Partyflock
 
­ Nederland

Hoe (veilig) kom ik thuis vannacht?

anoniem gepubliceerd op
Met 200 kilometer per uur op de teller racet de bestuurder van de auto over de snelweg. In de kofferbak een dikke subwoofer, waar een heerlijk kabaal uit komt. Ik zit op de achterbank. De hele auto schudt heen en weer. Of dat nou van die muziek komt of omdat de auto gewoon simpelweg te snel gaat; ik weet het niet. “Als het je te snel gaat moet je het zeggen hoor!†Aldus een van de heren in de auto.

We zijn de hele avond met een grote club op stap geweest. Aan het einde van de avond wordt me gevraagd of ik niet liever bij iemand anders instap. Aangezien het een geweldig mooie auto is, besluit ik toch bij de ander in te stappen, en niet degene waar ik in eerste instantie mee mee zou rijden. De hele bestuurder ken ik niet eens.

Leuk vind ik het niet in die auto. Eigenlijk gaat het me veel en veel te snel. Even is leuk, maar het moet ook een keer ophouden. Wanneer we mijn dorp naderen wordt me gevraagd hoeveel drempels er komen op weg naar mijn huis. Als ik antwoord dat het er een stuk of vier zullen zijn, wordt me gevraagd of ik het laatste stuk niet liever wil lopen. “Anders gaat m’n auto kapot.†Ik erger me dood. Er werd mij toch gevraagd of ik niet met hun in de auto wilde zitten? En me dan, MIDDEN IN DE NACHT, naar huis laten lopen? Ik dacht het mooi niet. Ze brengen me maar thuis.

De volgende dag was ik het voorval alweer vergeten. Totdat de bestuurder van de heenreis me vertelt dat de chauffeur van de terugreis drank had gehad. Hoeveel kon hij me niet vertellen, maar hij wist zeker dat hij hem meerdere malen met een flesje bier had gezien.

Damn, ik haaaaaaaat zulke jongens. Meiden ook trouwens. Je bent toch verantwoordelijk voor de mensen die bij je in de auto zitten? Het moet toch een eer zijn om hen veilig thuis te kunnen brengen? En een paar biertjes vallen niet echt onder veilig.

Ik ben woedend. Maar ergens schaam ik me ook. Want wat als er wel wat gebeurd zou zijn? Die kans is nihil. Maar hoe nihil ook; het is een kans. Ik schaam me. Ik ben degene die bij een vreemde in de auto stapte. Als er wel wat gebeurd was zouden de mensen zeggen: wie stapt er dan ook bij een vreemde in de auto? En ik kan ze alleen maar gelijk geven..

368 opmerkingen

 
doodsoorzaak nr. 1 onder jongens/mannen onder de 24 jaar is auto- ongelukken, scooterongelukken, motorongelukken. prima donoren trouwens, maar wel heftig voor de achterblijvers. oorzaak misschien uitbalanceren van de testosteron? kost misschien wat meer tijd als uitbalanceren hormoonhuishouding vrouw/meisje? verzekeringen zijn ook erg duur voor deze groep adolescenten.....kukeleku voor de chauffeur die in bovenstaand verhaal wordt beschreven en misschien tot ziens..........
Uitspraak van Stevenisgod op maandag 5 maart 2007 om 16:39:
Ik denk dat het met intelligentie te maken heeft, niet met leeftijd. Dat is gewoon lomp gedrag!
-----------------------------------------------
Daarnaast adviseer ik niemand om bij een onbekende in de auto te stappen. Maar het zou natuurlijk wel moeten kunnen. Ik bedoel als iemand dat aanbiedt dan zou hij/zij zich ook normaal moeten kunnen gedragen (op alle manieren)!

Helemaal mee eens. Verantwoordelijkheid moet iedere bestuurder hebben. Al is het nooit slim om bij andere in te stappen.
 
Phoee:( klinkt me te bekend in te oren...maar ik vind als je rijd drink je niet!!:S klaar!!

:( bahhh

Ik rijd daarom ook idd vaak zelf!!
mensen die drinken of drugs gebruiken en gaan rijden zijn niet goed bij hun hoofd ..!
 
Hmm het verhaal heeft bekende kanten... Idd samen uit samen thuis ik rij dan liever in een gaar bakkie met een bekende dan dat ik in supermooie kwijlbak stap bij iemand die ik niet ken... Voor hetzelfde waren die gasten heel wat anders met jou van plan...
En van dat drinken heeft iedereen en verschillende mening over ikzelf drink geen druppel alcohol als ik moet rijden, ik wil mijn rijbewijs nog langer houden en ik wil het niet op mijn geweten hebben dat ik iemand kapotrij...
Voortaan denken dan pas doen!!!
 
achja , zolang je het nog steeds met je scooter moet doen , dan mag je togh gewoon zuipen voor je leven?? ik kom niet eens boven de 50 uit , dus wat schijt mij t dan:P
zolang je nog geen auto rijd , drink je togh gewoon door?
 
Maar ergens schaam ik me ook. Want wat als er wel wat gebeurd zou zijn? Die kans is nihil. Maar hoe nihil ook; het is een kans. Ik schaam me. Ik ben degene die bij een vreemde in de auto stapte. Als er wel wat gebeurd was zouden de mensen zeggen: wie stapt er dan ook bij een vreemde in de auto? En ik kan ze alleen maar gelijk geven..

********************************************

Niks meer aan toe te voegen......de verantwoording ligt bij jezelf inderdaad.
 
Uitspraak van - BeautyQueen - op dinsdag 6 maart 2007 om 13:02:
mensen die drinken of drugs gebruiken en gaan rijden zijn niet goed bij hun hoofd ..!

net of jij nog nooit onder invloed heb gereden
op je fiets met drank of drugs op ben je ook bestuurder
en kan je ook iemand aanrijde alleen this minder hard en als die persoon ongelukkig val kan et ook verkeerd aflope
iedereen doe wel es gek hoor en zolang er niks is gebeurd waar maak je je druk om volgende keer andere auto he of taxi
17% van de ongelukken gebeuren door mensen onder invloed...

83% is dus nuchter die een ongeluk maken...


:bounce:
Ik rij zelf altijd omdat ik tijd geleden gestopt ben met drinken...

Ik rij liever zelf, en ik vind het helemaal niet erg om te doen... Terug naar het Topic:

Als je lekker wil zuipen en crossen met je auto/ scooter/ motor, moet je dat lekker doen, maar doe het niet als er andere mensen bij zitten. Dat je jezelf dood rijdt is nog altijd minder erg dan dat je mensen dood rijdt die jouw vertrouwden!

Je zal zelf maar blijven leven, en degenen die er bij zaten overlijden... Ik denk dat je dan zelf ook totaal uitgeleefd bent, dat vergeef je je neem ik aan nooit meer, al zijn er altijd mensen die zelfs dat niet interresseert ;-)
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 6 maart 2007 om 17:53:

Dat wat jij zegt praat dus absoluut niet goed dat drinken en gebruiken gewoon niet samengaat. Er is niks gebeurd nee maar toch wel genoeg om je druk om te maken denk ik.
Btw, het gebruik van leesteken leest fijner.
 
nou ik vind het maar onzin om je druk te maken om dinge die goed zijn af gelopen.
zelf dom doen en dan nog over een ander zeuren ook omdat degene bij wie jij zomaar in de auto stapt te hard rijd.
 
les voor de volgende x .... tja je was waarschijnlijk zelf ook niet nuchter meer en je wou gwoon naar huis.....

krij vaak zelf omdat het mij niet uitmaakt en ik graag rij... maar iedereen die bij mij instapt op de heenweg heeft een reservering voor de terugweg... tenzij hij/zei dat zelf aangeeft dat ze anders naar huis gaat....
 
kan iedereen gebeuren.. eerder de schuld vn die gasten dan van jou
als was het idd niet slim om bij hun in de auto te stappen..
Uitspraak van Joyce*PB op maandag 5 maart 2007 om 12:24:
Ik vind altijd samen uit samen thuis ... want met mensen die je niet kent weet je nooit wat er gebeurt

idd ben ik het mee eens
 
www.scheurijzer.nl
Kijk vooral ff bij schokkend 18+ onderaan het blauwe rijtje
:loser: dan bedenk je nog wel een x
laatste aanpassing
 
wat voor punt probeer je nou te maken?
Het is toch jammer dat je eigenlijk bij voorbaat van het slechte van de mens moet uitgaan...
Waar is het wederzijds vertrouwen gebleven en het besef dat alcohol/drugs niet samen gaan in het verkeer???
Dat is toch ook iets wat je tijdens het lessen al leert...

Schaam je niet, het gebeurt veel vaker dan je denkt!!!
Je hebt er in elk geval van geleerd voor de toekomst, ga ik dan maar voor de goede orde vanuit ;-)
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 6 maart 2007 om 22:47:
www.scheurijzer.nl
Kijk vooral ff bij schokkend 18+ onderaan het blauwe rijtje

OMG zeg.. :(

Ik ben sowieso erg voorzichtig in het verkeer, maar jammer vind ik dat het niet altijd jóuw eigen schuld hoeft te zijn.. Ik hoop iig dat ik nooit een verkeersongeval veroorzaak of onderga.. Vergeef ik mezelf NEVER!
Tis Gwn dom :O Maar tis goed dat je het zelf ook weet en wees blij dat dur niks is gebeurt :)
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 6 maart 2007 om 22:47:
www.scheurijzer.nl
Kijk vooral ff bij schokkend 18+ onderaan het blauwe rijtje

ben echt moeilijk misselijk geworden.. jesus hee! niet normaal.. maar idd wel een goede pagina voor die achterlijke debielen die hard rijden (onder invloed) zo stoer vinden.. :no:
Niet echt slim hoor, en ook lekker lullig voor degene waar je eerst mee zou gaan, mjah je leeft nog maar hopeluk pak je volgende keer een lelijke oude bak, met een nuchtere bestuurder:P
man man man wel 200... boeie , dat er drank in het spel was is niet snugger nee maar die 200km zegt toch weinig
 
ja het is inderdaad niet slim je leest dagelijks dat er ongelukken gebeuren maar op het moment dat je daar staat en je wordt gevraagd of je meerijdt zeg je toch wel ja want dan denk je er niet bij na
Artiest {SHOWLIST artist 72093, 31761}
lekkere vrienden heb je dan?:/
ze weten dat de bestuurder heb gezopen
en dat je hem nie ken
toch laten ze je bij hun instappen:nocheer:
 
ligt helemaal aan jezelf samen uit samen thuis is het waar ik vandaan kom . bij andere instappen omdat ze een mooie auto hebben zeker weer een die naar geld kijkt.