Partyflock
 
Flockonderwerp · 29108
­ Nederland
hebben jullie woefies der ok wel eens last van?
en wanneer gaat het over?
ziet der niet uit bam-bam met DIKKE tieten:D!

xx
 
Mijn Stella is 1 keer schijnzwanger geweest en dat ging van zelf over.
Maar zij had het niet extreem zoals met knuffels sleuren enzo.
 
bij mij was het anders.....me jacky was ineens schijnzwanger volgens de dierenarts......bleek ze in het bos gepakt te zijn en gewoon egt zanger...9 weken later de liefste jack russel puppies van de hele wereld
 
In de natuur worden de alpha teven zwanger en de andere teven schijnzwanger..die zogen de pups dan..
Het is dus veel voorkomend..:jaja:

De DA zei tegen mij dat als ze vaak schijndrachtig zijn dat ze dan baarmoederontsteking kunnen krijgen, dus wel ff iets om in de gaten te houden..
Mijn jongste teef is nu ook schijndrachtig, zij loopt wel overal nestjes te maken enzo..Ben er al mee naar de DA geweest, dus het zal zo wel weer over zijn..:)
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 19 december 2006 om 12:12:
De DA zei tegen mij dat als ze vaak schijndrachtig zijn dat ze dan baarmoederontsteking kunnen krijgen, dus wel ff iets om in de gaten te houden..

Dat klopt idd ja! Want de baarmoedermond staan open bij schijndrachtig, en zo kunnen bacterien de baarmoedermond in (endometritis)
als je haar heb laten helpen is ze nooit meer schijnzwanger
 
Uitspraak van ens op dinsdag 19 december 2006 om 13:08:
als je haar heb laten helpen is ze nooit meer schijnzwanger


Als je het tegen mij hebt..Klopt mijn oudste teef is geholpen/...maar heb nog een teefje hier lopen..;)
 
Uitspraak van ens op dinsdag 19 december 2006 om 13:08:
als je haar heb laten helpen is ze nooit meer schijnzwanger

:yes:
ik heb het tegen TERREUR dw­ergje
ik ben de fokker van bam bam
ze weten dat ze dag en nacht bij me terecht kunnen
met alles inverband bam bam
doen ze ook
hier hebben ze mij ook al over gevraagt en heb ze gezegt
dat het normaal is voor amstaff teefjes dat ze schijnzwanger worden
dat heb ik al met al mijn amstaff teven mee gemaakt
we hebben ook bijna 10 jaar de amstaff in huis
zonder bijwerking
Ablavetsem van VSM
is een homeopatisch middel bij schijnzwangerschap bij honden.
De naam "schijnzwangerschap" is eigelijk niet juist. De Latijnse naam hiervoor is lactatio abnormalis (abnormale melkproduktie). De hond voelt zich niet zwanger maar denkt dat ze al een nest met pups heeft. Ze voelt zich dus op en top een moeder. Lichaam en geest van de teef zijn er helemaal op ingesteld om pups te verzorgen.
Eigenlijk is het een onschuldige speling van de natuur. Meestal treedt de "schijnzwangerschap" ongeveer negen weken na de loopsheid op. Dat is het moment dat de teef, als ze tijdens de loopsheid gedekt zou zijn geweest, had moeten werpen. Dus, ondanks zat ze niet zwanger is geweest, reageren lichaam en psyche van het dier toch als zodanig.

Wat gebeurt er: De teef krijgt grotere melkklieren waar inderdaad ook vaak melk uit gemasseerd kan worden of een vloeistof met een andere kleur, van bruin tot bloedrood toe. Dat is de lichamelijke kant ervan die overigens niet altijd aanwezig is.
Veel belangrijker zijn de psychische verschijnselen:
Het dier wordt onrustig, ze denkt dat ze pups heeft, maar die zijn er niet.
Nestdrang: De teef heeft graafneigingen, trekt zich veilig terug onder een stoel of onder de tafel, in een hoekje van de kamer of ook wel op het bed in de slaapkamer. Ze gaat dus duidelijk op andere plaatsen liggen dan normaal.
Slepen met speelgoed, pantoffels, sokken, de gekste dingen. Al die zaken ziet de hond als haar pups. Ook overdreven aandacht voor andere dieren thuis of zelfs kinderen is zo te verklaren. Vaak heeft de teef de neiging dit alles tot het uiterste te verdedigen. Oppassen dus.
Agressiever tegenover andere dieren bijvoorbeeld bij het uitlaten maar ook als er mensen op bezoek komen. Vanuit de teef bezien volkomen verklaarbaar. Als de teef wordt benaderd denkt ze dat ze haar denkbeeldige pups moet verdedigen en dat kan wel eens gevaarlijker zijn voor iemand die niet weet wat er aan de hand is. In sommige gevallen kan dit leiden tot moeilijkheden zoals het aanvallen van andere honden en af en toe van nietsvermoedende kinderen of andere bezoekers. Dus voor de zekerheid altijd oppassen met een schijnzwangere teef.
Schijnzwangere teven eten meestal minder, in een enkel geval zelfs wat meer. Het lijkt logisch dat ze meer zouden eten omdat ze denken dat ze pups hebben, maar toch is meestal het tegenovergestelde het geval. Mogelijk speelt nervositeit hierbij een rol.
Uitlaten is voor schijnzwangere honden meer een kwelling dan een plezier. Ze zijn vaak niet naar buiten te branden omdat ze maar steeds in de buurt van hun "nest" willen blijven. Even snel hun behoefte doen kan nog wel, maar dan weer zo snel mogelijk naar huis.
Sommige schijnzwangere teven worden erg aanhankelijk, vragen voortdurend aandacht, willen aangehaald worden of op schoot komen zitten, vaak tot op het irritante af.
Een schijnzwangere hond hoeft niet alle hierboven genoemde symptomen tegelijk te vertonen. De meeste hebben last van twee of drie van deze verschijnselen. De ernst van de psychische uitingen van de schijnzwangerschap kan sterk variëren. Soms is de eigen hond helemaal niet meer herkenbaar: in een korte periode is ze helemaal anders geworden. Het komt regelmatig voor dat de eigenaar, nier wetende dat de teef schijnzwangere is, zich erg ongerust maakt en met bange voorgevoelens een bezoek brengt aan de dierenarts. Het is dan een grote opluchting te horen dat de hond alleen maar schijnzwangere is en lichamelijk niets mankeert.
Schijnzwangerschap kan maanden duren maar gaat nooit samen met loopsheid. het valt niet te voorspellen welke honden het zullen worden en het maakt ook weinig uit of ze al eens een nest gehad hebben. De aandoening komt veelvuldig voor en bij alle honderassen.

Wat kunnen we eraan doen: Afleiding geven is zeer belangrijk bij de behandeling van schijnzwangerschap, meer nog dan de toediening van medicijnen. Laat uw hond op andere tijden en op andere plaatsen uit dan wanneer en waar ze gewend is uitgelaten te worden of ga eens lekker met haar ravotten. Wat u zeker niet moet doen is het schijnzwangere gedrag bevestigen door bijvoorbeeld speeltjes te geven, medelijden te krijgen of agressiviteit te bestraffen.
Vaak blijkt het nodig om ook nog op andere manieren in te grijpen. Redenen daarvoor kunnen zijn dat de hond zelf veel problemen lijkt te hebben met de schijnzwangerschap of als gevolg ervan overlast veroorzaakt. Een andere belangrijke reden is langdurige melkgift omdat gebleken is dat de met melkvocht gevulde holten (cysten) op den lange duur kunnen ontaarden in melkkliertumoren (borstkanker). Met andere woorden: teven die telkens weer en langdurig schijnzwangere worden, hebben een grotere kans om kanker aan de melkklieren te krijgen. Medicinaal ingrijpen kan door toediening van lichte hormonen in de vorm van een tablettenkuur. Ook het gebruik van homeopathische middelen blijkt in een aantal gevallen effectief. Bij hardnekkige gevallen verdient het de aanbeveling de teef te steriliseren. Bij deze operatie worden de baarmoeder en eierstokken verwijderd omdat vooral de eierstokken de boosdoeners zijn bij schijnzwangerschap.
 
Uitspraak van ens op dinsdag 19 december 2006 om 16:02:
ik heb het tegen TERREUR dw­ergje

Oh ok sorry :bloos:
 
Uitspraak van ens op dinsdag 19 december 2006 om 16:10:
steriliseren. Bij deze operatie worden de baarmoeder en eierstokken verwijderd omdat vooral de eierstokken de boosdoeners zijn bij schijnzwangerschap.

Als je info opzoekt, doe het dan ook goed. Want dit heet gewoon een castratie (oftewel: ovariëctomie, als we toch maar met latijnse namen gaan gooien :lol: ) :)
Uitspraak van ens op dinsdag 19 december 2006 om 16:10:
Sommige schijnzwangere teven worden erg aanhankelijk, vragen voortdurend aandacht, willen aangehaald worden of op schoot komen zitten, vaak tot op het irritante af.

+ neuro-hormonaal mechanisme ;)

Een castratie kan een oplossing zijn ja :yes:
Tegenwoordig hebben ze ook medicijnen waar prolactine in verwerkt zit (Y), en adstringerende zalf dat de de melkklieren samentrekt :)

Een teef die schijndrachtig is heeft idd meer kans op metritis :)
Onze teef Roma had er altijd veel last van,na elke loopsheid begon het weer.
Melk spoot er werkelijk uit en ze was de hele dag met van alles te slepen en ik moest haar botjes bewaren anders ging ze niet slapen.

Na de 3de keer hebben we haar laten castreren,we wilden het risico op een zware baarmoederontsteking niet nemen,temeer omdat haar moeder er aan was overleden.

Was wel jammer want we hadden erg graag een nestje met haar willen fokken,maar ja...haar gezondheid gaat natuurlijk boven alles!
bam-bam gaat na de 2de loopsheid ook onder het mes!

je hebt natuurlijk wel allerlei medicijnen enzo der tegen maar laat der liever castreren,al die medicijnen en rotzooi is ok nie goed..

maar bam sleept helemaal nergens mee..:S
maar het wordt al minder ze heeft nog een beetje dikke TIETEN!

(en het ziet der nie uit):D
 
Uitspraak van Bof (L) Bert op woensdag 20 december 2006 om 15:56:
haar gezondheid gaat natuurlijk boven alles!

Groot gelijk :yes: :D
Hoe vaker schijndrachtig hoe meer kans op tumoren :(
Uitspraak van TERREUR dwergje op woensdag 20 december 2006 om 16:37:
hebt natuurlijk wel allerlei medicijnen enzo der tegen maar laat der liever castreren,al die medicijnen en rotzooi is ok nie goed..

Ook groot gelijk :yes:
Ninja is een aantal keren schijnzwanger geweest.
Toen de kat van mn moeder een nestje kreeg, ging die trut spontaan melk geven aan de kittens :S :roflol:
 
Uitspraak van Harimau op vrijdag 22 december 2006 om 14:12:
Toen de kat van mn moeder een nestje kreeg, ging die trut spontaan melk geven aan de kittens

Haha dat kan ja :lol: :roflol:
wel eens van gehoord..maar nog nooit gezien ;p
 
rebel heeft nu dikke tieten
Uitspraak van permanent verbannen op vrijdag 6 april 2007 om 19:20:
rebel heeft nu dikke tieten

whha ziet der niet uit he! jah bam-bam ok al weer een beetje die moet deze maand ook weer loops worden..
gelukkig nooit geen last van gehad met ze
 
nee onze man is niet schijnzwanger geweest