarmee ook bepaalde verplichtingen krijgen, zoals de afdracht van belastingen of het vervullen van militaire dienst.






TOKIO - Een groot warenhuis in de Japanse hoofdstad Tokio heeft dezer dagen de primeur met een robot als 'gastvrouw' die bijna niet meer van een mens is te onderscheiden.

De robot heet het publiek bij het binnengaan van de winkel welkom en doet de hele dag door allerlei verkooppraatjes.


De robotvrouw is door verfijnde sensoren in staat zelfstandig informatie te verwerken en te reageren op de omgeving. De gastvrouw kan onder meer een hand geven en dingen aanpakken. Vooral de gezichtsuitdrukkingen van de robotvrouw zijn zeer gedetailleerd. De lichaamsbewegingen zijn nog een tikje houterig.

Japan staat wereldwijd vooraan bij de ontwikkeling van robots

Bron: nu.nl
 
Uitspraak van Dre@mc@tcher op dinsdag 26 december 2006 om 17:42:
'medische' zorg


'Mechanische' zorg zal je bedoelen. :lol:

Uitspraak van Dre@mc@tcher op dinsdag 26 december 2006 om 17:42:
De robotvrouw is door verfijnde sensoren in staat zelfstandig informatie te verwerken


Yeps, heb ik gezien ergens. Het zag er levensecht uit, met eens soort rubber huid dat de echte huid moest simuleren. Knap meisje, ik zou er zo voor haar vallen was het dan niet dat er hier en daar nog een paar schoonheidsfoutjes in het programma zaten. Het/ze kwam niet altijd even goed uit haar woorden op bep. vragen. Op een beurs was het geloof ik.

Asimo viel ook van de trap en bleef een beetje apatisch liggen. Dat moeten ze nog wat verbeteren.

Wel een knap staaltje techniek! Als je weet dat menselijk evenwicht simuleren alleen al, héél veel programering en "geheugen"capaciteit vereist. Mijn PC zou in de fik vliegen.

Deze zomer liep ik wat over straat, voorbij peperdure villa's en zag voor het eerst zo'n intelligente grasmachine. Ik vond het wel grappig. Een soort doos uit kunstof met wieltjes.

Doe mij maar zo'n intelligent koffiezet apparaat. :)

Makes me wonder...

Als de techniek al zover is en er wordt bewust techniek achter gehouden hoe ver staat de techniek dan werkerlijk?

Ze zijn tegenwoordig al bezig met biologische transistoren.
Misschien bestaan er al cyborgs...
laatste aanpassing
 
Wel een vreemde gedachte dat die grasmachine en mijn koffiezet apparaat straks meer rechten hebben dan ik.
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op woensdag 27 december 2006 om 01:46:
Wel een vreemde gedachte dat die grasmachine en mijn koffiezet apparaat straks meer rechten hebben dan ik

denk dat we moeten uitkijken met deze (hoe knap het ook is) technologieën straks krijgen we ook robots die de wet moeten gaan handhaven.
en waar stopt het met a.i. ?
Uitspraak van verwijderd op woensdag 27 december 2006 om 01:12:
Yeps, heb ik gezien ergens. Het zag er levensecht uit, met eens soort rubber huid dat de echte huid moest simuleren. Knap meisje, ik zou er zo voor haar vallen was het dan niet dat er hier en daar nog een paar schoonheidsfoutjes in het programma zaten. Het/ze kwam niet altijd even goed uit haar woorden op bep. vragen. Op een beurs was het geloof ik



deze?
laatste aanpassing door een beheerder
 
Nee, nog een andere. Maar wel dezelfde robot geloof ik.


Uitspraak van Dre@mc@tcher op woensdag 27 december 2006 om 03:09:
denk dat we moeten uitkijken met deze (hoe knap het ook is) technologieën straks krijgen we ook robots die de wet moeten gaan handhaven.


Zijn er al:

{ongeldige bron voor embed: http://video.google.com/videoplay?docid=-8248033921995619429&q=the+resistance}

In de toekomst(misschien):

{ongeldige bron voor embed: http://video.google.com/videoplay?docid=-1845016404760165806&q=tetra+vaal&pl=true}
Uitspraak van verwijderd op woensdag 27 december 2006 om 03:22:
Zijn er al:

geen fijne gedachte vind ik en robot kent alleen zwart-wit en met a.i. denk ik dat het zichzelf beter kan maken en zoals in de bekend films de wereld proberen over te nemen
laatste aanpassing
Doet me denken aan die oude serie V !!! brrrrrrrrrrr getver het komt steeds dichterbij , nu snap ik ook een vriend van me die zit op schietclub allerlei spul in huis . Eigenlijk bizar maar hij kwam ook met dit soort filmpjes aanzette !! greets mike
 
JERUSALEM (Reuters) - An Israeli defense firm on Thursday unveiled a portable robot billed as being capable of entering most combat zones alone and engaging enemies with an onboard armory that includes a machine-pistol and grenades.

The VIPeR, roughly the size of a small television, was invented as part of Israel's efforts to develop weaponry that could reduce the risks to its forces from hand-to-hand fighting against Palestinian or Lebanese Hezbollah guerrillas.

The manufacturer, Elbit Systems Ltd., said that the VIPeR's small size and dual treads enable it to move "undeterred by stairs, rubble, dark alleys, caves or narrow tunnels".

As well as bomb-sniffing and bomb disposal equipment, the VIPeR can carry an Uzi machine-pistol or plant a grenade. The weapons would be aimed using an onboard video camera.

Reuters Pictures
Photo

Editors Choice: Best pictures
from the last 24 hours.
View Slideshow

According to Elbit, which has close links with the Defense Ministry, Israel plans to deploy the VIPeR among its infantry units after field tests. The robot could also be of interest to foreign police units or U.S. forces in Iraq and Afghanistan.

© Reuters 2007. All Rights Reserved.
 
James Cameron zat met The Terminator niet ver van de waarheid...
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 14 maart 2007 om 20:37:
James Cameron zat met The Terminator niet ver van de waarheid...

Fear Factory ook niet in hun teksten B)