Partyflock
 
­ Nederland

De maatschappij als Big Brother

anoniem gepubliceerd op
De maatschappij als Big Brother
3 januari 2007
In wat voor maatschappij leven we nou werkelijk en waar gaat dit naar toe? De laatste tijd merk ik op dat de media overspoeld wordt met negatieve berichten. Of het nou gaat over het extreem veranderde klimaat, verschrikkelijke moordpartijen, massale demonstraties of politieke manipulatie; het komt allemaal op hetzelfde neer. Berichten uit zowel het binnen- als het buitenland; het doet er weinig toe, want we zitten er zelf middenin. Het is zelfs onontkoombaar, want we leven in een materiële wereld waarbij alles draait om eigenbelang, geld en macht. Politici kunnen dan wel heftige, zeer verdraaide discussies houden, waarbij oorzaken en gevolgen door elkaar worden gehaald, maar ligt het eigenlijk simpelweg niet gewoon aan het machtsysteem, wat over bijna de gehele wereld is doorgevoerd?

Naar mijn gevoel leven we in een zeer speciale tijd, net alsof we allemaal in een realistische film zitten. Alsof er ineens allemaal ‘tekenen’ tevoorschijn komen die je iets duidelijk willen maken je ergens voor willen waarschuwen. Net zoals in een film -waarbij het erop aan zit te komen- ben jij één van de weinigen die dat inziet, het aan de rest vertelt terwijl zij het gelijk beschouwen als onwetendheid en onzin. Natuurlijk, ik begrijp hun visie. Als je tegenwoordig het Internet rondspeurt, kom je overal de zgn. ‘complottheorieën’ tegen. Vele lijken zeer vergezocht, puur omdat we dat soort ideeën niet gewend zijn. Maar zijn ze werkelijk vergezocht? Een ‘bekend’ complot is dat we al in een politiestaat leven; een grote maatschappelijke gevangenis. Zie het als een soort grote Big Brother; een hoger iets, dat (in)directe controle over je heeft, en je vertelt wat je wel en niet mag (moet?) doen.

Ok, let’s get straight to the point. Neem als voorbeeld de opvoeding van een kind. Een kind heeft regels nodig, maar die regels werken het beste wanneer het kind weet dat er speelruimte is. Een kind dat strikte regels krijgt opgelegd zonder speelruimte, zal zich gaan verzetten, omdat begeleiding dan verandert in dwang. Het is dus belangrijk het verschil te weten tussen regels als leidraad en regels als dwang; een enorm groot verschil. Bedenk voor jezelf maar eens een situatie in waarbij je met regels te maken hebt. Eigenlijk is dat altijd het geval. Maar wat je hieruit kan opmerken is dat de grens tussen leefregels om na te leven en dwangregels steeds kleiner wordt.

Het Big Brother gevoel; regels zijn er niet meer om na te leven, maar om op te volgen. Mee willen werken verandert in moeten gehoorzamen. Leefregels worden dwangregels. Speelruimte verdwijnt en maakt plaats voor de dreiging dat er geen ontsnappen meer is.

Het verschil tussen een agent en een militair; een agent is er om naleving van de wet te handhaven. Zijn taak is echter begeleidend. Hij is in dienst van het volk en daarom heette een agent vroeger ook een diender (is inmiddels meer ‘verdiender’). Een militair daarentegen vraagt niet om je medewerking, maar draagt je op te 'gehoorzamen'. Een militair is opgeleid om zaken kapot te maken, om verzet de kop in te drukken (misschien lijkt het in eerste instantie niet zo, het komt daar uiteindelijk wél op neer). Binnen een Big Brother maatschappij vervaagt de grens tussen agent en militair. Kijk als voorbeeld naar Amerika. Toen er massale demonstraties waren in New York, stonden meer dan tienduizend agenten in militaire uniformen en wapens.

Dan hebben we nog de kant van de wetgeving; wanneer onze huidige regering wetten maakt die niet meer de wil van het volk vertegenwoordigen. Wanneer de gewone man ondergeschikt wordt gemaakt aan de macht en invloed van de grote bedrijven. Wanneer de politie meer wordt ingezet om ons te controleren en te bestraffen, dan om ons te begeleiden en te beschermen. Wanneer uitzonderingen op wetgeving alleen maar gelden voor mensen of bedrijven met invloed of vermogen, dan is er sprake van Big Brother. Hoe vaak gebeurt dit allemaal wel niet? In steden en stations hangen al tig camera’s en dit zal alleen maar toenemen. Denk ook aan trajectcontroles en flitspalen. Vergelijk dit eens met tien jaar geleden. Is het niet geheel anders geworden? Nog een paar jaar en we worden vanuit elke hoek in de straat gefilmd. Er zijn zelfs al plekken in Engeland waar camera’s hangen mét luidsprekers die 24 uur per dag gecontroleerd worden.

Het schijnt dat met de ingang van januari 2006 alle telefoonverkeer en e-mail/internet verkeer digitaal wordt opgeslagen. Hier merk je natuurlijk niets van, maar de gevolgen kunnen voor iedereen verstrekkend zijn. Voorbeeld; je hebt de gewoonte om ‘s avonds laat anoniem sexsites te bezoeken, op zich niks mis mee. Maar nu wordt er bij je in de straat een vrouw verkracht. Big Brother kan met een druk op de knop iedere bewoner opvragen en zijn gangen nagaan. Je komt direct in beeld als verdachte; je bent per slot al snel bestempeld als ‘die seksuele gefrustreerde man’ die pornosites bezoekt.

Denk aan mobiele telefonie. Er kan gemakkelijk met een code op je toestel ingebeld worden en vervolgens dient je telefoon als afluisterapparaat zonder dat je het merkt. Deze functie is op verzoek van de diverse veiligheidsdiensten ingebouwd. Of je dit wilt of niet; het gebeurt, zonder enige inspraak. Zoals ik al eerder zei, Big Brother maakt regels zonder inspraak van de burger. Je kunt ook in de gaten gehouden worden via je mobiel of auto met GPS systeem. Men weet precies waar en wanneer je ergens bent. Er zijn zelfs al websites waar je tegen betaling de mobiele telefoon van anderen kan traceren.

In de nabije toekomst zal er veel meer komen, er zijn sterke aanwijzingen en geruchten over de opkomende ‘VeriChip’ (RFID) (http://www.verichipcorp.com). Dit is een chip die onderhuids geïnjecteerd wordt waarin alle gegevens van de persoon zijn opgeslagen, wat dus een soort van unieke identificatie(nummer) zal hebben. Dit zal een chip worden waarmee we alles zullen regelen. Het is alleen maar zo dat de satellieten ons 24 uur per dag in de gaten kunnen houden en ze echter álles kunnen zien met wat we doen. Een ‘veilig’ gevoel, of niet soms... De technologie is er al. Ze moet alleen nog maar ingevoerd worden (wat ze tenslotte waarschijnlijk eerst bij dieren en criminelen/tbs-ers in gaan voeren en het stapje voor stapje vanzelf bij de massa wordt ingevoerd). Verplicht invoeren zal het vast niet worden, maar het zal uiteindelijk wel zo worden dat alle technologie in de maatschappij aangepast wordt aan deze chip waarbij we er één wel zullen móeten nemen (voorbeeld: OV-chip).

We komen in een elektronische ‘nachtmerrie’ terecht. Doemdenkerij wordt realiteit. Onder het mom van dat we onze vrijheid moeten inleveren voor veiligheid is onzin. We verliezen beiden. Vraag je maar eens af; voel je je werkelijk veilig als je in een levensgrote gevangenis zit waarbij de (corrupte?) overheid volledige controle over je heeft? Privacy daalt vanzelf naar 0%. Veel mensen denken dan nog: “mij kunnen ze niet pakken want ik houd me toch altijd aan de regels. Ik heb niks te verbergenâ€. Deze mense hebben dan nog nooit van profileren gehoord. Profileren is het samenstellen van gegevens over de levensgewoonten van de persoon. Verzekeringsmaatschappijen zijn hier echter al langer mee bezig. Denk maar eens aan de vragenlijsten die je moet invullen als je je inschrijft bij een bepaalde instantie.

Er is al een sociaal draagvlak voor het aanpakken van rokers. Hoe vaak hoor ik niet iemand zeggen "laat de rokers maar meer ziektekosten betalen". Dit is een geweldig standpunt voor het invoeren van meer groepen. Straks zit je er ook bij eentje. Er komen namelijk veel verdergaande vormen van profileren. Dit zal ongetwijfeld iedereen treffen.

Je eet vast graag een broodje shoarma of je bent bijvoorbeeld een liefhebber van een biefstukje. Geen probleem, maar de verzekeringsmaatschappij heeft je zojuist ingedeeld in een risicogroep voor een hartinfarct en je gaat 50 euro per maand meer premie betalen. Oh wacht even; je lust ook wel eens een biertje of je eet regelmatig een kant-en-klaar maaltijd uit de magnetron. Ook geen probleem, we leven in een vrij land nietwaar? Alleen is je ziektekostenpremie zojuist wéér met 50 euro omhoog gegaan.

Gezonde mensen worden beloond, alhoewel deze groep steeds kleiner wordt terwijl de ‘ongezonde’ mensen steeds meer moeten bijbetalen. Gezond (organisch) voedsel is daarnaast nogal kostbaar en zal voor steeds meer mensen onbetaalbaar worden. Dit wordt de omgekeerde wereld, maar wél de realiteit.

We worden steeds meer in een hoekje gedrukt. Alles zal steeds meer averechts werken. Hedendaags is de mens veel individueler geworden terwijl we steeds meer onderdrukt worden door sterke toezicht. Wij worden de kinderen die in een speelruimte komen die uit dwang bestaat. Door de sterke manipulatie en onderdrukking zal men dit ook steeds meer moeten uiten. Denk dus ook aan de sterke toename van criminaliteit en misdaad. Zelfbeheersing wordt steeds moeilijker; we hebben er zelfs dagelijks allemaal al last van. Hartstikke logisch natuurlijk, maar willen we dit allemaal? Kan het ook anders? Zolang het systeem dat bestaat uit eigenbelang, geld en macht staande houdt zal dit alleen maar toenemen en zal de mens -een wezen met een oneindige bron van bewustzijn, liefde en wijsheid- vergelijkbaar zijn als een dom, eigenwijs schaap.

281 opmerkingen

er schijnt ook iets met dna te zijn dat het steeds veranderd maar hou me daar niet aan vast , zal ik effe uitzoeken
tja of de aarde vergaat is lastig verhaal je moet eigenlijk maar zien dat veel dingen elkaar in evenwicht houden bv als je naar de planeten kijkt., en wij mens plant en dier zijn daar afhankelijk van en we zijn eigenlijk alle allemaal organisch , dus eigenlijk als iets uit evenwicht wordt de rest ook verstoord waarddoor veranderingen plaatsvinden vergelijk het maar met je eigen lichaam . Als je ergens last van hebt verander je van gedrag of je of bewegingen ??? TOCH ???? dus in principe zou het dezelfde kunnen met de aarde !! zie het maar zelfde zoals de ijstijd .
 
Een militair daarentegen vraagt niet om je medewerking, maar draagt je op te 'gehoorzamen'. Een militair is opgeleid om zaken kapot te maken, om verzet de kop in te drukken (misschien lijkt het in eerste instantie niet zo, het komt daar uiteindelijk wél op neer)

De politie heeft in nederland een kutwerk dankzij de regering die alle regeltjes maken kunnen hun ja niks aan doen of wel????:S
En over defensie daar mag jij de wel wat meer in gaan verdiepen!!!
laatste aanpassing
Ga stoppen met klagen en kom liever met oplossing...anders zit je nog gevangen in je matrix;)
gewoon jezelf vervreemden, weg van de leefbare wereld, schijt aan alles, gewoon je ding doen, en als je de staat kan oplichten, ook gewoon doen
doen ze tenslotte ook met ons,
Zolang de media subjectief nieuws blijven produceren is er geen oplossing. Als er bv blijkt dat 9/11 op touw is gezet door de VS dan zullen de media op hun donder krijgen en zal er wel een verandering gaan plaatsvinden... blijven hopen dus :)
als de media/tv/bladiebladie het negatieve nieuws negeren, en alleen positief nieuws uitzenden, gaat alle ellende vanzelf weg :)
 
Do. 25 januari 2007. Het laatste nieuws lees je het eerst op NU.nl

Vijf tips over schietpartij na sms-bombardement lees voor

Uitgegeven: 24 januari 2007 17:15
Laatst gewijzigd: 24 januari 2007 17:19
ROTTERDAM - De politie in Rotterdam heeft tot nu toe vijf tips binnengekregen na een getuigenoproep dinsdagavond over een schietpartij in de vroege ochtend van zondag 30 juli vorig jaar op het Hofplein. Dat heeft een woordvoerder van de politie woensdag gezegd.

Het incident, waarbij een 17-jarige jongen uit Zeeland ernstig gewond raakte, kwam dinsdagavond aan de orde in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Alle tips kwamen nog dezelfde avond binnen. [b]De politie had via een sms-bombardement iedereen die zich ten tijde van de schietpartij op of rond het Hofplein bevond en een gsm bij zich had, opgeroepen naar de uitzending te kijken en met tips te komen.[/]

Slachtoffer

De zaak was al eerder in Opsporing Verzocht, maar dat leidde niet tot een aanhouding. In de uitzending van dinsdag kwam het slachtoffer zelf kort aan het woord. Ook toonde de politie een compositietekening van een belangrijke getuige.

Het slachtoffer stond tegen vier uur op zondag 30 juli op het Hofplein te wachten voor een loempiakraam toen hij door een onbekende schutter onder vuur werd genomen.

-------------------------
>>>>localisatie door gsm, tracking,. en met de nieuwe telecomwetwijziging inzake de verkeersgegevens kunnen ze strax tot maanden terug je hele route van minuut tot minuut terugvinden. Niet alleen voor verdachten van ernstige misdrijven, maar ELKE BURGER en ALTIJD. Telecombedrijven draaien voor de uitvoering op.

Wie garandeerd dat deze gegevens veilig en onafhankelijk gecontroleerd worden.
Zijn onze privacywetten nou ineens zo soepel, of mag onder het mom van terrorisme tegenwoorden elke BBtechniek worden gebruikt..

> Alle info staat gewoon in bijna elk nieuwsbericht, je moet alleen weten waar je op moet letten om de deceptie te doorzien.
laatste aanpassing
Het wordt natuurlijk ook steeds gekker. Heksenjachten, lijfstraffen, steniging, marteling met werktuigen, brandstapels, verdrinkingen, spiezen, onthoofdingen, kannibalisme, openbare terechtstellingen, concentratiekampen, staatsspionagediensten, opvoedkampen in siberie, etc. waren natuurlijk veel 'normaler' dan wat er vandaag de dag gebeurt.

Wat niet wil zeggen dat alles goed te praten is wat er nu gebeurt, MAAR we zijn ons tegenwoordig veel bewuster van wat er ergens anders gebeurt EN we worden gedwongen er een mening over te hebben. Als men vroeger al hoorde dat er in Afrika zoeloe's waren die andere Afrikaanse stammen vermoorden en verkochten als slaven, dan deden we het af met 'Ach, het zijn wilden.' en ploegden ons akkertje nog eens om. Nu lopen er mensen op straat in witte jassen die je vertellen dat je het erg moet vinden dat hutu's en tutsi's elkaar de hersens inslaan met botte bijlen en dat als ze dat niet doen, ze doodgaan aan AIDS of honger en dat we daar toch ook ECHT iets aan zouden moeten doen.
De maatschappij is niet zozeer BigBrother in de 1984-gedachte geworden, maar veel meer een BigBrother op de Talpa-manier: een zooi mensen die amper verstand van zaken hebben, maar wel overal een mening over willen ventileren. Net zoals in het programma dus... ;)
Pff what's the point van je verhaal?
Moete we met zn alle ons gaan verzetten of niet denk niet dat het gaat lukken sorry maar dit stukje heeft weinig nut had gewoon moeite met dit te lezen ... als het gebeurt dan gebeurt het toch kunt er weinig tegen doen..
Nee kvind het niet normaal dat ze je telefoon zomaar kunne aftappen enzo maar het zal allemaal wel een reden hebben :) achjaa
aan RAY V , gellof ook niet de media >> voorbeeld roy van zuiderwijn toemalig mannetje van de prinses , die in media voor gek wordt verklaard !! En het tegen gestelde is waar die man is niet gek!!! Die man heeft zich verdiept waar het koningshuis zich mee bezighoudt en daar lusten de ratten geen brood van , zoals zaakjes van SHELL waar de koningin de meeste aandelen van heeft! Waarom zit de militairen in urugstan ?? niet om aan de opbouw te doen , nee om pijpleidingen voor shell daar op te bouwen en beschermen , waarom zit vs in irak OLIE OLIE OLIE , wie heeft jaartje of 10 voor shell gewerkt YEP wouter bos . Heb je dit in het nieuws gehoord?????? nee dus . En het volgende land is iran om dat ze zogenaamd met kernwapens aan het knoeien zijn . Er is dus uitgelekt raport van cia die zegt dat daar in iran niet wordt gerotzooit wordt . Wat het antw van het witte uis daar op is mwwwhaa dat doen we maar niet , we gaan er lekker heen. Stond daar iets van in de krant?? wederom njet. De hele media is ook een grote poppenkast krant radio tv !!! Waarom denk je dat er zo veel bagger op tv is , onzin dingen zijn belangrijker dan realiteit. Waarom krijgen mensen die dit naar buiten brengen spreek verbod of zelfs nog erger wordt de boel gesaboteerd zodat bepaalde sprekers die de waarheid met andere mensen willen delen niet hun gang kunnen gaan ????? WAAROM MOGEN WE DAT NIET WETEN nog een leuk voorbeeldje de aanslag london !!1 op de dag van de aanslag was er ook een zogenaamde oefening tegen terrorisme en paar uur ervoor , wat blijkt nu achteraf de aanslag heeft dus dezelfde overeenkomsten als de oefening is wel heel appart dat ze zo identiek zijn !!! hoe kan dat nou????
Uitspraak van michaelllllllll op donderdag 25 januari 2007 om 11:21:
roy van zuiderwijn

Uitspraak van michaelllllllll op donderdag 25 januari 2007 om 11:21:
En het tegen gestelde is waar die man is niet gek!!!

Nee das waar, een rechtzaak aanspannen voor een omgangsregeling met je hond waar je eerder niet naar om keek is vrij normaal (Y)
laatste aanpassing
 
you must be really bored
check deze flim maar even, heeft ongeveer dezelfde strekking als de column hierboven:
http://video.google.nl/videoplay?docid=2025737815077941161&q=worden+wij+wakker
wie zegt dat ie nooit naar zijn hond om keek ?? media of zijn vrouw ?? ieder zijn liefde toch huisdier of kind !! ieder zijn eigennaardig heden. Er zijn mensen die hun parkiet een nieuw hartje laten inplanten .
Misschien heeft hij wel meer een band met zijn hond dan met andere mensen.
Kan hem best begrijpen, zou precies hetzelfde doen!
Uitspraak van michaelllllllll op donderdag 25 januari 2007 om 11:21:
Waarom zit de militairen in urugstan ??

Ze hebben ons niet eens verteld dat ze daarheen zouden gaan! Complot!

Uitspraak van michaelllllllll op donderdag 25 januari 2007 om 11:21:
Er is dus uitgelekt raport van cia die zegt dat daar in iran niet wordt gerotzooit wordt .

En jij hebt dat gelezen?

Man, wat kan jij een ongefundeerde rotzooi verkopen zeg.
aan tijn >>>Geen kernwapens in Iran
Vorige week zag ik dit opmerkelijke nieuws:
De Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft geen overtuigend bewijs gevonden dat Iran kernwapens ontwikkelt. De Verenigde Staten en de Europese landen verdenken Iran ervan kernwapens te willen maken. Iran heeft dat steeds ontkend en zegt alleen uranium te verrijken om kernenergie te kunnen opwekken. De CIA zou zijn conclusies hebben gebaseerd op satellietfoto's en metingen die Amerikaanse en Israëlische geheime diensten hebben gedaan. Bron: Nu.nl En er zijn nog zat van dat soort artikeltjes
, Wat heeft IRAN wel olie , 3 de plaats van meest rijke olie land !
 
Het wordt natuurlijk ook steeds gekker. Heksenjachten, lijfstraffen, steniging, marteling met werktuigen, brandstapels, verdrinkingen, spiezen, onthoofdingen, kannibalisme, openbare terechtstellingen, concentratiekampen, staatsspionagediensten, opvoedkampen in siberie, etc. waren natuurlijk veel 'normaler' dan wat er vandaag de dag gebeurt.

Wat niet wil zeggen dat alles goed te praten is wat er nu gebeurt, MAAR we zijn ons tegenwoordig veel bewuster van wat er ergens anders gebeurt EN we worden gedwongen er een mening over te hebben. Als men vroeger al hoorde dat er in Afrika zoeloe's waren die andere Afrikaanse stammen vermoorden en verkochten als slaven, dan deden we het af met 'Ach, het zijn wilden.' en ploegden ons akkertje nog eens om. Nu lopen er mensen op straat in witte jassen die je vertellen dat je het erg moet vinden dat hutu's en tutsi's elkaar de hersens inslaan met botte bijlen en dat als ze dat niet doen, ze doodgaan aan AIDS of honger en dat we daar toch ook ECHT iets aan zouden moeten doen.
De maatschappij is niet zozeer BigBrother in de 1984-gedachte geworden, maar veel meer een BigBrother op de Talpa-manier: een zooi mensen die amper verstand van zaken hebben, maar wel overal een mening over willen ventileren. Net zoals in het programma dus...

Je hebt zeker gelijk dat steeds meer mensen zich bewust gaan worden van dit soort dingen. Ik denk dat internet hierbij een hele belangrijke rol heeft gespeeld. Maar dit soort theorien zijn er al een paar eeuwen en sommigen stammen zelfs voor Christus. Als we naar de korte termijn kijken zijn er sterke aanwijzingen dat de historie rond o.a. Pearl Harbor, Vietnamoorlog en Bosnie niet gegaan zijn zoals in de geschiedenisboekjes staat. Daarnaast interpreteert de gevestigde orde de Franse, Russische en Amerikaanse revoluties tegenwoordig heel anders dan 20 jaar geleden, terwijl diezelfde theorien toen ook al bestonden.
Goeie column!(Y)
geeft een mooi beeld weer van deze maatschappij, hoe hij werkelijk in elkaar zit!
de 'gevangenis zónder tralies'!
Uitspraak van Ray-V op donderdag 25 januari 2007 om 10:11:
gewoon jezelf vervreemden, weg van de leefbare wereld, schijt aan alles, gewoon je ding doen, en als je de staat kan oplichten, ook gewoon doen
doen ze tenslotte ook met ons,

haha :d


hey goed verhaaltje, als ge da aan uw kindje voor het slapengaan voorleest krijgt die nachtmerries :p
maar de rode draad is duidelijk en kmoet zegge dak er wel akkoord mee ga
mooie collum :)

grts!
aaan tijn >>>Hoewel Nederland aanzienlijke hoeveelheden aardgas in de grond heeft zitten hebben we in ons land kerncentrales neergezet opdat we het gas aan het buitenland kunnen verkopen en langer van ons gas kunnen profiteren. De normaalste zaak van de wereld.
Iran bezit gigantische olievelden en wil daar zo lang mogelijk profijt van hebben. Daarom wil Iran kerncentrales bouwen. Maar nu vinden we het ineens uitermate verdacht. Logisch, want in tegenstelling tot het beschaafde Nederland is Iran een vreselijk barbaars land (dat is algemeen bekend) en daarom kan het haast niet anders dan dat Iran vooral uit is op het maken van kernbommen om Israël van de kaart te vegen en andere Westerse landen mee te bestoken.

Maar gelukkig heeft de VS nu extra troepen en marineschepen in stelling gebracht om op korte termijn preëmptief toe te kunnen slaan. Dat er geen enkel bewijs bestaat voor de kwaadaardige intenties van Iran maakt in de moderne wereld niets meer uit, we kunnen immers moeilijk gaan zitten afwachten tot we een paddestoel-wolk boven een Amerikaanse stad zien hangen. Ook Israël kan bijna niet wachten om Iran aan te vallen, bij voorkeur met de kernwapens waarvan premier Olmert krap een maand geleden voor het eerst heeft toegegeven dat Israël ze heeft. Volgens sommige insiders was de Israëlische luchtmacht twee weken geleden zelfs al onderweg naar de Iraanse installaties om een kernbom af te werpen die tweemaal krachtiger is dan de Hiroshima bom, maar omdat dit voor de VS ietsjes te voortvarend was hebben Amerikaanse jagers dit vooralsnog verhinderd.

Enfin, het feest zal nu niet lang meer op zich laten wachten, zet CNN maar vast op! Worden die barbaarse Iraniërs eindelijk naar het stenen tijdperk geholpen, en dan zijn wij weer veilig.

en er zijn nog veel meer stukkies te lezen
 
Michaelllll je moet wel zelf nadenken en toetsen of iets klopt, want het lijkt wel of je de teksten nog net niet helemaal kopieert van de complotsites. Niet alles klopt wat daar op staat! Alhoewel ik voor een groot gedeelte met je mee ga inzake van Zuiderwijn en zeker wat Iran betreft!
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op donderdag 25 januari 2007 om 12:47:
Als we naar de korte termijn kijken zijn er sterke aanwijzingen dat de historie rond o.a. Pearl Harbor, Vietnamoorlog en Bosnie niet gegaan zijn zoals in de geschiedenisboekjes staat.

Natuurlijk niet, de geschiedenis wordt altijd geschreven door de overwinnaar, nooit door de verliezer.
Dat de media de informatie kleuren is bekend, je moet alleen het onderscheid kunnen maken tussen staats-complot-theorieen en het nieuws.
In deze column wordt verwezen naar het feit dat de wereld steeds meer een BigBrother maatschappij wordt en dat het achteruit gaat, omdat er tegenwoordig alleen maar ellende is. Daar ben ik het niet mee eens. Ik geloof nl. niet dat er meer ellende is dan vroeger.
daar heb je helemaal gelijk in jan , maar streep de feiten tegenover elkaar af wat en dan zie je al gauw wat het meest voor de hand liggende is en wie het meest er voordeel bij heeft , of zou jij het op een andere andere manier doen ?? misschien suggesties !!! O ja was weer teveel over de grens van big brother in nederland! sorry !!!!!!!!! Maar in nederland genoeg voorbeelden , maar dat duurt nog paar jaar voor dat boven tafel komt en van complot kan je haast niet meer spreken !!!
Michaelll: eerst zeg je dat media niet te vertrouwen zijn en vervolgens quote je een stukje van nu.nl. Moet ik dat dan wel vertrouwen, omdat dat in jouw straatje uitgelegd kan worden?
Verder toon je daarmee alleen aan dat er idd volgens dat rapport geen aanleiding kan worden gevonden dat Iran kernwapens maakt. Je toont daarmee niet aan dat dat dus ook niet zo is, je toont niet aan dat Amerika op het punt staat Iran binnen te vallen, je toont niet aan op welke gronden dat gebeurt en zo vervalt elke bewering uit je stukje proza tot niks meer dan een holle ongefundeerde uitspraak.
Uitspraak van michaelllllllll op donderdag 25 januari 2007 om 13:53:
maar streep de feiten tegenover elkaar af wat en dan zie je al gauw wat het meest voor de hand liggende is en wie het meest er voordeel bij heeft

Dat is precies de opzet van die complottheorieen en het gevaar van een medium als internet.
Zoals die film over 'het echte verhaal van 9/11'. Compleet aan elkaar gebakken lulkoek, die werd gebracht alsof het feitelijke informatie was. Mensen kijken het, strepen de feiten af tot wat het meest voor de hand ligt.

Uitspraak van michaelllllllll op donderdag 25 januari 2007 om 13:53:
Maar in nederland genoeg voorbeelden , maar dat duurt nog paar jaar voor dat boven tafel komt en van complot kan je haast niet meer spreken !!!

Spannend, ik kan niet wachten tot je dit in geuren en kleuren uiteenzet :)
Uitspraak van verwijderd op donderdag 25 januari 2007 om 01:34:
dacht je niet dat ze aan de andere kant dit dubbel en dwars weer terugkrijgen door accijns?

dit heft elkaar ruim op dus er blijft zelfs nog geld over om de burgers tegemoet te komen.

jij betaalt echt niet minder als niemand rookt..

Denk je nou echt dat die accijnzen ook maar in de buurt komen van de kosten voor een kankerbehandleing?

al rook je je hele leven, dan betaal j emisschien een 100k aan accijnzen. Een ziekenhuisbed kost snel 5k per dag, en dan heb je nog de chemo en radiotherapie erbij. En dan nog de kosten voor het onderzoek.
getver thijn !!! oke ik neem alles terug , wel leuk bedacht van me toch. Maar hoe kan het dat er zoeveel feiten en bewijzen zijn in het complot gebeuren ????? hoe zie jij dat
 
Uitspraak van TiJn® op donderdag 25 januari 2007 om 13:53:
Dat de media de informatie kleuren is bekend, je moet alleen het onderscheid kunnen maken tussen staats-complot-theorieen en het nieuws

Of juist geen onderscheid in maken. Het nieuws kan juist heel erg goed een complot weergeven, maar het is zo eenzijdig als het maar kan.

Het mooie hierbij is is dat je uit het nieuws al ongeveer kan opmaken wat er werkelijk aan de hand is. Aangezien het nieuws ongetwijfeld gebruikt wordt als manipulatie middel, kan je altijd de 'hogere machten' een stapje voor zijn om net ietsje dieper te denken dan de bedoeling wat zij ons willen wijsmaken met een bepaald nieuwsbericht.

Uitspraak van TiJn® op donderdag 25 januari 2007 om 13:53:
In deze column wordt verwezen naar het feit dat de wereld steeds meer een BigBrother maatschappij wordt en dat het achteruit gaat, omdat er tegenwoordig alleen maar ellende is. Daar ben ik het niet mee eens. Ik geloof nl. niet dat er meer ellende is dan vroeger.

Dan zul je toch beter moeten lezen met wat ik in mijn column beschrijf. Het gaat erom dat de overheid steeds meer controle op ons krijgt, terwijl men het blijft accepteren en het 'probleem' zelf gewoon niet eens realiseren.

Vroeger had men last van directe onderdrukking, vaak door fysiek geweld. Nu is het eigenlijk een puur psychologisch probleem. En ook al kunnen we overal om ons heen uit opmaken waar deze maatschappij naar toe gaat, toch wilt men dit niet realiseren, integendeel, men wilt er niet eens mee te maken hebben.
laatste aanpassing