Partyflock
 
­ Nederland

Vooroordelen & Gevavi-klompen

door , gepubliceerd op
Vooroordelen & Gevavi-klompen
9 december 2007
De deurbel gaat en ik sta op van de bureaustoel in het kantoortje. Voordat ik de winkel in loop, kijk ik even op de beveiligingscamera om te zien wie er binnenkomt. Ah, een meneer. Het ouderwetse boerentype: een man van middelbare leeftijd, ribfluwelen pantalon, overhemd dat toch nét een knoopje te ver open staat (dat grijze borsthaar is niet bepaald smakelijk) en een paar afschuwelijke Gevavi-klompen: bijna net zo lelijk al dan niet lelijker dan Uggs (kan dat wel?). Zijn grijze haar is als een harde glibberige plak naar de andere kant van zijn hoofd gekamd, precies over de kale zone (een toupetje was ook een optie geweest). Bovendien pronkt er een bril op zijn neus met jampotglazen en een hoornen montuur waar je U tegen zegt. Ik ken dit soort al langer en begin eigenlijk al met enige tegenzin aan het verkoopproces. Als een boer met kiespijn glimlach ik naar de man en pers de woorden ‘Goedemorgen, kan ik u ergens mee helpen?’ over mijn lippen. Meneer kijkt me vervolgens aan alsof ik hem zojuist om zijn pincode gevraagd heb, observeert me enkele ogenblikken en glimlacht wat minachtend. Zonder ook maar de moeite te nemen antwoord te geven op mijn vraag, gooit meneer het over een andere boeg: ‘Zeg meisje, is één van de jongens er ook? Ik denk dat die mij beter kunnen helpen.’

Vooroordelen. Discriminatie. Het is maar net welke naam je het beestje geeft. Het gaat er in ieder geval om dat de meneer Gevavi van de situatie hierboven beschreven duidelijk weinig vertrouwen had in de combinatie vrouw – verkoop van televisies en andere huishoudelijke apparaten. En dan kom je er achteraf ook nog achter dat meneer enkel op zoek was naar een scartkabel, alsof mijn baas debiel is en iemand aanneemt zonder enig verstand van techniek en apparaten. Zoekt u coaxkabel met een paar F-connectoren? Geen probleem, ik haal ze voor u. Scartkabels, HDMI kabels, no big deal. Zelfs met vragen over televisies, scheerapparaten, radio’s, DVD spelers, strijkijzers, stofzuigers et cetera kun je bij mij terecht. Zie ik er dan zo dom uit of is die man nog steeds niet bereid de vrouwenemancipatie te accepteren? Waar wringt de schoen, of beter gezegd de Gevavi-klomp?

Deze situaties kom ik overigens meestal alleen tegen bij mensen vanaf ongeveer rond de 50. Een aantal uitschieters omlaag even daar gelaten. Deze groep is toch wel ‘van de oude stempel’ te noemen en dat merk je dan ook meteen. Al helemaal bij ons in het dorp; de burgemeester rijdt hier nog nét niet op een varken, verder mankeert er weinig aan. Dat zijn precies die mannen met de opvatting ‘Vrouwen hebben maar één recht, het aanrecht’. Blabla. Helaas voor de mannen zijn wij ook geëmancipeerd en elektronica is niet langer een mannenvak. Net zo goed dat we tegenwoordig naast huisvrouwen ook huismannen hebben (al zullen de mannen van de genoemde groep deze mannen ook niet accepteren, maar daar gaat het nu even niet over).

Misschien moet ik er wel tegenin gaan, even knipperen met die oogjes en poeslief zeggen ‘Ja maar ik kan best proberen of ik u kan helpen’ maar ik heb geen zin in die eindeloze strijd. Plus dat de kans groot is dat je alsnog de deksel op je neus krijgt. De klant is koning, jij de voetveeg. Tja, de waarheid is hard. Je hebt het maar te accepteren vrees ik. Misschien de volgende keer ook maar op Gevavi-klompen naar het werk, houthakkersbloes aan en mijn haren kort knippen. ‘Masculine in person’. Zou het helpen? Weet je, ik ga er ook gewoon geen energie in stoppen. Ik ga lekker SAD’en. Geen SAS, Schijt Aan Sonja, maar SAD: Schijt Aan Discriminatie. Ik heb schijt aan meneer Gevavi.

324 opmerkingen

Is deel 1 niet evenveel vooroordeel als deel 2....

eigenlijk erg veel eronie in dit stukje..... a accepteerd de oude boer op klompen niet, en b accepteerd de vrouw en techniek niet.... :)
 
ik vind het een super goeie collum.. maar dat zal wel komen omdat ik een meisje ben;)
jongens vinden dit uiteraard not-done
maarja dat zijn jongens...wij weten wel beter;)
Leuke collum en erg goed geschreven! Ik denk zeker wel dat er een kern van waarheid in zit maar goed dit soort mensen weet gewoon niet beter en het lijkt mij ook het beste op de discussie niet meer aan ye gaan maar gewoon iemadn anders erbij te halen...
wat vin je van mijn klompe dan



kleur was oranje bedoeld... iets teveel rood

te bestelle in alle kleuren
tja, als ik een scartkabel koop en dr staan 2 verkopers, een jongen en een meisje, kies ik ook voor de jongen. waarom? meisjes selecteren n kabel op uiterlijk (is ie wel roze? en met mooie figuurtjes) terwijl dat ik al 10 normale scartkabels heb liggen en eindelijk n goeie wil. meisjes hebbe daar geen verstand van over t algemeen (sommige wel maar die vind je meestal alleen achter n pc en komen de deur niet uit).

en jij hebt geen vooroordelen tegen die man? :P

gaat nerges over deze column
Strovels zijn mooier B)


verder een beetje kut colum.
 
Hele lompe column :S zinloos :loser:
er wordt niet echt gediscrimineerd door haar... er wordt alleen een beschrijving gegeven vaneen persoon... de boer discrimineerd wel... maar vind het een beetje een cliche column... iedereen had m kunnen schrijven... het is echt iets dat iedereen al lang weet... en jammergenoeg voor vrouwen (of andere groepen waar vooroordelen over zijn) gebeurt het. het enige dat je er zelf aan kan doen is dit soortmensen negeren!!! en je niet op je koplaten zitten.
Uitspraak van verwijderd op zondag 30 december 2007 om 17:46:
ik vind het een super goeie collum.. maar dat zal wel komen omdat ik een meisje ben
jongens vinden dit uiteraard not-done
maarja dat zijn jongens...wij weten wel beter

:/
wat een reactie zeg!
Over vooroordelen gesproken zeg...
Was die "meneer" soms een Fries??? :D
Als de mensen die het hier allemaal beter weten nu eens rechtsboven bij: "Jouw column hier?" een column inleveren!

Dan zijn er alleen maar goede columns op PF
;)
Uitspraak van Davey:bounce: op maandag 31 december 2007 om 16:43:
Strovels zijn mooier
­

Helemaal Mee Eens:D
 
niet mijn soort klompen hou het op houte klompen


die bruine heb ik, vin je ze wat? :D lopen heerlijk

ohja en over de column. het lezen was de moeite niet waard.
Hee kim, even voor jou deze vraag : als jij kleding gaat kopen stap je toch ook eerder op de vrouwelijke verkoopster af ?
tenminste ik wel, ik wil graag weten wat een vrouw vind dat mij goed staat.
laatste aanpassing
 
nee toch liever de harde houten klompen
Ik herken me hier 100% in!!! Heb zelf jaren bij een tankstation gewerkt waar ik begon met regelmatig de vraag "Zou je even een mannelijke collega kunnen roepen??? Ik heb wat moeite met het bandenspanningsapparaat..."

Toen ik er een half jaartje werkte wiste ze ondertussen wel beter en kwamen ze voort binnen met "Ik heb een tik in het blok, zou je eens kunnen komen luisteren wat dat is???" Als je maar volhoudt komen ze er vanzelf wel achter dat ze fout zitten!!!
 
ik heb ze voor me werk..
mar heb nu door me klompe me voet gebroke..
lekker vakantie!!!
ze zijn wel gevaarlijk voor omzwikke blijkt nu!!
ghehe :roflol:
 
Uitspraak van HouseBabe op vrijdag 4 januari 2008 om 13:21:
Was die "meneer" soms een Fries???

ben zelf een Fries
is daar wat mis mee
ben trots om fries te zijn
die tekst gaat al over vooroordelen en discriminatie en jij doet gewoon mee
knap hoor


dom verhaaltje wat door gewoon_lekker_kim is geschreven
zij heeft vooroordelen over die man maar als die man het heeft is het in een keer discriminatie
jammer is dat hoor

maar gevavi maakt een goed lopende klomp die orthopedisch verantwoord is
loop liever ergens op wat goed voor je voeten is
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op zondag 30 december 2007 om 17:46:
ik vind het een super goeie collum

whahaha, dus een stukje schrijven om te klagen over discriminatie, terwijl ze zelf ook discrimineert is goed....

snap de essentie wel hur, ma dan zeker niet zelf-iets-doen-waar-je-juist-over-zeurt....
die uggs staan sommige meiden super!! hoe meer konijn hoe beter!!
 
Ik heb schijt aan meneer Gevavi. zegt ze ga weg man :P no farmers no food :)
Uitspraak van [V.D.K]!!loeky!! --the beatlover-- op vrijdag 4 januari 2008 om 03:43:
er wordt niet echt gediscrimineerd door haar... er wordt alleen een beschrijving gegeven vaneen persoon... de boer discrimineerd wel...

waarom maakt hij haar in het begin dan belachelijk, en je kunt ook overdrijven hoor :s sjonge jonge das tegenwoordig echt niet meer zo erg deze is gewoon nog van de oude stempel die boer
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op maandag 14 januari 2008 om 18:29:
deze is gewoon nog van de oude stempel die boer

daar ging het toch ook om?
Klompen:D hupa;)
Das pas Twente :D
ik ben chauffeur en heb ook gevavi klompen aan ben ik dan ook van de oude stempel???

wat nou schijt aan gevavi je hebt er wss nog nooit op gelopen??
Gevavi klompen roeleert, ik loop er zelf ook altijd op en ik ben stukadoor, lekker makkelijk en lopen ook nog fijn.
 
Uitspraak van pimpieboy op vrijdag 28 december 2007 om 09:58:
nee dan ben je gewoon hypocriet en dom als je ons daarbij nog eens uitmaakt ook
5 % van de 18-jarigen heeft echt levenservaring of weet wat er echt aan de gang is ... 95 % denkt dat ze het hebben ... tot welke groep behoor jij denk je

:roflol:
 
Het ouderwetse boerentype: een man van middelbare leeftijd, ribfluwelen pantalon, overhemd dat toch nét een knoopje te ver open staat (dat grijze borsthaar is niet bepaald smakelijk) en een paar afschuwelijke Gevavi-klompen: bijna net zo lelijk al dan niet lelijker dan Uggs (kan dat wel?). Zijn grijze haar is als een harde glibberige plak naar de andere kant van zijn hoofd gekamd, precies over de kale zone (een toupetje was ook een optie geweest).

dit stukje text , heb je toch niet over nagedaht , jij drukt een stempel op z,n uiterlijk, ook niet bepaald vriendelijk :\
De klant is koning, jij de voetveeg
loop ik zoooo vaak tegenaan :[