Partyflock
 
­ Nederland

Goede Voornemens

door , gepubliceerd op
Goede Voornemens
4 december 2006
Aangezien 2007 al staat te trappelen om ‘06 af te lossen, heb ik besloten om m’n goede voornemens op een rijtje te zetten. ‘Stoppen met roken’, had de laatste jaren een prominente plek in m’n top 10, maar heb ik met stip eruit gekelderd en resideert nu op plekje nummero 293. Netjes tussen 'geen peuken meer uitdrukken in plantenbakken/koffiekopjes' en 'ruggegraat terugvinden, jij slappe zak!'. Toch ga ik mezelf veranderen. Noem het verbeteren. Gewoon. Omdat ik vind dat je ook op kleine schaal, beginnend bij jezelf, grote dingen kan doen, voor de mensheid:

-Je kent het wel. De patatboer vraagt automatisch aan die 4-tonner die voor je staat of ze d'r 9 patat-oorlog, 5 frikandellen speciaal, 3 bereklauwen en 4 kaasouffle’s "Wil meenemen of meteen wil opeten" waarop dat stemmetje in je hoofd steevast antwoordt met: "Meteen opeten graag!". Tegelijkertijd kan je een lach niet onderdrukken en doe je net alsof je metgezel iets grappigs zegt op ’t moment dat ‘die dikke voor je’ zich omdraait en je vernietigend aankijkt. Dat ga ik dus niet meer doen, want AL LANG niet grappig meer.

-Op de avond zelf lijkt het meestal een bijzonder strak plan om nog 11 sambuca’s te nuttigen, terwijl het de volgende ochtend net zo’n kutplan bleek te zijn als al die weken ervoor. Ze zeggen wel eens ; ‘Al doende leert men’, maar het enige wat ik tot nu toe heb geleerd is dat de penetrante geur van kots langer blijft hangen in de vloerbedekking van m’n slaapkamer dan ’t laminaat in de gang. Voornemen: Niet meer zoveel drinken.

-Mocht ik dit toch per ongeluk vergeten en ik loop lammus maximalus naar huis dan ga ik niet meer belletje-lellend/lallend(?) langs flats om vervolgens proestend van het lachen, in plassen stampend weg te rennen. Dit was vooral lollig toen ik 8 jaar en nuchter was. Daarbij is het nog best amusant als iemand met me meelacht, maar zeg nou zelf; in m’n eentje?

-Ik ga gewoon tegen die aardige Jehova's aan de deur zeggen dat ik geen tijd heb. Als ze dan vragen of ze een ander keertje terug mogen komen, zeg ik niet ‘lijkt me gezellig’ om vervolgens elke keer als de bel gaat, snel t licht uit te doen en de muziek zachter te zetten. Mocht ik toch onverhoeds een zwak moment hebben, dan vermeld ik gewoon m'n naam niet meer als ze zich voorstellen, want dat 'ge-Zacherius-ben-je-daar?' door de brievenbus is best eng als je in het donker achter de bank probeert je adem in te houden.

-Hetzelfde geldt voor dat al-tijd leuke meisje van Amnesty, Warchild, Greenpeace of Artsen zonder Grenzen die me al-tijd weten te vinden op straat. Ik weet dat ik een man ben, dus zwak vlees heb, maar als ik dan toch zwicht voor de charmes en glimlach, dan geef ik niet meer het adres van de buurman, m’n mobiele nummer +1 en het gironummer van de Cliniclowns op, maar gewoon netjes m'n eigen gegevens.

-Wanneer ik de huur moet overmaken bij de bank, zal ik niet expres een route meer nemen, die langs de Mediamarkt, Free recordshop of enig ander gadgetwinkel loopt om m’n huurgeld ‘per ongeluk’ uit te geven aan PSP spelletjes, DVD’s en andere rotzooi die ik eigenlijk niet nodig heb, maar wel leuk in m’n kast staat. Mocht ik dit per abuis wel doen, dan ga ik m’n huisbaas niet meer sms’en dat ik in het buitenland zit/een blinde darm ontsteking heb en in het ziekenhuis lig om hem ervan te weerhouden mij uit m’n huis te kegelen voordat ik ‘Ja maar volgende maand ben ik écht op tijd’ kan zeggen.

-Als ik weet dat ik met twee zware tassen boodschappen naar huis moet lopen (en nog steeds maar twee handen heb), steek ik geen peuk meer op als ik uit de supermarkt stap. Vrouwen kunnen niet lopend een broodje shoarma eten, ik kan niet lopend roken zonder dat de rook in m’n ogen prikt. Daarbij valt de peuk steevast in één van de zakken met boodschappen of blijft aan m’n onderlip hangen als ik hem uit m'n mond probeer te spugen , met als gevolg dat ik m’n kin verbrand (als ik die Murphy ooit tegenkom he...)

Het is niet veel, ik weet het, maar toch hoop dat ik -volgend jaar omstreeks deze tijd- terug kan kijken op een mooi, vruchtbaar 2007, waarin ik, Zacherius, de wereld heb veranderd door gewoon bij mezelf te beginnen. Wat zijn jullie goede voornemens?

264 opmerkingen

roken met je handen vol tassen.. dat is zeker geen goede combo.. goed geschreven :D
:lol: zeker gelachen om je column:D :respect: lekker geschreve hoor!
Goeie column :respect:

Ga met een lach op stap vanavond :D:D
 
Een betere wereld begint bij jezelf!
bj stichtelijk klinkt het wel maar goed.
Vermakelijke column!
Uitspraak van Zacherius Acht op donderdag 28 december 2006 om 12:08:
Mijn enige goede voornemen is om 2007 weer SOA vrij door te komen...

Oen, probeer condooms es...

Ach risico's moet je nooit vermijden ;)
 
Wat zijn jullie goede voornemens?

Stoppen mee roken, (iets) minder drinkenO:), optijd komen en ja afvallen he
laatste aanpassing
Uitspraak van Zacherius Acht op donderdag 28 december 2006 om 12:08:
Oen, probeer condooms es...

Met condooms bouw je ook geen weerstand op he ;)
Leuke schrijfstijl! Ook leuke weblog trouwens
lekker weglezend collum maarja waarom alleen goede voornemens op oud en nieuw de goede voornemens kun je beter het hele jaar doorhebben het word al gauw zo standaart om te roepen mijn goede voornemens zijn de beste voornemens zijn altijd degene die spontaan genomen worden en ach tja stoppen met roken minder drinken beter zijn voor je medemens het klinkt allemaal leuk maar in werkelijkheid komt er allemaal zo weinig van terecht vaak petje af voor de mensen die het echt nakomen maarja een goed voornemen noem ik direct de dingen aanpakken die slecht zijn en niet uitstellen tot een jaar wisseling :)
 
Haha leuk verhaaltje. Ikzelf heb 3 goede voornemens:

- Echt minder drinken! Gewoon op doordeweekse studentenavondjes mezelf inhouden bedoel ik dan.

- Mijn opleiding niet verknallen en gewoon doorgaan!

- Stoppen met roken! (hiermee ben ik alvast begonnen, afgelopen dinsdag, sindsdien geen peuk meer aangeraakt).
lekker gelezen

zulke collums mogen er vaker zijn.

zo zie je maar weer: december haalt het beste in een mens naar boven
Mijn voornemens zijn om geen voornemens te hebben dit jaar. Waarom zou je niet eerder iets goeds gaan doen maar altijd pas als er een nieuw jaar begint?
mijn goeie voornemens zijn de zelfde als vorig jaar proberen naar nog meer feestjes te gaan en nog meer lol te maken dat verbeter de wereld voornemen ga ik wel eens doen als ik wat ouder ben
laatste aanpassing
 
Goede voornemens? Word niks anders als vorig jaar o:)
10 januari mijn verjaardag dus.. Na mijn verjaardag zie ik het nog wel.. Stoppen met roken, maybe?!
Minder snel geld uitgeven wel (Y);)
 
mijn voornemen is volgend jaar weer halen :P
Ze zeggen wel eens ; ‘Al doende leert men’, maar het enige wat ik tot nu toe heb geleerd is dat de penetrante geur van kots langer blijft hangen in de vloerbedekking van m’n slaapkamer dan ’t laminaat in de gang. Voornemen: Niet meer zoveel drinken.

dit vond ik wel een leuke :D

Het is niet veel, ik weet het, maar toch hoop dat ik -volgend jaar omstreeks deze tijd- terug kan kijken op een mooi, vruchtbaar 2007, waarin ik, Zacherius, de wereld heb veranderd door gewoon bij mezelf te beginnen. Wat zijn jullie goede voornemens?

misschien leuk om half december weer een column te typen over dit :p
 
Ik ben al met mn goeie voornemens begonnen :9
Goeie column!
Goed en leuk column!!! :jaja:

Mijn goede voornemen zal toch wel automatisch gaan verlopen bij mij. Want volgend jaar zal alles anders worden dan hoe het altijd gaat bij mij.

:lol:
mijn goede voornemen is om alles volgend jaar precies het zelfde te doen, maar dan beter :P


btw geweldige column, kheb dr echt van genoten :P
 
gafe column....


ook op kleine schaal, beginnend bij jezelf, grote dingen kan doen, voor de mensheid

wat zijn die grote dingen dan?
geen sigaret meer roken met 2 tassen in je hand?
zal de wereld echt op vooruit gaan;)
Minder snel mijn geld uit geve
Jammer .. denk dat dat niet gaat lukke
we zulle tege 10 jan. eens zien of ik het kan :P
ge weet toch dat het een regel is bij bijna iedereen om goede voornemens nooit, maar dan ook nooit na te komen
die goede voornemens zijn er alleen om uw geweten te sussen das al
^^

goe geschreven lol :D

prettige feesten nog
Je zal je eigen toch dood moeten vervelen als je dat alles gaat verbeteren..

Haha.. sucses dan maar .
Uitspraak van Ja nou en (6) op vrijdag 29 december 2006 om 00:03:
Minder snel mijn geld uit geve

:jaja: minder feesten, dus dat minder geld uitgeven zou ook moeten lukken;).
 
Werkzaam bij Rage-Online
scherpe column :D
haha, zeker over nagedacht:P