Partyflock
 
­ Nederland

Lang Leve de Koningin!

anoniem gepubliceerd op
Koninginnedag, het is de dag van het jaar waar menig mens al maanden van te voren naar uit kijkt. De dag waarop men de rommel van de zolder probeert te slijten, de dag waarop er ‘gezopen’ moet worden en de dag waarop alles ‘outfit-technisch’ is toegestaan; zo lang het maar oranje is en niks met fashion te maken heeft.

Ik neem me voor om met Koninginnenacht niks te doen, zodat ik op de dag zelf, hoe tegenstrijdig ook, fris en fruitig naar de klote kan gaan. Toch kan ik het niet laten om op het Rembrandtplein te gaan kijken ’s avonds. Gewoon, om even een paar borreltjes te doen en daarna op tijd weer huiswaarts te keren. Uiteraard is het aldaar weer véél te gezellig, kom ik de ene na de andere bekende tegen en sta ik krap twee uur later niet al te stevig meer op de been. Nog een paar uur later loop ik zwalkend, maar voldaan weer richting huis. “Hoe laat is het eigenlijk?â€, vraag ik aan mijn partner. “Vier uurâ€, antwoordt hij. Hm, best laat, besef ik me. Toch maar de wekker zetten dan.

Als die om 8:30 af gaat, heb ik een kegel van heb ik jou daar. Niet zo charmant voor een dame, ik weet het, maar ik ben ook maar een mens en wel één die gék is op gezelligheid. Anyway, ik heb er ondanks mijn kleine kater ontzettend veel zin in. En hoe beter de dag te beginnen dan met een alcoholontbijt? Het blijkt echt waar wat men zegt, ik voel me weer topfit na een paar borrels, de kater is verdronken. Olééé! De stereo knalt en de stemming zit er goed in. Na de nodige telefoontjes gepleegd te hebben, begeef ik me de straat op.

Het is al meteen feest buiten de deur. Onder het gedruis van klinkende flesjes en loeiende mensen, zie ik oranje kuddes de Ferdinand Bolstraat doordraven, de één nog gekker gekleed dan de ander. Ik loop met de horde mee richting, wederom, het Rembrandtplein. Wat een gezelligheid! Ik kan mijn voeten wel optillen, want die mensen voor, naast en achter me zeulen me toch wel voort, zo druk is het. Een paar uur later verkeer ik weer in dezelfde euforische stemming als de avond ervoor en lal ik gezellig met de meute mee. Ik heb een oranje cowboyhoed op, een oranje boa om mijn nek en oranje kleding aan. Erg origineel ben ik niet, maar het schept toch een band, dat massaal voor lul lopen. Ik klets wat hier en ik drink wat daar. De dag vliegt voorbij en ik trek het niet meer. Met een aardige walm om me heen, stap ik de taxi in. Die man achter het stuur moet wel een zware dag hebben vandaag, bedenk ik me. Dus klets ik de oren van zijn kop, om het nog even zwaarder te maken.

Thuis aangekomen, heb ik nog net genoeg fut om me om te kleden (zonder om te vallen) en met een tevreden glimlach schuif ik tussen de lakens. Het blijft toch een fantastische feestdag, koninginnedag. Ik heb er nu alweer zin in!

190 opmerkingen

 
we gaan eelmaal los
 
Uitspraak van TheSnitch op dinsdag 3 april 2007 om 22:01:
Ja nu nog wel.. Kijk maar eens over 2 weken uit je raam. De planning is dat er dan elke dag 50 vrachtwagen af en aan rijden om dat zand, wat inderdaad "ónder de grond" zit, weg te rijden.

Ze hebben de boel nu alweer afgesloten. :cry:
Hou persoonlijk ook niet zo van dat verkleden allemaal hoor ;-)




NOT, bestuh en grijp graag elke situatie aan om m'n pakskuh weer uit de kast te trekken :bier:

Maar ja als Brabander ligt dat natuurlijk voor de hand ;-)

Dit jaar eens dichter bij huis in Etten-leur kijken denk ik, want na de 100 km lopen in Amsterdam besteed ik die tijd liever aan een lekker pilsje.

Proost allemaal, veel plezier en leve de Koningin :-P
laatste aanpassing
Ik vier het wel in turkije :bier:
ik moet gewoon werken met koningendag
 
ik ga lekker huishouden in amsterdam xd
 
da mens komt gezellig bij mij in het dorp langs wat een ophef make ze er bij ons omheen zeg, 2 ton gaan ze er voor ope trekke voor het ene uurtje dat ze bij ons langs komt :S maar het is wel leuk dat ze komt maar dat het zo veel geld gaat kosten is belachelijk zeg :S
koninginnedag. Ik heb er nu alweer zin in!

8) echt wel
 
het heeft me nooit echt geboeit. kan gezellig zijn!
 
rot toch op lang leve de koningin ze leven van onze belasting geld en daar werk ik me de tering voor in terwijl ik het zelf heel krap bij kas leef dat kanker geld dood vallen kennen ze van mijn dat hele koningkutige famillie
hoah hoah hoah :P:P
Koninginnedag:
Weer een rede om te feesten!! :P
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 588, 733, 2033}
Koninginnedag vier je in Eindhovuh! :P
 
meestal ben ik kapot van de nacht ervoor idd, na wat wikken en wegen ga ik dan toch op de dag zelf er maar weer op uit, maar dat eindigd dan meestal in een flop..ben ik te gaar, is het te druk, en omdat ik zo laat ben is iedereen al in volledig andere sferen als ik...:(
laatste aanpassing
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 11 april 2007 om 17:20:
rot toch op lang leve de koningin ze leven van onze belasting geld en daar werk ik me de tering voor in terwijl ik het zelf heel krap bij kas leef dat kanker geld dood vallen kennen ze van mijn dat hele koningkutige famillie

:aai:

Die titel is niet zo serieus bedoeld hoor. Ik ben ook anti-monarchie, maar die 30ste van april vind ik toch wel een erg gezellige feestdag. :yes:
Artiest {SHOWLIST artist 51520, 55382, 41778}
de dag is zwaar vet maar de koningin s*cks!!
Waardeloze feestdag. Hier in het zuiden dan. Maarja, wel een maandag vrij van het werk dit jaar, dus prima als je het mij vraagt.
heb er ook weer helemaal zin in, lekker naar Amsterdam!!
Elk jaar weer supergezellig en s'avonds los in m'n eigen dorpie waar ook altijd groot feest is :cheer:
 
koninginnenacht&dag wordt weer super ! echt zin in (H)!
 
Geef mij maar oud & nieuw
word weer heel de dag naar stratum!!!
Uitspraak van [GBBR]Divine op donderdag 12 april 2007 om 12:18:
Koninginnedag vier je in Eindhovuh!

helemaal mee eens!!!
 
Opzeker in eindhoven!
 
tuuurlijk koninginnendag in eindhoven
is mn verjaardag ben al heel mn leven vrij en aan t feesten op deze dag
hoe je t ook bekijkt
t is de vetste dag om jarig te zijn
t is altijd zondag
ga jullie zien in eindhoven
laturzzzz
BIANCACHEN alias KALUH HAKKUH SAMBAL
dat wordt natuurlijk amsterdam! zullen we daar is ff lekker gaan huishouden :P

nou al zin in

dikke (K)
Was mijn koninginnendag maar zo...
Ach ja weer een dag met verplichtingen, sóchtends om half acht gezellig met de kleine meid bij school staan nadat we saam al een dik uur een gevecht hebben gehad wat trek ik aan ( 8jaar en nu al zelf bepalen, waar gaat het heen *zucht*), vervolgens mee met de optocht, als deze om twaalf is afgelopen moet je maar naar huis want ze willen deze kleren niet meer aan eenmaal omgekleed weer terug naar de stad waar je ondertussen over de hoofden al niet meer kan lopen. het dametje wil naar de rommelmarkt want ze wil wat kopen van pappa's geld jaja. dan moet er gesminkt worden, friet gegeten, terrasje zitten. dan naar huis na het vuurwerk om 23uur, thuis aangekomen moet er geschrobt worden want de smink moet er weer af dan moet die berg spullen waar je de hele dag mee hebt gesleept op haar kamertje uitgestalt worden en als je dan om half 1 eindelijk zelf kan gaan feesten nadat je stad en land afgezocht heb naar een oppas....ben je zo afgemat dat je die maar weer naar huis stuurt en gaat slapen....met een voldaan gevoel want ze heeft weer de dag van haar leven gehad!
Artiest {SHOWLIST artist 114895, 58437}
Uitspraak van MarkB op dinsdag 10 april 2007 om 14:54:
Ik vier het wel in turkije

Loeder ben je ook Mark :P

Voor mij gewoon lekker Amsterdam hoor :D
Geweldig verhaal...het leven is zoooo zwaar :roflol: