Partyflock
 
­ Nederland

Relativeren

anoniem gepubliceerd op
Relativeren
7 december 2009
Kleine dingen kunnen grote veranderingen in het leven teweeg brengen. De grote vraag is of keuzes die gemaakt worden de goede zijn. Het maken van keuzes wordt nog moeilijker als er niet eens een concreet doel voor ogen is.

Mijn doel is gelukkig worden. Al mijn keuzes probeer ik te maken vanuit deze redenatie. Echter beïnvloedt de ene keuze soms de gevolgen voor de andere keuze die ooit gemaakt is op een negatieve manier. Het ene middel kan het andere middel dus, voor hetzelfde doel, in de weg staan. Om een voorbeeld in mijn eigen situatie te geven. Ik ben kilometers van huis verhuist om een opleiding te doen waarmee ik gelukkig denk te worden, al heb ik daar mijn meisje door de week mee achtergelaten. Een ander middel wat zorgt dat ik gelukkig ben en wordt.

Keuzes beïnvloeden omstandigheden op een positieve en op een negatieve manier. Wat vaak positief is op korte termijn, is negatief op lange termijn, en andersom. Een avondje goed doorhalen is vaak positief op korte termijn, op lange termijn kan dit soms best lastig zijn. Echter kun je jezelf niet altijd in de weg blijven staan om een doel, verder in de toekomst, te realiseren en mag je soms best gaan feesten. Dat feesten is namelijk weer een middel om gelukkig te worden én te blijven.

Ik heb het gevoel dat de scheidingslijn tussen het maken van goede en verkeerde keuzes enorm breed is. Er zijn tal van mogelijkheden om gelukkig te worden en te blijven. Het is aan ieder voor zich om hier een goede invulling aan te geven. Soms kan deze scheidingslijn tijdelijk of blijvend verstoord zijn, zou dat depressiviteit kunnen verklaren? Wie weet. We kijken altijd maar naar de mensen die het beter hebben en proberen ons hieraan te conformeren. Wanneer dit is gelukt, proberen we weer een stapje verder. Uiteindelijk is het onmogelijk om dit doel te bereiken. Je probeert weer kracht te halen door te kijken naar degene die het slechter heeft dan jij zelf. Dit houdt je in balans.

Beste medeflockers, omdat je toch niet weet waar het schip zal stranden. Accepteer dat er altijd mensen zullen zijn die meer hebben dan jij, ben blij met wat je hebt, geniet van je leven en pluk de dag. Wat is het volgende feestje waar we heen gaan?

123 opmerkingen

 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 6 januari 2010 om 14:32:
want wanneer ben je er ?

Dat is dus ook wat ik mezelf afvroeg ;) Maar omdat je soms een beetje de weg kwijt kunt zijn, kun je maar beter tevreden zijn met wat doet, hebt en bent.

Ambities stellen en er naar streven is nooit verkeerd, maar zorg ervoor dat het geen overkill aan je leven wordt. Je weet toch niet waar je eindigen zult, daar zijn teveel wegen voor.

Tenminste, dat is mijn visie, eenieder mag daar anders over denken :)
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 6 januari 2010 om 14:32:
Overal wordt je vertelt hoe je moet leven etc, dus om echt tot de kern van je innerlijke te komen lijkt me een lastig doel uiteindelijk, want wanneer ben je er ?

Dat is idd een moeilijke en vervelende vraag om over na te denken :(

Maar.. Goede column :D

Volgende feestje: Ghosttown!
Uitspraak van Paulus de Kalebouter op woensdag 6 januari 2010 om 12:15:
Door jezélf te volgen.

en
Uitspraak van verwijderd op woensdag 6 januari 2010 om 14:32:
Overal wordt je vertelt hoe je moet leven etc,

tja, dan wordt t ook lastig echt tot de kern van je innerlijke te komen.
Hoe je moet leven, besluit alleen jíj!
Als je dat doet zonder anderen tot (over)last te zijn, zonder anderen en/of jezelf in gevaar te brengen en zonder in strijd met de wet te zijn, ben je 'in control of your own life'.


Uitspraak van verwijderd op woensdag 6 januari 2010 om 14:32:
wanneer ben je er ?

Dat antwoord kan je alleen zelf geven. Zoals n kinderhand gauw gevuld is, zal je er zelf naartoe moeten werken je eigen doel te bereiken d.m.v. de grenzen en voorwaarden die je voor jezelf stelt.
Het ligt er maar net aan waar je tevreden mee bent. Zoals de titel van deze column...relativeren dus. :)
 
Nogal een simpele inkopper deze column. Voor de schrijver (en iedereen die druk bezig is met 'gelukkig worden'), een paar verschillende (en naar mijn mening allemaal correcte) visies op geluk:

"Geluk is de afwezigheid van het streven naar geluk." - Tsang Tse
"Gelukkig zijn is niet krijgen wat we verlangen, maar tevreden zijn met wat we hebben."
"Het woord gelukkig zou zijn betekenis verliezen als het niet in evenwicht werd gehouden door verdriet." - Carl Jung
"Remember that happiness is a way of travel, not a destination" - Roy M. Goodman

Simpele oneliners zou je zeggen, maar denk er stuk voor stuk maar eens goed over na. Het begrijpen van deze uitspraken is het probleem niet, het onderdeel van jezelf ervan maken wel.
Hele goeie column alleen leest ie niet zo lekker weg (y)

Uitspraak van verwijderd op woensdag 6 januari 2010 om 16:36:
"Geluk is de afwezigheid van het streven naar geluk." - Tsang Tse
"Gelukkig zijn is niet krijgen wat we verlangen, maar tevreden zijn met wat we hebben."

deze twee slaan de spijker op z'n kop :yes:

Gelukkig ben ik gelukkig :woop:
Leuke column. Nadenken over keuzes en consequenties, daar kan idd veel tijd aan gespendeerd worden...
Leuk om te lezen maar vind m niet zo bijzonder :)
wel goede column alleen moeilijk door te komen..
 
Amen ;)
ze beginnen weer beter te worden ;)
leuk stukje tekst
Uitspraak van Mare * (L) op woensdag 6 januari 2010 om 14:10:
Carpe diem :respect:
Zo zeg... door de woorden de zinnen niet meer zien...
keuze te maken,,uit maken,,presteren,naast je werk un hobby, heeft die al,de waarde van muziek..,. kijk naar un film heet august rush,,geen midelen nodig,zit er ook niet aan,postief als un demo op plaat of cd's kort om gereleazd,,uitdraais achenda's verzendatums,,maar mischien licht dat aan slecht gemotiveerd personeel,of niet goed opgeleid,keuren demo blindelinks af, en dat hun met un dj tony muzikant producer hep te maken die de waarde er van kent,,en wat er aan mankeert,,duurt 4 jaar,,of geven geen andwoord,,+ na verzenddatums in achenda 2005 2006 2007 8,,niet terug sturen,,ja dan hep je er slecht opgeleide personeel,of laten zich weiz maken,,door andere,,voor de rest hep ik er niet echt overzicht,hoe en wat er gebeurt,en men werk en funcksie niet,,aleen over de demo,,produckt, 1 goed midtown toekomst voor te produceren,en de rest bei sony bmg astral blackhole dancegroove id&t cloud 9
E.M.I chicago dj intelegencia,79 cd's geproduceert,dus,voor de rest dee ik dit tijden jaren voor de crises,,dus
laatste aanpassing
Uitspraak van DJNA_ op woensdag 6 januari 2010 om 17:46:
wel goede column alleen moeilijk door te komen..

Reden?

Ik vond het lekker weglezen :)
 
Uitspraak van dj tony producer op woensdag 6 januari 2010 om 18:57:
keuze te maken,,uit maken,,presteren,naast je werk un hobby, heeft die al,de waarde van muziek..,. kijk naar un film heet august rush,,geen midelen nodig,zit er ook niet aan,postief als un demo op plaat of cd's kort om gereleazd,,uitdraais achenda's verzendatums,,maar mischien licht dat aan slecht gemotiveerd personeel,of niet goed opgeleid,keuren demo blindelinks af, en dat hun met un dj tony muzikant producer hep te maken die de waarde er van kent,,en wat er aan mankeert,,duurt 4 jaar,,of geven geen andwoord,,+ na verzenddatums in achenda 2005 2006 2007 8,,niet terug sturen,,ja dan hep je er slecht opgeleide personeel,of laten zich weiz maken,,door andere,,voor de rest hep ik er niet echt overzicht,hoe en wat er gebeurt,en men werk en funcksie niet,,aleen over de demo,,produckt, 1 goed midtown toekomst voor te produceren,en de rest bei sony bmg astral blackhole dancegroove id&t cloud 9 E.M.I chicago dj intelegencia,79 cd's geproduceert,dus,voor de rest dee ik dit tijden jaren voor de crises,,dus

???WWWWWWWWaaaattttt?????

Leuke interressante column zet je wel een beetje aan het denken.

Ben nu zelf weer aardig opweg na een flinke dip, in april vaste baan en dan ben ik weer de oude leuke 'gelukkige' ik :woep:
Nu ook wel gelukkig maar een vaste baan zou het afmaken.

On topic : Wat iemand anders gelukkig maakt hoeft jou niet gelukkig te maken, als je zelf gewoon lekker in je vel zit en alles gaat goed met vrienden, famillie en financieen dan ben je naar mijn idee al lekker op weg naar het geluk :yes:
"Ik heb het gevoel dat de scheidingslijn tussen het maken van goede en verkeerde keuzes enorm breed is".

Volgens mij bestaan er geen goede of verkeerde keuze's.....de gevolgen van een keuze kunnen soms anders uitpakken dan je had verwacht maar daarom is deze nog niet verkeerd!!!!!
nog een column die interessant lijkt te zijn, maar vervolgens weer zo cliché wordt als het maar kan..:gaap:
 
Respect !
 
Artiest Hardstarr
Uitspraak van verwijderd op woensdag 6 januari 2010 om 21:05:
???WWWWWWWWaaaattttt?????

Ach die knakker zit al jaren te mauwen dat 'ie ooit een demo naar Dana heeft opgestuurd maar nooit iets terug gehoord heeft. Vraag me stiekem toch af wat voor werk hij doet :lol:
 
Iets wat mij laat glimlachen als het gaat over geluk....

"Geluk is: een vrouw die de trein mist en in de volgende haar grote liefde ontmoet" (Paul Lieskens)
Artiest {SHOWLIST artist 73624, 55620, 59650, 54613, 51754}
Uitspraak van verwijderd op woensdag 6 januari 2010 om 15:03:
Een ander middel wat zorgt dat ik gelukkig ben en wordt.

Een ander middel DAT zorgt dat ik gelukkig ben en WORD.

Ik weet het, het is flauw maar echt een kleine spellingcheck over die columns zou niet verkeerd zijn, echt bijna altijd zo.

Best leuke column verder
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 6 januari 2010 om 16:36:
"Het woord gelukkig zou zijn betekenis verliezen als het niet in evenwicht werd gehouden door verdriet." - Carl Jung

Dit is een hele sterke.
Jung = held
laatste aanpassing
Ik vindt de opmerkingen lezen veel leuker:lol:
 
'mijn meisje'

Bah.....kwijl kwijl.
 
goede column op zich, maar check de volgende keer even je spelling en je zinsopbouw/interpunctie. (Y)
Volgende feestje?? Hard Bass :D:bounce:

Wel leuke column :yes:
 
Uitspraak van Jan met de Lange Voornaam op donderdag 7 januari 2010 om 14:16:
Ik weet het, het is flauw maar echt een kleine spellingcheck over die columns zou niet verkeerd zijn, echt bijna altijd zo.

Scheelt dat deze zin wel correct Nederlands is ;)
Maargoed, dat kleine spellingsfoutje moet je maar overheen lezen, zinsopbouw/interpunctie? Dat is schieten met losse flodders.

Kijk, pjetro, die geeft tenmiste diepgaande kritiek, daar kan ik wat mee :)
tevredenheid is van korte duur, als de maatschappij in beweging is moet je je constant aanpassen

waar je een aantal dagen/weken/maanden nog heel tevreden mee was kan nu al helemaal niet meer van belang zijn