Partyflock
 
­ Nederland

Schapen in de Valley?

door , gepubliceerd op
Schapen in de Valley?
22 mei 2007
Wat is het leven als schaap toch fijn. Overdag lekker wandelen op de hei, beetje grazen en dan aan het einde van de dag weer lekker terug naar de schaapskooi. Heerlijk! Wat een leventje zou je zeggen. Maar.. kan een schaap keuzes maken? Zijn herder bepaalt precies waar hij heen lopen moet en als een schaap een andere mening heeft dan stuurt de herder zijn hond erop af. De herder bepaalt het uiterlijk van het schaap, wanneer en hoe kort hij geschoren wordt. En natuurlijk welke turbo-brokken er aan het eten worden toegevoegd. Dit wordt onder constante druk van de herdershonden toegelaten door de schapen zelf.

Het nieuwe kabinet, met Balkenende als schaapsherder, denkt dat het goed voor het volk is dat zij voor hen nadenken. Want de kudde kan toch geen goede keuzes maken en de individuen al helemaal niet! Je hoeft niet naar een masturbatie-marathon te kijken, je kan kiezen uit vele zenders (als je überhaupt tv wilt kijken). Maar de overheid vindt dat we die keus niet eens moeten krijgen. Reclame voor orgaandonatie.. je ziet een blote buik met een sticker erop. Maar nee hoor, de degelijke overheid denkt dat de schaapjes hier niet tegen kunnen en verbiedt het. Coffeeshops.. je hoeft er toch niet naar binnen? Laat die mensen! De overheid vindt roken slecht voor mij.. laat me het zelf bepalen! Als ik me inhoud wanneer anderen er last van hebben hoeft een pakje geen tientje te gaan kosten lijkt me? Het kabinet vindt dat homo's niet gelijk zijn aan hetero's (of mag je hetero-trouwerijen ook weigeren als ambtenaar?) en laat ons geen keus daar mee akkoord te gaan. Rouvoet denkt dat je door voorlichting geen abortus meer nodig hebt, mag een vrouw zelf de keuze maken misschien? Belasting op kermissen omhoog.. je zou eens lol hebben zeg!

Waar ligt de grens? Gaat de tweede kamer straks beslissen dat ik geen chocopasta op brood mag doen maar kaas, omdat dat gezonder is? Worden Sensation, Lowlands en Dance Valley straks verboden.. omdat de hele dag dansen slecht voor je rug is en er een verhoogde kans is op blootstelling aan drogerende middelen? Vinden ze de muziek trouwens niet te slecht voor ons? Duivelsaanbiddend en tevens slecht voor de trommelvliezen.. Is er niet te veel bloot op die feesten, misschien een idee om dat te verbieden? Je zou nog eens kou vatten! Feesten tot 7 uur 's ochtends? Dat is slecht voor je bioritme.. wanneer komt de wet dat iedereen om uiterlijk 1 uur in bed moet liggen?

Laat me zelf kiezen! Ik ben geen schaap!

330 opmerkingen

Uitspraak van Ron Walker op maandag 25 juni 2007 om 13:55:
Je ben vrij om keuzes te maken die voor je bepaalt worden en meer niet ( je mag dus voetbal kijken op straat maar niet met je buren of de hele straat gezellig want dan ben je een evenement aan het organiseren en daar heb je een vergunning voor nodig

Dat klopt, het grootste nadeel van nederland is, dat je voor alles wat je wil een vergunning voor nodig hebt.. En dat je overal aan heel veel overbodige regels vast zit!! Maar waarom pakken wij nederlanders zich niet eens bij elkaar en gaan naar Den Haag, wij zeggen kut en accepteren het maar.. Dat is ook een groot verschil met andere landen, die spreken van zich af!!
goed verhaal klopt zkr wel:)
leuk verhaal,leest lekker weg,zitten punten in waarmee ik het wel eens ben,hoewel je wel een beetje aant overdrijven bent,maar ik snap je punt in ieder geval...

over dat rookverbod waar ik hier iedereen ook over hoor,ben daar ook zwaar op tegen dat rookverbod...bedoel,de meerderheid van de mensen in nl zullen mischien zeggen van: jahhhh rookverbod,verbieden die handel.....maar die miljoenen mensen in nl die wel roken die zijn gewoon weer de lul,ik vind dat ze het anders aan moeten pakken: zeg niet gelijk,je mag in de kroeg niet meer roken....nee....laat dat gewoon lekker ze gang gaan,en zeg desnoods als alternatief: een rook en een niet-rook gedeelte...

en als ze gaan mekkeren van: jah maar het is slecht voor je blablabla....nee dat wisten we nog niet,staat op alle pakkies die ik koop dat ik binnekort doodgaat =\

als dat zo doorgaat,dan zal je straks dat niet aleen pille,maar ook plukken shag in de sokken van de gemiddelde feestganger worde gevonden.



oh en trouwens,de grootste gezelligheid hangt meestal onder een rookpluim,of niet ?;)
laatste aanpassing
 
Kan ze geen ongelijk geven.
HOUSE MUZIEK MAAKT JONGEREN KAPOT!
helemaal mee eens !! aat ons zelf bepalen :[ kutoverheid !
GEWELDIG.. mooi geschreven, duidelijk en goed. echt geweldig:D
Uitspraak van bl0nddie op dinsdag 26 juni 2007 om 20:06:
GEWELDIG.. mooi geschreven, duidelijk en goed. echt geweldig

I agree.
 
Egt Super Geschreve :D :cheer:
 
goed stuk

maar ik voel een revolutie/burgeroorlog/opstand aankomen zeg het maar wat maken we er van :D
beetje te ver gezocht denk ik...
Ik vind het wel goed bedacht en uitgelegd..
Er komt een tijd dat de kudde met ze alle NEE zegt..
Maarja hoelang gaat dat nog duren..

:respect: artikel
precieeeees.. goeie column(Y)!!

:) Greetz!
 
Uitspraak van verwijderd op maandag 25 juni 2007 om 21:55:
Kan ze geen ongelijk geven.
HOUSE MUZIEK MAAKT JONGEREN KAPOT!

Dikke bullshit, de drugs enzo dat er in de zaal is.. dát maakt jongeren kapot, ze kiezen er zelf voor om drugs te gebruiken!
Ik vind balkenende maar een dikke :loser:
Samen met zijn CDA & Christen Unie! :no:
Uitspraak van SLEVIN op woensdag 27 juni 2007 om 20:18:
beetje te ver gezocht denk ik...

Wake up zou ik zeggen :rot:

http://www.eindhovensdagblad.nl/edbinnenland/article1526369.ece
 
Schapen in Dongen Whehehe...
Die bakelende moet zelf maar eens tussen de "schaapjes" gaan zitten...
idiote dwaas dat die er is..
 
inderdaad hélemaal mee eens
Uitspraak van Nicnaamloos op donderdag 28 juni 2007 om 16:48:
Wake up zou ik zeggen

gaat over urban, dat mogen ze van mij al helemaal afschaffen, en ja sexfeesten snap ik dat dat niet kan (aids verspreiden)
 
Uitspraak van Realtec op dinsdag 26 juni 2007 om 20:38:
Uitspraak van bl0nddie op dinsdag 26 juni 2007 om 20:06:
GEWELDIG.. mooi geschreven, duidelijk en goed. echt geweldig

I agree.

me 2.
 
Goed stukje, ik vind bijdeze ook dat we moeten opkomen voor de rechten van het schaap
laatste aanpassing
Toffe column! Helemaal mee eens joh! De overheid denken dat ze tegenwoordig alles kunnen maken! FUCK OF!! :@ Ik ben geen schaap!

(Al kom ik soms wel zo over :P)
dat wij mensen zelf te keuze hebben om te kiezen betekent nog niet dat we deon wat goed is alles wat slecht is moet bepert worden mij apart door balkende.
wij zijn vrij als mens en er word toch een hoop bepaald goed en slecht,wij mesnen kunne veel hebben drugs van alles mij apart schaffen ze het helemaal af er is meer slecht als goed daar in.
ze zouden dara in irak eens schapen moeten gaan hoeden!!!!!!!11
dat van dat rokers verbod ben ik bij je eens.

Waarom moet men nu gaan stoppen met roken in een kroeg?
Ik bedoel hallo in een kroeg leer je meestal de meeste mensen kennen plus daarbij komt nog eens het oer oude versiertrucje: "heb je een vuurtje voor me"
En ik wil ook tijden mijn potje poolen een sigaretje nuttigen, of moet je ook maar voor je uit staan turen als de ander aan de beurt is:S.

Laat iedereen voor zijn eigen keuzes kiezen, daarom hebben we hersenen gekregen niet dan.
 
Rowaatjuh citeer 30 juni 2007 18:15

Laat iedereen voor zijn eigen keuzes kiezen, daarom hebben we hersenen gekregen niet dan.

wacht maar... er komt waarschijnlijk ook een IQ heffing! :P