Partyflock
 
­ Nederland

Horizon x Correspondant in Doka

gepubliceerd door , op
Horizon
9 april 2014
FeestHorizon · Correspondant Night
Datumzaterdag 3 mei 2014
LocatieDoka Site
Horizon keert voor de (nu echt) allerlaatste keer terug naar Doka met de allereerste Correspondant Night in Nederland. De afgevaardigde delegatie voor deze avond zijn Ivan Smagghe en Tim Paris, die onder hun It's A Fine Line collaboratie hun Nederlands debuut zullen maken. Verder zijn labelbazin Jennifer Cardini en Horizons favoriet Massimiliano Pagliara ook van de partij. Een line-up waar je vlinders van in de buik krijgt.

It's A Fine Line is de samenwerkingsproject van de cultheld Ivan Smagghe en Tim Paris. Ivan Smagghe is sinds jaar en dag een van de Smaakmakers binnen zijn vakgebied. Samen met Chloé runt hij de indie-dance crossover label Kill The DJ en is sinds kort een nieuw vinyl-only label begonnen, onder Le Disques De La Mort gestart. Makkelijk komt in zijn woordenboek niet voor. Toch laat hij met zijn onorthodoxe stijl menig zaal waar joelend achter. Of het nou een festivalweide van 1500 man is, een hal van 800 man of een intieme club van 150 man. En dat bewijst zijn vakmanschap.

De uit Parijs afkomstige Tim Paris leverde eind vorig jaar zijn debuut album 'Dancers' af op het Canadese My Favorite Robot Records. Hierin laat hij zijn invloeden en zijn liefde voor krautrock, postpunk, indie en techno horen. Onder It's A Fine Line hebben de heren inmiddels met tracks en remixen voor labels als Live At Robert Johnson, I'm A Cliché, Turbo, Kompakt en Young Turks een noemenswaardige discografie opgebouwd.

Labelbazin van Corrrespondant, Jennifer Cardini kan op haar eigen fuifje natuurlijk niet ontbreken. Velen kunnen zich nog heel goed herinneren, hoe zij in november de dak van Doka vakkundig afbrak. Sindsdien is de liefde voor haar onvoorwaardelijk. Onlangs bracht ze met haar label Correspondant een tweede compilatie uit, die door DJBroadcast als een van de beste albums van maart werd bekroond. Met haar retro-futuristische kijk op muziek past zij uitstekend bij Horizon.

In het nog maar korte bestaan van Horizon heeft Massimiliano Pagliara, inclusief deze gig, Horizon al drie keer vergezeld. En hieruit kun je al concluderen dat hij een favoriet is. Met zijn eigenwijze kijk op house, dat leunt op Italo disco en Chicago house, tovert hij met zijn sets een glimlach bij de bezoekers, getuige de edities in september 2013 en in januari j.l. Productioneel heeft Massimiliano ook niet stil gezeten. Zo kwam er recent een nummer van hem uit op het compilatiealbum van Phonica en op het compilatiealbum van Correspondant. Bovendien is hij druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten voor zijn tweede album.