Partyflock
 
­ Nederland

Goede Voornemens

door , gepubliceerd op
Goede Voornemens
4 december 2006
Aangezien 2007 al staat te trappelen om ‘06 af te lossen, heb ik besloten om m’n goede voornemens op een rijtje te zetten. ‘Stoppen met roken’, had de laatste jaren een prominente plek in m’n top 10, maar heb ik met stip eruit gekelderd en resideert nu op plekje nummero 293. Netjes tussen 'geen peuken meer uitdrukken in plantenbakken/koffiekopjes' en 'ruggegraat terugvinden, jij slappe zak!'. Toch ga ik mezelf veranderen. Noem het verbeteren. Gewoon. Omdat ik vind dat je ook op kleine schaal, beginnend bij jezelf, grote dingen kan doen, voor de mensheid:

-Je kent het wel. De patatboer vraagt automatisch aan die 4-tonner die voor je staat of ze d'r 9 patat-oorlog, 5 frikandellen speciaal, 3 bereklauwen en 4 kaasouffle’s "Wil meenemen of meteen wil opeten" waarop dat stemmetje in je hoofd steevast antwoordt met: "Meteen opeten graag!". Tegelijkertijd kan je een lach niet onderdrukken en doe je net alsof je metgezel iets grappigs zegt op ’t moment dat ‘die dikke voor je’ zich omdraait en je vernietigend aankijkt. Dat ga ik dus niet meer doen, want AL LANG niet grappig meer.

-Op de avond zelf lijkt het meestal een bijzonder strak plan om nog 11 sambuca’s te nuttigen, terwijl het de volgende ochtend net zo’n kutplan bleek te zijn als al die weken ervoor. Ze zeggen wel eens ; ‘Al doende leert men’, maar het enige wat ik tot nu toe heb geleerd is dat de penetrante geur van kots langer blijft hangen in de vloerbedekking van m’n slaapkamer dan ’t laminaat in de gang. Voornemen: Niet meer zoveel drinken.

-Mocht ik dit toch per ongeluk vergeten en ik loop lammus maximalus naar huis dan ga ik niet meer belletje-lellend/lallend(?) langs flats om vervolgens proestend van het lachen, in plassen stampend weg te rennen. Dit was vooral lollig toen ik 8 jaar en nuchter was. Daarbij is het nog best amusant als iemand met me meelacht, maar zeg nou zelf; in m’n eentje?

-Ik ga gewoon tegen die aardige Jehova's aan de deur zeggen dat ik geen tijd heb. Als ze dan vragen of ze een ander keertje terug mogen komen, zeg ik niet ‘lijkt me gezellig’ om vervolgens elke keer als de bel gaat, snel t licht uit te doen en de muziek zachter te zetten. Mocht ik toch onverhoeds een zwak moment hebben, dan vermeld ik gewoon m'n naam niet meer als ze zich voorstellen, want dat 'ge-Zacherius-ben-je-daar?' door de brievenbus is best eng als je in het donker achter de bank probeert je adem in te houden.

-Hetzelfde geldt voor dat al-tijd leuke meisje van Amnesty, Warchild, Greenpeace of Artsen zonder Grenzen die me al-tijd weten te vinden op straat. Ik weet dat ik een man ben, dus zwak vlees heb, maar als ik dan toch zwicht voor de charmes en glimlach, dan geef ik niet meer het adres van de buurman, m’n mobiele nummer +1 en het gironummer van de Cliniclowns op, maar gewoon netjes m'n eigen gegevens.

-Wanneer ik de huur moet overmaken bij de bank, zal ik niet expres een route meer nemen, die langs de Mediamarkt, Free recordshop of enig ander gadgetwinkel loopt om m’n huurgeld ‘per ongeluk’ uit te geven aan PSP spelletjes, DVD’s en andere rotzooi die ik eigenlijk niet nodig heb, maar wel leuk in m’n kast staat. Mocht ik dit per abuis wel doen, dan ga ik m’n huisbaas niet meer sms’en dat ik in het buitenland zit/een blinde darm ontsteking heb en in het ziekenhuis lig om hem ervan te weerhouden mij uit m’n huis te kegelen voordat ik ‘Ja maar volgende maand ben ik écht op tijd’ kan zeggen.

-Als ik weet dat ik met twee zware tassen boodschappen naar huis moet lopen (en nog steeds maar twee handen heb), steek ik geen peuk meer op als ik uit de supermarkt stap. Vrouwen kunnen niet lopend een broodje shoarma eten, ik kan niet lopend roken zonder dat de rook in m’n ogen prikt. Daarbij valt de peuk steevast in één van de zakken met boodschappen of blijft aan m’n onderlip hangen als ik hem uit m'n mond probeer te spugen , met als gevolg dat ik m’n kin verbrand (als ik die Murphy ooit tegenkom he...)

Het is niet veel, ik weet het, maar toch hoop dat ik -volgend jaar omstreeks deze tijd- terug kan kijken op een mooi, vruchtbaar 2007, waarin ik, Zacherius, de wereld heb veranderd door gewoon bij mezelf te beginnen. Wat zijn jullie goede voornemens?

264 opmerkingen

 
Leuke column! :D

Mijn goede voornemen is steevast: nieuw abonnementje op de sportschool... pff.. klinkt mooi in theorie he!
supercolumn!! (Y)
 
Dit soort voornemens zijn leuk in December, maar uiteindelijk zijn er slechts enkele die het lukt zich eraan te houden.

Bovendien, als je echt iets wilt, kun je dat ook meteen doen en niet het nieuwe jaar afwachten.
 
erg leuke column:lol:
Back-ups maken van mijn belangrijke data op mijn PC. Is er één waar ik me wel aan ga houden :yes:
goede voornemens '07: mezelf ervan overtuigen dat roken niet lekker is :) dan gaat dat stoppen vanzelf!
erg leuk geschreven (Y) :lol:
zo krijg ik misschien zelfs nog zin om me aan mn goede voornemens te gaan houden.. :P

mijn goede voornemens: stoppen met roken, zuiniger worden en vooral heel veel plezier gaan hebben.. :yes: (en wat meer aan mezelf gaan denken ;))
laatste aanpassing
Daarbij valt de peuk steevast in één van de zakken met boodschappen of blijft aan m’n onderlip hangen als ik hem uit m'n mond probeer te spugen , met als gevolg dat ik m’n kin verbrand (als ik die Murphy ooit tegenkom he...)

Je zal maar vuurwerk in die tassen hebben dat je net heb opgehaald bij een vuurwerk-winkel.
:roflol:
 
ik vind het wel heel leuk geschreven, maar ik vind dat als je jezelf wil veranderen of verbeteren, kan je dat ook doen in juni ofzo.. waarom hebben mensen altijd goeie voornemens met het nieuwe jaar?:) als je merkt dat je de verkeerde kant opgaat kan je toch gelijk er iets aan veranderen?!
maar verder vind ik het wel leuke column!!:D(Y):lol:
 
daar heb je gelijk in rigna (Y)
ik heb geen goeie voornemens ik blijf gewoon
wat ik dee
kusjes (K)
 
bijna grappig die column
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 29 december 2006 om 14:34:
ik vind het wel heel leuk geschreven, maar ik vind dat als je jezelf wil veranderen of verbeteren, kan je dat ook doen in juni ofzo.. waarom hebben mensen altijd goeie voornemens met het nieuwe jaar?

Als ik mezelf net zo serieus zou nemen als jij jezelf zou'k in tranen uitbarsten...

Lighten' up Rigna!

www.zacheriusacht.nl
 
Uitspraak van Zacherius Acht op vrijdag 29 december 2006 om 15:08:
Als ik mezelf net zo serieus zou nemen als jij jezelf zou'k in tranen uitbarsten...

lijkt me niet de bedoeling :no:
Allicht een onderwerp vr n volgende column of vr je blog?? :P

btw mijn goede voornemens:
Alle klootzakken uit mn leven verbannen ;)
laatste aanpassing
Artiest {SHOWLIST artist 43508, 11802, 35305}
grappig :bier: :D

suc6 ermee man :)
de mijne : minder geld uitgeven wel vele uitgaan :lol:
gaat dus nooit lukken mjaa :P
:roflol: En die stukjes op www.zacheriusacht.nl ook!

Goede voornemens neem ik wekelijks, om ze vervolgens weer te verbreken. Met Oud & Nieuw maar een keertje overslaan, goed begin van het nieuwe jaar! :p
laatste aanpassing
 
Prachtig stuk!!!!!!!!!!!!!

Jaja, een vorm van herkenning die prachtig en formidabel geformuleerd is in een A4-tje. Beter verwoorden had ik dat echt niet gekund.

Bravo aan de schrijver van dit stuk.

PS. - Ook aan alle PF's: Knallend en fijn uiteinde en een gelukkig en succesvol jaar 2007!!!!!!!!!!!!!!!!!
Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiii
See you all one-line or on the danceflooor. Bye bye...........
Mooi column :p
 
Weer een lekker herkenbaar stukje!!

Stoppen met roken blijft mijn favoriet, maar t gaat me ieder jaar niet zo goed af, dus zal dit jaar niet anders zijn!!

Toch maar weer proberen......
:lol:

je hebt me aan het lachen gemaakt vandaag :flower:

dankje :respect:
stoppen met roken en het eerste feest in januarie geen drugs gebruiken en hopelijk meerdere feesten ook niet :s ben benieuwd.....
:lol: leuk geschreven :)
mijn goede voornemen alles uit het leven halen. nu het nog kan :)voor je het weet ben je 100 met 80 katten haha
iedereen een voorspoedig 2007
xx
goede voornemens:P

minder werken en meer verdienen:P

meer draaien:D

meer produceren:D

vaker stappen:D

dat zijn mijn goede voornemens :D:P hehe:P
Lachen column... succes ermee in 2007 en 2008 waarschijnlijk ;-) :-P

(y)
 
Artiest Jr.
Goede voornemens:
Meer op Partyflock zitten :D
Nog meer geld uit geven:D
Nog meer uitgaan:D

Ps..
Leuke column!
goede voornemens :P
nog harder werken dan dat ik nu al doe en men examen halen :P


toffe column
 
mij goed voornemens zijn :Peen lief wijffie zoeken hiusie aan vragen en normaal woorde :plol
 
jaa?