Partyflock
 
­ Nederland

Alle leuke dingen: weg!

door , gepubliceerd op
‘We’re from Holland, Amsterdam!’

‘OOOOH REALLY?? AMSTERDAM???? Wow!!’ Zeiden de Amerikanen steeds tegen mijn ouders, als ze vroegen waar we vandaan kwamen. Mijn ouders en ik zijn meerdere keren op vakantie geweest in Amerika, en telkens werd ons deze vraag gesteld. Gevolgd door deze reactie, ‘Is it true that you can buy drugs anywhere??’ ‘Don’t you get caught?, ‘You people are allowed to smoke pod on the streets, right??’ ’Wow, that’s really amazing!’ Dat is waar Nederland bekend om staat, niet waar? In Nederland wordt drugsgebruik ‘gedoogd’. Je kan het kopen zonder problemen, je kan het gebruiken zonder problemen, je kan het zelf maken zonder problemen en je kan het gebruiken waar en wanneer je wilt (geldt natuurlijk niet voor alle drugs).

Je hoort mij niet zeggen dat ik het goed vind dat als mensen straalbezopen, knetter stoned, zwaar uit hun dak of in een trip over straat lopen. Maar het heeft wel iets. Andere mensen vinden het niet leuk of kunnen er juist om lachen. Zolang ze niemand lastig vallen vind ik het niet erg in ieder geval!

Omdat juist zoveel gedoogd wordt, komen er een stuk minder problemen en ongelukken voor. Denk ik zelf dan. Je kunt drugs hier in de winkel kopen, je gebruikt het in de shop, thuis op de bank, op een feest of gaat in een bos zitten. Valt niemand ermee lastig, geniet van je moment, en als je uitgechillt bent is het klaar. Dat is gewoon Nederland voor het gedoe begon.

Op dit moment gaat alles moeilijker. Je kan in de shop alleen nog kopen, mag alleen nog thuis gebruiken, doe je dit in het openbaar dan krijg je een fikse boete. Het feit dat dingen niet meer mogen, illegaal zijn en stiekem moet, zal meer mensen aantrekken. Mensen vinden het ‘chill’ om nog even een jointje te roken voor ze de trein in stappen. Nu krijg je een boete. Ik zeg: Laat die mensen!! Lang leve de lucht, die is vrij! ‘Ja maar het stinkt zo, die wietlucht’ ‘Nou en! Jij laat vast ook scheten, kan een ander ook last van hebben, alleen is niet zichtbaar dat die stank van jou was. Je kunt ook een stukje verderop gaan staan, ik sta namelijk bij de rookpaal’.

Jongeren vinden het leuk om eens een keer paddo’s te gebruiken, voor de ervaring, voor de gezelligheid. Gewoon voor de leuk! En nu het illegaal is zal er ook een illegale handel komen, zeker weten! En dan is de vraag ‘Heb ik wel goeie paddo’s?’ ‘Heb ik nog wel dezelfde hoeveelheid nodig?’ Tja, dat weten we niet, want het is illegaal, dus misschien niet getest/onderzocht/weet ik veel! Maar goed, niet iedereen denkt er zo veel bij na, gooit maar wat naar binnen, en springt van een flat omdat het te veel was. Illegaal betekent bij mij dus veel meer kans op verkeerd gebruik/ongelukken/bad-trips/doden.

En dan nog het roken!! Daar hebben we nog steeds discussies over! Ik snap best dat mensen last kunnen hebben van rook en vrezen voor hun eigen gezondheid, maar het is de bedoeling dat beide partijen tevreden worden gesteld. Niet alleen de een of de ander. Aan alles zit twee kanten en de juiste beslissing ligt daar tussenin.

Sigaretten zijn nu dus weer duurder geworden, en waarom??? Niet omdat ze zo graag willen dat we stoppen 'want het is zooo slecht voor je!'. Tuurlijk niet! Het is duurder geworden omdat veel mensen gewoon door blijven roken, en de overheid dan meer belasting over een pakje peuken ontvangt! Als iedereen acuut zou stoppen hebben ze die inkomsten niet meer, en gaan ze andere dingen wel duurder maken, zoals de verpakkingsbelasting (het bakje van de super waar je stukje vlees in zit!), alcohol, WAXINELICHTJES (jaja zelfs die!), benzine, vast ook spaarlampen, als ze maar die belastingpremies ontvangen!! En dat gaat iedereen dan voelen, dus wat hebben mensen dan liever??? Eén of twee avonden in de week een keer in een rokerige ruimte staan (en daar zelf een keuze in kunnen hebben) of dat alles duurder wordt en ze daar zelf ook de dupe van zijn??

Ik vind het zelf gewoon te triest voor woorden dat alles hier in NL dat 'plezier' geeft, verboden gaat worden. Alles dat het leven wat draaglijker maakt: Weg!!! Leuk voor in de geschiedenisboeken!! Het lijkt mij dat een ECHTE overheid over de gevolgen van het wel/niet verbieden nadenkt en niet maar gewoon wat aanprutst met de achterliggende gedachten ‘zolang ik maar mijn eigen zakken vul’. Op deze manier gaan we precies op Amerika lijken (is ook niet zo gek met een minister-president die jarenlang de billen van Bush likte) en word je al aangehouden als je twee gram wiet in je auto hebt liggen. Nederland is nu Nederland al niet meer. Het kleine landje met zulke bekende eigenschappen. Waar andere landen toch nog zoveel van kunnen leren. Dat Nederland is nu aan het afbrokkelen. Dus hoe zal Nederland eruit zien over tien jaar? Eigenlijk wil ik het niet eens weten...

292 opmerkingen

Artiest {SHOWLIST artist 65798, 65100, 60976}
Betutteling, betutteling, DAT is het!!! Klein Amerika, daar begint het inderdaad op te lijken. Straks gaat de regering je nog vertellen hoe jij je reet moet afvegen!

Ik zeg: Zo veel mogelijk dope inslaan nu je er nog aan kan komen! :D
Mooi gesproken.....
Uitspraak van verwijderd op donderdag 8 januari 2009 om 10:00:
Geweldige column

100 % waar

helemaal mee eens

Absoluut :respect: Ze pakken ons echt alles wat het bestaan een beetje zin geeft af of maken het duurder.........
We worden behandeld als kleine kinderen en vervolgens lopen ze zelf aan de hand van de VS weg

Uitspraak van wanorde op vrijdag 9 januari 2009 om 00:52:
En heel misschien gaan de burgers zich dan ooit afvragen of het wel waar is dat de overheid goed voor ze zorgt, en of ze eigenlijk nog wel zouden moeten luisteren naar de dingen die men zegt in Den Haag.

Jan-Peter kijkt bezorgd de groep in; "Dit moeten we zien te voorkomen heren." zegt hij.
"Als de burgerbevolking in ons land zich niet meer door ons laat beïnvloeden, en de burgers zelfstandig gaan nadenken en zelf hun mening gaan vormen... Dan vrees ik dat we de poppen aan het dansen hebben." zegt Piet Hein Donner. Hij laat zijn hoofd op zijn handen zakken terwijl de woorden langzaam over zijn lippen komen. "Het aantal kerkgangers daalt al jaren," verzucht André Rouvoet, "het lijkt erop dat men steeds ongevoeliger voor de christelijke indoctrinatie. Als de kerk er niet meer in slaagt om de mensen in het gareel te houden zouden de mensen zich ook wel eens kunnen losweken uit onze invloedssfeer hier in Den Haag.". André is zichtbaar aangeslagen en staart met een lege blik de ruimte in. Wouter Bos schuift zijn stoel wat dichter naar de tafel en schraapt zijn keel; "Ik doe mijn uiterste best om de bevolking gerust te stellen omtrent de kredietcrisis, ik durf alleen niet te zeggen hoe lang men zal blijven geloven dat het het beste is als iedereen blijft consumeren. Vroeg of laat zullen de inwoners van ons land de ernst van de situatie inzien, en zij zullen moeten accepteren dat een groot deel van de burgers ineens straatarm geworden zijn."
Eimert van Middelkoop neemt het woord: "Ik kan de situatie in Afghanistan nog wel wat langer aanhouden, wellicht dat dit de aandacht van de burgers de komende tijd nog vasthoudt. Met die tijdwinst hebben we misschien nog wat gelegenheid om de burgers weer onder de duim te krijgen."
"Prima idee!" zegt Jan-Peter Balkenende, "heeft er misschien nog iemand een suggestie?"
André Rouvoet steekt zijn vinger op en verteld: "Als we nou een aantal elementen uit onze samenleving zouden verwijderen, elementen waarvan bekend is dat zij het vrije denken stimuleren, geestverruimend zijn of op een andere manier mensen individuen maken in plaats van onderdeel van het collectief. Misschien zullen de burgers dan weer wat ontvankelijker worden voor de roep van de christelijke kerk. De kerk zal dan haar functie weer naar behoren kunnen vervullen,namelijk met behulp van geboden, bijbelverhalen en zo nu en dan eens een preek over hel en verdoemenis de burgers stil en gehoorzaam te houden. Kwade elementen, zoals alcohol, tabak en andere genotsmiddelen weerhouden onze burgers hiervan."
Maria van der Hoeven valt André in de rede, "zonder de inkomsten uit alcohol en tabaksaccijnzen moet de hele begroting op de schop genomen worden!" snauwt ze.
Jan-Peter sluit de vergadering af, en trekt zijn conclusies: "Dames en heren, ik ben eruit. Alcohol blijft vooralsnog onveranderd, het is economisch niet haalbaar om tabak te verbieden, maar wellicht dat we met het rookverbod hier een goede compromis hebben bereikt. Andere genotsmiddelen kunnen we in principe gewoon vogelvrij verklaren, ik stel voor om te beginnen met marihuana en hasj." Piet Hein Donner kijkt verschrikt naar zijn baas: "Jan-Peter, vanwege het gedoogbeleid is dit niet op korte termijn te realiseren. Ik ben de laatste tijd al druk bezig geweest om dit beleid zo ver mogelijk uit te hollen en uit schakelen maar..."
Jan-Peter Balkenende kijkt geïrriteerd naar de klok en naar Piet Hein, "Dit valt me behoorlijk van je tegen Piet Hein, hiermee maak je het niet echt makkelijker. Voor ons allemaal niet trouwens.. Heb je dan iets anders, iets wat je wél op korte termijn kunt realiseren?"

"Paddo's meneer, een paddoverbod is met een paar weken geregeld."
"Goed. Verbied die dan maar."

Moe van het lange vergaderen maar wel tevreden over de genomen beslissingen verlieten de ministers de vergaderzaal. Binnenkort zou de bevolking weer als makke lammetjes naar al hun leugens luisteren. Voorlopig hadden ze de boel weer onder controle.

:lol: maar 't verbaasd me niks als het zo gaat whahahahahahha
laatste aanpassing
ik kan alleen maar dit zeggen: KUTREGERING DENK EENS NA !!
Uitspraak van JipTriPP op zaterdag 17 januari 2009 om 18:22:
KUTREGERING DENK EENS NA !!

Dat kun je zo hard schreeuwen als je wilt. Ze luisteren toch niet:( :no:

The Time Is Right.., For Revolution. :lol:
laatste aanpassing
 
Mee eens! :jaja:
geen goeie collum.. maar wel helemaal waar.
laatste aanpassing
Eens. Het moet eens over zijn met de betutteling van Nederland! Nederland is Nederland niet meer. Niet alleen op dit gebied, maar laatst waren er zelfs 40.000 handtekeningen verzameld om vuurwerk te verbieden voor burgers. Op deze manier stimuleer je inderdaad alleen maar de illegale handel op deze vlakken en kan het juist fout gaan.
 
Uitspraak van verwijderd op maandag 12 januari 2009 om 11:03:
en sigaretten illegaal

betaal je ongeveer 50 euro voor 20 sigaretten ofzo
begint het op coke te lijken..
 
Trouwens over dat rookverbod..
Waarom stellen ze niet een rookverbod in voor mensen die na 2009 zijn geboren.
En er gewoon een boete opzetten?
Baby's die worden geboren zullen het niet nodig hebben, en als er een boete op staat zullen ze er nooit aan kunnen beginnen.
Zowiezo kunnen ze geen sigaretten meer zelf kopen dan.
Over 100 jaar ben je ervan verzekerd dat er niemand meer rookt, niemand verslaafd is en hoor je de mensen ook niet meer zeuren..
Er worden dan toch ook geen sigaretten meer verkocht in de winkel.
En dat je nu gewoon in cafe's mag roken.. (restaurants etc. maakt mij niet zoveel uit)
laatste aanpassing
helemaal mee eens!!!!

ik was altijd zo trots op ons nederlandje,

maar ik begin me de afgelopen 2 jaar steeds meer te schamen op het beleid dat in nederland uitgevoerd word,

de vraag is alleen nog hoe lang blijven we dit pikken,

ik hou het bijna niet meer, en dat merkt de omgeving ook
 
ben het, net als bijna iedereen hier wel, hellemaal met je eens!
en snap ook niet dat onze "geweldige" overheid enz dat niet ziet..

Als ze een restaurant nou rookvrij maken, oke.. kan ik nog begrijpen. Ik vind het ook niet lekker als ik zit te eten en er komt een hele rookwalm aan.. (terwijl ik zelf ook rook)

Maar cafe's en discotheken.. slaat toch 10 keer nergens op?
Honderden (kleine) cafe's gaan dicht omdat ze minder klanten krijgen, en dat kost natuurlijk geld, dus de overheid krijgt minder binnen.
Of als je bij sommige discotheken naar buiten mag gaan om te roken, gaan mensen klagen over geluid en stank overlast.

Oke, ik kan hier uren over doorgaan maar het komt er alleen maar op neer dat het KUT is!
laatste aanpassing
Gast, ga jij eens heel snel de politiek in!
Dan wordt het nog wat in Nederland..

TOP COLUMN (een van de weinige die ik gelezen heb hier)

:bier:
 
Inderdaad, ik kan mij hier wel in vinden!
En de man/vrouw moet inderdaad de politiek in!
:bier:
Uitspraak van -NEOPHYTE- op dinsdag 20 januari 2009 om 19:46:
de vraag is alleen nog hoe lang blijven we dit pikken,

Lang genoeg ben ik bang.....
Zo lang twee verdieners het nog goed hebben gebeurt er niks en dat is helaas het overgrote deel
 
gelijk heb je met deze column op veel punten, helaas zal er niets veranderen zolang alleen mensen op partyflock deze stem zullen horen... ik neem niet aan dat onze lieve regering ook maar enige interesse zal tonen voor het lezen van het schrijven wat gedaan wordt op sites waar ze geen zieltjes kunnen winnen voor hun eigen partij. Face it, zoek maar eens een politieke beweging die de belangen behartigt van mensen die deze column lezen, dat is (vooralsnog) vrij moeilijk. En dat is best jammer voor een regering die zegt democratisch te zijn en dus de belangen van alle burgers meent te vertegenwoordigen....
 
super column :respect:
Uitspraak van verwijderd op zondag 25 januari 2009 om 03:04:
super column :respect:

Helemaal mee eens :yes: Laat mensen gewoon doen waar ze zin in hebben !! (Y)
Ik ben het helemaal eens met dit verhaal....het gaat goed de verkeerde kant op met Nederland :nocheer:
laatste aanpassing
laat ons toch snuiven.
Helemaal mee eens.. De regering zou er moeten zijn voor het volk, en dus geen wetten in voeren waar niemand op zit te wachten (want ken er eigelijk íemand een persoon die blij is met het rookverbod?) Het is een op zichzelf draaiend bedrijf geworden dat zijn winst uitgeeft met het doel andere landen zijn kont te kussen (waarom zijn er altijd tekorten in de gezondheidszorg maar zijn wij wel de grootste bruto betalers aan de EU?)en dit gaat ten koste van het volk ipv dat het ons helpt
 
helemaal mee eens!!!
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 24 januari 2009 om 12:23:
Face it, zoek maar eens een politieke beweging die de belangen behartigt van mensen die deze column lezen, dat is (vooralsnog) vrij moeilijk

Die zijn er niet...
Zodra er veel geld en macht om de hoek komt denkt de mens alleen maar aan zichzelf en aan degene die hem steunen.. Kijk maar naar het CDA die komt alleen op voor kerkgangers en de rest kan doodvallen.... Als je niet religieus bent tel niet mee; de woorden van onze premier zelf.
Dat soort teksten laten echt niks meer aan de verbeelding over......
Kortom onder de guillotine met die gast
ja en het probleem is als wij er iets van gaan zeggen zijn wij de junk of moeten maar een leven gaan zoeken nou ik vind dat je zeker gelijk hebt
alleen jammer dat er niks aan te doen is en al zou dit wel kunnen doen ze het niet want dat gaat weer tenkoste van hun(onze) centen stelletje tillers
 
Niet eens.. in redelijke zin wel met de stelling, maar absoluut niet met de argumenten.

Vind dat de Nederlandse overheid soms ook écht verkeerd bezig is.

Maar denk er eens over na: waarom zou een niet-roker de ziektekosten van een roker moeten betalen? Is het niet logisch dat als we ongezonder leven, hiervoor ook zullen moeten betalen omdat er dan ook meer kosten richting deze personen gaan? (en ja.. ik rook zelf, maar wordt niet boos op accijnsverhoging, ik vind het logisch).

Waar ik dan weer wél mee zit is dat er geen voedingstax is ingebouwd op kroketten etc. Wanneer je honger hebt en je bent op bijvoorbeeld het station. De meeste mensen zullen kiezen voor een kroketje in plaats van iets gezonds, simpelweg omdat dat 4x zo goedkoop is. Dan denk ik: Als ze omstreden over het één gaan doen, dán ook over het ander!

Uitspraak van verwijderd op donderdag 15 januari 2009 om 14:43:
Eigenlijk heb ik ook gewoon zin om de straat op te gaan met een heel leger van mensen die er net zo over denken als o.a de schrijver van dit column en gewoon ALLE gemeente/staatseigendommen te vernielen, gewoon OMDAT!

Helemaal een simpelle gedachte, hier schiet je veel mee op ja :nee: Dan hoop ik dat ze je veel geld aftrochelen, gewoon OMDAT!

Veel dingen vind ik wel bezwaarlijk, als legitimatieplicht etc. Maar de grootste groep die hier tegen zeurt, is de groep die ook vind dat de overheid meer moet doen aan het immigratiebeleid. Wat zeur je dan? (kijk, dat laatste, daar baar ik me dus minder zorgen om, laat maar komen, wereld is van iedereen, mijn mening).

Maarja.. Is maar goed dat niet iedereen overal hetzelfde over denkt, dan worden er ook geen goede keuzes gemaakt. Wat ik wel vaak denk is: kom op met al dat gemopper, sta eens positief in het leven! Zo slecht hebben we het niet, en nee, over 10 jaar ook niet. Als dat wél zo zou zijn dan is het JOU taak daar iets aan te veranderen, dat kun je niet van 'de overheid' verlangen. Heel makkelijk altijd.. dat vingertje
laatste aanpassing
 
Eens!
Niet met alle argumenten, maar goed geschreven! (Y)
Las de regering dit maar..
Perfecte column (Y) Slaat de spijker op z'n kop!! (Y)(Y)