Partyflock
 
­ Nederland

Goede Voornemens

door , gepubliceerd op
Goede Voornemens
4 december 2006
Aangezien 2007 al staat te trappelen om ‘06 af te lossen, heb ik besloten om m’n goede voornemens op een rijtje te zetten. ‘Stoppen met roken’, had de laatste jaren een prominente plek in m’n top 10, maar heb ik met stip eruit gekelderd en resideert nu op plekje nummero 293. Netjes tussen 'geen peuken meer uitdrukken in plantenbakken/koffiekopjes' en 'ruggegraat terugvinden, jij slappe zak!'. Toch ga ik mezelf veranderen. Noem het verbeteren. Gewoon. Omdat ik vind dat je ook op kleine schaal, beginnend bij jezelf, grote dingen kan doen, voor de mensheid:

-Je kent het wel. De patatboer vraagt automatisch aan die 4-tonner die voor je staat of ze d'r 9 patat-oorlog, 5 frikandellen speciaal, 3 bereklauwen en 4 kaasouffle’s "Wil meenemen of meteen wil opeten" waarop dat stemmetje in je hoofd steevast antwoordt met: "Meteen opeten graag!". Tegelijkertijd kan je een lach niet onderdrukken en doe je net alsof je metgezel iets grappigs zegt op ’t moment dat ‘die dikke voor je’ zich omdraait en je vernietigend aankijkt. Dat ga ik dus niet meer doen, want AL LANG niet grappig meer.

-Op de avond zelf lijkt het meestal een bijzonder strak plan om nog 11 sambuca’s te nuttigen, terwijl het de volgende ochtend net zo’n kutplan bleek te zijn als al die weken ervoor. Ze zeggen wel eens ; ‘Al doende leert men’, maar het enige wat ik tot nu toe heb geleerd is dat de penetrante geur van kots langer blijft hangen in de vloerbedekking van m’n slaapkamer dan ’t laminaat in de gang. Voornemen: Niet meer zoveel drinken.

-Mocht ik dit toch per ongeluk vergeten en ik loop lammus maximalus naar huis dan ga ik niet meer belletje-lellend/lallend(?) langs flats om vervolgens proestend van het lachen, in plassen stampend weg te rennen. Dit was vooral lollig toen ik 8 jaar en nuchter was. Daarbij is het nog best amusant als iemand met me meelacht, maar zeg nou zelf; in m’n eentje?

-Ik ga gewoon tegen die aardige Jehova's aan de deur zeggen dat ik geen tijd heb. Als ze dan vragen of ze een ander keertje terug mogen komen, zeg ik niet ‘lijkt me gezellig’ om vervolgens elke keer als de bel gaat, snel t licht uit te doen en de muziek zachter te zetten. Mocht ik toch onverhoeds een zwak moment hebben, dan vermeld ik gewoon m'n naam niet meer als ze zich voorstellen, want dat 'ge-Zacherius-ben-je-daar?' door de brievenbus is best eng als je in het donker achter de bank probeert je adem in te houden.

-Hetzelfde geldt voor dat al-tijd leuke meisje van Amnesty, Warchild, Greenpeace of Artsen zonder Grenzen die me al-tijd weten te vinden op straat. Ik weet dat ik een man ben, dus zwak vlees heb, maar als ik dan toch zwicht voor de charmes en glimlach, dan geef ik niet meer het adres van de buurman, m’n mobiele nummer +1 en het gironummer van de Cliniclowns op, maar gewoon netjes m'n eigen gegevens.

-Wanneer ik de huur moet overmaken bij de bank, zal ik niet expres een route meer nemen, die langs de Mediamarkt, Free recordshop of enig ander gadgetwinkel loopt om m’n huurgeld ‘per ongeluk’ uit te geven aan PSP spelletjes, DVD’s en andere rotzooi die ik eigenlijk niet nodig heb, maar wel leuk in m’n kast staat. Mocht ik dit per abuis wel doen, dan ga ik m’n huisbaas niet meer sms’en dat ik in het buitenland zit/een blinde darm ontsteking heb en in het ziekenhuis lig om hem ervan te weerhouden mij uit m’n huis te kegelen voordat ik ‘Ja maar volgende maand ben ik écht op tijd’ kan zeggen.

-Als ik weet dat ik met twee zware tassen boodschappen naar huis moet lopen (en nog steeds maar twee handen heb), steek ik geen peuk meer op als ik uit de supermarkt stap. Vrouwen kunnen niet lopend een broodje shoarma eten, ik kan niet lopend roken zonder dat de rook in m’n ogen prikt. Daarbij valt de peuk steevast in één van de zakken met boodschappen of blijft aan m’n onderlip hangen als ik hem uit m'n mond probeer te spugen , met als gevolg dat ik m’n kin verbrand (als ik die Murphy ooit tegenkom he...)

Het is niet veel, ik weet het, maar toch hoop dat ik -volgend jaar omstreeks deze tijd- terug kan kijken op een mooi, vruchtbaar 2007, waarin ik, Zacherius, de wereld heb veranderd door gewoon bij mezelf te beginnen. Wat zijn jullie goede voornemens?

264 opmerkingen

 
Leuke column :jaja: (Y)
hahaha echt vette column!
heerlijk geschreven!
maken of kraken? sowieso MAKEN (Y)
 
Werkzaam bij ShadowCore Events
ja erg goed.. dat belletje trekken doet me direct aan afgelopen donderdag denken :D

leest goed en we willen volgende maand natuurlijk wel weten hoe het is afgelopen ?

Ik heb maar een goed voornemen voor volgend jaar: Er moet meer gebeft worden.. de rest maak ik toch nooit waar, of ik haak af als het zo ver is.
Op de avond zelf lijkt het meestal een bijzonder strak plan om nog 11 sambuca’s te nuttigen, terwijl het de volgende ochtend net zo’n kutplan bleek te zijn als al die weken ervoor.

:respect:


ik doe eigenlijk niet aan goede voornemens, maar als ik er dan toch een voorgeschoteld krijg, sluit ik me onbedenkelijk aan bij deze! hoe herkenbaar :lol:
 
enige voornemen die ik heb, zijn geen voornemens te nemen omdat er een jaarwisseling is.

als ik van plan ben iets te veranderen, dan zal het daar wel zijn tijd voor zijn, dus kan ook buiten de jaarwisseling.

maar wel leuk stukkie om te lezen.

afijn, wens jullie nog een fijne 2e kerstdag!
:D Humor! :D Heerlijk geschreven en zeer herkenbaar!

(l)(l)(l)
 
Zéér geinige column (y).
hij's grappig!!!! behoort tot de beteren!(y) :D
Leuk geschreven :D
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 26 december 2006 om 01:07:
Mocht ik dit toch per ongeluk vergeten en ik loop lammus maximalus naar huis dan ga ik niet meer belletje-lellend/lallend(?) langs flats om vervolgens proestend van het lachen, in plassen stampend weg te rennen. Dit was vooral lollig toen ik 8 jaar en nuchter was. Daarbij is het nog best amusant als iemand met me meelacht, maar zeg nou zelf; in m’n eentje

Blijft zelfs geweldig als je 30 bent en tot nu toe de snelste manier van thuiskomen!!

Geweldige collumn
 
Grappig hoor.

Mijn goede voornemen: Niet meer verliefd worden op die rottige urban sletten!!!!

Krijg je alleen maar ellende van :jaja:
laatste aanpassing
herkenbare stukjes en leuk geschreven !!
Thanks, en dáár staan de 'echte' voornemens :

http://www.zacheriusacht.nl/?page=log&l=448
goed geschreven :d (Y)
leest lekker weg en heel herkenbaar :jaja:
 
(y) goeie collum
haha grappig stukje en zéér herkenbaar.. :P
mijn goede voornemens: gene voornemens meer nemen,, komt alleen maar ellende van :/
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 182, 681, 1669}
Artiest Dynamike
valt me op dat veel mensen n link proberen te leggen naar Gollum

maar t is toch echt column :9
 
:worship:
hahaha :Respect: mooi column man!! (L) valt er tenminste nog wat anders te lachen dan al die eeuwige kerstkomedies op tv!!
 
Strakke column :yes:

maar dat maken van opmerkingen over vadsige zwijnen bij de snackbar dat is juist goed, doe k ook altijd :yes:
Ik citeer: dan vermeld ik gewoon m'n naam niet meer als ze zich voorstellen, want dat 'ge-Zacherius-ben-je-daar?' door de brievenbus is best eng als je in het donker achter de bank probeert je adem in te houden.

briljant:D:D:D:D

geweldig column
 
neem geen goeie voornemens voor het nieuwe jaar...
nog meer van me schatje gaan houden :P
Uitspraak van »Princess op dinsdag 26 december 2006 om 22:06:
nog meer van me schatje gaan houden

jij scoort punten... Wat goed te maken? ;)
 
Meer bitterballen eten
heb nog steeds niet het kroegrecor verbroken 144 bitterballen :(:(:(
 
Erg leuke collumn, niks op aan te merken. :d
 
idd leuke column, niet te lang :P

mijn voornemens zijn:
meer feesten
meer schoolwerk doen :/
me rustig houden op school tegenover bepaalde mensen

en lief zijn voor mn vriendje ;):P