Partyflock

De Leuke Festival presenteert programma

 

De Leuke Festival presenteert programma

published by , on
De Leuke Festival (flyer)
Sef, De Likt, Gallowstreet, Afriquoi, Jacin Trill, Amartey en Singlefeestje te zien op zaterdag 21 juli

De Leuke Festival <http://www.deleukefestival.nl/> maakt zich op voor alweer de vierde editie op zaterdag 21 juli. Op vier verschillende podia vinden optredens plaats van verschillende artiesten, zoals Sef, De Likt, Gallowstreet, DJ TLM met special guest Brainpower, Afriquoi, Jacin Trill en Amartey. Ook kan het publiek los gaan op de succesvolle feestconcepten Singlefeestje, De Danshal en Fluff Disco. Naast het gevarieerde muziekprogramma presenteert De Leuke Festival zoals gewoonlijk weer allerlei extra's, zo kan het publiek bijvoorbeeld thee drinken op het verleidelijke Temp-thee-sjon Eiland. De kaartverkoop voor het festival in Utrecht is reeds gestart. Tickets (€27,50, excl. servicekosten) zijn hier verkrijgbaar shop.­eventix.­io.

De leuke muziek
Op De Grote Podium is plaats voor de lekkerste popmuziek van toen en nu, gedraaid door de collectieven Singlefeestje, No Diggity en Fluff Disco. Daarnaast treedt Sef live op, wordt dj TLM live bijgestaan door Brainpower en brengen DAISY en Aiscream het feest tot een hoogtepunt. Poppodium EKKO host ook dit jaar het live-podium, waar De Likt dit jaar hun De Leuke-debuut maakt. Daarnaast is er ruimte voor de energieke livemuziek van Afriquoi, de hiphopbeats van Jacin Trill en de prachtige teksten van Linde Schöne. Brass-collectief Gallowstreet voorziet het De EKKO Podium van een energieke afsluiter. De Tropische Podium is dé plek voor zonnige wereldmuziek. Arabische live-muziek van Cairo Liberation Front, Caribische beats van De Danshal en Rico South, afropop van Amartey en de lekkerste musica latina van dj Mickster (Fiesta Macumba). De Disco Podium is een nieuwe toevoeging aan het festival. Disco meets electronica, met onder andere grootheden als Philou Louzolo en SHMLSS en het collectief Pablo Discobar Soundsystem achter de decks.

De leuke extra's
"De Leuke Festival brengt graag mensen bij elkaar. Door bijvoorbeeld ruimte te geven aan aan concepten Yallah! Yallah! en het openminded Cruise Control hopen we als festival een signaal af te geven dat iedereen zich welkom mag voelen. We zoeken daarnaast elk jaar naar nieuwe manieren om het publiek te verrassen. Het randprogramma doet dit jaar zeker niet onder voor de line-up van het festival.", aldus de organisatie

Dit jaar kunnen bezoekers als levende bowlingbal voor een strike gaan op de Big Leubowski Bowling Alley, verleidelijk theeleuten op Temp-thee-sjon Eiland, meebouwen aan een metershoge De Leuke Totempaal, meespelen met Locker Memory, touwtjespringen bij de Turbo Tauw Tornado en meedoen met een enerverend potje Bos Bingo.