Partyflock

Kamers, naalden en buisjes

Kamers, naalden en buisjes

anoniem gepubliceerd op
Kamers, naalden en buisjes (afbeelding)
Ik stap de tram uit en loop richting het grote gebouw aan de overkant van de straat. Langzaam begint mijn hartslag te versnellen en probeer ik rustig in en uit te ademen. Er staan nog niet zoveel mensen, iedereen kijkt wat zenuwachtig om zich heen. Zouden ze hier allemaal om dezelfde reden zijn denk ik bij mezelf. Ik zoek een plek tussen de rij en weer word ik overvallen door een zenuwachtig gevoel. De deur gaat om stipt 13.00 uur open. Volgens de digitale klok op mijn telefoon is het pas 12.25. Die ochtend stond ik ook al voor de deur alleen was het toen al helemaal vol. De man van de receptie wist me te vertellen dat ik meer succes zou hebben in de middag. En zo sta ik hier nu weer, enkele uren later. Onrustig schuif ik voor de zoveelste keer mijn telefoon open en zie dat de minuten voorbij kruipen, het is nu 12.31.

Eindelijk komt er een eind aan het wachten en worden de felbegeerde bonnetjes om 13.00 uur uitgedeeld door een vriendelijke dame van de receptie. A 157 staat erop mijn bonnetje. Ik neem plaats bij een van de tafels en blader wat door een stom roddelblaadje. *Pong* Op één van de vele flatscreens verschijnt het nummer van de persoon die zich mag melden in kamer 1 of 2. In de wachtruimte hangt een geladen sfeer. Mensen kauwen zenuwachtig, anderen proberen te lezen maar niemand is echt geconcentreerd. Bij iedere *Pong* kijken mensen naar het scherm, dan naar hun bonnetje en dan weer naar het scherm. Om de zoveel tijd staat er iemand op die richting kamer 1 of 2 loopt. Naast kamer 1 en 2 staat er op iedere witte deur een getal oplopend tot 16.

Een aantal *Pongs* verder ben ik eindelijk aan de beurt. Ik ben blij dat ik even kan bewegen en loop richting kamer 2. Zonder te kloppen stap ik de kamer binnen, de man achter het bureau gaat staan en geeft me een hand. Dan is het tijd voor de vragen. Het zijn slechts vijf vragen die ik alleen maar met ja of nee hoef te beantwoorden. Vraag 1: Klopt het dat je hier bent voor een onderzoek op Soa’s? Ja. Heb je klachten? Nee. Ben je gewaarschuwd door iemand met wie je seks hebt gehad? Nee. Heb je seks met mannen? Nee. Wordt je betaald voor seks? Nee. Er worden nog wat persoonlijke gegevens genoteerd en ik krijg een nieuw bonnetje. Ik mag weer plaatsnemen in de wachtkamer.

De plaats waar ik zat was nog vrij dus ik besluit daar weer te gaan zitten. Ik weet van mezelf waarom ik hier ben. Ik kijk naar de mensen in de wachtkamer en bedenk me dat niet iedereen hier is voor een routineonderzoek. Je zou ook zo een bekende tegen kunnen komen hier. Lijkt me geen pretje. Ik begin wat te lezen in de papieren die ik meekreeg van de meneer in kamer 2. Ondertussen houd ik nauwlettend de *Pongs* in de gaten om te kijken of ik me al mag melden in een van de onderzoekskamers. Ineens zwaait pal naast me de deur van kamer 14 open. Een vrouw van eind dertig in een witte jas roept een nummer. Ik kijk op mijn bonnetje en besef dat het mijn nummer is. Voordat ik het in de gaten heb zeg ik iets te hard: “Bingo!” Er klinkt gelach uit de wachtkamer en ik voel mezelf een beetje rood worden. De vrouw knikt en wil hiermee duidelijk maken dat ik niet grappig ben en haar onderzoekskamer binnen moet komen.

Ik geef de vrouw een hand en neem plaats op de stoel. Ze controleert mijn persoonlijke gegevens. Ze legt uit wat de bedoeling is en pakt ondertussen een naald. Ze bindt vakkundig mijn arm af en begint als een bezetene op mijn onderarm te slaan. Dit gedeelte ken ik alleen uit films waarin junks heroïne spuiten. Zelf heb ik geen naald in mijn arm gehad sinds ik een jaar of zes was, toen ging het om inentingen tegen weet ik veel welke ziektes. Nu zit ik hier als grote jongen met een naald in m’n arm. Er word een buisje bloed afgetapt en dat gaat zo snel dat ik er amper erg in heb. Is dat alles denk ik nog bij mezelf. Ik krijg een watje opgeplakt om het bloeden tegen te gaan. De vrouw plakt een label op het buisje en plaatst het in een rekje. Dan pakt ze een leeg buisje en plakt hier een geel label op, ze overhandigt mij het buisje en verteld dat ik hier in moet urineren. We nemen afscheid en ik loop met het lege buisje naar kamer 7. Dit blijkt gewoon het toilet te zijn. Zonder moeite pis ik het buisje vol en laat dit achter in een daarvoor bestemd rek.

Zo, dat zit erop. Opgelucht loop ik via de lange wachtkamer naar de uitgang. Ik laat de gespannen sfeer achter me. Buiten is het nog steeds lekker weer en ik voel me een stuk opgewekter dan het moment toen ik aankwam. Ik stap in de tram en bedenk me dat dit eigenlijk pas het begin is... nu zal ik tien dagen moeten wachten op de uitslag. Zou ik iets hebben of niet? Loop jij ook regelmatig met deze vraag rond? Een SOA test is zo gepiept.
pagina laatst gewijzigd op

211 opmerkingen

Hmm k heb echt geluk gehad denk ik , ik d8 bij me zelf als ik geen soa heb dan heeft niemand het en uitslag was Prima , (A)
Moet je niet eerst dat buisje volpissen als je net wakker wordt?

althans dat moest ik wel....­

Maar duidelijk verhaal en kon me er zelf aardig in vinden...­
Uitspraak van Cindeeey op maandag 4 juni 2007 om 12:18:
Uitspraak van Wackiejacky op maandag 4 juni 2007 om 12:15:
Uiteraard ben ik het er wel mee eens dat je voor het grootste deel zelf de ricio's bepaalt en je lot in handen hebt.­ Maar generaliseer dat effe niet naar iedereen.­ Er zijn nl.­ ook mensen die wat oplopen door hun ontrouwe vriendjes(innetjes).­

Ja idd, zie column "cheater" de hufter :[ zo gaan de mannen tegenwoordig met hun vrouw om, het is gewoon een vriendin waar hij mee op vakantie gaat. Dat moet zn vrouw eens horen, dan gaat ie helemaal niet meer...
Zulke mensen die veroorzaken al die ellende...

Ik heb me ook laten testen, had ook een lul van een cheater. Ben blij dat ik niks heb. Het is idd een kleine moeite en zekerheid voor je zelf. Nu ik zwanger ben controleren ze je nog een keer en heb nog steeds niets. Ik heb nu een super kerel!
Najib : Soa-Test :lol:


Soa-testen zijn immer nooit leuk , maar dit is om de gein derin te houden;-)
laatste aanpassing
Uitspraak van A.D.HeiDie op maandag 4 juni 2007 om 10:55:
Moest even denken aan het verhaal van Najib Amhali over z'n soa test..­ Toen ging het er nog anders aan toe

idd hier moest ik ook meteen aan denken :roflol:

schud je idd wel wakker, zou niet slecht zijn als je tot een bepaalde leeftijd (vooral de jongeren) dit verplicht was om jaarlijks te laten testen

verder een top columm
ja laat ons mara weten wat de uitslag is..­ ik ben heel benieuwd
rick james..
dit kun je gewoon aanvragen bij je huisarts.
groetjes (K)
het zou idd verplicht moeten worden, want een soa krijg je niet alleen dmv sex kan ook door bloed op bloed.­
en zo`n test, gloof dat je tegewoordig niet eens naar ziekenhuis hoeft als je het aangeeft als je een afspraak maakt bij de huisarts kan het daar ook al gedaan worden.­
en anoniem blijft het altijd als je dat graag wilt hebben.­
huisartsen hebben zwijgplicht tegen je ouders dus mogen je medisch dossier ook niet aan je ouders vertellen als jij daar geen toestemming voor geeft
laatste aanpassing
Idd.. wil ook de uitslag wel weten:D:P
Spannend verhaal:)
Paar maandjes geleden ook een test laten doen..
Ging allemaal erg snel..
Beetje bloed prikken.. beetje kletsen.
Potje mee, waarin ik de volgende dag moest plassen..
Opsturen en klaar ! :D
Binnen 10 dagen kreeg ik bericht.. niks aan de hand!

Maar ook ik dacht heel ff dat ze met een wattenstaafje naar binnen gingen roeren :|

Viel dus mee gelukkig..
Hallo, ik heb ook vaker zo een test laten doen! alleen dit artikel is dus blijkbaar niet van mij van toepassing. Bij mij roerden ze met een soort wattenstokje effe naar binnen! lekker gevoel is dat hoor heren! haha. ggd is inderdaad gratis. De soa test waar het hier over gaat is alleen van toepassing op bepaalde soa's die door middel van urine te herkennen zijn. Laat de wattenstokjes maar komen:)
Eens met me boven buurvrouw ;)
Wat is de uitslag?? :P
geen watte staafjes meer...­ whooaaaaa !!
zou wel even informeren of je het vergoed krijgt, de huisarts wil de rekening (die flink kan oplopen) nog wel eens opsturen en dan kan je zelf betalen.­

We zijn toch al ruim 10 dagen verder..­ en ?? moet ie eraf ?
jaaaaa de uitslagggggggggg!!!!!!
Vorige week nog getest, ik ben helemaal schoon!!!!
Nou toen ik dat meldde tegen mijn dokter zei die kk lijer:

Weet niet of dat zomaar mag..­

Met andere woorden je moet eerst een druiper hebben om kans te maken op een soa test.­
Uitspraak van 20 jaar gefeest. op woensdag 13 juni 2007 om 12:32:
Weet niet of dat zomaar mag..­

Hey dat zei mijn huisarts ook tegen mij! maar dat is helemaal niet belangrijk wat die stomme huisarts zegt! de huisarts wilt natuurlijk geld vangen daarvoor. Elke ggd doet dat gratis en voor niks! nieuwe soa regeling ofzoiets Voor de zuidelijke provincies is dit het nummer om een afspraak te maken: 0900-3696969 (€ 0,10 per minuut).
Alleen 't bellen kost dus geld. dit nummer is voor zeeland en brabant trouwens!
GGD Friesland in Leeuwarden is 058- 233 4334. Bellen tussen half 12 en half 1, k geloof alleen op maandag t/m donderdag bellen voor afspraken.
Uitstrijkjes hoeven hier ook niet meer, bloed prikken en een potje mee naar huis, waar je de volgende dag in moet zeiken en op moet sturen met de post, pakketje is meegeleverd. Binnen 2 weken uitslag. Succes ermee ;)
laatste aanpassing
Ja, echt waar als je onveilige seks hebt gehad is het echt de moeite waard je te laten testen, en tegenwoordig is die eendebek niet meer nodig en mag je zelf met een wattenstaafje naar binnen.

Dacht eerst wel aan iets anders, voel me nu erg fout lol. :D
Uitspraak van BertjeEvers op woensdag 13 juni 2007 om 12:55:
Hey dat zei mijn huisarts ook tegen mij! maar dat is helemaal niet belangrijk wat die stomme huisarts zegt! de huisarts wilt natuurlijk geld vangen daarvoor.­ Elke ggd doet dat gratis en voor niks! nieuwe soa regeling ofzoiets

Ja maar dat is toch belachelijk.. Leg ik aan die bitch uit dat je ook SOA's heb waarbij je niets voel, vervolgens zet ze me op het telefonisch spreek uur wat betekend dat ik in een volle bus mag gaan telefoneren over SOA's...

Belachelijk.. Hee ik zoek de GGD wel ff. Thanks!
ik was ook bang dat ze met zo'n staafje in mn kut zouden gaan roeren maar ik moest gewoon bloed prikken en urine.. alles was oke:D
laatste aanpassing
het is zeker de moeite waard om het te laten testen..
of ik het zou laten testen? ik weet het nie ... :)
Autotrambusfiets
Uitspraak van (k) Loreentje :bloos: op dinsdag 5 juni 2007 om 17:17:
Ik heb het ook eens laten doen maar ik kon gewoon bij mijn huisarts terecht die me dan 2 dagen later al belt met de resultaten.­ Dat lijkt me wel veel fijner dan het verhaal wat ik net las...­

Had precies hetzelfde..
en dan zit je ook niet zo heel erg lang in spanning!
ik moet zeggen dat ik me ook stiekem al een tijd afvroeg of ik wel of niet iets had..­

niet dat ik hier echt van uitging,, maja je kan ook al bij de eerste pech hebben natuurlijk!

na mezelf een paar jaar de kop gek gemaakt te hebben telkens als ik naar de dokter moest,, besloot ik uiteindeiljk om toch maar 1 van die testjes te laten doen,, wat een opluchting,,

na 1 weekje de uitslag: HELEMAAL GEZOND!!!
je kun zn test gewoon bij de huisarts doen en ze mogen boven de 16 niet weigeren , de kans bestaa wel dat je zelf ook iets moet betalen:O
Uitspraak van Manuela.013 op dinsdag 10 juli 2007 om 10:22:
ze mogen boven de 16 niet weigeren

waarom zouden ze je weigeren als je jonger bent dan 16?
net alsof je onder de 16 geen sex kunt hebben gehad waardoor je een soa hebt opgelopen:\ sommigen zijn er nou eenmaal sneller bij..
laatste aanpassing
Uitspraak van Mathildee, op woensdag 18 juli 2007 om 03:02:
waarom zouden ze je weigeren als je jonger bent dan 16?
net alsof je onder de 16 geen sex kunt hebben gehad waardoor je een soa hebt opgelopen sommigen zijn er nou eenmaal sneller bij..­

idd