Partyflock
 

Schapen in de Valley?

anoniem gepubliceerd op
afbeelding Schapen in de Valley?
Wat is het leven als schaap toch fijn. Overdag lekker wandelen op de hei, beetje grazen en dan aan het einde van de dag weer lekker terug naar de schaapskooi. Heerlijk! Wat een leventje zou je zeggen. Maar.. kan een schaap keuzes maken? Zijn herder bepaalt precies waar hij heen lopen moet en als een schaap een andere mening heeft dan stuurt de herder zijn hond erop af. De herder bepaalt het uiterlijk van het schaap, wanneer en hoe kort hij geschoren wordt. En natuurlijk welke turbo-brokken er aan het eten worden toegevoegd. Dit wordt onder constante druk van de herdershonden toegelaten door de schapen zelf.

Het nieuwe kabinet, met Balkenende als schaapsherder, denkt dat het goed voor het volk is dat zij voor hen nadenken. Want de kudde kan toch geen goede keuzes maken en de individuen al helemaal niet! Je hoeft niet naar een masturbatie-marathon te kijken, je kan kiezen uit vele zenders (als je überhaupt tv wilt kijken). Maar de overheid vindt dat we die keus niet eens moeten krijgen. Reclame voor orgaandonatie.. je ziet een blote buik met een sticker erop. Maar nee hoor, de degelijke overheid denkt dat de schaapjes hier niet tegen kunnen en verbiedt het. Coffeeshops.. je hoeft er toch niet naar binnen? Laat die mensen! De overheid vindt roken slecht voor mij.. laat me het zelf bepalen! Als ik me inhoud wanneer anderen er last van hebben hoeft een pakje geen tientje te gaan kosten lijkt me? Het kabinet vindt dat homo's niet gelijk zijn aan hetero's (of mag je hetero-trouwerijen ook weigeren als ambtenaar?) en laat ons geen keus daar mee akkoord te gaan. Rouvoet denkt dat je door voorlichting geen abortus meer nodig hebt, mag een vrouw zelf de keuze maken misschien? Belasting op kermissen omhoog.. je zou eens lol hebben zeg!

Waar ligt de grens? Gaat de tweede kamer straks beslissen dat ik geen chocopasta op brood mag doen maar kaas, omdat dat gezonder is? Worden Sensation, Lowlands en Dance Valley straks verboden.. omdat de hele dag dansen slecht voor je rug is en er een verhoogde kans is op blootstelling aan drogerende middelen? Vinden ze de muziek trouwens niet te slecht voor ons? Duivelsaanbiddend en tevens slecht voor de trommelvliezen.. Is er niet te veel bloot op die feesten, misschien een idee om dat te verbieden? Je zou nog eens kou vatten! Feesten tot 7 uur 's ochtends? Dat is slecht voor je bioritme.. wanneer komt de wet dat iedereen om uiterlijk 1 uur in bed moet liggen?

Laat me zelf kiezen! Ik ben geen schaap!
pagina laatst gewijzigd op

330 opmerkingen

verwijderd
Er worden een aantal zaken als voorbeeld gepakt die totaal niet samenhangen. Natuurlijk slaat onze (christelijke) overheid in een aantal dingen door, maar dat was te verwachten. Nogmaals bedankt naar alle CDA-stemmers (y)

Voor de rest is het gewoon gelul eersteklas. Er is namelijk wel teveel bloot op TV en dat beïnvloed de jeugd. Een coffeeshop naast een basisschool is niet normaal.

Het mogen weigeren om homo's te trouwen vind iedereen belachelijk, maar tegelijkertijd worden homo's door diezelfde mensen niet geaccepteerd als normale mensen.

De hoeveelheid drugs die verorberd wordt op een gemiddelde houseparty is ook niet normaal. Dat wij het normaal vinden zegt al genoeg.

De beslissing om te roken neem je niet zelf, je bent namelijk verslaafd en hebt geen doorzettingsvermogen om ermee te kappen. Van mij mogen ze het morgen landelijk verbieden en dikke boetes erop leggen (y) Voordelen heeft het namelijk niet, het kost klauwen met geld en je gaat er dood aan. En toch blijf ik roken, maar niet omdat dat mijn eigen keus is.


Mensen moeten eens leren om dingen in perspectief te zien. En niet meteen beginnen te klagen als iets toevallig nadelig is voor jouw persoonlijke situatie, wat mensen altijd doen. Wanneer iets goed is voor de maatschappij, maar slecht voor mij hoor je mij niet klagen. Het gaat namelijk niet om jou, mij of wie dan ook. Alleen red je het namelijk toch niet.
Uitspraak van SLEVIN op woensdag 27 juni 2007 om 20:18:
beetje te ver gezocht denk ik...­

denk k niet...we mogen niks meer
Uitspraak van verwijderd op maandag 2 juli 2007 om 16:27:
Voor de rest is het gewoon gelul eersteklas.­ Er is namelijk wel teveel bloot op TV en dat beïnvloed de jeugd.­ Een coffeeshop naast een basisschool is niet normaal.­

wat vin je dan teveel bloot? dije kleuters mogen tog niet de coffeeshop binnen dus wat maakt dat nou weer uit? (ik mag dr trouwes ok nog niej na binnen maar ik heb dr geen last van als er ergens een coffeeshop is)
verwijderd
Uitspraak van Basja op dinsdag 3 juli 2007 om 12:10:
we mogen niks meer

ach kom toch jochie :aai:

in China mogen ze niks, in Nederland heb je alle vrijheid om te doen en laten wat je wil.

Uitspraak van Basja op dinsdag 3 juli 2007 om 12:10:
wat vin je dan teveel bloot?

60% van de clips die worden uitgezonden op MTV/TMF en worden bekeken door kinderen vanaf 10 jaar. Die zien alleen maar vrouwen in bikini en minirok met push-up en siliconentieten. Die kids denken dat dat normaal is, maar dat is het niet.

Uitspraak van Basja op dinsdag 3 juli 2007 om 12:10:
dije kleuters mogen tog niet de coffeeshop binnen dus wat maakt dat nou weer uit?

er wordt bij een shop altijd gehangen, zowel binnen als buiten.
verwijderd
Uitspraak van Salvo op zaterdag 30 juni 2007 om 16:18:
(Al kom ik soms wel zo over )

hahaha je eige woorden he lievahd ;)

netjeuhs geschrevuh, klinkt realistisch :respect:
leuk geschrevenn!! :D
verwijderd
ik snap wat je bedoeld, alleen je voorbeelden ben ik het echt mee eens ;)
Uitspraak van verwijderd op maandag 2 juli 2007 om 16:27:
Het mogen weigeren om homo's te trouwen vind iedereen belachelijk, maar tegelijkertijd worden homo's door diezelfde mensen niet geaccepteerd als normale mensen.­

iedereen? praat voor jezelf. jij bent niet heel nederland ofzo dus doe je ook niet zo voor
verwijderd
oorlog door de overheid in irak en afghanistan
Uitspraak van verwijderd op maandag 2 juli 2007 om 16:27:
Van mij mogen ze het morgen verbieden en dikke boetes erop leggen.­ Voordelen heeft het namelijk niet, het kost klauwen met geld en je gaat er dood aan.­

(Y)

Uitspraak van verwijderd op maandag 2 juli 2007 om 16:27:
Nogmaals bedankt naar alle CDA-stemmers

kut extremisten christen geeen geloof in de politiek dat is wat de wereld naar de klote help en onschuldigen dood, niet dat roken in de kroeg
:respect: helemaal mee eens.. laat ons zelf denken!
verwijderd
Schapen zullen we altijd blijven, met of zonder 2e kamer.­
Jesus ej

Als het ooit zo ver komt word ik gek.­
Als ik wil nacke doe ik dat als ik de hele week niet wil slapen doe ik dat ook niet
regering KRYG DE TERING o:)

Ennuh ze kenne er gewoon niet tege dat wij sij wie we zijn zonder dat er op ons gestemd hoeft te worden
Uitspraak van I'm The True Hardcore Legend op woensdag 27 juni 2007 om 21:10:
Er komt een tijd dat de kudde met ze alle NEE zegt..­
Maarja hoelang gaat dat nog duren..­

er komt nooit een massale NEE, alleen een ja voor een leider als Wilders zie ik aankomen, dat is wat me nog het meest verontrust.
verwijderd
Uitspraak van Freak Strano op dinsdag 10 juli 2007 om 01:44:
dat is wat me nog het meest verontrust

want?
verwijderd
Werkzaam bij MAR Productions
Artiest Mr. Devoted
Wat is het leven als schaap toch fijn.­ Overdag lekker wandelen op de hei, beetje grazen en dan aan het einde van de dag weer lekker terug naar de schaapskooi.­ Heerlijk! Wat een leventje zou je zeggen.­ Maar..­ kan een schaap keuzes maken? Zijn herder bepaalt precies waar hij heen lopen moet en als een schaap een andere mening heeft dan stuurt de herder zijn hond erop af.­ De herder bepaalt het uiterlijk van het schaap, wanneer en hoe kort hij geschoren wordt.­ En natuurlijk welke turbo-brokken er aan het eten worden toegevoegd.­ Dit wordt onder constante druk van de herdershonden toegelaten door de schapen zelf.­

Het nieuwe kabinet, met Balkenende als schaapsherder, denkt dat het goed voor het volk is dat zij voor hen nadenken.­ Want de kudde kan toch geen goede keuzes maken en de individuen al helemaal niet! Je hoeft niet naar een masturbatie-marathon te kijken, je kan kiezen uit vele zenders (als je überhaupt tv wilt kijken).­ Maar de overheid vindt dat we die keus niet eens moeten krijgen.­ Reclame voor orgaandonatie..­ je ziet een blote buik met een sticker erop.­ Maar nee hoor, de degelijke overheid denkt dat de schaapjes hier niet tegen kunnen en verbiedt het.­ Coffeeshops..­ je hoeft er toch niet naar binnen? Laat die mensen! De overheid vindt roken slecht voor mij..­ laat me het zelf bepalen! Als ik me inhoud wanneer anderen er last van hebben hoeft een pakje geen tientje te gaan kosten lijkt me? Het kabinet vindt dat homo's niet gelijk zijn aan hetero's (of mag je hetero-trouwerijen ook weigeren als ambtenaar?) en laat ons geen keus daar mee akkoord te gaan.­ Rouvoet denkt dat je door voorlichting geen abortus meer nodig hebt, mag een vrouw zelf de keuze maken misschien? Belasting op kermissen omhoog..­ je zou eens lol hebben zeg!

Waar ligt de grens? Gaat de tweede kamer straks beslissen dat ik geen chocopasta op brood mag doen maar kaas, omdat dat gezonder is? Worden Sensation, Lowlands en Dance Valley straks verboden..­ omdat de hele dag dansen slecht voor je rug is en er een verhoogde kans is op blootstelling aan drogerende middelen? Vinden ze de muziek trouwens niet te slecht voor ons? Duivelsaanbiddend en tevens slecht voor de trommelvliezen..­ Is er niet te veel bloot op die feesten, misschien een idee om dat te verbieden? Je zou nog eens kou vatten! Feesten tot 7 uur 's ochtends? Dat is slecht voor je bioritme..­ wanneer komt de wet dat iedereen om uiterlijk 1 uur in bed moet liggen?

Laat me zelf kiezen! Ik ben geen schaap!

Geweldig vertaald(Y)

Lopen we dalijk allemaal in dezelfde houding, omdat lopen met een hink stap sprongetje, breedlopen of snelwandelen niet zouden passen in het " straatbeeld van wat wij voor ogen hebben " Onzin..

..Meeeehhh ..Blehehe!
verwijderd
Uitspraak van verwijderd op woensdag 20 juni 2007 om 02:19:
uck the politiek

Neuk een schaap!!!!

lol
Juist dit is een column! heel mooi en klopt ook nog!! :D
godsdienst veroorzaakt alleenmaar haat en de neiging terug te gaan naar het oude leventje dat god alles voor je regelt en waar je geen keus hebt over je eigen leven,, ik snap dus niet dat die kneuzen allemaal op de christen-unie stemmen, ps prachtige column
laatste aanpassing
Leuke column geweldig geschreven ook!

Ik heb nog wel hier en daar mijn twijfels....

Uitspraak van verwijderd op donderdag 12 juli 2007 om 23:18:
Rouvoet denkt dat je door voorlichting geen abortus meer nodig hebt

Jah das een goeie, gaan ze verkrachters dan ook voorlichten (condoom gebruiken, vragen of dat 11 jarige meisje aan de pil is of voor t zingen de kerk uit?)
Zodat dit soort zwangerschappen ook voorkomen kunnen worden?

En met deze opmerkingen ben je gevaarlijk bezig....

Uitspraak van verwijderd op donderdag 12 juli 2007 om 23:18:
Gaat de tweede kamer straks beslissen dat ik geen chocopasta op brood mag doen maar kaas, omdat dat gezonder is

Uitspraak van verwijderd op donderdag 12 juli 2007 om 23:18:
Sensation, Lowlands en Dance Valley straks verboden..­ omdat de hele dag dansen slecht voor je rug is en er een verhoogde kans is op blootstelling aan drogerende middelen? Vinden ze de muziek trouwens niet te slecht voor ons? Duivelsaanbiddend en tevens slecht voor de trommelvliezen..­ Is er niet te veel bloot op die feesten, misschien een idee om dat te verbieden? Je zou nog eens kou vatten! Feesten tot 7 uur 's ochtends? Dat is slecht voor je bioritme..­ wanneer komt de wet dat iedereen om uiterlijk 1 uur in bed moet liggen?

Straks leest iemand uit de 2e kamer deze column op een regenachtige dag (waar we al veel van hebben) en dan gaan ze het nog echt uitvoeren ook (kijk zij denken dat WIJ domme schapen zijn.....LEKKER LATEN DENKEN en ze niet op NOG MEER "briljante" ideeen brengen ;) )
verwijderd
Ik weet wel dat dit niks met het moraal van het verhaal te maken heeft maar wtf is een "masturbatie-marathon"? Is dat 42,195 km mastuberen of hoe moet ik dat zien? :/

Dan zeg ik ook maar...shoarma...
verwijderd
Uitspraak van verwijderd op maandag 2 juli 2007 om 16:27:
Alleen red je het namelijk toch niet.­

jij misschien niet
verwijderd
Ik sta voor 100% achter dit verhaal.­
Super !! :D


Uitspraak van verwijderd op woensdag 18 juli 2007 om 16:55:
Ik sta voor 100% achter dit verhaal.­

ik ook
laatste aanpassing
verwijderd
Keihard..­ zo zit het precies in elkaar..­