Partyflock
 
­ Nederland

De scooter van mijn kleine broertje

anoniem gepubliceerd op
Een eigenzinnige rockchick, een vrolijk après-skimeisje, een vrouwelijke R&B-prinses en een prettig gestoorde hardcoremuts. Een combinatie die voor mij altijd gekke en vooral gezellige avonden met zich meebrengt. Waar de ene persoon graag met een groep optrekt en het liefst met mensen met dezelfde (muziek/ kleding)stijlen omgaat, doen anderen waar ze zelf zin in hebben. Mijn vriendinnen en ik behoren tot de laatste eigenwijze soort.

Mijn jongste broertje wordt bijna 16. Voor zijn verjaardag wil hij een scooter en een dikke ketting. Hoewel hij het niet letterlijk uitspreekt, weet ik dondersgoed waarom hij juist die dingen wil hebben. Een aantal vrienden van hem hebben het ook. Net als die grote bling, bling oorbellen. Wat ben ik toch blij dat ik geen vijftien meer ben. Geen gedoe meer over de juiste groepjes, de juiste kleren en de juiste interesses. Nu ben ik steeds meer, gewoon ik. Misschien dat je, wanneer je 21 bent, toch echt volwassen wordt.

Met zijn vieren hebben mijn vriendinnen en ik al jaren lol. Hoe verschillend we ook zijn. Annemiek is een goedlachse, blonde meid met wie ik direct goed overweg kon. Ze drinkt lachend bouwvakkers onder de tafel en kent de repertoires van veel Nederlandstalige artiesten uit haar hoofd. Een perfect kroegmaatje tot op de dag van vandaag. Chantal is een meisje zoals meisjes bedacht zijn; roze als lievelingskleur en altijd matchende outfits. Gesprekken over het andere geslacht, voer ik altijd graag met haar. Malou houdt, net als ik, van een goede discussie en een filosofisch gesprek op zijn tijd. Wat Malou en ik ook gemeen hebben is onze kledingstijl én onze smaak wat mannen betreft. Toch is er onderling nooit ruzie. Regelmatig wordt er in de kroeg gezegd dat het grappig is dat zulke verschillende meiden zo hecht zijn. Waarom niet? Ik zou niet gelukkiger zijn met mensen die allemaal precies hetzelfde zijn als ik. Doodsaai zou ik het zelfs vinden. Nu kan ik eigenzinnig, vrolijk, vrouwelijk én prettig gestoord zijn wanneer ik daar zin in heb. Alleen Jerney Kaagman kan constant dezelfde emotie vasthouden. Juist doordat we zo verschillend zijn, kunnen we over alles praten.

Bij de kapstok staan stiletto’s, adidasjes, all stars en mijn maxies op het moment dat ik naar de keuken loop. Als ik terugkom met bier zie ik ze lachend op de bank zitten. Wat een heerlijke meiden toch.

Mijn broertje loopt voorbij terwijl er duidelijk Jump uit zijn mp3speler klinkt, de muziekrage van het moment. Een groot, glanzend oorknopje glimt onder zijn oordopjes. Net als rages zal hij nog vele mensen tegenkomen die voor een tijdje leuk zijn. Of die hem voor een tijdje interessant vinden. We lachen samen als hij rare sprongen staat te maken en ik kijk even bedachtzaam naar mijn vriendinnen. Ik hoop van harte dat mijn kleine broertje tussen die mensen van het moment, vrienden vind die er altijd zullen zijn. Ongeacht zijn haarkleur, schoenen of muzieksmaak. En stiekem, hoop ik toch dat hij dat charmerende, patsertje weet te blijven tussen de grote bekken die de straat met zich meebrengt.

308 opmerkingen

Leuk geschreven!

Mensen die onderling met verschillende mensen omgaan en iets ouder zijn kunnen zich hier goed in vinden denk ik!

Voor mij is het althans zeer herkenbaar!

Superstukje!
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 726, 2342}
Artiest Gabberon
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 29 juni 2007 om 17:47:
ik wil nog wel ruilen!

ik mis nog 2 flippo's van de Guiness Records ;)
Uitspraak van Salvo op zaterdag 30 juni 2007 om 16:28:
Uitspraak van van hier tot ausie op vrijdag 29 juni 2007 om 21:38:
16 zijn is voor iedreen klote

Hmm, toen ik 16 was was de tijd ook heel anders (lees: puch, zundapp, kreidler, guns 'n roses...) maar ik zou het zo weer over doen :)
16 is nog niet zo'n slechte leeftijd...
Flippo's waren er nog niet overigens...wel voetbal plaatjes van Panini :)
vriendschap heeft niks met kleding of muziekstyl te maken dat voel je aan en als je 16 bent weet je niet wat je wilt en ben je nog veel te veel te beinvloeden door andere gewoon laten doen iedereen is jong geweest
 
Mooi verhaal!:)
haha erg herkenbaar :)
alleen heb ik altijd wel HEEL erg verschillende vrienden gehad door mn leven heen... komt denk ik door mn altijd erg brede muzieksmaak :P

wat ik wel frapant vond was dat ik al wijdere broeken droeg voor anderen het begonnen te doen en toen het ineens een rage werdt iedereen mij een meeloper noemde... whahaha wat heb ik toen gelachen... maarja ik zeg altijd maar doe je eigen ding... en pas je niet aan aan de mensen waar je mee om gaat. wees gewoon lekker JEZELF en kies vrienden uit om hun karakter en niet om hun stijl :)
mooi geschreven!!
 
Artiest {SHOWLIST artist 44702, 68263}
Uitspraak van verwijderd op zondag 1 juli 2007 om 19:17:
nee maar jumpstyl is wel dikke tering herry
ANGERFIST 4 LIFE!!

hoop zo dat je fake ben

OT
Uitspraak van verwijderd op maandag 2 juli 2007 om 01:17:
Mooi verhaal!
Uitspraak van Molz op zondag 1 juli 2007 om 00:19:
Grappige column, kreeg ineens flashbacks van mijn middelbare school periode waarin gabbers vriendschappelijke banden onderhielden met skaters! Een van die skaters die hardcore eigenlijk toch wel erg vet vond noemde we liefkozend onze skabber!
En ach, die rages zijn van alle tijden....

idd!! ik kan me heel goed vinden in jouw post. Ik was namelijk op de middelbare school de "skabber" ;) de ene dag liep ik in mn aussie de andere dag in mn skatekleren. En kreeg vaak de opmerking naar mn hoofd: "Jij weet ook niet wat je wilt zijn he?!" mijn antwoord: ik ben ik!
Uitspraak van verwijderd op zondag 1 juli 2007 om 17:17:
Ik dacht, nou komt er een verhaal over een scootertje, maar het was nog minder boeiend dan ik al verwacht had

Uitspraak van Pilsman op zondag 1 juli 2007 om 21:08:
dat docht ik dus ok ja..

Veel scooter is dr niet terug tevind.. Maar alsnog.. Leuke column.. Zeker als je deze leest na die column over overvolle trams :frusty:
 
wees jezelf, er is geen ander!

(y) column!
Uitspraak van The Dark Prince op maandag 2 juli 2007 om 12:15:
de ene dag liep ik in mn aussie de andere dag in mn skatekleren. En kreeg vaak de opmerking naar mn hoofd: "Jij weet ook niet wat je wilt zijn he?!"

haha wat denk je van iemand met hiphop kleding aan die op een feestje harder staat te hakken en stampen als die wazis :D kijken ze je shago aan en krijg je allemaal opmerkingen naar je hoofd :P maar dacht dan altijd... hhmmm volgens mij heb ik meer lol als hun :D
 
en het moraal van het verhaal ?
Uitspraak van verwijderd op maandag 2 juli 2007 om 18:23:
en het moraal van het verhaal ?

blijf jezelf, scheit aan alles
Uitspraak van Nevil Rickard op zondag 1 juli 2007 om 22:05:
Je verhaal straalt 1 en al positieve energie uit. Super!

:yes:
Helemaal mee eens!! blijf lekker jezelf.. lekker gek doen en soms even serieus.. kheb hetzelfde,, een tutje, een hardcore bitchie, een sportvrouw, allemaal door elkaar en allemaal steunend elkaar tot het eind..!
Haha leuk column! :-) Ben nu zelf beetje van het groep's effect aan het afstappen en mn eigen ding aan 't doen :-) Toch de leeftijd hé :P
Toppie hoor vond het wel leuk om te lezen.. terwijl ik een fucking hekel heb aan lezen ;)
Uitspraak van verwijderd op zondag 1 juli 2007 om 19:17:
ANGERFIST 4 LIFE!!

Die heeft volgens mij nog nooit n (live-)act van Angerfist bijgewoont..
 
 
laatste aanpassing
 
mooi gezegd! deze column is de moeite waard
Uitspraak van verwijderd op zondag 1 juli 2007 om 19:11:
het is jouW kop O:)
Zal ik de originele versie van deze column nog eens plaatsen...? O:)

Leuk stukje mops.. leuke foto trouwens ook :lol:
 
een tutje, een hardcore bitchie, een sportvrouw, allemaal door elkaar en allemaal steunend elkaar tot het eind..!


hehe je lijkt de spice girls wel :P
maar wel mooi verhaal hoor !
 
Uitspraak van Rudy303™ op dinsdag 3 juli 2007 om 07:51:
Zal ik de originele versie van deze column nog eens plaatsen...?

Leuk stukje mops.. leuke foto trouwens ook

:lol: Ach... mierenneuken is een massasport! ;) idee voor een volgende column? :P

Ik ga serieus checken of er (veel) verschil tussen de columns zit bijdehante aap ;)

Nogmaals tnx voor het bewerken van de foto's :D
 
lekker stukkie om te lezen!! Idd ieder zijn eigen ding.........(y)