Partyflock

Money money money

Money money money

door , gepubliceerd op
Money money money (afbeelding)
Het is zaterdag 14 april, 18.20 uur
Met mijn stomme kop ben ik alweer vergeten dat om 18.00 de voorverkoop van start ging. Maar goed, twintig minuten te laat, dan zullen er vast nog wel kaarten beschikbaar zijn. Tevergeefs probeer ik op de website te komen en na ook nog 1,80 van mijn beltegoed weggegooid te hebben, door het bellen naar een nummer dat ‘op het moment niet beschikbaar is’, besluit ik om het gewoon later nog eens te proberen.

Het is zaterdag 14 april, 20.30 uur
Ik probeer nogmaals op de site van Ticketonline te komen, maar krijg weer de melding dat de capaciteit van de site het slecht trekt. Na enkele keren op ‘home’ geklikt te hebben behoor ik eindelijk tot de gelukkigen die worden doorgelaten naar de site. Ik probeer kaarten te bestellen voor Defqon.1, twee om precies te zijn. Het is niet dat ik schizofreen ben, ik besef dat ik aan één kaartje genoeg heb om op 16 juni een geweldige dag te gaan beleven op Almere Strand. Toch wil ik de zekerheid hebben dat ik met minstens één vriend kan gaan. Samen is toch gezelliger dan alleen.

Helaas, het lot wil echter dat Defqon.1 al uitverkocht is, voordat ik goed en wel mijn kaartjes kan bestellen. Balend als een stekker probeer ik nog een keer of tien kaarten te bestellen in de hoop dat het een fout op de site is. Eén kaartje dan? Nee hoor, er zijn geen kaarten meer beschikbaar op Ticketonline.

Het is zondag 15 april, 13.00 uur
Na een biervolle avond en een hoofdpijnlijke ochtend, begeef ik mij weer achter mijn computertje. Uit nieuwsgierigheid ga ik toch even op Marktplaats kijken wat er allemaal in de aanbieding is. En jawel, mijn vermoeden wordt bevestigd:

“Wegens het dubbel bestellen van de kaarten heb ik nog 4 kaarten voor DEFQON 1 (...)heb vorig jaar zelf 100 euri neer geteld voor een kaartje maar geloof me het was zeker de moeite waard”. Prijs: 100 euro per kaart.

“Ik had 2 kaartjes extra besteld voor vrienden van me, maar die hadden al zelf besteld. Ik verkoop ze voor 100 euro per stuk.”

“1 defqon kaart te koop (orgineel bon aanwezig)” Prijs: 150 euro.

“te koop deqon kaartje eentje over wegens vakantie boeking maatje van me” Prijs: 150 euro.

“Ik wil er minimaal 375 voor daar onder hoef je ook niet te bieden. Als ik ze per stuk moet verkopen wil ik er 150 voor hebben. Bied of mail maar als je intersse hebt.” Het gaat hier om 3 kaarten: 125 euro per kaart.

Ik lees dit en ik kan maar één ding denken: Wat is het toch verschrikkelijk bedroevend gesteld met sommige mensen in Nederland. Het schaamteloze geld verdienen over de rug van een hardwerkende, risiconemende organisatie en enthousiast publiek maakt me kotsmisselijk. Want natuurlijk is er wel iemand in Nederland die 150 euro neertelt voor een kaartje. Want die persoon heeft genoeg geld, of wil dit festival absoluut niet missen. Of misschien wel beide. En natuurlijk hebben deze slimme zakenmannen niet per ongeluk dubbel besteld, dat is als het goed is niet eens mogelijk. Of vrienden die 'opeens', de dag na het bestellen van de kaarten, niet meer kunnen. Natuurlijk zijn er geen mensen in Nederland die hun vriend een kaart voor Defqon.1 laten bestellen en op hetzelfde moment een vakantie boeken. Het feit dat ze nog vrienden hebben verbaast me, want persoonlijk zou ik niets te maken willen hebben met dit soort figuren.

Vooral het zinnetje “Ik wil er minimaal 375 voor” haalt de Tony Soprano in mij naar boven. Er komt een behoefte bovendrijven waarbij ik aan deze persoon, op beter niet nu te noemen wijze, duidelijk wil maken dat hij helemaal niets te willen heeft. Dat hij 375 euro wil voor kaarten die net zo goed van mij hadden kunnen zijn, als ik hem voor was geweest met bestellen. Maar nee, dat was ik niet, en nu heeft hij het recht om 375 euro te vragen voor deze kaarten? Deze kaarten die toegang verschaffen tot een festival waar de organisatie maandenlange voorbereiding aan heeft! Deze kaarten waarvan de prijs nog relatief laag wordt gehouden door de organisatie zodat het voor de meeste van ons nog betaalbaal blijft! Deze kaarten waar de persoon in kwestie slechts enkele keren met zijn muis voor heeft hoeven klikken om ze te bemachtigen, daar wil hij toch echt minstens 375 euro voor! Alsof we met z’n allen gek zijn geworden dat we er op z’n hoogst tachtig euro voor willen neerleggen! Zo komt het op mij over. Meneer heeft duidelijk last van een hele foute zucht naar geld. En helaas zijn er nog zoveel andere mensen die ook last hebben van dit verschijnsel. Tegen die mensen zou ik willen zeggen: Ga ****** werken voor je geld!

En dan worden we in Nederland ook nog eens verwend met een paar online bedrijven die gelukkig nog kaarten verkopen terwijl het evenement al is uitverkocht:
Onlineticketshop: 155 euro per kaart.
Budgetticket: 145 euro per kaart.
Tickets4U: 110 euro per kaart.
4Alltickets: 140 euro per kaart.

Dankzij dit soort bedrijven, die in mijn ogen nog slechter zijn dan die paar losers die via marktplaats een paar honderd euro proberen te verdienen, raakt Defqon.1 inderdaad binnen een paar uur uitverkocht en zit ik op dit moment zonder kaarten. En mensen wat fijn dat ik alsnog via zo’n site kaarten kan kopen! Alleen wel voor minstens het dubbele tot drievoudige van de normale prijs. Ik kan niet begrijpen dat dit soort bedrijven legaal mogen bestaan! Weg met deze marktvervuilers!

Gelukkig zijn er nog mensen die nog wel eergevoelens hebben:
“te koop wegens fout boeking intresse?? mail me!” Prijs: 50 euro per kaartje. Of loopt deze meneer valse kaarten te verkopen? Misschien ben ik nu wel iets te negatief.

Anyway, op zaterdag 16 juni 2007 zit ik thuis op de bank, in plaats van dat ik in het zonnetje rond loop te springen op Almere Strand. Want ik ga voor een kaartje geen cent meer betalen dan de normale prijs. Niet dat ik het er niet voor over zou hebben, maar ik weiger mee te gaan in deze geldzuchtige taferelen. Ik hoop uit het diepste van mijn ziel dat deze mensen hun “per ongeluk” extra bestelde kaarten nog aan de straatstenen niet kwijt kunnen en het volgend jaar wel laten om de volle pot te bestellen. Want heel misschien ben ik volgend jaar rond deze tijd dan wel eigenaar van een kaartje voor Defqon.1 2008!
pagina laatst gewijzigd op

628 opmerkingen

K geef ze ergens wel gelijk, Zij hebben iets wat jij graag wil.­ En wil jij het niet, wil een ander het wel..­ Dat is toch uiteindelijk waar het om draait.­ K zou dr ook goed geld voor willen vangen!!
wat een onzin je gaat het egt wel over leggen met je vrienden als je dat doet hoe do kan je zij he jezus man
Je baalt gewoon en terecht.. je had gewoon eerder moeten zijn!
en waarschijnlijk geef je er niet zoveel om anders had je hoe dan ook naar t feest gegaan, al moest je 150.- eu betalen.. wat kunnen jou die mensen nou schelen zolang jij maar kan party-en ;) en je zegt ik had er ook 2 besteld als dat kon, wat als je vriendjes nou niet kunnen en iemand bied er 100 eu voor,, dan ben je net zo! want dat laat je echt niet lopen hoor!!
niet alle kaartjes syn duur
ik heb net op markplaats tog voor 80 euro gesien

2 Kaarten defqon.­1
Ik heb nog 2 kaarten voor defqon dit jaar Eerlijk gekocht na een uur geklikt te hebben op ticketonline nl maar weet niet zeker of mijn vrienden mee willen dus gooi ik ze voor de...­
€ 80,00 19 apr.­ '07
Ben het helemaal met je Column eens!
En het aller ergste vind ik dan ook nog dat je een van die losers kent en hij jou dit kaartje niet voor een normale prijs wil verkopen.­
Dat is pas echt triest.­ Zou goed zijn als de organisatie ervoor zou zorgen dat idereen max 2 kaarten kan bestellen!
Uitspraak van Music Made Me Addicted op zaterdag 5 mei 2007 om 10:09:
mensen gaan naar zn feest omdat er ook een heerlijke sfeer hangt, boeien dat het geld kost

mag ook wel voor dat geld
zou wat zijn als er ook nog es n klote sfeer hing he 8-)
ben het helemaal met je eens!
stelletje f*cking kk lijers!!
Kunnen ze wel zeggen eerlijk verdient had je er maar eerder bij moeten zijn, nou ik zat er hoor achter mijn pc.. Te klikken als n gek.. en nee hoor helemaal nix... :S
je kon ze laatst nog op ticketonline bestellen..­
Uitspraak van Mr.suppressor op zondag 6 mei 2007 om 03:55:
Uitspraak van Tamsky (L) op zondag 6 mei 2007 om 03:49:
gefaxt

bestaat dat ok nog??

Je moest eens weten hoeveel er gefaxt wordt ;)
ik liever nie;)
juist ja THOMAZI zeg het ze !!!!
en omdat ik zo met je mee voel heb ik een aanbieding voor je
" 1 defcon kaartje voor 99 euro"
Hee gast krijg je toch zomaar ff 51 euro korting :p
laatste aanpassing
Uitspraak van ** T ** op zondag 6 mei 2007 om 03:49:
Tot op de dag van vandaag heeft ze nog steeds haar geld niet terug.­
Ze heeft al een heel wat keren haar bankrekeningsafschrift door gefaxt, en niemand geeft gehoor!! Ze kunnen nergens het geld vinden.­

je kan bij de meeste banken ong 30 dagen nadat het geld afgeboekt is het gewoon wer terug laten boeken

bij de rabo iig wel;)
het is gewoom heel simpel:
Ticketonline =­ kut
Mensen die verkopen alleen als doel om winst te maken =­ Heel zielig
Uitspraak van Super duur :cocktail: op zondag 13 mei 2007 om 14:14:
Mensen die verkopen alleen als doel om winst te maken =­ Heel zielig

Zielig ? :O

Waarom zou je anders verkopen , niet om verlies te draaien natuurlijk doos !
Daar draaid de Economie nou eenmaal om he ; Winst maken .. Duhh! :loser:
Uitspraak van http://partyflock.nl/user/374471 op zondag 13 mei 2007 om 15:10:
Zielig ? :O

ja :[ kaartjes kopen zonder de bedoeling om heen te gaan en mensen die heen willen dan geen kaartje hebben door zulke nurds.
Uitspraak van http://partyflock.nl/user/374471 op zondag 13 mei 2007 om 15:10:
Waarom zou je anders verkopen , niet om verlies te draaien natuurlijk doos !

Uitspraak van http://partyflock.nl/user/374471 op zondag 13 mei 2007 om 15:10:
Daar draaid de Economie nou eenmaal om he ;­ Winst maken ..­ Duhh!

go je meent het! dat wist nog niet hoor :looser:
dit gaat niet winst van een paar euro nee om tientalle euro's en dat is gewoon echt triest
laatste aanpassing
het is misschien wel winst maken..­ maar wil jij winst maken door anderen mensen uit te buiten..­ ik vind het terecht dat hij er zo over denkt..­ en ben het helemaal eens met 1 kaartje de man bestellen via internet

mensen van tegenwoordig zijn egoisten..­ het is gewoon triest
Uitspraak van geennaambekend op zondag 6 mei 2007 om 11:22:
zielige klote mensen idd! mentaliteit van niets hersens als een erwt, als de aarde plat was zou je ze er vanaf moeten duwen!

hahahahaha meesterlijk XD
~Debbie~
Artiest Daya
Uitspraak van Bastardloud op zondag 6 mei 2007 om 03:17:
Ga us naar Duitsland, festival 3 dagen voor 50 euri, en niet 1 maar de hele zomer overal als je maar ff zoekt.­

Fuck de grote organisaties, keep it underground!

(y)
Even een correctie...
Onlineticketshop vraagt 175 euro per kaartje:S

Als we nou al die marktplaatsers enzo is ff boycotten dit jaar, zijn er volgend jaar nog zat kaarten te koop!!!:D
Uitspraak van Da Schurk op zondag 13 mei 2007 om 12:19:
je kan bij de meeste banken ong 30 dagen nadat het geld afgeboekt is het gewoon wer terug laten boeken

bij de rabo iig wel

Das alleen bij een doorlopende machtiging niet bij een 1malige helaas
gewoon er heen gaan en die lui in mekaar tikken lijkt mij de beste optie
snap zeker hoe je je voelt, precies hetzelfde probleem, vanaf vorig jaar wederom naar uitgekeken en dan worden die kaartjes voor je neus weggeraast door die ***

tot nu toe zit ik ook op de bank 16juni... maar hoop doet leven ;)
geld geld jaren werken,betalen onrecht vaardig nu rechtvaardig
:respect: fantastische column
tja ik hoor ook bij de vele mensen die het niet gelukt is na veel klikken om aan kaartjes te komen, von het heel erg kut dat het me niet gelukt is om die twee kaartjes te bemachtigen.­
MAAR HET WORDT ONTZETTEND SLECHT WEER en er zijn nog veel meer festivals.­
KIJK UIT VOOR VALSE KAARTJES heb het meegemaakt bij QLIMAX hadden kaartjes gekocht reden anderhalf uur naar arnhem toe om erachter te komen dat de kaartjes vals waren en we weer terug konden, dus en een hoop geld armer en een klote avond
ik vind het ook oplichterij!
want ons was het wel gelukt om bij ticketservice voor 90 euro een kaartje te bestellen maar zo ongeveer 2 maanden later, de woensdag voor defqon krijg je dan nog eens een mailtje dat de kaartjes niet meer geleverd kunnen worden:@ dan voel je je ook echt niet blij!