Partyflock
 
­ Nederland

Desnoods ga ik alleen

door , gepubliceerd op
Desnoods ga ik alleen
18 mei 2007
Het is vrijdag avond. Normaal was ik nu net terug van mijn werk waar we altijd een biertje deden. Nu zit ik gewoon alleen thuis en zit me tijdens het tv hangen eens te bedenken wat ik het weekend wil gaan doen.

Ik ben een type dat geen zin heeft om thuis te zitten in het weekend. Zaterdagavond dient er gestapt te worden. Thuiszitten is voor mietjes of mensen die onder de plak zitten. Ik krijg kromme tenen als ik mensen hoor zeggen dat ze gezellig een dvdtje gaan kijken met vriendin lief. Niet dat het op zijn tijd niet erg prettig is, maar meer om het feit dat de personen die ik bedoel hooguit nog vier keer in het jaar gaan stappen.

Zaterdag is het meestal crisis; de dag dat ik uit moet vinden wie er zin heeft om mee te gaan. Ik heb leuke vrienden, maar door de combinatie van mijn muzieksmaak en het feit dat ik vrijgezel ben is het vinden van iemand die mee wil soms lastig. Een keer niet stappen is ook niet altijd verschrikkelijk. Maar iedereen kent het gevoel als er een feestje in je agenda staat waar je zo graag heen wilt. Waarom ga je dan niet gewoon? Desnoods ga je alleen!

Mensen kijken me raar aan en vinden het vreemd dat ik alleen naar een feest ga. Opmerkingen “Je gaat toch niet alleen!†of “Wat heb je daar alleen te zoeken?†geven mij het verlangen om in discussie te gaan. Waarom bestempelen jullie mij als “vreemd†terwijl ik juist doe wat ik wil en me niet afhankelijk laat zijn van een vriend of vriendin. Hans Teeuwen deed eens een mongool na die zei; “Alles wat ik doe ik toch wel leukâ€. Als ik hier nu bij stil sta geef ik die mongool gelijk. Ik heb immers genoeg aan mezelf om lol te kunnen maken. Ik kan namelijk ook zonder een bekende de avond van mijn leven hebben.

Kijk, er zijn natuurlijk altijd grenzen. Ik zal nooit alleen ik een kroeg gaan hangen. Ik kom persoonlijk makkelijker in contact met mensen als ik lekker aan het dansen ben op goede muziek met uiteraard een drankje. Doordat ik mezelf dan verplicht om contact te zoeken met mensen, kom ik zo de meest uiteenlopende persoonlijkheden tegen. Het gevolg is dan ook vaak dat er veel gelachen wordt en ik een hoop nieuwe mensen leer kennen met vaak een tal van overeenkomstige intresses.

Je moet je niet altijd laten weerhouden als mensen je bestempelen als vreemd. Mensen zijn nu eenmaal bang voor het onbekende en bestempelen dit vaker als vreemd. Als je de kans krijgt om de gezelligheid op te zoeken moet je dat doen. Het is gezond voor je sociale ontwikkeling en je komt steeds gemakkelijker in contact met nieuwe mensen. Weet dat niet jij belachelijk bent, het zijn zij die zich afhankelijk opstellen met de gedachten dat alleen uitgaan niet leuk kan zijn.

Nog even en ik hoef nooit meer alleen uit. Dan ken ik genoeg mensen en is er altijd wel een bekende te vinden op een goed feest.

512 opmerkingen

Uitspraak van PRINSES DENN O:) op donderdag 21 juni 2007 om 22:04:
is niet knap, hij doet gewoon wat hij wilt. En zo hoort het 8)
verder zal ik het zelf niet snel doen uit inderdaad

ik heb het ook al een paar keer gedaan, als ik een feestje niet wil missen en vrienden van me me gaan wat anders doen of hebben geen zin dan ga ik gewoon alleen. ben niet afhankelijk van anderen, vermaak me toch wel alleen , je komt altijd nieuwe mensen tegen of mensen die je kent en er ook toevallig zijn.
het is juist leuk om in je 1tje te gaan stappen je komt zo veel bkende tegen en anders krijg je tog snel contact met mensen
 
super dit, echt waar! :respect: je hebt helemaal gelijk.
laatste aanpassing
 
echt een mooi stukje!

je hebt zkr gelijk:p
Mooie column :yes:

enne was gezellig gister :bier: :bounce:
"Hans Teeuwen deed eens een mongool na die zei; “Alles wat ik doe ik toch wel leuk”. Als ik hier nu bij stil sta geef ik die mongool gelijk."

Ik geef jou groot gelijk, ik doe ook al mn hele leven waar ik zin in heb, en dat bevalt me reuze goed.
 
Artiest Wilant!
Ik ga al zo'n 15 jaar, vaak alleen stappen! (y)

Me and the Music (L)

En meer dan enige aanspraak is vaak al niet gewenst 8) :lol:
laatste aanpassing
ik denk dat de echte partyganger je helemaal begrijpt! de meesten dus op PF :) ik ben vaak als ik beetje aangeschoten ben ook alleen, weg van de groep, lekker beetje kutten met andere mensen enzo... da's lachen! of gewoon de hele avond alleen op je kruk met gonzende techno in je oren, lekker toch!

maar voor de mensen die totaal niet aantrekkelijk zijn / enorme nerds of mensen die erg verlegen zijn en moeilijk contact leggen.. wens ik je succes om alleen te gaan.
laatste aanpassing
Sluit me volledig aan bij deze column!! Vermaak me uitstekend in mn eentje op een feest(y)
Hoe waar is dat.
Ik was van het weekend nog alleen naar 15 years of hardcore in Rotterdam. Toen ik tegen drie uur binnen liep was iedereen al zo naar de klote dat geen van allen zelfs maar doorhad dat ik alleen was. Top kunnen dansen ook, zonder mensen om me heen die aandacht tekort kwamen.
Ik ga vaker alleen!!!
wat ik altijd wel ideaal vind op een feest.. er met een aantal heen gaan waar je zeker van weet dat ieder zijn eigen gang voor de helft gaat..

dus ieder zijn eigen weg.. je komt elkaar later wel weer eens tegen.

dan ga je ff met zijn allen rondkijken en dan weer ff je eigen weg..:P
<----- zo hoort het wat moet je nou in je up!!!!
<----- Geniet met maten!!!
heb een tijdje geleden al eens gereageerd op dit gebeuren en was toen nog nooit alleen op stap geweest
NU DUS WEL en dat was echt supergaaf, gewoon doen heb je ook geen gezeik van andere van daarheen of daarheen, zeker met al die verschillende area's , probeer maar eens een paar vrienden te vinden die toevallig van prcies het zeltfde houden als jij. of course is het niet erg om ook gezellie te doen wat andere willen, een feestje maken doe je immer altijd zelf.
Ben er wel achter gekomen dat als je alleen gaat en je op de plek blijft hangen die jou het best aanspreekt, je heeeeeeel snel in contact komt met andere die toevallig ook van hetzelfde houden.
en daar heb je dan je nieuwe vrienden, of iig de mensen die je vast vaker tegen gaat komen op feesten. En zo ben ik nu al drie keer alleen wezen stappen en dat bevalt me SUPER.
 
ja ga ook vaak wel alleen uit hoor.
vooral als er nieamnd is die mee wil waarom ook niet idd.
je leert meestal tog wel weer andere mensen kennen ook. niks mis mee.
en als je ergens nieuw komt te wonen en je kent er nog niemand zal je volgens mij ook wel alleen moeten stappen anders leer je nooit mensen kennen..........
 
--------------------------------------------------­---
Ik heb immers genoeg aan mezelf om lol te kun­nen maken.
--------------------------------------­---------------
Dat vind ik dus niet, uitgaan is ­in mijn ogen een groepsactiviteit, met z'n 2en is ­het alweer wat saaier dan met z'n 3en. Je feest me­t je maten. Je zult nooit in je uppie langs de kan­t staan te sukkelen, of je moet helemaal onder de ­crack zitten...
Uitspraak van Sperzieboon:lijn: op maandag 25 juni 2007 om 18:06:
Uitspraak van DocRaver op donderdag 21 juni 2007 om 19:07:
daar stapte ik toen naar over toen die bullshit begon van '' je mag geen sportschoenen aan ''

of '' je mag geen aussie-jasje aan ''

of '' je mag geen baseballcap op ''

allemaal van die kledingracisme

op gegeven moment zei ik van '' ja daaag, ik ga mn kledingstijl niet aanpassuh met uitgaan, uitgaan is plezier hebben, je gaat geen kleding dragen die je zelf niet mooi vind , uit protest ga ik gewoonweg niet meer uit ! ''

en toen ginguh we gewoon anderuh dingen doen

bioscoop
bowlen
karten
lasergamen
internetcafe
etc. etc. etc. ontzettend veel andere uitgaansgelegenheden dan n disco waar ze zegguh welke kleding jij moet dragen

want kom op man

legerschoenen met stalen neuzen dat mag wel in disco of kroeg, maar sportschoenen dat mag niet?

was gevaarlijker? stalen neuzen of plastic schoen? kom op man

das gewoon pure racisme vind ik dat hoor

kledingracisme

en ik heb dat zeer vaak tegen uitsmijters gezegd in die tijd enzo op vriendelijke manier enzo, en hun waren het ook met mij eens toen, maar zeiden hun, ik doe mn werk, ik krijg hier geld voor, en van mn baas mag ik je zo niet binnuhlaten

nou 1 vriend van me bij matrix ( das echt ontzettend erg daar ) in nijmegen die kreeg er ook schoon genoeg van

toen ze zeiden tegen hem van, sorry je mag niet binnuh met die schoenen, vroeg hij ofdat het wel goed was zonder die schoenen

ja zeiden hun

dus wat doet ie

gaat ie naar de auto

trekt zn schoenen en sokken uit en gaat terug

en NOG mocht ie toen niet binnuh

het is gewoon racisme

media heeft van ons n heel slecht imago gegeven, en uit angst ofzo laten ze ons daardoor niet binnen

maar n klein % is daar de schuld aan hoor

en dat heb je gewoon bij elke muzieksoort

hardrock ( denk aan hells angels )

en noem maar op

das gewoon gekomen denk ik omdat we tegen regering in gingen toen in die tijd, we wilden gewoon wat anders zijn, niet zoals n mak schaap naar de slager gebracht worden, maar gewoon n eigen mening enzo hebben

dus belabelen ze ons als slecht, drugsgebruikers, racisten en noem maar op

en wat op dat moment toen zeg maar in de '' mode '' was ( hoewel we daar niet aan doen, want we laten gewoon zien met onze kleren van wat voor soort muziekstijl we houden ) dat mocht toen niet meer in meesten uitgelegenheden gedragen worden...

maar beste muziek draaien ze toch op parties, dus wat maakt het uit

Uitspraak van Sperzieboon:lijn: op maandag 25 juni 2007 om 18:06:
Uitspraak van DocRaver op donderdag 21 juni 2007 om 18:56:
bij mij was 1ste keer eiguhlijk gekomuh omdat ik toen in die tijd ontzettend veel werkte, zoiets 60 uur per week

op vrijdags moest ik toen ongeveer 13 uur werken ( wat dus eigenlijk illegaal is ( 12 uur is max ) )

natuurlijk was ik toen op vrijdags kei kapot en ... ja... van uitgaan enzo daar word je relaxt van enzo en het is weekend, dus ach wat geeft het, je pakt n pilsje ofzo in de kroeg enzo

nou dat pilsje dat werd steeds langer en langer op vrijdags toen enzo, en toen zat ik op gegeven moment toch zoiets n hele avond alleen eiguhlijk want ik had met niemand afgesproken, ik ging gewoon direct van werk naar kroeg, me effe omkleden in auto, dus niet met vieze kleren ofzo naar binnuh, maar zocht niet naar thuis toe enzo, want dat duurde dan toch alleen maar langer en langer en was toen toch al laat afgewerkt enzo, dus ik deed da alles gewoon in auto toen, omdat naar huis toe rijden weer half uurtje rijden was enzo, en dan weer terug, 1 uur rijden ofzo, dus ik deed alles in auto enzo...

ja en in kroeg daar draaien ze toch geen goeie muziek enzo, allemaal van die boeruh muziek enzo, ouwe lullen muziek enzo.

dus op gegeven moment toen zag ik coole flyer in de stad toen ik wat aussies aan het kopuh was en ik dacht, ik MOET hier gewoon n x naartoe

als die anderuh dan toch alleen maar naar locale discos enzo zoekuh ( op zaterdags ging ik met hun mee naar discos enzo )

en niet mee willuh naar n goeie party nou, ik wil het toch mindstens 1 x meemaken en ik vroeg ofdat ze mee wilden en ze zeiden toen '' nee, te ver, te duur etc. ( je kent de excuzen vast wel ) ''

toen zei ik gewoon van, '' NOU! DAN GA IK GEWOON ALLEEN HE! ''

keken me beetje vreemd aan, maar da was het dan

ik was toen toch gewend van kroeg op vrijdags enzo

ik ging toen wel laat weg rond 12 uur en ik kwam toen wel weer vroeg terug, rond 5 uur, maar ik was toen wel geweest!!!

dat liep toen ook weer uit, zelfde als met kroeg enzo en toen was ik dus 1 van diegene die '' alleen naar parties ging ''

en in die tijd werd dat niet zo als '' raar of vreemd '' bekeken

of gezegd van '' heb je geen vrienden ofzo? ''

maar meer zoals ik al eerder zei zo van '' durf je dat? alleen? wow, ik zou da niet durven '' dus meer aangemoedigd dan ontmoedigd eiguhlijk

maar wat nu dus het geval is en wat iedereen dus ook achterkomt is dat veel mensuh dat gewoon vast hebben gehouden van vroeger en nou dus ook meer mensen erbij komen die nog nooit alleen zijn geweest enzo

persoonlijk vind ik dat als je n vriend van iemand bent je gewoon met elkaar moet delen...

stel je houdt allebei van 2 verschillende muzieksoorten, dan zegt de ene, ok ik ga met je mee naar wat jij leuk vind, dan ga jij de keer erop met mij mee wat ik leuk vind

klinkt goed, maar realiteit is meestal dat de andere dan zegt van '' nee ik zoek niet ''

ik ging wel met mn vrienden mee, maar hun niet met mij toen, anderen zeiden toen ook van '' ze gebruiken je alleen maar omdat je auto hebt '' enzo, maar ja...

je denkt van doe je dat voor hun, zullen ze ook voor jouw doen, maar meesten mensen denken toch eerst aan hunzelf voordat ze aan anderen denken hoor

en ik denk dat dat bij ons gabbers toch iets anders is, dat we iets meer '' familiegevoel '' hebben dan anderen, vind ikzelf dan...

Je hebt wel veel te vertellen..:P
Schryf zelf een column!;)
laatste aanpassing
ja ik ga ook wel alleen hoor
maar geef toe een dvdje is ook LEUK :P;0
laatste aanpassing
 
jij stempelt mensen af als mietjes als ze niet ieder weekend opstap gaan....sorry hoor maar is dat niet een beetje VREEMD..
HELP ME,
Ik wil naar ground zero toe vanaaf maar wil er niet alleen naartoe, omdat het te ver rijden is zo alleen en ja ik heb dus een auto.
IEMAND DIE MIJ GEZELSCHAP WIL HOUDEN ONDERWEG?
 
Goeie column, maar alleen naar een feest?? Hmm, nooit gedaan eigelijk.,er zijn altijd wel mensen die ernaar toe gaan.

Maar de mensen die het wel doen geef ik nu ff bij deze een f*cking pluim (f)

(y)

LaterrrrrZ
laatste aanpassing
thuis zitten is niet voor mietjes er zijn ok mensen die zo hardt werken dat ze gewoon moeten uitrusten dat vind ik in iedergeval
Ben op feesten meestal wel loslopend wild, maar vind het fijn om iemand te "hebben" waar je op terug kunt vallen als er iets is. (betekent niet dat je het hele feest samen moet zijn, maar wel dat je kunt bellen als je je auto sleutels kwijt bent ;-) o.i.d. )

Ben ooit eens alleen geweest, maar vind tot nu toe samen met iemand net iets leuker.

Prettygreen eyes: Hoe was Ground Zero? :-D
 
Goeie Column, vind het zelf ook maar nix om alleen naar een feest te gaan, toch maar eens proberen :yes:
Uitspraak van - M.elanié op woensdag 4 juli 2007 om 19:50:
Uitspraak van DocRaver op donderdag 21 juni 2007 om 19:07:
daar stapte ik toen naar over toen die bullshit begon van '' je mag geen sportschoenen aan ''

of '' je mag geen aussie-jasje aan ''

of '' je mag geen baseballcap op ''

allemaal van die kledingracisme

op gegeven moment zei ik van '' ja daaag, ik ga mn kledingstijl niet aanpassuh met uitgaan, uitgaan is plezier hebben, je gaat geen kleding dragen die je zelf niet mooi vind , uit protest ga ik gewoonweg niet meer uit ! ''

en toen ginguh we gewoon anderuh dingen doen

bioscoop
bowlen
karten
lasergamen
internetcafe
etc. etc. etc. ontzettend veel andere uitgaansgelegenheden dan n disco waar ze zegguh welke kleding jij moet dragen

want kom op man

legerschoenen met stalen neuzen dat mag wel in disco of kroeg, maar sportschoenen dat mag niet?

was gevaarlijker? stalen neuzen of plastic schoen? kom op man

das gewoon pure racisme vind ik dat hoor

kledingracisme

en ik heb dat zeer vaak tegen uitsmijters gezegd in die tijd enzo op vriendelijke manier enzo, en hun waren het ook met mij eens toen, maar zeiden hun, ik doe mn werk, ik krijg hier geld voor, en van mn baas mag ik je zo niet binnuhlaten

nou 1 vriend van me bij matrix ( das echt ontzettend erg daar ) in nijmegen die kreeg er ook schoon genoeg van

toen ze zeiden tegen hem van, sorry je mag niet binnuh met die schoenen, vroeg hij ofdat het wel goed was zonder die schoenen

ja zeiden hun

dus wat doet ie

gaat ie naar de auto

trekt zn schoenen en sokken uit en gaat terug

en NOG mocht ie toen niet binnuh

het is gewoon racisme

media heeft van ons n heel slecht imago gegeven, en uit angst ofzo laten ze ons daardoor niet binnen

maar n klein % is daar de schuld aan hoor

en dat heb je gewoon bij elke muzieksoort

hardrock ( denk aan hells angels )

en noem maar op

das gewoon gekomen denk ik omdat we tegen regering in gingen toen in die tijd, we wilden gewoon wat anders zijn, niet zoals n mak schaap naar de slager gebracht worden, maar gewoon n eigen mening enzo hebben

dus belabelen ze ons als slecht, drugsgebruikers, racisten en noem maar op

en wat op dat moment toen zeg maar in de '' mode '' was ( hoewel we daar niet aan doen, want we laten gewoon zien met onze kleren van wat voor soort muziekstijl we houden ) dat mocht toen niet meer in meesten uitgelegenheden gedragen worden...

maar beste muziek draaien ze toch op parties, dus wat maakt het uit

Ga is deaud ofzeau! :P
laatste aanpassing
 
alleen stappen kan natuurlijk leuk zijn, maar met zn allen gaan is ook gezellig.. als je in je eentje gaat ontmoet je nieuwe mensen, omdat je toch echt niet de hele avond alleen wil staan, en mensen spreken je sneller aan als je alleen bent, en nieuwe mensen ontmoeten is natuurlijk heerlijk vind k:)..
je zegt in je collumn:: Doordat ik mezelf dan verplicht om contact te zoeken met mensen, kom ik zo de meest uiteenlopende persoonlijkheden tegen.
dat vind ik het allerleukste, want het is eens wat anders dan je eigen vriendenkring of de mensen waar je normaal mee omgaat..!
als je met een groep gaat hang je veel van elkaar af;; hoelaat moet wie thuis zijn, en mag die alleen terug.. of als je gewoon de hele nacht gaat, en je groep kwijt bent, weetje je meestal toch wel te vermaken.. duss.. alleen stappen;; ik zit er niet mee!(y)
laatste aanpassing
Klinkt bekend.
Alleen heb ik zelf de stap nog niet gezet om echt alleen te gaan.
 
:gaap:
ik vind het juist lekker om alleen te gaan! Op een feest met een goede sfeer kom je altijd wel gezellige mensen tegen :) En ik kan zo lekker mijn eigen gang gaan, heerlijk!