Partyflock
 
Interviews · mei 2011
­ Nederland
Terwijl zonnestralen de Keulse Dom goudbruin kleuren, verschieten aan de boorden van de Rijn tronies van opgewekt naar euforisch. Het is 1993 en roerganger Patrick Peiki heeft geen geld of vergunningen voor zijn snode plannen, maar wel botte zin in een rave. PollerWiesen is geboren. Bijna twintig jaar verder is de Duitse organisatie zo volwassen dat op 28 mei aanstaande voor het eerst over de grens wordt gekeken.
Luca Antolini. De naam klinkt bekend, maar wie is het ook alweer? Of heb je nog nooit van hem gehoord? Dat verandert ongetwijfeld als je weet dat de man aan de wieg stond van de hardstyle, onderdeel is geweest van het Saifam label en inmiddels meer dan 600 (!) releases op zijn naam heeft staan. Binnenkort is hij weer in Nederland te bewonderen, wat een mooie reden was om eens wat meer te weten te komen over hem.
De Australische dj/producer Dr. Willis is door Partyflock aan een naaldscherp interview onderworpen. Een DJ die groot is geworden omdat hij zijn muziek constant door laat ontwikkelen, waarbij hij de Nederlandse trance scene scherp in de gaten houdt. 'Trance met een goeie scheut techno, dat spreekt mij enorm aan', aldus Dr. Willis over zijn liefde voor de dance uit Nederland. Maar Partyflock sprak hem ook over de Australische dance scene, Het Indonesische eiland Bali, muzieklabels, het nut van zijn auto en meer.
Kid Culture is de belangrijkste Nederlandse producent van het Suara label geleid door Coyu en brengt tevens producties uit op grote labels als Gruuv, Yoshitoshi, Sincopat, Catwash. Als dj heeft hij door de jaren heen behoorlijk wat ervaring opgebouwd. Hij speelde in bijna elke bekende en op veel bekende events zoals The Montreux Jazz Festival, Borealis, Rex club (Parijs), Roxy Dust (Praag), Soenda indoor alsmede op een van de eerste Awakenings in de late negenrtiger jaren. Kid Culture zijn reis begonnen in 1991, nadat hij zijn liefde voor hip hop verruilde voor housemuziek
Pollerwiesen: Duitse technoliefde overgewaaid24 mei 2011
Luca Antolini: Italië, hardtrance, Saifam en meer11 mei 2011
Dr. Willis: geen hitjesdraaier4 mei 2011
Kid Culture: laat de zomer maar komen1 mei 2011