Partyflock
 
Flockonderwerp · 28198
­ Nederland

Onderwerp is gesloten!

Dit gebeurt meestal omdat een of meerdere personen het beleid hebben overtreden.
Het kan natuurlijk ook zijn dat er al een actieve discussie over hetzelfde onderwerp was.
Dit soort situaties zijn te voorkomen door op de hoogte te blijven van het beleid.

Misschien een hele dikke nerden vraag
Maar wat heb je nou aan het Scroll Lock knop op je computer?

mvg Lars
 
Dikke NERD!!
;)
 
aan een wat? %)


O:)
laatste aanpassing
Artiest Javara
Scroll lock is een toets (met eventueel een bijhorend lampje) op een toetsenbord van een computer. Wat deze toets doet hangt af van de software die gebruikt wordt. In veel grafische gebruikersomgevingen heeft deze toets geen functie.

De Scroll Lock is een overblijfsel van het originele IBM PC-toetsenbord. In het oorspronkelijke ontwerp was de Scroll Lock bedoeld om het gedrag van de pijltjestoetsen te veranderen. Wanneer Scroll Lock aan stond zouden de pijltjestoetsen de inhoud van een tekstvenster verschuiven. In deze zin heeft Scroll Lock een gelijkwaardige functie als de Num Lock en de Caps Lock: hij maakt een tweede functionaliteit van een aantal toetsen mogelijk.

Tegenwoordig is dit gebruik van Scroll Lock zeldzaam. Een modern computerprogramma dat Scroll Lock nog op deze manier gebruikt is Microsoft Excel. In moderne grafische gebruikerinterfaces is het schuiven van de inhoud van een venster mogelijk gemaakt met andere dingen zoals schuifbalken.

In veel tekstterminals, waaronder Linux tty's, wordt Scroll Lock gebruikt om schermuitvoer te pauzeren.

In FreeBSD en andere BSD's heeft Scroll Lock nog steeds dezelfde functionaliteit als in het originele ontwerp van IBM.

Het toetsenbord van een Apple Macintosh heeft geen Scroll Lock . Op deze computers dienen twee speciale toetsen om de inhoud van een venster te laten scrollen (zonder de invoegpositie te veranderen). Deze komen in de plaats komen van de Page Up en Page Down toetsen van IBM PC-toetsenborden, en hebben als symbool een verticaal pijltje met twee horizontale lijntjes erdoorheen.

Heeft men een softwarematig bediende KVM-switch, dan wordt vaak Scroll Lock gebruikt om van computer te veranderen. De fabrikanten van KVM-schakelaars kozen voor deze toets omdat die vrijwel voor niets anders wordt gebruikt.
 
Snap ik het nog niet %):9
laatste aanpassing
Uitspraak van Javara op dinsdag 5 december 2006 om 19:02:
Scroll lock is een toets (met eventueel een bijhorend lampje) op een toetsenbord van een computer. Wat deze toets doet hangt af van de software die gebruikt wordt. In veel grafische gebruikersomgevingen heeft deze toets geen functie.


das het belangrijkste wat je moet weten. Kortom, in bijna alle programma's op Windows (grafische toepassingen) heeft deze knop geen functie.
Goed zo Jasper ;)
 
Goeie uitleg hoor ;)
Jaja...
Google en Wikipedia en een toetsenbord doen de trick
 
Dus Jasper is volgens jouw bewoordingen een hele dikke nerd Lars? ;)
Ja opzich wel ja haha :)
Goed zo Jasper ik had niet anders verwacht!
hier had ik wat aan:Vaag:
 
Probleem opgelost denk ik dan maar!
Ik doe hem ook dicht ;)