Partyflock
 
­ Nederland

Een gevaar op de weg

door , gepubliceerd op
Een gevaar op de weg
28 december 2007
Nee we gaan het dit keer niet hebben over hoe roekeloos de jongeren rijden, maar laten we het een keer hebben over de ouderen. Hoe is het woord zondagsrijder eigenlijk ontstaan..? Tegenwoordig kun je het net zo goed vrijdag- of zaterdagsrijder noemen. Er hoeft maar een bord met 80 te staan of de oudjes gaan 70 rijden of zelfs nog langzamer rijden. Toch is dit niet ergernis nummer 1 tijdens het rijden. Nee dat is het richting aangeven, of beter gezegd het niet richting aan geven. Maar ja, ze moeten ook al zoveel dingen in de gaten houden op de weg. Als ze dan ook nog een richting moeten gaan aangeven, komen ze helemaal in de problemen bij het nemen van een afslag.

Neem nou de nieuwe turborotondes, wie kent ze niet. Een rotonde met twee banen naast elkaar, zodat je links mooi het langzaam rijdende verkeer rechts kunt inhalen. Nou heb ik het laatst toch meegemaakt. Bij ons in de buurt is een straat waar een stuk of 4 van die rotondes achter elkaar liggen. Bij rotonde 1 stond ik achter een wat oudere man. Voor de rotonde gaat hij stil staan en ik zie hem duidelijk eerst links kijken, daarna rechts en tot slot nog een keer links.. hallo meneer dit is een rotonde, hier komt geen verkeer van rechts! Op rotonde 2 werd het nog bonter. Een vrouw op wat oudere leeftijd; dacht hé dat is handig, twee banen. Dan kan ik natuurlijk ook linksom. Dus die mevrouw gaat tegen het verkeer in de rotonde op.. en dan noemen ze ons een gevaar op de weg. Bij rotonde 3 moest ik gelukkig afslaan naar rechts en is mij verder leed bespaard.

Nog een probleem is het vinden van een parkeerplaats. Voor onze plaatselijke supermarkt ligt een groot plein zonder vakken. Dus ik heb mijn auto geparkeerd als er een (nog niet eens zo oude) vrouw boos naar me toe komt. Ze vertelt me dat ik hier niet mag parkeren, want nu kan zij niet meer rond rijden. Ik vertel de vrouw eerst vriendelijk dat ik hier wel mag parkeren en dat ze gewoon de auto in zijn achteruit moet zetten om te draaien. Maar daar ligt dus het probleem, achteruit rijden is voor hun niet zo gewoon. Nee, dat is voor hun blijkbaar nogal moeilijk. Dus mevrouw begint nu tegen me te schreeuwen dat ze er niet door kan zo.. ze kan nu niet rondrijden. Ik begin mijn geduld te verliezen aangezien ik mijn boodschap al lang had kunnen doen in tussentijd dus zeg: “Luister mevrouw, ik heb wel wat beters te doen. Als u moeite hebt met rijden, dan moet u op de fiets komen en niet gaan zeuren over dat je rond wilt kunnen rijden. Als je dat zo graag wilt doen, kan ik je verwijzen naar een straat hier vlakbij in de buurt.. daar liggen een stuk of 4 rotondes achter elkaar, daar kunt u dan mooi rondjes gaan rijden!â€

Ben benieuwd wat de jeugd over 50 jaar over ons te klagen heeft.

450 opmerkingen

Uitspraak van verwijderd op zondag 13 januari 2008 om 13:10:
Mij is geleerd: Je moet een vast punt nemen (in dit geval het middelpunt van de rotonde, waar die leuke bosjes staan )

Ga je rechts aan dit punt voorbij dan rij je rechtsom (rechts-om-het-punt) en ga je links aan dit punt voorbij dan rij je linksom (links-om-het-punt)

Aangezien wij op een nederlandse rotonde rechtsafslaan, en ons dus altijd aan de rechterkant van het middelpunt bevinden, rijden wij een rotonde rechtsom.

Linksom is dus tegen het verkeer in.

dit is hetzelfde als: staat de brug open of dicht?
de 1 zeg: open de ander zeg dicht.
leg dr aan hoe je t bekijk!!
maar een rotonde neem je rechtsom maar je rijd linksom....je klok draai toch ook rechts om?
laatste aanpassing
 
Klopt volkomen
oudjes die vergeten zijn waar het "gas" zit
zag vandaag in de spits. vrouw van 81 rijbewijs kwijt omdat ze bij de rechtbank in almelo van een trapje afreed met de auto om bij een parkeerplek te komen. auto moest weggesleept worden. moest opzich wel lachen toen ik dat las:D maar hoe dan ook.. oudjes zijn gevaarlijk op de weg. rij zelf dan wel niet altijd zo netjes maar erger me dood aan mensen die te langzaam rijden. borden moeten niet maximum snelheid alleen aangeven maar ook minimum snelheid. is nog makkelijker voor politie ook:D
laatste aanpassing
Denk dat ze oudere mensen vanaf een bepaalde leeftijd gewoon moeten verplichten om elk jaar ofzo weer een soort rijexamen af te leggen om te kijken of ze een gevaar voor hun zelf en voor andere mensen op de weg zijn! Kost misschien wat geld maar ut spaart misschien ook wel levens!
Oude mensen boven een bepaalde leeftijd zouden gratis ieder jaar hun rijbewijs moeten verlengen. Kijk of ze het nog wel kunnen, goed kunnen zien en niet zo dement zijn dat ze het verkeer op de weg niet meer begrijpen.

Als ze het prima doen heb ik er geen last van.
Uitspraak van De buuf... op zaterdag 26 januari 2008 om 15:22:
Denk dat ze oudere mensen vanaf een bepaalde leeftijd gewoon moeten verplichten om elk jaar ofzo weer een soort rijexamen af te leggen om te kijken of ze een gevaar voor hun zelf en voor andere mensen op de weg zijn! Kost misschien wat geld maar ut spaart misschien ook wel levens!

ow je was me net voor :)
Uitspraak van Frankie AFCA op dinsdag 22 januari 2008 om 22:55:
vrachtwagens die gaan inhalen zijn nog veel erger

als die slomme slakken gewoon door rijden dan hoeven vrachtwagen niet eens in te halen op de nederlandse snelwegen mag je 80 t/m 120
en vrachtwagen zijn wetterlijk verplicht om begrenst te zijn tot 90
dus als iedereen gewoon gas geeft dan hoeve we ook niej in te halen dus weer minder frustratie voor jullie en voor ons ;)
Truckers,
Kilometers rijden, kilometers vreten
Al het andere zijn ze vergeten.
Er is maar één iets waar ze voor gaan
Rijden met een truck op de auto baan.
Van Holland naar Zweden of Noorwegen
Overal kom je deze globetrotters tegen.
De stoere knuisten aan het stuur
Van een robuust of soms tenger figuur.
Kilometers glijden weg onder de wielen, op weg naar de bestemming
Weg obstakels zijn voor hen ook geen belemmering.
Het beroep van een chauffeur is erg zwaar
Racen tegen de klok en nooit op tijd klaar.
Er zit geen ritme in een chauffeurs bestaan
De lading komt eerst en dan pas rusten gaan.
Gelukkig zijn er rij tijden wetten uitgevonden
Anders werden ze nog langer achter het stuur gedwongen.
De planning wordt van achter een groot bureau gedaan
Meestal zijn die vergeten waar een chauffeur voor komt te staan.
Het zijn meestal van die betweters voor de telefoon
Als de planner iets niet zint, verandert hij van toon.
Nare ervaringen met planners maar een enkele keer is het goed
Maar de leuke dingen blijven en dat geeft de trucker weer moed.
De trucker zal blijven houden van zijn asfalt bestaan
Hij zal altijd met zijn wagen rijden gaan.
Het thuisfront is hier allang in mee gegroeid
Die begrijpen wat een trucker in zijn beroep zo boeit.
Soms wordt er door anderen ook nog over hun rij kunsten geklaagd
Maar al die mensen weten niet hoe een trucker soms wordt geplaagd.
De ervaring die truckers in al die jaren hebben opgedaan
Daar mogen andere weg gebruikers best weleens stil bij blijven staan.
laatste aanpassing
Whaha, Geweldig:p
Tuurlijk die oudjes rijden telangzaam irriteer me er zelf ook dood op vooral als je in een 2.0 TDI 155 pk 6 bak golf 5 zit want met die remmende opaatjes en omaatjes kom je niet uitgeschakels met je 6 versnellingen.

Maar over dat achteruit rijden ben ik het oneens met je ik rij zelf ok ni graag achteruit .... this een klote houding om over je f*cking schouder te kijken , en bovendien hebben de meeste nieuwe auto's een hoge kont dus zie je vrij weinig maar alles daar buitenom de hoek van een parkeerplaats moet je wel degelijk vrijlaten wat als er nu eens 5 mensen achter je staan moet dan iedereen ff lekker onvertantwoord achteruit rije ofwa ?

maarja het gaat tenslotte tog over trage onzekere oudjes dus ben ik het compleet eens met jullie allemaal van de weg die zooi te LANGZAAM = GEVAARLIJKER ALS TE HARD
Uitspraak van Fritsiej ( SPAIJKER ) op maandag 28 januari 2008 om 03:40:
2.0 TDI 155 pk 6 bak golf 5

stoer man! moet je al die onnodige info er per se bij zetten.. en zo snel ben je niet eens.
Uitspraak van Fritsiej ( SPAIJKER ) op maandag 28 januari 2008 om 03:40:
Maar over dat achteruit rijden ben ik het oneens met je ik rij zelf ok ni graag achteruit .... this een klote houding om over je f*cking schouder te kijken , en bovendien hebben de meeste nieuwe auto's een hoge kont dus zie je vrij weinig maar alles daar buitenom de hoek van een parkeerplaats moet je wel degelijk vrijlaten wat als er nu eens 5 mensen achter je staan moet dan iedereen ff lekker onvertantwoord achteruit rije ofwa ?

Dan rij je toch gewoon achteruit op je spiegels als je het klote vindt om over je schouders te kijken? In veel (hoge) bestelbusjes kan je niet eens achteruit kijken omdat de cabine dicht is.
 
HAHAHAHAHA leuk :P
 
Ppppfff breek me de bek niet open over die oudjes :S echt strontirritant zijn ze. Af en toe krijg ik de neiging om er eentje van de weg af te rijden. En hetzelfde wil ik doen met die brommobielen.....eigenlijk zijn het bromdebielen!!! De overheid moet die mensen maar heel snel gaan verplichten een theoriecertificaat te halen. Een een paar rijlessen zou ook geen kwaad kunnen want die mensen maken er helemaal een potje van op de weg :(
 
Uitspraak van iRRiDuCibiLi op dinsdag 29 januari 2008 om 18:58:
Uitspraak van (6)Gun_Smoke(6) op maandag 28 januari 2008 om 03:40:
2.0 TDI 155 pk 6 bak golf 5

stoer man! moet je al die onnodige info er per se bij zetten.. en zo snel ben je niet eens.

Inderdaad ^^ En het is een Diesel. Zelfs met mijn Honda NSR50 Tiger 0,0050 l 5 bak, 2.5pk haal ik je nog in xD

@ Gun-Smook, dan neem je een automaat :xtc:
 
ik heb veel gelezen van mensen hier die reageren, niet alles maar wel veel, ik denk dat ik mij maar aansluit bij de grote groep, het is gewoon zo, de oudjes rijden niet door , maar alles gaat langzaam bij de oudjes , lopen, fietsen, autorijden, instappen, uitstappen, gewoon alles, dus zo´n oudje weet niet beter en kan niet beter,
maar als ze t dan toch willen proberen, van mij mogen ze, alleen hebbe wij daar last van, k heb alleen liever niet dat ze 150 gaan rijden en een hartaanval krijgen, kan beter met 80 denk ik, dan komt de klap wat minder hart aan, maar hoe dan ook, mochten wij ook allemaal oud worden, eens kijken hoe je er dan tegenover staat , wil je zelf stoppen met rijden als je 65 bent geweest?
meestal als je in de vut komt, dan krijg je genoeg geld om nog net even een mooie nieuwe bak te kopen, mits je natuurlijk een goed spaarplan had ;-) dus waarom zou je dan met die overvolle bezwete stinkbussen van conexxion naar je kleindochter op verjaardag gaan?
kortom, iedereen heeft er last van, ik ook, zeker als vrachtwagenchauffeur, want met de auto vlieg ik ze zo voorbij,
maar ik vind toch dat je respect moet hebben voor de mensen die t nog aandurven om in hun autotje te stappen , en ook al is t een gevaar op de weg , dan moet je zelf maar n beetje opletten, waar ligt anders de grens ?
iedereen is wel eens een gevaar op de weg,... ik ook! jij ook! iedereen,,...
dus bewaar de kalmte en let gewoon op...
mijn opa haalde zijn rijbewijs, en kreeg daarna een hersenbloeding, verlamd aan de rechterkant, kon nooit meer rijden..
wees blij dat sommige ouden nog kunnen!!!
opa en omatjes zijn irritant op de snelweg, stel er komt er 1 na me toe op een parkeerplaats dan zou ik er niet moeite mee hebben mijn auto even ergens anders neer te zetten :) zodat mevr of meneer er wel door kan
zijn niet alleen irritant op de weg, zelfs als ze stil staan
kijken ze niet uit hun doppen. gister ook, wilde ik weg rijden
van het tankstation en daar moest ik tussen 2 auto's door. ik had
allang gezien dat er in 1 auto nog een persoon zat, een OPA die
al moeite had om zijn auto bij de pomp te krijgen. Op het moment
dat ik tussen die auto's rijd, gooit opa de deur open bijna tegen
mijn auto aan, het is dat ik goede remmen heb anders was dus de
deur en opa's been eraf. gaat hij mij ook nog aan liggen kijken
dat ik maar achteruit moet rijden want hij doet niks verkeerd.
nou dan denk ik toch bij mezelf HALLO OPA KIJK EENS UIT...
 
ok ok ok het is allemaal zo, maar ... als wij ook oud worden? hoe doen wij het dan ? niet veel beter denk ik!
afschuwlijk als mense onder de max. snelheid rijden..
en vooral opa's en oma's,die alle opstoppingen veroorzaken
en maar zeggen: ja die jeugd van tegenwoordig.
ze zijn zelf een gevaar op de weg!
nou die oudjes spannen de kroon maar de jeugd kan der ook wat van, alleen al als je een sportieve auto rijdt moeten ze je uitdagen en je afsnijden, dat vind ik persoonlijk gevaarlijker dan die oudjes want dat gaat meestal toch niet zo hard.
Uitspraak van Leipe Shit Ouwe' op woensdag 23 januari 2008 om 13:36:
zeer herkenbaar.. en ZEER frustrerend.. gewoon vanaf de 70 laten fietsen die handel! en dan krijg je weer die discussie van: "hoe moeten die mensen dan ergens naar toe". dan geef ze maar een OV..

dit zou een goede oplossing zijn :P
 
Uitspraak van The Smoker [OD] op dinsdag 5 februari 2008 om 10:57:
dan geef ze maar een OV..

zijn ze toch ook meteen van de weg af:/???
opgelost het probleem:)
Ja ja oudjes...
zo ken ik er nog wel een paar, in zulke gevallen van de weg af plukken en rijbewijs niet meer terug geven, ik heb veel geduld maar ouwe zakken op de weg!!!
zo ook in winkels en zo...die mensen hebben heel de week te tijd om van alles en nog niks te doen en juist als alleen ik tijd heb komen ze je ophouden in de winkels..
ach ja t zal wel aan mij liggen, ik ben blij dat wanneer ik oud ben gewoon thuis kan blijven en mn boodschappen kan doen op AH.nl :P
nja alles wat er over die rollatorbende moet worre gezegd staat er al en sluit me er volkome bij aan;)
 
Uitspraak van Wimba op dinsdag 29 januari 2008 om 19:41:
Dan rij je toch gewoon achteruit op je spiegels als je het klote vindt om over je schouders te kijken? In veel (hoge) bestelbusjes kan je niet eens achteruit kijken omdat de cabine dicht is.

Inderdaad. Als je de moeite neemt je spiegels eens goed af te stellen dan kan je zo achteruitrijden zonder een innege omhelzing met je bijrijdersstoel.

Voor de rest ben ik het eens met iedereen die zegt dat ta langzaam net zo gevaarlijk is al te hard rijden. De oudjes elke zoveel tijd een rijproef laten doen, dat zal al een hoop schelen.
En de jongeren, net als bij de motoren, tot een bepaalde leeftijd niet in een auto met meer dan een X aantal PK's laten rijden.

Dat dacht ik er eens van.
Die oudjes rijden fucking irritant,,

te sloom ik zit liever niet bij me opa in de auto want ht gaat echt een halfuur langer duren !
en ze zijn ook zo sloom met om kijken ik ben vanmiddag bijna aangereden omdat dat oudje zo nodig een 1/5 minuut naar rechts moest kijken... :rot: