Partyflock

Daten is (z)weten

Daten is (z)weten

door , gepubliceerd op
Daten is (z)weten (afbeelding)
Mensen die mij langer dan vandaag kennen weten dat ik een absolute RAMP ben op het gebied van daten en alles wat daar bij komt kijken. Van versieren heb ik sowieso geen kaas gegeten. De beste openingszin die ik kan bedenken zou je enigszins gedateerd kunnen noemen: “Deed het pijn..? Toen je uit de hemel viel?” Eigenlijk weet ik ook niet zo goed waarom ik deze openingszin als ‘beste’ betitel, want het is niet zo dat ik er ooit succes mee heb gehad. Sterker nog, ik heb ‘m nog nooit gebruikt.

Als ik van mijn eigen versierkunsten afhankelijk zou zijn, dan was ik nu waarschijnlijk nog maagd. Want als ik een interessant mannelijk exemplaar tegenkom, verdwijnt mijn doorgaans zo grote mond als sneeuw voor de zon. In plaats van dat de ware jaagster in me naar boven komt, verander ik in een verlegen mekkerend lammetje. Als het exemplaar dan ook nog eens in mijn richting kijkt, verstop ik me het liefst achter de rug van een van mijn vriendinnen.

Ik ben dus aangewezen op de helden die op míj afstappen en me, voordat ik gillend ben weggerend, weten te strikken voor een praatje. Als het ijs dan eenmaal gebroken is komt godzijdank m’n eigen brutale ik weer boven. In het uitzonderlijke geval dat de meneer in kwestie zo leuk is dat hij mijn aandacht langer dan een uur weet vast te houden, dan stem ik eventueel in met een volgende ontmoeting. Een d.. da.. een date.

Wat een marteling, dat hele date gebeuren! Ik ben er van overtuigd dat een date, mits met een erg interessant exemplaar, je 10 jaar van je leven kost. Wat moet ik aan? Lijk ik dik hierin? Help, een pukkel! Wie belt wie? Wat gaan we doen? Eten? Of gewoon wat drinken? Dansen? Of gaan we iets quasi origineels bedenken? (Wat dan eigenlijk weer heel erg cheesy is, omdat picknicken in het Vondelpark inmiddels ook wel z’n beste tijd gehad heeft.) Waar spreken we af? Nee, nee, nee, geen sex tijdens de eerste date! Toch? En wat als hij helemaal niet zo leuk blijkt te zijn? Hoe loos ik hem dan subtiel? En als hij wél heel erg leuk blijkt te zijn.. daar zit ik toch eigenlijk helemaal niet op te wachten? Het liefst zou ik het daten dus voorgoed afschaffen. Maar het is lente en de hormoontjes gieren als een gek door mijn lijf. En sex groeit nou eenmaal niet aan de bomen. En je kan ook niet even naar de slager gaan voor 1 pondje sex (“tuurlijk mevrouwtje, mag het iets meer zijn?”).

Nou zijn er tal van mogelijkheden om die rondvliegende hormoontjes te temmen. We leven in een tijd dat je op iedere hoek van de straat wordt doodgegooid (nou ja, niet letterlijk natuurlijk) met neplullen. Je kan tegenwoordig zelfs bij de Kijkshop terecht voor een flinke vibrator. Of je gaat naar de Etos, waar ze het met een chique woord ‘massagestaaf’ noemen. Krijg je er ook nog airmiles bij, toch mooi meegenomen. Je bepaalt met zo’n ding helemaal zelf wanneer je het doet, hoe vaak, hoe snel en als je klaar bent kan ie gewoon terug in het nachtkastje. Geen gezeur over naspel of sigaretten in bed. Genoeg voordelen zou je denken. Maar hoe je het ook wendt of keert: een trillend stuk rubber is lang niet zo leuk als een lekker potje stoeien met een échte man. Je zou dan natuurlijk ook, heel erg geëmancipeerd, een gigolo kunnen huren. Maar betalen voor sex vind ik eigenlijk nog triester dan helemaal geen sex. Dus die optie laat ik ook voor wat het is.

Dan is er nog de mogelijkheid om blindelings een gewillige kerel (die zijn er immers genoeg) van de straat te plukken, mee naar huis te sleuren en je ding op te doen. Sex kan zo simpel zijn! Waarschijnlijk ben ik stiekem toch iets te romantisch, want sex met een volslagen onbekende vind ik absoluut een No Go.

Geen Tarzan-de-luxe met 20 versnellingen, geen man die je 100 euro moet betalen voor een uurtje rampetampen en ook geen oppervlakkig geneuk met “Hoe heet ie nou eigenlijk?" Wil je vlinders en vuurwerk? Dan ontkom je er niet aan. Ben je benieuwd of dat interessante exemplaar ook echt zo interessant is als dat ie na 10 rosé tijdens jullie 1e ontmoeting leek? En of dat wederzijds is? Want onbegrijpelijk maar waar, het gebeurt wel eens dat hij (sukkel) níet de droomprinses in jou ziet, die jij graag voor hem zou willen zijn. En heeft ie wat te vertellen? Of komt ie niet verder dan: “Wat heb je mooie ogen”? Kan je met hem lachen, of is het een saaie lul? Kan je met hem over straat, of draagt ie (bij wijze van spreken) foute schoenen? Er is maar één manier om daar achter te komen: Daten is weten.

Het kost je wel steeds weer tien jaar van je leven.. Maar je zal er iets voor over moeten hebben!
pagina laatst gewijzigd op

343 opmerkingen

doe niet zo moeilijk zoek een kerel neuk em en als het niet goed is zoek je maar een ander :P
hahahaha heel erg leuk geschreven! (en ja, ook herkenbaar :lol: )
En deed het pijn? :lol:
ach als het klikt dan klikt het, enu belangrijk gewoon je eige blijven !!

Groeten Reyzz
laatste aanpassing
Uitspraak van Jellow:banana: op donderdag 1 november 2007 om 11:20:
doe niet zo moeilijk zoek een kerel neuk em en als het niet goed is zoek je maar een ander

Heb een beetje zelfrespect ja 8o|
Uitspraak van P@scalle! op dinsdag 23 oktober 2007 om 19:42:
Alleen ik snap niet dat jij (en blijkbaar nog heel veel anderen??) daten als ongeveer het ALLER belangrijkste in je leven beschouwdt!

Waar baseer je die uitspraak op? Schrijf ik dat ergens? Of ken je me?

Dat is namelijk niet iets wat ik met deze column wil zeggen, en ook niet iets wat zo is! Je mag het allemaal iets meer met een korreltje (of kilootje) zout nemen, zo is het namelijk bedoeld

nou, je maakt je er behoorlijk druk om... of ligt dat nou aan mij? dus misschien idd niet ongeveer het aller belangrijkste in je leven, maar wel heel belangrijk. want anders zou je je er niet zo druk om maken, of wel?

ik denk dat als je het als iets minder belangrijks ziet dat je je er dan helemaal niet zo druk om hoeft te maken.

Ik snap ook niet helemaal dat deze column bedoelt is als: 'je mag het allemaal iets meer met een korreltje (kilootje) zout nemen'.
Als ik naar je laatste zin kijk bijvoorbeeld, dan krijg ik het idee dat je bedoelt: 'hoe vervelend het ook is, als je een leuke liefde wilt ontmoeten dat moét je wel daten. want anders kom je hem/haar niet tegen'.
oh wacht nu snap ik het denk ik, ik moet dit hele column met een kilootje meer zout nemen!

haha sorry, ik dacht al..­
Leuke column!
heel leuk en erg herkenbaar!!
daten is idd (z)weten!
Leuk geschreven colum, lekker herkenbaar (helaas), maar lekker wegleesbaar...! :)
mijn gedachte, jou woorden. Het leven is ook hard en ach niemand heeft ooit verteld dat het makkelijk zou worden. ;-)
begrijp het volkomen:yes: en zo............:|HERKENBAAR :s
(Y)
Uitspraak van luxaflex op maandag 5 november 2007 om 20:19:
oh wacht nu snap ik het denk ik, ik moet dit hele column met een kilootje meer zout nemen!

een echte vent,draagt wel wat meer kilo's :lol:
Uitspraak van The Beast op zaterdag 3 november 2007 om 11:44:
doe niet zo moeilijk zoek een kerel neuk em en als het niet goed is zoek je maar een ander

goedkoop :/zeg(N)zekers geen eigenwaarde:/
Niks is liefde...Ik ben niks ;)
verdwijnt mijn doorgaans zo grote mond als sneeuw voor de zon.­

Daar heb ik ook last van :9

Als het exemplaar dan ook nog eens in mijn richting kijkt, verstop ik me het liefst achter de rug van een van mijn vriendinnen.­

hoop dat iemand die ik ken dezelfde gedachte heeft :x :P
Uitspraak van Remco op maandag 12 november 2007 om 14:26:
Als het exemplaar

Welk exemplaar?? je Teddybeer :lol:
Hou je Bek met je Gore zRot Kop:knuffel:
Uitspraak van [H4L]Jelle[NL] op donderdag 1 november 2007 om 11:20:
doe niet zo moeilijk zoek een kerel neuk em en als het niet goed is zoek je maar een ander

Heb een beetje zelfrespect ja 8o|

Helmaal Mee eens!!
helemal mee eens! En het is nog leuk ook!! :)
Wat een marteling, dat hele date gebeuren! Ik ben er van overtuigd dat een date, mits met een erg interessant exemplaar, je 10 jaar van je leven kost.­ Wat moet ik aan? Lijk ik dik hierin? Help, een pukkel! Wie belt wie? Wat gaan we doen? Eten? Of gewoon wat drinken? Dansen? Of gaan we iets quasi origineels bedenken? (Wat dan eigenlijk weer heel erg cheesy is, omdat picknicken in het Vondelpark inmiddels ook wel z’n beste tijd gehad heeft.­) Waar spreken we af? Nee, nee, nee, geen sex tijdens de eerste date! Toch? En wat als hij helemaal niet zo leuk blijkt te zijn? Hoe loos ik hem dan subtiel? En als hij wél heel erg leuk blijkt te zijn..­ daar zit ik toch eigenlijk helemaal niet op te wachten? Het liefst zou ik het daten dus voorgoed afschaffen.­

Herken het helemaal! Doe het daarom liever ook maar niet, zie hem wel weer tijdens het stappen en die keren daarna weer. En als hij dan echt zo leuk blijkt te zijn is die date ook niet meer zo eng.
T lijkt ook net of jongens er helemaal geen moeite mee hebben, ze spreken wat af trekken wat aan wat er toevallig op dat moment in hun kast ligt en doen wat deo op. Net of jongens daar veel relaxeder in zijn...
laatste aanpassing
Gewoon lekker zijn zoals je bent, kan je ook niemand teleurstellen.­