Partyflock
 
Flockonderwerp · 27063
­ Nederland

Onderwerp is gesloten!

Dit gebeurt meestal omdat een of meerdere personen het beleid hebben overtreden.
Het kan natuurlijk ook zijn dat er al een actieve discussie over hetzelfde onderwerp was.
Dit soort situaties zijn te voorkomen door op de hoogte te blijven van het beleid.

 
wie lijd/leed hieraan, ik snap dat het een persoonlijke vraag is. En snap ook dat mensen die niet op partyflock willen vermelden.

Maar voor degene die hier ervaring mee heeft en dit wil delen die is meer dan welkom in deze flock.

Het kan gaan over, sessies, oorzaken, mogelijke oplossingen etc...
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 28 november 2006 om 13:40:
ik lig nachtenlang wakker, negatieve gevoelens aan het analyseren.

Waarom je hoofd vullen met Vragen waar jezelf geen Antwoord op kan geven, Ik deed dit zelf voor kort geleden ook erg veel. Maar ik ben nu zover dat ik alleen mijzelf hier mee heb. Der mate je dit meer gaat doen kom je op een dood punt te staan, dit is iets wat je moet proberen te voorkomen.


Uitspraak van verwijderd op donderdag 30 november 2006 om 18:59:
Mooie reply's hier in dit topic. Zo zie je dus maar weer hoeveel wijzer mensen kunnen worden van de moeilijke tijden des levens.

Probeer uit elk iets negetiefs iets positiefs te halen.
Blijf niet te lang stil staan bij het negatieve, probeer het positieve zo snel mogelijk weer te vinden.


Uitspraak van verwijderd op zondag 26 november 2006 om 20:13:
Het kan gaan over, sessies, oorzaken, mogelijke oplossingen.

Depressie, ik heb er zelf er veel onder geleden.
En mijn persoonlijke gedachte hier over is, een Depressie is niet meer dan jezelf niet meer de motivatie te kunnen geven om positief aan dingen te beginnen. De motivatie kan je ontnomen worden door Werkdruk, een realtie die verbroken wordt, ect. Als er iets gebeurt is wat een grote impact heeft gemaakt op je gevoel of emotie of iets dergelijks ga je alles wat er mis gaat negatief zien, en verlies je de motivatie om verder te gaan. Dit kan leiden naar overspannenheid, overmatig drugs of alcohol gebruik e.d.
Men gaat dus alles negatief zien en kom je in een negatief spiraal terecht. Het is moeilijk om uit deze spiraal te komen en al snel komt daar "de duisternis" om de hoek kijken. Men trekt zich terug in hun "eigen wereld" en bekijkt de wereld met een zeer negatieve blik. Probeer licht puntjes te verzamelen om het duister tegen te gaan. Die licht puntjes kunnen blije herineringen zijn, of mensen die je dierbaar zijn. Schaam je niet om om hulp te vragen wanneer je het moeilijk heb, en veelal is praten de beste optie.

Uitspraak van verwijderd op donderdag 30 november 2006 om 15:41:
Wat wil, is mezelf terug. Dat verborgen mens dat nu heel diep in mij begraven ligt, terughalen.

Dit is wat jij jezelf heb aangepraat. Mensen zeggen snel "Ik ben mezelf niet", maar dat is leugen. Het is jezelf verbergen en je opsluiten, jezelf zo weg zitten cijferen, je jezelf alleen maar meer naar de grond haalt. Iedereen is zoals hij is, een mens veranderd niet, misschien ontwikkeld hij zich anders maar een persoon valt niet te veranderen. Aanpassen kan wel, maar al snel zal hij weer terug vallen in zijn oude patroon.


Blijf niet stil staan terwijl de wereld door draait.
Draai mee met de wereld, probeer te bereiken wat ik je wil bereiken, ben begin aan iets met een positieve gedachte, als snel zal de uitkomt ook positief zijn. ;)
 
Uitspraak van Wackiejacky op donderdag 30 november 2006 om 13:12:
Ik kan je alleen maar heel veel liefde en sterkte wensen ermee! (l)


dankje
Uitspraak van Nicnaamloos op donderdag 30 november 2006 om 13:25:
Ja, ik maak fouten in mijn leven, vroeger kon ik mezelf dat maanden, jaren kwalijk nemen bijvoorbeeld.


dit komt me erg bekend voor ja :(


Uitspraak van verwijderd op vrijdag 1 december 2006 om 06:51:
Waarom je hoofd vullen met Vragen waar jezelf geen Antwoord op kan geven,


ik vraag het me ook af..maar
dat is een vraag die ik niet kan beantwoorden...
 
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 1 december 2006 om 19:42:
ik vraag het me ook af..maar
dat is een vraag die ik niet kan beantwoorden...

Laat het gaan
Laat het vallen
Laat het los


Van dik hout
laatste aanpassing
 
Toch is het raar, ik weet zeker dat er legio mensen zijn die met grotere problemen kampen dan ik. Toch voel ik me allerbelabberdst...ben ik een aantellerd? Of zijn het de andere die gewoon veel kunnen hebben of een olifantenhuid hebben...

heb een boek over hyper sensitieve personen gekocht, en kon mezelf er aardig in verplaatsen (niet alles natuurlijk).
laatste aanpassing
 
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 1 december 2006 om 22:15:
Toch is het raar, ik weet zeker dat er legio mensen zijn die met grotere problemen kampen dan ik. Toch voel ik me allerbelabberdst...ben ik een aantellerd? Of zijn het de andere die gewoon veel kunnen hebben of een olifantenhuid hebben...


Iedereen heeft een ander draagvlak. Niemand ontkomt er aan om zich een keer flink kut te voelen. Of je nou geboren bent als iemand in perfecte omstandigheden met veel geld, veel vrienden, zeer aantrekkelijk uiterlijk, welvarende toekomst, gerespecteerde persoonlijkheid, wat dan ook, je ontkomt er gewoon niet aan. Je draagvlak past zich er nou eenmaal op aan. Er gebeuren altijd wel dingen in je leven die minder zijn, in welke vorm dat ook dan mag zijn...
Het is niet aan een ander om te bepalen wanneer jij je kut mag voelen en wanneer niet. Dus je bent niet een aansteller wanneer jij je kut voelt om iets wat voor een ander helemaal niet erg is. Meet je sowieso niet met anderen...

Mensen in Afrika gaan dood van de honger, familieleden daar gaan dood aan Aids, mensen sterven aan verontreiniging van drinkwater, oorlogen, etc... hier hebben we dit allemaal niet. Maar hebben wij dan allemaal het recht niet om ons kut te voelen en moeten we ons allemaal maar niet zo aanstellen? Dat is onzin...
Hier hebben we weer andere dingen die ons pijn doen. Hier zijn het vooral de dingen op psychisch vlak. Hier heeft men vooral te maken met dingen als een laag zelfbeeld, depressies, stress, angst, etc... deze dingen zijn niet minder erg dan wat er gebeurt in Afrika. Het zijn alleen ándere dingen. Beide dingen doen een mens erg veel verdriet... en dit alles hoort nou eenmaal een beetje bij ons bestaan denk ik, zoals ik al zei in een vorige reply.


Zoek in ieder geval uit wát je depressief maakt.


Uiteindelijk begint de verandering bij je eigen denken. Zet ook af en toe die gedachtenstroom eens even stil. Schep een beetje helderheid.
Net zat ik onder de douche en ik voelde me ook niet gelukkig en was negatief over een aantal dingen. Ik vond m'n leven weer eens een keer helemaal niet leuk en bij bijna alles waar ik aan dacht kreeg ik een kut gevoel. Tientallen verschillende gedachten schoten tegelijk door m'n kop. En door deze maalstroom aan gedachten vergat ik alles om me heen. Ik was alleen nog maar bezig met die negatieve gedachten. Hierdoor voelde ik de heerlijke warme waterstraal van de douche niet meer, hoorde ik het prachtige geluid van de waterdruppels om me heen niet meer en vergat ik helemaal te genieten van een heerlijk momentje rust puur alleen met mezelf. ;)
 
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 2 december 2006 om 00:02:
Zoek in ieder geval uit wát je depressief maakt.


het leven wat ik leid, de relaties die ik verneuk, beslissingen die ik neem, drugs die ik gebruik, hoe ik dingen oplos (niet dus), m'n karakter, de dagelijkse sleur zonder toekomstvisie, tekort aan ambitie...

kan zo nog wel ff doorgaan.

Er zijn ook nog wel wat dingen die ik liever niet meld op internet...
 
herkenbaar. Ik heb me om al die redenen die je nu noemt allemaal wel eens een keer kut gevoeld. En meestal wel vaker dan een keer. ;) Heb het nog steeds nog wel eens.
Ook ik heb nooit geweten wat ik met mezelf aan moest bijvoorbeeld. Had ook nooit ideëen voor de toekomst. Wist niet wat voor opleidingen ik moest gaan doen, hoe ik er ooit later een beetje fatsoenlijk bij kon komen te zitten en wat er in godsnaam moest gebeuren om erachter te komen hoe het allemaal wél moest. Dat gevoel werd dan nog sterker als ik naar m'n vrienden keek die het allemaal in mijn ogen wél goed voor elkaar hadden. Het gras van een ander was altijd groener. Ja, ik meet(te) me ook altijd met anderen. ;) daardoor ging ik me al helemaal kut voelen. En daarbij zijn er dan ook nog dingen die ik liever niet op internet bespreek (de fundamentele factor eigenlijk). Ik heb me ook zo ontzettend vaak volkomen kansloos gevoeld.
Daarbij gebruikte ik ook drugs wat het natuurlijk nog veel meer versterkte. Drugs kunnen hele negatieve energieën die je je op de hals haalt wanneer je in deze state of mind verkeert!


Maar uiteindelijk wanneer je de dingen weer wat helderder gaat waarnemen zul je alles heel anders gaan zien. Dan zul je gaan zien dat er zich wél wegen voor jou gaan openbaren. Nu is je blikveld vertroebeld door negatieve overtuigingen en zware emoties.
Er zit veel meer in je dan je denkt! Alleen dit moet er nog uitkomen denk ik. En dat gebeurt echt wel.
Iedereen heeft talenten, dromen, ambitities, alleen soms liggen deze verborgen onder dikke lagen. Maar je komt daar heus nog wel bij. Vertrouw daar op.

Als ik je een boek mag aanraden; lees het boek "Diepzielduiken" van Roy Martina eens een keertje. :)
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 2 december 2006 om 00:08:
het leven wat ik leid, de relaties die ik verneuk, beslissingen die ik neem, drugs die ik gebruik, hoe ik dingen oplos (niet dus), m'n karakter, de dagelijkse sleur zonder toekomstvisie, tekort aan ambitie...

Herkenbaar...(behalve de drugs dan) En dan ben jij nog jong :$
Verziek je jeugd niet met deze negatieve dingen ajb, want daar krijg je spijt van, het is het mooiste wat er is.
Ja ik klink als een oud wijf maar dat ben ik soms ook :$
Toen ik 16, 17, 20 etc was had ik een vaag beeld van als ik 30 ben heb ik het wel voor elkaar en heb ik niet meer dat geld tekort, dan weet ik wél wat ik wil, gezinnetje, kinderen misschien, een normaal huis etc...

Toen ik dus 32 werd, was wéér (voor de 2e keer in mijn leven) alles op de klippen gelopen; een relatie stuk, baan kwijt, geldproblemen en schulden dankzij mijn ex, zat nog steeds in die sociale woning 1 hoog (wel goedkope huur!! nu wil ik hier niet meer weg!) en was ik helemaal de weg kwijt..
Waar was mijn zelfbeeld? Mijn ambities? Iedereen om me heen deed maar aan trouwen en kinderen en carriere en ik???
Toen moest ik van het UWV naar een 'coach' om weer op de rit te komen en die zei dus ook nog:
Als je geen moeder bent en je bent 32, dan zou ik maar gauw aan je carriere beginnen, want vrouwen van jouw leeftijd hebben óf een carriere óf zijn moeder en jij past in geen enkel hokje in deze samenleving en dan kan je flink buiten de boot vallen.

Heel fijn :rot:

Uitspraak van verwijderd op zaterdag 2 december 2006 om 00:29:
Als ik je een boek mag aanraden; lees het boek "Diepzielduiken" van Roy Martina eens een keertje. :)

Misschien oubollig, maar snuffel sowieso eens in de bieb als je geen boek wil kopen of mee naar huis wil nemen :)
Er staan best veel goeie boeken vaak, en ik vind de huis-tuin-en-keuken-psychologie boeken van Dr Phil ook af en toe wel nuttig :$
Het lijkt heel simpel, maar dat is het eigenlijk ook en zo breng hij het ook :)

Ow en probeer te stoppen met de drugs zolang je je zo voelt (f), want zoals al eerder is gezegd, het versterkt de negatieve gevoelens, maar je valt ook in een veel groter gat als het weer uitgewerkt is. En voordat je het weet kan je er niet meer buiten :\
En ook stoppen met jezelf vergelijken met anderen; doe ik ook nog steeds wel eens, maar vaak is het ook maar schijn en lijkt het alsof anderen het helemaal voor elkaar hebben maar valt dat eigenlijk tegen.
Veel mensen doen hun situatie beter voor dan het werkelijk is :)
Je bent goed zoals je bent en ik hou me altijd voor: ik krijg in mijn leven niet méér voor mijn kiezen als dat ik zelf verdragen kan.
(f)
 
Er is maar 1 remedie voor depressie, accepteren dat je iets kwijt bent en het loslaten.

Maar dat valt in de praktijk veel zwaarder dan dat dit uit deze simpele uitgeleg blijkt.
laatste aanpassing
 
cryptisch hoor poeh
 
Uitspraak van Nicnaamloos op zaterdag 2 december 2006 om 15:33:
Toen moest ik van het UWV naar een 'coach' om weer op de rit te komen en die zei dus ook nog:
Als je geen moeder bent en je bent 32, dan zou ik maar gauw aan je carriere beginnen, want vrouwen van jouw leeftijd hebben óf een carriere óf zijn moeder en jij past in geen enkel hokje in deze samenleving en dan kan je flink buiten de boot vallen.

Hiervan gaan dus mijn haren overeind staan!
Zo'n met zichzelf ingenomen ******* (kan ik beter niet neerzetten, om een ban te vermijden)
Als je maar vaak genoeg naar dit soort losers luistert, want dat zijn ze in mijn ogen, dan krijg je vanzelf al het idee dat er met jouzelf iets aan de hand is.

Ik zal eerst even rustiger worden voordat ik er verder op reageer, maar het sluit wel mooi aan bij waar ik eerder deze week achter ben: niet meer leven zoals mijn omgeving dat van mij verwacht maar mijn eigen leven leiden.
Met een korte ei inderdaad ;-)

Paul, het kan heel goed zijn dat je een super gevoelig mens bent. En dat maakt het er in deze maatschappij absoluut niet gemakkelijker op. Zelf heb ik ook vaak het idee dat ik de energie van een ander net iets te goed aanvoel.
Aan mij de taak om dan bij mezelf te blijven en niet in die energie mee te gaan of me er door te laten beïnvloeden.
Verschrikkelijk moeilijk, maar neem het stap voor stap.
Verdiep je in deze materie. Je zal zeker de enige niet zijn.

Dennis, je had met een paar dingen de spijker op z'n kop.
Voorheen had ik furieus gereageerd, nu heb ik nagedacht: ik heb me zeker van alles laten aanpraten en sinds vandaag weet ik zelfs wanneer het was ;-)
En inderdaad: ik sta er bekend om dat ik me prima kan aanpassen, dus daar ga ik ook mee aan de slag.
Hoef niet gelijk een 'Calamity Jane' te worden, maar ook hiermee kan ik voldoende aan de slag, zeg maar ...

t Tekent wel dat ik nu aardig aan het plafond zit wat betreft dat tegen Nicolletje 1973 is gezegd ...
ff afkoelen maar ;-)


Uitspraak van verwijderd op zaterdag 2 december 2006 om 16:02:
Er is maar 1 remedie voor depressie, accepteren dat je iets kwijt bent en het loslaten.

Maar ook weer met een kern van waarheid.
Dit is me al veel vaker gezegd trouwens.
 
I want to travel as far as I can go
I want to reach the joy that's in my soul
And change the limitations that I know
And feel my mind and spirit grow


I want to live, exist, 'to be'
And hear the truth inside of me


- Doris Warshay -

had het zelf geschreven kunnen hebben ... (f)

Kan iemand zich hier ook in vinden?
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 2 december 2006 om 22:37:
t Tekent wel dat ik nu aardig aan het plafond zit wat betreft dat tegen Nicolletje 1973 is gezegd ...
ff afkoelen maar ;-)

Adem in... Adem uit..... (f)

Het was natuurlijk zijn bedoeling om me weer aan het werk te krijgen lijkt me :)

Mensen hebben het hokjesdenken nou eenmaal 'nodig' om niet buiten de maatschappij te vallen.

Uitspraak van verwijderd op zaterdag 2 december 2006 om 22:39:
Kan iemand zich hier ook in vinden?

Jawel hoor :jaja:
laatste aanpassing
 
Heb vandaag ook zo'n depressieve kutdag. En wat kan ik het leven dan weer gruwelijk haten zeg. Bah.

Maargoed, bij mij is het dan wel weer zo dat ik 2 uur later ineens weer helemaal vrolijk kan zijn :vaag:
 
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 1 december 2006 om 22:15:
Toch is het raar, ik weet zeker dat er legio mensen zijn die met grotere problemen kampen dan ik.

Wat maakt jou tot dit om dit zo te zeggen? Ieder huisje heb zijn of haar eigen kruisje. Wat voor de een een mug is, is voor de ander een olifant. Het is maar net hoe jj ermee om gaat. Het is maar net hoe jij je erbij voelt. Het draiet om jou en jou "problemen" waardoor je je zo kut voelt. En f*ck die andere die jouw probleem klein vinden.
 
Amen!
Een ander kan niet voor jou bepalen hoe jij je moet voelen.
Waar de één makkelijk overheen stapt, is voor de ander een enorm obstakel.
En dat is voor iedereen verschillend; we denken en voelen allemaal anders.
Daarom is dat hokjes denken zo belachelijk.
Niemand kan voor een ander bepalen hoe diegene zich moet voelen of hoe hij/zij moet denken.
Je kunt een ander hooguit proberen te inspireren, ff je mond houden en alleen maar te luisteren.

Uitspraak van verwijderd op zondag 3 december 2006 om 18:21:
Maargoed, bij mij is het dan wel weer zo dat ik 2 uur later ineens weer helemaal vrolijk kan zijn :vaag:

Dat vreet energy ... van m'n therapeut heb ik opdracht gekregen om (weer) te gaan schrijven.
Gewoon opschrijven wat ik doe, hoe dat gaat en hoe ik me voel. Moet zeggen dat het mij enorm helpt; 't geeft me inzicht in mezelf. Is dit een ideetje?
Papier is geduldig, lult niets door en het geeft je misschien ook inzicht in waarom je je zo voelt.
 
Uitspraak van verwijderd op maandag 4 december 2006 om 16:26:
Gewoon opschrijven wat ik doe, hoe dat gaat en hoe ik me voel. Moet zeggen dat het mij enorm helpt; 't geeft me inzicht in mezelf. Is dit een ideetje?
Papier is geduldig, lult niets door en het geeft je misschien ook inzicht in waarom je je zo voelt.

Echt, het beste wat er is... Zie hem als je huisdier :D
 
Uitspraak van verwijderd op maandag 4 december 2006 om 16:26:
Papier is geduldig, lult niets door en het geeft je misschien ook inzicht in waarom je je zo voelt.

Maar daar mis je wel een knuffel, een glimlach gewoon 2 armen om je heen..:(
 
Uitspraak van verwijderd op maandag 4 december 2006 om 21:42:
Maar daar mis je wel een knuffel, een glimlach gewoon 2 armen om je heen..


zo ben ik dus echt helemaal niet... :P

Ben echt een enorme einzelganger wat dit soort dingen betreft... :jaja:
 
Uitspraak van verwijderd op maandag 4 december 2006 om 22:32:
Ben echt een enorme einzelganger wat dit soort dingen betreft... :jaja:


ben ook best een einzelganger...

maar moet eerlijk toegeven dat ik de warmte/aandacht van een lief meisje best mis :(
 
Uitspraak van verwijderd op maandag 4 december 2006 om 22:32:
zo ben ik dus echt helemaal niet...

Nou iik heb dat soms echt wel ff nodig..:)
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 5 december 2006 om 01:50:
een einzelganger...


Uitspraak van verwijderd op maandag 4 december 2006 om 16:26:
Gewoon opschrijven

:yes: (Y)
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 5 december 2006 om 01:50:
maar moet eerlijk toegeven dat ik de warmte/aandacht van een lief meisje best mis

Dat is wel iets wat je gevoelens (en soms ook de opluchting) heel erg kan versterken en beter kan maken.
 
true :jaja:
 
Gister had ik een heerlijke dag :yes: eerlijk waar.
Vandaag is het helemaal k*t omdat ik door heb, dat als ik me gevoel uit zet, wat een stomme muts ik eigelijk ben. Dus probeer nu niet in de spiraal mee te gaan maar me drijvende te houden.
 
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 2 december 2006 om 16:02:
Er is maar 1 remedie voor depressie, accepteren dat je iets kwijt bent en het loslaten.

Mooi gezegt Ovic, maar je weet zelf ook dat
dit erg moeilijk is.
Werkzaam bij Total Asphyxiation
Werkzaam bij Cube
Ik heb altijd een vorm van depressie bij me
maar dit houd mij scherp

Ik kom er elke dag weer achter dat ik bijzonder vreemd ben...

Uitspraak van verwijderd op dinsdag 5 december 2006 om 01:50:
ben ook best een einzelganger...

maar moet eerlijk toegeven dat ik de warmte/aandacht van een lief meisje best mis :(


ik sluit mij aan
laatste aanpassing
 
Uitspraak van verwijderd op maandag 11 december 2006 om 06:13:
Mooi gezegt Ovic, maar je weet zelf ook dat
dit erg moeilijk is.

Ja idd dit is de essentie. De weg naar vrij van depressie raken is lang en zwaar.
laatste aanpassing
 
Ik ook, zo'n 5 jaar terug tot nu....
Loop momenteel weer bij een psychiater die me doorverwees naar een psycholoog en daar moet ik a.s. woensdag heen.
De oorzaak weet ik wel maar ben redelijk bang om deze te vertellen, misschien bang om te horen te krijgen of hier ooit nog vanaf kom.
Maar ik moet zowiezo weg uit dit wereldje, kut drugs en mensen om je heen die je proberen te naaien door jou goed te laten doen voor hen.
Ik vind het best heel moeilijk..
 
Uitspraak van verwijderd op maandag 11 december 2006 om 14:09:
De oorzaak weet ik wel maar ben redelijk bang om deze te vertellen,

Dan moet je dat niet doen. Dat moet je pas doen als je er klaar voor bent(ja je denkt nu wanneer is dat, maar dat komt echt wel).
Succes ermee (F)
 
Vind dat nummer van de Osdorp Posse wel heel goed:

Hulp met eigen gevaar
Gezonde mensen hebben zichzelf in de hand
met een positief en negatief nadenkende kant
om met een juiste instelling door het leven te gaan
moet je positieve kant je negatieve verslaan
persoonlijk kom ik deze worsteling wel door
soms is het wel moeilijk, maar geluk gaat voor
een depressie is sterk, maar mijn positieve kant
heeft mijn negatieve shitgedachtes goed in de hand
ken je dat gevoel, je denkt dat allles goed gaat
tot je met je beste vriend of je vriendin goed praat
en je merkt dat diegene zeer negatief denkt
en je maakt je er zo druk om dat het jouw ook krenkt
want dan heb je weer het woord 'zelfmoord' aangehoord
en tot je grote schrik lijkt het niet eens zo gestoord
je negatieve kant heeft er versterking bij
en je positieve kant vecht nu voor jullie allebei
en of je wilt of niet, het houdt je toch steeds bezig
gedachtes dwalen af en je bent vaak afwezig
dan bied je hulp en ze gaan zich verzetten
want dat geeft hun het gevoel dat hun vrienden op hun letten
en dan is het net of het ze niets interesseerd
en ga ji zelf denken "He doe ik iets verkeerd?"
dus pas op voor de rollen worden omgedraaid
want depressies zijn besmettelijk en zeer gehaaid
dus:

Ik ben jouw hulp met eigen gevaar,
en toch sta ik voor je klaar dus gebruik me maar!
Ik ben jouw hulp met eigen gevaar,
dus wil je mij niet gebruiken, dan ga ik maar!

Met depressieve mensen valt moeilijk te praten,
soms weet je niet of je van ze moet houden of haten
je probeert je constant aan hun gevoelens aan te passen
maar ondertussen zijn ze jou aan het brainwashen
dus als je niet oppast dan zul je leren
dat degene om wie je geeft je laat creperen
en het grootste gevaar is dat je goeie gedachten
het dan moeten afleggen tegen negatieve krachten
en als je ervaring hebt met aan depressies lijden
dan doe je echt alles om een nieuwe te vermijden
dus als je voortaan iemand uit de put bevrijdt
let dan op dat je er niet opeens zelf inglijdt
want je kan wel aan ze trekken en het in hun oren gillen
maar ze komen pas uit die put als ze het zelf willen
daarom kun je maar het beste die depressieve mensen
goed duidelijk maken wat wij nou van ze wensen
en op die manier de hulp bij hun gaan zoeken
en als ze die niet geven willen, dan vervloeken
zij alleen zichzelf, en jij hebt je best gedaan
en dan kun je ze alleen nog maar laten gaan
en hopen dat ze ooit op hun eigen kracht
zullen vechten voor hetgeen waar op jij wacht
het is moeilijk om een vriend of een vriendin te vergeten
maar wie geen hulp wil, die moet het zelf maar weten
want

Ik ben jouw hulp met eigen gevaar,
en toch sta ik voor je klaar dus gebruik me maar!
Ik ben jouw hulp met eigen gevaar,
dus wil je mij niet gebruiken, dan ga ik maar!

Zo simpel
 
Uitspraak van verwijderd op maandag 11 december 2006 om 14:09:
Loop momenteel weer bij een psychiater die me doorverwees naar een psycholoog en daar moet ik a.s. woensdag heen.
De oorzaak weet ik wel maar ben redelijk bang om deze te vertellen, misschien bang om te horen te krijgen of hier ooit nog vanaf kom.

Wees eerlijk en oprecht, ga je liegen weet dan wel dat je alleen maar tegen jezelf liegt. De psycholoog heb je er niet meer, alleen jezelf.

Uitspraak van verwijderd op maandag 11 december 2006 om 14:09:
Maar ik moet zowiezo weg uit dit wereldje, kut drugs

Drugs zijn meestal een groot probleem in een depresie.
Veel denken dat het er beter door gaat, terwijl je jezelf alleen maar meer naar beneden haalt.

Uitspraak van verwijderd op maandag 11 december 2006 om 14:09:
en mensen om je heen die je proberen te naaien door jou goed te laten doen voor hen.

Mijn vraag is, waarom ga je dan met ze om?
Ik weet jou levens wijze niet, of de die mensen "vrienden" van je zijn. Maar dit kan ook een illusie zijn gecreeërt door jezelf. In een depresie zie je alles negatief, en zwart/wit. Het vertrouwen in mensen om je heen ben je kwijt, en je denkt dat ze alleen maar slecht over je praten, en het slechte met je voor hebben. Ik weet niet of dit in jou geval ook zo is, maar het komt redelijk vaak voor op deze manier.
 
Uitspraak van verwijderd op donderdag 14 december 2006 om 06:41:
Maar dit kan ook een illusie zijn gecreeërt door jezelf. In een depresie zie je alles negatief, en zwart/wit. Het vertrouwen in mensen om je heen ben je kwijt, en je denkt dat ze alleen maar slecht over je praten, en het slechte met je voor hebben


paranoïde?

kheb er zelf behoorlijk last van :/
laatste aanpassing
 
Uitspraak van verwijderd op donderdag 14 december 2006 om 13:48:
paranoïde?

Tja, dat weet jezelf het beste denk ik.


Uitspraak van verwijderd op zaterdag 2 december 2006 om 16:02:
Er is maar 1 remedie voor depressie, accepteren dat je iets kwijt bent en het loslaten.

Ovic ik moet toegeven, het was erg zwaar.
Maar hij heeft wel gelijk!
Het was moeilijk loslaten, maar met een beetje hulp van vrienden valt het te halen.
 
In mijn pubertijd (en die is er geweest geloof mij phoe haha) toen ben ik 4 maanden echt zwaar depressief geweest, waarbij ik geen zin meer in het leven had, en waarbij iedere ochtend weer bestond uit een heel erg groot zwart gat waar ik met geen mogelijkheid uit kon komen.

Tot de dag van vandaag, (nu 12 jaar later) blijft dit nog steeds de minste periode uit mijn leven.
Een periode die ik nooit meer hoop mee te maken, maar waar ik wel enorm veel van heb geleerd!!

Ja ik weet dus wat het inhoud om zwaar depressief te zijn, en als er mensen zijn die het moeten ondergaan wens ik het allerbeste toe, weet dat dit gevoel niet voor altijd hoeft te blijven hangen, je kan er hoe dan ook aan uit komen.

(k)
 
Uitspraak van verwijderd op maandag 11 december 2006 om 14:09:
Ik ook, zo'n 5 jaar terug tot nu....
Loop momenteel weer bij een psychiater die me doorverwees naar een psycholoog en daar moet ik a.s. woensdag heen.

hmm good luck man
Uitspraak van verwijderd op maandag 11 december 2006 om 14:09:
De oorzaak weet ik wel maar ben redelijk bang om deze te vertellen, misschien bang om te horen te krijgen of hier ooit nog vanaf kom.

gewoon doen! ook al is t focking moeilijk. Zelf gelukkig nooit depressief geweest maar wel een tijdje een beetje moeilijk (thanks to smoken :)) maar niets dat op depressicviteit lijkt. Uiteindelijk op eigen initaitaief naar de psycholoog. Mn moeder (psychotherapeut) wist er wel een goede... was het een kerel van 72! En die moest met mij over smoken en weet ik veel wat lullen!?!? Aanvankelijk lulde ik ook maar wat omdat ik helemaal geen zin had om met hem te praten, maar op een dag dacht ik: dit heeft ook geen zin en ben ik gewoon honderduit gaan praten. Eerst ging ik nog wel eens weg met de gedachte dat het geen zin had en dat hij me niet snapte. Het gebeurde namelijk best vaak dat ik iets vertelde en hij dat dan analyseerde als t ware en dna zei ik: uh nou zo voel ik het niet, echt niet.. Ging hij weer verder en dan ik weer: ik doe het niet om je te dwarsbomen maar zo voelt het gewoon niet. Maar na een tijd praten zag ik eigenlijk wle wara hij het over had en begon ik dat een beetje te accepteren. Al voelt het alsof het niet zo is (mede omdat het vervelend om zulke dingen over jezelf te horen)

Lang verhaal kort: check hoe je je voelt bij de betreffende persoon en probeer gewoon je ziel bloot te leggen (kots kots :P) Als je echt blijft houden dat je je niet prettig voelt en niet alles kan zeggen.. zoek een ander. Maar probeer wel een keer met de billen bloot te gaan. Je doel is toch dat je daar gewoon alles, maar dan ook echt alles, kan zeggen.
Uitspraak van verwijderd op maandag 11 december 2006 om 14:09:
Maar ik moet zowiezo weg uit dit wereldje, kut drugs en mensen om je heen die je proberen te naaien door jou goed te laten doen voor hen.


heeft mn moeder ook een paar keer gezegd: eigenlijk heeft de jeugd van tegenwoordig het veel moeilijker dan wij vroeger. Bij ons was alles wel streng en hard werken maar wij moesten gewoon naar school, wij moesten gewoon onze opleiding afmaken en drugs bestond niet eens. En Edam is ook wel een beetje fuzzed op place: je moet sterk in je schoenen staan of sociaal onder gesneeuwd wil je daar nooit drugs gebruiken.
Uitspraak van verwijderd op maandag 11 december 2006 om 14:09:
Ik vind het best heel moeilijk..

gewoon doorsetzennnn. Als je t riool van het leven hebt gezien ben ben je op je 25e een stuk sterker dan je leeftijdsgenoten.
 
... ik wil iedereen een heel mooi 2007 toewensen ...
Dat we met z'n allen de moed, kracht en wijsheid mogen hebben om het beste eruit te halen :)

Maak er iets moois van; ik zal het zeker proberen.


Uitspraak van verwijderd op zaterdag 16 december 2006 om 16:47:
heeft mn moeder ook een paar keer gezegd: eigenlijk heeft de jeugd van tegenwoordig het veel moeilijker dan wij vroeger.

Daar heeft ze wel gelijk in; het is er allemaal niet gemakkelijker op geworden. Een f*cked up place indeed ...
En toch merk ik zelfs op de meest bizarre plekken 'goeie' gasten die net zo zoekende zijn en net zo knokken als ikzelf.
Daarom wil ik de moed ook niet opgeven en de deuren wagenwijd opengooien. Tot nu toe bevalt m'n nieuwe strategie eigenlijk wel heel goed :) En mocht de 'verkeerde' voor die deur staan, dan krijgt ie m net zo hard in z'n giechel.

Stay strong & stay tuned! Heel veel sterkte, Be Different! (f)
 
Uitspraak van verwijderd op donderdag 21 december 2006 om 19:07:
... ik wil iedereen een heel mooi 2007 toewensen ...
Dat we met z'n allen de moed, kracht en wijsheid mogen hebben om het beste eruit te halen :)

Maak er iets moois van; ik zal het zeker proberen


erger dan 2006 kan het niet worden..

dankje wel


Uitspraak van verwijderd op donderdag 21 december 2006 om 19:07:
Stay strong & stay tuned! Heel veel sterkte, Be Different! (f)


(Y)
 
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 16 december 2006 om 16:47:
de jeugd van tegenwoordig het veel moeilijker dan wij vroeger

Wat een onzin! Je moet gewoon je eigen weg zien te vinden en dat valt niet altijd mee...
Wie is het wel gelukt zonder haken, ogen of kleerscheuren???
 
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 22 december 2006 om 08:28:
Wat een onzin! Je moet gewoon je eigen weg zien te vinden en dat valt niet altijd mee...


meer in de zin dat wij aan veel meer verleidingen bloot staan... internet, media, groepsdruk (in combinatie met media+internet), breezers, drugs enz.
 
gister voor het eerst naar een psycho geweest...
 
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 23 december 2006 om 03:56:
gister voor het eerst naar een psycho geweest...


Hoe was het?
Ben er inmiddeld overheen...maar ik heb een periode gehad...nog niet eens zo heel lang geleden...dat ik echt helemaal op was en nergens meer aan wilde beginnen...gewoon compleet kapot en leeg van binnen...
Lag het liefst de hele dag op bed...af en toe klapte alles er heel heftig uit...janken en vooral veel woede aanvallen...
Alles zat ook altijd helemaal vast...nekklachten...altijd hoofdpijn...RSI...noem het maar op...

Ik heb ontdenkt dat ik sowieso een tekort aan prikkels had...altijd al gehad...dat probleem is al begonnen op de kleuterschool...
Dat heeft op den duur geleid naar een afkeer van alles en iedereen om me heen...die begrepen me namelijk niet en stimuleerden me ook niet...
Ik voelde me daar niet prettig onder...ik moest wel vreemd zijn...dus ik heb mezelf (en dat was natuurlijk het ergste van allemaal) een minderwaardigheidscomplex aangepraat...
Ik zat daarom sowieso onder mijn kunnen te werken en dat liep steeds uit op gewoon gruwelijke verveling...
Waarna ik weer dacht dat er iets mis met me was...etc. etc. etc. etc.

Gelukkig kwam ik op een gegeven moment op een punt van "nu is het genoeg geweest"...
Ik heb toen mijn studie op gezegd (hoefde nog maar een half jaar) en ben een andere studie gaan doen die me tenminste wel prikkelt...
Voel me ook veel lekkerder in mijn vel zitten...voel me serieus genomen...minderwaardigheidscomplex is iig foetsie en dat is het belangrijkste denk ik... :)
 
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 23 december 2006 om 14:22:
Hoe was het?


een beetje onwennig, maar wel ok...
denk dat het wel goed is...

en thanks voor de interesse
 
Paul hoe gaat ut nu met je?

Ik heb de laatste tijd toch wel weer het 1 en ander geleerd. Dat zodra je kan accepteren en het gebruikt. Je open en kwestbaar opsteld. Dat bepaalde dingen makkelijker worden. (Ik bedoel niet kwetsbaar in de vorm van zwak)Tis soms wel heel erg moeilijk en angstig. Maar ik merk dat als je maar blijft knokken en blijft vechten om boven te blijven dat dat veel meer energie van je vreet. (Dit geldt voor mij heel erg)
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 26 december 2006 om 23:24:
Paul hoe gaat ut nu met je?


redelijk :)
 
Allemaal een heel fijne jaarwisseling en alvast een gezond en liefdevol 2007.

Verdienen we gewoon ;-)

(f)
 
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 2 december 2006 om 16:02:
Er is maar 1 remedie voor depressie, accepteren dat je iets kwijt bent en het loslaten.

Mooi! :respect:
Ik heb van m'n 13,5 tot mijn 15de een depressie gehad,ging niet meer naar school,sliep niet meer,vond het leven helemaal niks meer,sloot mezelf op in mijn kamer,en als ik een keer ging stappen zoop ik me helemaal kapot......een echte kutperiode.....Kreeg toen zware medicatie en heb t 3/4jaar gebruikt,ging echt stukken beter,maja aangezien ik haast geen contact met mijn psychiater had en verder ook geen gesprekken kreeg,dacht ik ik voel me weer goed,ik stop met de medicynen............Nou dat was niet zo slim........

Ik werd weer helemaal depri..... en heb me vervolgens op m'n ex,drugs(speed&pillen)&feesten gestort!Daar leefde ik nog voor(lekker bezig:S)Ik ben helemaal de verkeerde kant opgegaan,&gebruikte de laatste 2jaar bijna dagelijks speed .......heb veel psychoses gehad!&slikte er later ook anti-psychotica voor toen ik er niet meer uitkwam.

Als ik zo terug kijk heb ik echt in een andere wereld geleefd,ik ben uiteindelijk 1,5jaar op de PPS beland(kreeg 3 hele dagen groeps-therapie),want ik had bijna alle symptonen van Borderline......&werd daar ook voor behandeld.....
En tis uiteindelijk goedgekomen!!Heb een nieuwe vriend we zijn helemaal van de harddrugs af.........Ik ben stukken rustiger geworden,alhoewel iets te rustig want was ook weer flink depressief geworden,maar daar slik ik weer medicynen voor&ik heb nog gesprekken......&met m'n stemmingswisselingen&overgevoeligheid probeer ik te leren leven!
laatste aanpassing
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 26 december 2006 om 23:24:
(Ik bedoel niet kwetsbaar in de vorm van zwak)Tis soms wel heel erg moeilijk en angstig.

Kwetsbaarheid wordt nog wel eens gezien als zwakte. En ik heb daar ook jarenlang aan meegedaan door dat oordeel te hebben over anderen en mezelf niet te uiten. Sinds een aantal jaren ben ik alleen naar de andere kant omgeslagen.. dat ik dus wat te snel mijn ziel blootgeef bij mensen en het stempel "onzeker" heb gekregen.
Maar door de huidige ervaringen leer ik er weer van. En ik heb goeie hulptroepen!
laatste aanpassing