Partyflock
 
­ Nederland

Thunderdome's marketing en de verloedering van de hardcore scene

door , gepubliceerd op
Thunderdome's marketing en de verloedering van de hardcore scene
24 november 2009
Waarde leden van Partyflock,

Ik schrijf dit stukje naar aanleiding van de reacties op de campagne die ID&T voert voor haar aankomende feest, Thunderdome. Dit grootse, jaarlijks terugkerende hardcore evenement heeft zich jaren geleden al op de kaart gezet als één van dé feesten binnen de scene. Dit hebben zij voornamelijk bereikt door altijd baanbrekend, vooruitstrevend te zijn in de scene. Thunderdome komt altijd met iets nieuws. Zo ook nu.

De nieuwste Thunderdome staat in het teken van slopen, met het thema "Alles naar de klote". Een paar weken terug hebben Drokz en Neophyte nieuwe producertalenten opgeroepen te komen met een baanbrekende track, omdat zij vinden dat de huidige DJ's/producers "te weinig slopen". Ook is een paar dagen terug een campagne opgezet om een filmpje op Youtube te zetten waarin je iets sloopt, waarmee je kaartjes voor het aankomende feest kan winnen. Nu zijn er heel veel mensen hier op Partyflock, die dit thema met bijbehorende promotie niet op prijs stellen. Zij stellen dat Thunderdome hiermee:
- mensen aanzet tot geweld;
- de hardcore scene om zeep helpt;
- zichzelf te kijk zet.

Ik vraag mij af: waarom? Ik snap het niet. In hoeverre zet dit mensen aan tot geweld? Gaan er mensen aan de hand van een oproep om een filmpje te maken van een willekeurig object dat subtiel naar de filistijnen wordt gehakt, geslagen en geschopt, spontaan elkaar de hersenen inslaan? Ik vraag mij af waarom de hardcorescene sowieso direct wordt geassocieerd met geweld. Het is wellicht 'agressieve' muziek, maar van alle dancefeesten die ik bezocht heb, vond ik de hardcorefeesten de meest gelukkige, losse, relaxte sfeer hebben. Ik heb dan niet veel feesten bezocht, maar het verschil was wel kenmerkend te noemen.

Wat ik vermoed, is dat de mensen die dit stellen zelf bang zijn geassocieerd te worden met geweld. Zij zijn bang dat de scene waar zij zich zo in thuis voelen, overgenomen wordt door baldadige pubers en een maatschappij die negatief over hen denkt, en zo een negatief imago krijgt. Nu vraag ik je; heeft hardcore niet altijd al een negatief imago gehad? Waarom zou dit nú plots veranderen/verergeren? Verder snap ik als student Consumentengedrag en Marketing niet hoe je dit überhaupt slechte marketing kan noemen. Deze campagne heeft nu al meer stof op doen waaien dan die van ieder ander feest dit jaar!

Juist in deze tijden waar de scene dreigt vast te roesten door mensen die niet meer durven iets baanbrekends te doen (vaak door de aanhangende financiële risico's), is het ontzettend slim en doordacht om te komen met iets als dit. Iets wat weer een beetje leven in de brouwerij brengt en mensen twee keer na laat denken over waarom zij (nog steeds) hun hart geven aan deze scene en muziek. Waar staat Thunderdome voor? Waar staat hardcore voor? Waarom zou dit de hardcorescene kapot maken? Wat je zal zien is dat deze scene juíst verloren gaat als degenen die het ware 'hardcore' gevoel nog bezitten, dit (uiteindelijk toch) laten onderdrukken omdat het zogenaamd 'niet maatschappelijk verantwoord' is om deel uit te maken van deze scene en daarom wegblijven op deze mooie feesten die in mijn mening nog één van de weinige uitwegen bieden aan deze kutwereld met al zijn kutregels. In de actie met de sloopfilmpjes, zie ik niets anders dan een ludieke actie om weer wat humoristische filmpjes op het internet te kunnen zien waarin mensen al wat voorpret hebben in afwachting van de nacht waarin zij zich eindelijk weer even ongestoord kunnen laten gaan, zich even moreel onverantwoord met alle remmen los kunnen gedragen. Binnen de grenzen natuurlijk, want het moet wel gezellig blijven ;)

Wil jij dat deze scene met haar unieke sfeer blijft bestaan? Laat je dan niet wegjagen door een stelletje pubers die zogenaamd jouw scene komen verpesten, maar geef ze in plaats daarvan het goede voorbeeld en laat zien dat het échte hardcore gevoel vredelievend van aard is. Dat het draait om een gemeenschap die 's nachts bijeenkomt om éventjes die aan regels gebonden maatschappij achter zich te laten. Even nergens meer aan denken, verstand op nul, alle remmen los. En bedank ID&T dat zij nog steeds voor jullie klaarstaan om alles op alles te zetten om voor dit voor jullie mogelijk te maken.

Ik zie jullie de 19e op Thunderdome, de enige avond in het jaar waarin álles even naar de klote mag. Ik heb er zin in!

365 opmerkingen

Uitspraak van VTECMannetje op donderdag 3 december 2009 om 09:33:
Thunderdome bestaat niet meer, het is een slap aftreksel van wat het ooit was.

Bullshit, gezeik van vroeger was alles beter begin ik echt zat te raken, die gasten die moeten lekker thuis blijven in de weekenden.

Verder wil ik zeggen over Thunderdome dat het indd nooit meer zoals als vroeger word, en dat is maar goed ook, thunderdome ga zo door! altijd vernieuwend blijven!
Artiest {SHOWLIST artist 65366, 10843, 4146, 35710}
Uitspraak van Arie von D op vrijdag 4 december 2009 om 23:54:
Klein, donker, Hard, Strobo klaar owja en een bar uiteraard
vergeet de rook niet....:)
jij bent als student consumentengedrag en marketing heel goed bezig eigenlijk,
jij doet gewoon een gratis campagne....
 
Als je het over het hardcore imago hebt,

Kijk dit nou:S

http://hardcoreisfout.hyves.nl/


PS: Ik ben er zelf lid van erg genoeg. Ik kan anders niet in gaan tegen de waardeloze standpunten van deze CU aanhanger.
Er is nu zelfs een foto geplaatst van jongens die geen idee hebben dat ze op dat profiel staan. Hoe triest ben je dan bezig. Als je tijd hebt, lees dan ook even de discussies, je lacht je kapot:D
 
Uitspraak van verwijderd op donderdag 3 december 2009 om 20:14:
Daarom over column: bullshitverhaal
Uitspraak van Frenkstarrr :bounce: op woensdag 9 december 2009 om 18:30:
Bullshit, gezeik van vroeger was alles beter begin ik echt zat te raken, die gasten die moeten lekker thuis blijven in de weekenden.

Inderdaad! Als het vroeger allemaal toch beter
was, en hardcore geen 'echte' hardcore meer is, blijf je toch
lekker thuis:D Heb je er ook geen last meer van!(y)
laatste aanpassing
joh wat wordt er weer moeilijk gedaan over iets wat gewoon als iets luchtigs bedoeld is.

ik ben de 19e van de partij en ga gewoon weer kei hard knallen. interesseert me niet wat er verder van gedacht of gezegd wordt :)
 
altijd die negative dingen over hardcore...

maar 1 ding is zeker... op een HARDCORE feest worden nooit veel mensen aan gehouden...
of opgepakt...
HARDCORE feesten halen de krant niet eens... maar feesten zoals dance valley en sensation... halen de krant ieder jaar... door de opgepakte mensen enz...
Artiest {SHOWLIST artist 65067, 4024}
Uitspraak van luxxer op zondag 6 december 2009 om 23:30:
stal vol met topproducers

?????

Die moeten tegenwoordig over het algemeen wel buiten de mainstream gezocht worden, want dat holt achteruit qua creativiteit....
Dit is geen column, maar een slecht geschreven stage verslag bij ID&T.
ID&T geeft geen fuck om de hardcore, er zit alleen een goed PR team wat slim omgaat met de doelgroep, er is geen ziel meer overeind die bij die afzetters og echt om hardcore geeft. En zo zal Thunderdome er ook uit liggen als het 2x achter elkaar niet uitverkocht raakt.
En hoe staan dingen slopen volgens jou icm genieten van hardcore muziek? Ik ben daar om lekker te hakken op de early sounds, niet om een paar van die kut pubers stoer te zien lopen met de gedachte dat ze die avond lekker alles naar de klote kunnen slopen.

-1 voor je column.
Uitspraak van 2Fast4Trance :9 op maandag 7 december 2009 om 17:16:
Uitspraak van TimMer1981 :woop: op dinsdag 1 december 2009 om 17:21:
Uitspraak van Universele_technologie op dinsdag 1 december 2009 om 12:00:
Whaha grappemaker! Op hardcore feesten hangt meest opgefokte sfeer van alle stijlen.

Meest hersenloze bevooroordeelde uitspraak van 2009

:lol:
Uitspraak van Foltergeist op woensdag 25 november 2009 om 00:07:
Dit sloopgebeuren zie ik ook de lol niet van in, ik vind het een erg kinderachtige manier om weer de aandacht op zich te vestigen (N)

Fuck You


- mensen aanzet tot geweld;
heb je zelf onder controle
heb zelf ook kaarten gewonne door het slopen van jaja "me eigen speakers" en niet die van iemand anders
ma als zij zeggen sla iemand anders zijn spullen in elkaar tuurlijk doe je dat dan nie zolang ut je eigen spullen ma zijn TOCH

Duz Ik zeg THUNDERDOOOOOMMMMEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
als vip nog wel :D
Uitspraak van verwijderd op maandag 14 december 2009 om 15:12:
maar 1 ding is zeker... op een HARDCORE feest worden nooit veel mensen aan gehouden...
of opgepakt...
HARDCORE feesten halen de krant niet eens

onzin..
vaak genoeg in de krant gelezen dat er mensen werden aangehouden of opgepakt, om wat voor reden dan ook ;)
Uitspraak van Frenkstarrr :bounce: op woensdag 9 december 2009 om 18:30:
Bullshit, gezeik van vroeger was alles beter begin ik echt zat te raken, die gasten die moeten lekker thuis blijven in de weekenden.

Verder wil ik zeggen over Thunderdome dat het indd nooit meer zoals als vroeger word, en dat is maar goed ook, thunderdome ga zo door! altijd vernieuwend blijven!

Juist!! Helemaal mee eens Frank :D En al wás het vroeger beter...hoe het nu is bevalt het mij prima.
laatste aanpassing
Heb je hier al een prijs voor gewonnen?

Anders zou ik jezelf maar opgeven voor het meest scrappy verslag ooit!
 
Wat een ouwe lullen hier allemaal zeg...
Hoeveel hardrockbands hebben we in de geschiedenis nou al hun instrumenten op het podium in elkaar zien rossen? Waarom laait daar dan geen discussie over op? Oh, wacht... het hoort erbij....
En eerlijk? Ik vind het ook wel een beetje bij hardcore horen, hardcore is duister. Dus de controverse hoort erbij, anders is het geen hardcore meer, maar een suffe bende brave huisvaders die 1 keer in de maand van moeders een dansje mogen doen.
 
"Ik zie het juist als uitdaging om het vooroordeel onderuit te halen."

Juist! Ik zit ook op de universiteit, en mensen kijken je wel scheef aan als je vertelt dat je net naar Thunderdome bent geweest afgelopen weekend.
(Ongelofelijk hoe kortzichtig de gemiddelde student toch blijkt te zijn!) Maargoed, vooroordelen zijn overal...
Ik ga juist ook altijd in discussie met mensen die zeggen 'dat is toch geen muziek', en die gelijk termen als racisme e.d. erbij halen. Die mensen zijn achterlijk, ík niet! Het vooroordeel keer op keer onderuit halen, dat is de enige manier. :)

Dat gezegd hebbende... Ik vind het prima promotie. Zoals de schrijver al stelt, het is tenminste weer eens vernieuwend!
Wie de neiging krijgt mensen iets aan te doen na het zien van wat humoristische sloperij, moet even langs de psycholoog, want dan klopt er echt iets niet.
En de mensen die het zien als een bevestiging van hun vooroordeel... Die spreek ik wel op de gang volgend blok.

Oeps, lang bericht... Ik heb zin in morgen. :)
Hak in vrede!
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 8 december 2009 om 14:55:
Uitspraak van RECORE op dinsdag 8 december 2009 om 01:21:
Een echt hardcorefeest is wat mij betreft in een halfverrot oud fabriekspand, met een gruwelijke geluidsinstallatie en zo min mogelijk aankleding. Puur op stemming en muziek afgestemd dus. Geen zonnebrillenkraampjes, merchandise- en fotostandjes en flesjes Evian voor 8 euro en meer van dat soort uitmelkend gezeik dus. En al helemaal geen uniformpjes of ander meeloperig gedrag. Gewoon keiharde muziek, met echte muziekliefhebbers en meer niet. En als je daar zonodig drugs bij wilt doen: prima, zolang je er maar niet anderen mee lastigvalt.

Inderdaad

helemaal mee eens;)
 
''In hoeverre zet dit menschen aan tot geweld?''

Ik begrijp niet waarom er in hoeverre staat. Ik weet zeker dat die vraag alleen beantwoord kan worden aan de hand van een academisch onderzoek. Ik zou een andere vraag stellen, zoals: ''zet het dit aan tot geweld''

Dus als je zo'n semi-intellectuele column tracht te schrijven gebruik dan terminologie goed want dit is waardeloos!!

En dude, wtf? Student communicatiegedrag en marketing? Welk MBO is dat? :lol:
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 22 december 2009 om 17:55:
En dude, wtf? Student communicatiegedrag en marketing? Welk MBO is dat?

Wat een domme doos ben jij, zijn opleiding maakt uit voor een column die die schrijft :loser:

Ik vond het hele marketing gedoe rond deze Thunderdome sowieso kanslos met al dat slopen enzo, zeker als je ziet dat ze er tijdens het feest verder helemaal niks mee doen!
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 22 december 2009 om 17:55:
En dude, wtf? Student communicatiegedrag en marketing? Welk MBO is dat?

*gaapt*
 
Artiest {SHOWLIST artist 44702, 68263}
door SimonStyle, gepubliceerd op woensdag 25 november 2009, 13377x bekeken

13377x bekeken

:roflol: 133333333333337777
laatste aanpassing
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 22 december 2009 om 17:55:
''In hoeverre zet dit menschen aan tot geweld?''
Ik begrijp niet waarom er in hoeverre staat. Ik weet zeker dat die vraag alleen beantwoord kan worden aan de hand van een academisch onderzoek. Ik zou een andere vraag stellen, zoals: ''zet het dit aan tot geweld''
Dus als je zo'n semi-intellectuele column tracht te schrijven gebruik dan terminologie goed want dit is waardeloos!!
En dude, wtf? Student communicatiegedrag en marketing? Welk MBO is dat? :lol:

Leuke vraag, "Zet het dit aan tot geweld".

Als we dan toch beginnen over terminologie... Waarom zou dat onderzoek 'academisch' moeten zijn? Weet je wat 'academisch' betekent?
En je laatste vraag, welk MBO, dat werd dus al genoemd. (Je citeerde het zelf nog!)
Het is overigens WO.

Goed bezig joh!

Edit: Ben het trouwens wel eens met Tim dat het een beetje jammer was dat er praktisch niets bijzonders is uitgehaald met het thema verder, op de avond zelf. Desalniettemin heb ik weer een van de avonden van mijn leven gehad. :) De pijn in mijn kuiten is eindelijk bijna over. xD
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 22 december 2009 om 17:55:
En dude, wtf? Student communicatiegedrag en marketing? Welk MBO is dat? :lol:

Ik wilde eigenlijk niet reageren op reacties op mijn eigen column, maar ik wil dit toch even rechtzetten.
De opleiding die ik volg heet Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen, een WO opleiding. Ik heb het als Consumentengedrag en Marketing opgeschreven, omdat dat in mijn ogen een beter beeld geeft waar de opleiding over gaat. Ik heb werkelijk geen flauw idee waar je de term 'communicatie' vandaan haalt, dat een totaal andere richting. Misschien volgende keer even beter lezen als je probeert mensen te dissen. Sowieso vind ik het ronduit schandalig dat een studentje zoals jij je zo neerbuigend uitlaat tegenover mensen met een lager opleidingsniveau dan jij.

De enige reden waarom ik mijn opleiding vermeld heb, is om aan te geven dat ik mij interesseer voor marketing en consumentengedrag. Ik wil echt niet beweren dat ik een genie ben, dat zie je ook wel terug in mijn schrijfkwaliteiten, zoals je ook al wist te benadrukken. Echter, mensen zoals jij denken weer veel te ver door en maken direct de aanname dat ik mijn opleiding noemde puur om aanzien te krijgen. Dat is dus niet zo. Misschien dat jij dat wel eens doet om jezelf te bewijzen tegenover de door jou zo gekleineerde MBO'ers, ik niet.

Probeer in het vervolg dit soort aannames voor jezelf te houden, en laat je eigen intellect doorschijnen door middel van een doordachte, goed onderbouwde opmerking, in plaats van jezelf omhoog te praten door middel van het kleineren van anderen.
 
Brrrrrr. Ik wist niet dat mijn reactie opschudding zou veroorzaken hoor (A) Ik begreep de titel van je studie al niet. Ik bedank je voor deze verheldering hoor. Ik begrijp heel goed dat jij de marketing strategie van Thunderdome en de reacties van menschen interessant vind. Ik weet niet of deze column geschikt is voor PF.
Ik heb afgelope thunderdome bezocht en speciaal tege mijn gewete in een thunderdome shirt gekocht met der op alles naar de klote weet je wel......Maar zelfs dat heb der nie aan mee geholpen dat dat feest uit de klauwe liep en alles gesloopt werd!!
Liep zelfs fanatieker na buiten dan gesloopt!!

Fimpie van ome thunderdome van aanzette tot heb bij mij nie geholpe!!

Van mij mag thunderdome uit de lijst van feesten gesloopt worden want als het zo moet......
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op woensdag 23 december 2009 om 14:59:
Ik weet niet of deze column geschikt is voor PF.

Volgens mij heb jij hier niks te zoeke sgat!