Partyflock
 
­ Nederland

Dj Licious remixt hit voor sterren Avicii & Rita Ora

gepubliceerd door , op
Dj Licious remixt hit voor sterren Avicii & Rita Ora
2 september 2017
ArtiestLicious Site
Naast de aangekondigde documentaire op NETFLIX, vierde de Zweedse superster Avicii onlangs zijn muzikale comeback met de release van het mini-album AVICII (01), waar onder andere een samenwerking met Britse zangeres Rita Ora op terug te vinden is. Wim Clukers, beter bekend als populaire Belgische DJ/producer DJ Licious, heeft nu deze nieuwe single 'Lonely Together' onder handen genomen op verzoek van Avicii, die eerder meerdere releases van DJ Licious in zijn radioshow draaide. De officiële remix is vrijdag 17 november uitgekomen via Universal Music en is een van de vele hoogtepunten in het bewogen jaar van de Antwerpse DJ.

Veel gevraagd remixer
DJ Licious heeft zich het afgelopen jaar ontpopt tot een veel gevraagd remixer, die o.a. singles van Kungs, Calum Scott en Nadine Coyle (Girls Aloud) onder handen heeft genomen. Na al die grote namen is Avicii toch nog steeds bijzonder voor de DJ/producer. DJ Licious: "Avicii is een van de grootste en meest succesvolle dance artiesten ooit, dus stond hij ook hoog op mijn lijstje van artiesten die ik zou willen remixen. Iedereen kent zijn hits en toen ik merkte dat hij een paar van mijn nieuwe singles draaide in zijn radioshow, begon de hoop een beetje te groeien. Toen ik de nieuwe single met Rita Ora hoorde, wist ik meteen wat ik er mee wilde doen." De remix voor Avicii zal binnenkort op radio te horen zijn.

Internationaal succes 'I Hear You Calling'
Vorig jaar scoorde DJ Licious met 'Calling' een hit in België; een plaat die gedraaid werd door onder andere Tiësto, Oliver Heldens, Pete Tong en Don Diablo. Dit jaar kreeg deze instrumentale versie een vocal, geschreven door DJ Fresh en Yolanda Quartey en werd de plaat 'I Hear You Calling' opgepikt door het legendarische Britse label Virgin EMI.

DJ Licious: "Het startte allemaal met Pete Tong die plots "Calling" in zijn beroemde BBC Radio 1 show draaide en omschreef als een topper. Wat dan volgde was een echte rollercoaster!! Het was in eerste instantie zo onwerkelijk om opeens op hetzelfde roster te staan als Taylor Swift, Duke Dumont, Bastille, Axwell /\ Ingrosso en Katy Perry. Ondertussen heeft de single echt enorm veel radio airplay in de UK en de rest van de wereld gehad, verzamelde die over de 3 miljoen Spotify streams en werken we hard aan nieuwe singles."

Inmiddels heeft hij zijn eerste optredens in Engeland afgerond en midden September een nieuwe single uitgebracht op het HEXAGON label van Don Diablo. DJ Licious: "Ik ben ontzettend blij met het enorme vertrouwen dat Don Diablo in deze single heeft en hoe hard het op het moment gaat. Op 7 weken bijna 1,5 miljoen streams aantikken op mijn nieuwe single "I Can't Stop" is fantastisch."


Debuut op mainstage Tomorrowland
Ook live beleefde DJ Licious dit jaar nieuwe hoogtepunten. Zo debuteerde hij dit jaar op de mainstage van Tomorrowland, het grootste dancefestival ter wereld, waar hij voor zijn collega Kungs mocht invallen. DJ Licious: "Mainstage Tomorrowland is voor elke DJ een droom en zeker als Belgische DJ. Toen ik op zaterdagochtend dan ook het belletje kreeg dat ik de plek van Kungs mocht innemen, gierde de adrenaline door mijn lijf. Het was een droom die werkelijkheid werd."

Ook was DJ Licious dit jaar te vinden op Parookaville in Duitsland, Defected Festival in Kroatië, Pacha in Polen en bracht hij zijn club concept SHOMI naar Ibiza.


Hard work pays off en het startte in een kelder in Antwerpen!
2017 was zonder meer het jaar van de internationale doorbraak voor DJ Licious. Het is het bewijs dat België een land is met enorm veel DJ / producer talent.

DJ Licious: "House is gewoon mijn passie, de sleutel is dan ook hard werken, in jezelf geloven en soms gewoon de dingen zelf in handen nemen. Toen ik in mijn beginjaren op zoek was naar een podium om me te tonen, want niemand gaf me een kans, lanceerde ik mijn eigen maandelijks houseclub-concept "SHOMI" in de Stereo Sushi in Antwerpen."

Wat startte met een niet zo volle zaal is nu al bijna 11 jaar een vaste waarde in de housescene! "Ik ben met mijn publiek samen opgegroeid en van mij mag dit nog vele jaren zo blijven gaan! Zonder die SHOMI familie stond ik niet waar ik vandaag sta.", aldus DJ Licious.

Ook de komende maand staat er nog veel te gebeuren en met de plannen voor 2018 staat het al ver. Zonder twijfel belooft het een van de meest uitdagende en boeiende periodes te worden.

DJ Licious licht een tipje van de sluier: "Ja ik kijk er enorm naar uit. Het blijft ongelofelijk wat me nu overkomt en ook in december staat er me iets te wachten, wat nog geen Belg heeft mogen doen. Ik ben net gevraagd om te gaan draaien in de Ziggo Dome, zeg maar het sportpaleis van Amsterdam. Ongetwijfeld ga ik met kerst aan de feesttafel veel te vertellen hebben. Grappig als je bedenkt dat m'n familie die 1 voor 1 in de medische sector zitten, jaren geleden toch eens moesten slikken toen ik zei dat ik DJ wilde worden! Maar ze hebben altijd achter me gestaan en het is tenslotte die familie en m'n liefde voor muziek voor wie het je allemaal doet."