Partyflock

Het muziekoordeel

Het muziekoordeel

door , gepubliceerd op
Het muziekoordeel (afbeelding)
Muziek moet je altijd eerst een plaats geven voordat je er over kan oordelen. Lees: een plaats gnnen om er niet automatisch negatief over te oordelen. Ik maak eigenlijk nooit mensen mee die gn mening hebben over muziek die ze wl kennen, ook al is t maar vaag. Zelfs als het juist aan de situatie, de omgeving of je humeur ligt, die op dat moment niet bij die muziek past.

Op zich niet onlogisch hoor, want niets is zo irritant als wachten op de climax van een plaat en er na vier minuten achter komen dat het nummer helemaal geen climax kent. Of andersom, wachten op de omslag in het nummer -wat er toch al zeker minutenlang lijkt aan te komen- waarna het als in n rechte lijn doorraast naar z'n eind. Dat is dan irritant. Maar kun je dan stellen dat die betreffende plaat, of zelfs een hele muziekstijl, niets voor jou is of zelfs slecht is?

Een mooi voorbeeld waarbij ik mezelf betrapte op dit bedenkelijke gedrag was met Spinvis en zijn band. Vorig jaar een keer live gezien; ik had de naam al veel gehoord, dus ik was benieuwd. Van achter uit de zaal, op een bijna 180 graden hoek van t podium mocht ik het aanschouwen. De akoestiek was daar erg slecht (z slecht dat ik nog tot voorkort in de veronderstelling was dat Spinvis in t Fries zingt). Het deed me dan ook niks en toen trok ik als vanzelfsprekend de conclusie. Ik besloot dat Spinvis saai is. Nietszeggend, niks voor mij.

Een half jaar later kwam ik ze weer tegen. Ze stonden in een grote tent op het festival en ik stond net buiten de tent, aan de andere kant als waar het podium stond. Een meter of 50 was t wel. Ik kreeg er wederom niks van mee. Moeite deed ik er ook niet voor, want een half jaar geleden had ik toch al besloten dat Spinvis niks voor mij is. Om logistieke en sociale redenen (niet veel verderop stond een tapkraam en je kon elkaar goed verstaan op dit punt) zijn we een tijdje blijven hangen. Toen op een gegeven moment geen festivalgangers in mn oor tetterden, mijn gedachten niet bij de programmering van de rest van de dag zaten en ik met het oog op de lange tijd die we nog te gaan hadden besloot om wat grotere intervallen tussen de slokken bier in te bouwen, begon ik weer te luisteren naar die gast en zn bandje. Alsof ze er op inspeelden begonnen ze een instrumentaal stuk muziek op te bouwen van heel zacht, minimaal en ingetogen tot overdonderend luid, groots en meeslepend. Ik meende een compleet orkest te horen en bukte om onder het hangende tentzeil door te kijken wat er van deze veronderstelling klopte. Ik zag klassieke instrumenten, al werden ze bespeeld tot een soort symfonische rock. Wat een optreden, gigantisch! Het moment duurde hooguit een paar minuten, het bleek de toegift. Maar mijn interesse was gewekt.

Na deze ervaring vond ik Spinvis niet meteen goed. Ik heb zijn laatste album gedownload en ik merk dat er soms wel vijf nummers aan me voorbijgaan zonder dat ik er ook maar een woord van luister. Die gast is me toch net iets te vaag met zn teksten. De oevers van de tijd, dat verzin je toch niet? En die stem van m doet me eigenlijk ook niets. Het is meer fluisteren dan zingen wat ie doet. Aan de andere kant, er zitten ook wel echte hoogstandjes in. Ze noemen m zelfs een taalkunstenaar, dan snap ik waarschijnlijk de metaforen niet. Ook wel wel vet dat hij al die verschillende sounds combineert met die echte liedjes-liedjes. En daarbij maakt hij t ook nog eens allemaal zelf.

Eh, moet ik t nou goed of slecht vinden? Op die vraag krijg ik nooit een antwoord. Maar wat zou t zonde zijn geweest als ik dat moment daar bij die tent niet had meegekregen. Omdat ik het eigenlijk slecht vond.
pagina laatst gewijzigd op

91 opmerkingen

Tof stukje, zo ontdek ik vaak ook andere dingen ennuh Spinvis is niet voor niks de winnaar van de popprijs.
laatste aanpassing
probeer altijd een artiest de kans te geven; als hij/zij ergens geprogrammeerd staat betekent dat deze persoon vast iets goeds heeft gemaakt voor een bepaald publiek. Probeer dan ook altijd (bij een voor mij onbekende artiest tenminste) een goed oordeel te vellen door vooraan te gaan staan en goed te luisteren. Al heb ik ook wel ooit meegemaakt dat een dj zn dag niet had; ik de set dus ook nix vond maar dat ie me later ineens onverwacht verrast. Das het mooie van muziek!
leuk geschreven (Y)
ik kan er niet goed tegen als familie, kenissen en vrienden hardcore al bij voorbaat niet kunnen waarderen

dan denk ik : dan moet je is een keer naar een party gaan en dan de sfeer proeven die zich diep in de nacht afspeelt.

Hardcore in combinatie met hard geluid, een goede dj en knipperende lichten. Hier geniet heel het publiek van (introvert of uitbundig), daar kunnen menig popartiesten jaloers op zijn wat deze muziek teweeg kan brengen!

zo , dat wilde ik even kwijt (;
laatste aanpassing
Leuk geschreven. Door het verhalen in de vorm van een voorbeeld wordt je boodschap goed duidelijk.
Niet zeggen dat je het kut vindt als je er nog nooit 'echt' geluisterd hebt.

Het nummer 'Geen klasse geen stijl' vind ik een voorbeeld hiervan.
Dynamike
Werkzaam bij DMP, FD&T Events, Haelen.tk
Artiest Dynamike
goeie tekst .. vooroordelen worden r te veel gemaakt .. de meesten moeten altijd maar direct kort door de bocht willen zijn terwijl ze 9 v.d. 10 keer ook nog met n grotere massa meelopen .. best jammer eik in sommige gevallen :yes:
Hey, dit is een leuke collumn! :) Leuk geschreven dit, grappig ook. Ik herken er veel in. Zo gaan dit soort dingen vaak ook bij mij tijdens be beoordeling van muziek. :)
laatste aanpassing
Uitspraak van Dynamike op woensdag 14 februari 2007 om 02:01:
vooroordelen worden r te veel gemaakt

Inderdaad :jaja: vooral op gebied van muziek
Meef
Werkzaam bij SEKOIA
Artiest DIR
vb is te uitgebreid
ja ik ken dat :D net stukje :D
mjah oordelen over muziek die je imo niet op feesten maar door producties van artiesten thuis op je gemak te beluisteren.

En dan moet ik eerlijk zeggen dat ik Spinvis 3x niks vind. Ik heb vrij weinig met niet-electronische muziek op klassieke muziek na. Gisteren bijvoorbeeld nog de hele tijd naar de orgelsymfonie van Camille Saint-Saens zitten luisteren :respect:

mjah wat wel duidelijk is uit dit stukkie, is dat smaak, zelfs van een individu, relatief inherent is aan plaats en tijd ;)
Uitspraak van toerist op woensdag 14 februari 2007 om 00:58:
ik kan er niet goed tegen als familie, kenissen en vrienden hardcore al bij voorbaat niet kunnen waarderen

dan denk ik : dan moet je is een keer naar een party gaan en dan de sfeer proeven die zich diep in de nacht afspeelt.

Hardcore in combinatie met hard geluid, een goede dj en knipperende lichten. Hier geniet heel het publiek van (introvert of uitbundig), daar kunnen menig popartiesten jaloers op zijn wat deze muziek teweeg kan brengen!

zo , dat wilde ik even kwijt (;

Maar vaak is het ook de hardcoreliefhebber die zo kortzichtig is.. (terror!!!!speedcore!!)
humuer bei muziek,,past dat weer iets vaag,,om dat je un mens bent
laatste aanpassing
Uitspraak van Empathy [BTR] op woensdag 14 februari 2007 om 12:30:
Maar vaak is het ook de hardcoreliefhebber die zo kortzichtig is.. (terror!!!!speedcore!!)

dat is zeg maar ook niet echt muziek meer te noemen (:
laatste aanpassing
Uitspraak van toerist op woensdag 14 februari 2007 om 00:58:
ik kan er niet goed tegen als familie, kenissen en vrienden hardcore al bij voorbaat niet kunnen waarderen

Voorheen was het wel vaak zo. Tegenwoordig ga ik gewoon heel gepassioneerd lopen vertellen wat er wel niet oz mooi aan is. Dan snappen ze het wel :D

Goeie collumn btw, is herkenmbaar.
leuke collum. heb zo heel wat muziek misgelopen om pas later weer te ontdekken.
The killers bijvoorbeeld, nooit echt iets gevonden totdat ik op wintersport 2 keer achter elkaar tijdens het boarden hun eerste cd hoorde. 2e cd ook geluisterd en ik vind het nu echt te gek.
Ben dus ook weer op een missie om zoveel mogelijk nieuwe muziek te ontdekken.
ik was al nooit echt hokjes gebonden (draaide vroeger heel veel hardcore en was/ben tegelijk een zeer grote springsteen fan) maar heb toch heel wat muziek gemist merk ik de laatste tijd
goed stuk!:)

als je alle vooroordelen en gezeik wegdenkt is eigenlijk in elke soort muziek wel iets moois te vinden....van Hardcore tot klassiek van R&B tot electro...

het hangt af van je mood waar je zin in hebt....maar als je openstaat voor alles.....heeft elke richting bewust of onbewust wel iets wat je ligt.
leuke column!

Probeer zelf ook alles meerdere kansen te geven.
Afgelopen zaterdag voor het eerst naar een techno/schranz feestje geweest..

Ben dan wel niet gelijk verliefd geworden.. Maar ga het wl nog een keer proberen in de toekomst!

Spinvis.. :lief:

ps; Spinvis
laatste aanpassing
Ik betrap me zelf hier in dit stukje, want vaak
heb ik een dj 1x slecht horen draaien op een bepaalde feest en als ik hem dan op ander feestje draait hij/zij weer en dan vind ik het al bij voorbaat niks omdat hij 1x slecht heeft gedraaid:P
Echt zo'n vooroordelen waar ik eigelijk als iemand het over hardcore vind, niet tegen kan
Het muziekoordeel is gewoon: Instrumentaal sucks! :looser: :D
en das mijn mening klaar...
ik ben alleen geinteresseerd in house muziek...noem mij maar kortzichtig...ik noem alle haters van hardcore (en andere house) kortzichtig
laatste aanpassing
Leuk column en ja ik kan me er ook in herkennen:)
Muziek is emotie, emotie is een persoonlijk gevoel en over een persoonlijk gevoel valt niet te twisten!

Zit momenteel naar snoeiharde blues van mijn baas zijn bent te luisteren, prachtig...van het weekend sta ik weer rustig te stampen op Jump-style...so whot?

Mike

Voordat je oordeelt, kijk eerst eens naar jezelf
De oog- en vooral oorkleppen af... dan gaat er een wereld voor je open!

Was in Australie in de mood om naar alles te gaan kijken en luisteren waar ik maar zin in had... Techno, TeKno, DnB, House, Breakbeat, Jungle, Rock, Metal (met roze shirt en khaki broek tussen de getatoeeerde, langharige headbangende figuren... _o_), Folk, Soul, Hip-Hop... je kunt het zo gek niet bedenken of het kwam voorbij.

En achteraf bleek het allemaal zijn charmes te hebben!
Uitspraak van Neillcee op woensdag 14 februari 2007 om 16:03:
Ben dan wel niet gelijk verliefd geworden.. Maar ga het wl nog een keer proberen in de toekomst!

juist B)
Uitspraak van toerist op woensdag 14 februari 2007 om 13:37:
dat is zeg maar ook niet echt muziek meer te noemen (:

niet? :/ ow :O
k luister veel verschillende mziekstijlen.. & idd:
Uitspraak van NuKLeuZ op woensdag 14 februari 2007 om 23:28:
En achteraf bleek het allemaal zijn charmes te hebben!

veel muziek heeft wel 'iets' wat me aanspreekt.. maar mn voorkeur is natuurlijk hardcore tt/met terror ongeveer :)
laatste aanpassing
Leuk stuk!!
(+JD!)
Werkzaam bij Audiophonik
Artiest Amanael
Gaaf stuk !

Ik leerde Spinvis rond Oktober 2005 kennen via een vriendin.

Bagagedrager, Astronaut, Voor ik vergeet & Ronnie gaat naar huis zijn afkomstig van het eerste album. Die vind ik dan ook stukken beter dan zijn laatste.
Ik heb Spinvis 1 keer live gezien in een kort akoestisch optreden.
Ik was echt onder de indruk omdat zijn nummer live ook echt goed klonken.
Maar goed nu we het toch over andere muziek stijlen hebben.

Ik vind Blink 182 vet sinds ik M+M's afkomstig van hun album Cheshire Cat van hun hoorde.
In 2005 is blink uit elkaar gegaan helaas maar...

Tom Delonge is een nieuwe band begonnen genaamd Angels and Airwaves (AVA) beetje zweverig is het wel en t mist eigelijk toch een stukje power, al met al niet verkeerd.

Mark Hoppus & Travis Barker zijn na Blink 182 begonnen met Plus Fortyfour en ik moet zeggen dat ik hun album nog lang niet moe ben.
Een soort van volwassen Blink sound met hier en daar electronische elementen (drums enzovoorts)

Dus voor de liefhebbers! ;)
laatste aanpassing
Uitspraak van Empathy [BTR] op woensdag 14 februari 2007 om 12:30:
Maar vaak is het ook de hardcoreliefhebber die zo kortzichtig is

Vaak is het de student die mensen over 1 kam scheert.

haha zelfde onnozele uitspraak :rot:
hmm die tweede keer dat je ze hebt gezien was op Lowlands nietwaar?

:D
Alsof ze er op inspeelden begonnen ze een instrumentaal stuk muziek op te bouwen van heel zacht, minimaal en ingetogen tot overdonderend luid, groots en meeslepend. Ik meende een compleet orkest te horen en bukte om onder het hangende tentzeil door te kijken wat er van deze veronderstelling klopte. Ik zag klassieke instrumenten, al werden ze bespeeld tot een soort symfonische rock. Wat een optreden, gigantisch! Het moment duurde hooguit een paar minuten, het bleek de toegift. Maar mijn interesse was gewekt.

dat kan maar 1 ding betekenen: :xtc:

:P
Leuk column en ja ik kan mezelf er ook wel eens in herkennen! Is menselijk denk ik! :P
Uitspraak van toerist op woensdag 14 februari 2007 om 00:58:
ik kan er niet goed tegen als familie, kenissen en vrienden hardcore al bij voorbaat niet kunnen waarderen

dan denk ik : dan moet je is een keer naar een party gaan en dan de sfeer proeven die zich diep in de nacht afspeelt.

Hardcore in combinatie met hard geluid, een goede dj en knipperende lichten. Hier geniet heel het publiek van (introvert of uitbundig), daar kunnen menig popartiesten jaloers op zijn wat deze muziek teweeg kan brengen!

zo , dat wilde ik even kwijt (;

:yes:
ja ik herken veel in dit column, zo ben ik tot groep 8 een rock fan geweest maar dan ook niets anders.
vanaf de eerste alleen maar hardcore/style. en vanaf de 4e pas begon ik een beetje los te komen van dat hokjes denken.
en het bevalt me goed :) laatst techno/minimal ontdekt helemaal geweldig :)
top column
Muziek is een gevoel en als bepaalde artiesten niet het gevoel maken/spelen die iemand heeft, wordt het al snel als slecht/rotzooi/soft/weet ik t gezien. Daarom is het juist leuk eens te proberen om jezelf in te leven in andere muziekstijlen vind ik, dan worden de keuzemogelijkheden wat breder.
Leuke column alleen het einde mocht wel iets pakkender. Hij gaat nu uit als een kaars.
Uitspraak van Acid Fighter :[ op woensdag 14 februari 2007 om 12:22:
mjah wat wel duidelijk is uit dit stukkie, is dat smaak, zelfs van een individu, relatief inherent is aan plaats en tijd

helemaal mee eens (y)
Uitspraak van !!!!spek!!!! op vrijdag 16 februari 2007 om 12:34:
je schrijft wat je bent mongooltje!!!!

Nou en, geef m wel gelijk al ben ik ook een hardcoreliefhebber, snap wel wat ie bedoelt ja!
laatste aanpassing
maar niet alle hardcore liefhebbers zijn het zelfde tog sjaak
laatste aanpassing
Als ik bij een bepaalde voetbalvereniging genaamd "pis" zit, die vaak met de tegenpartij aan het knokken is en ik er zelf niet aan mee doe maar wel bij de club hoor, kan ik ook zeggen dat het vaak de "pissers" zijn die aan het knokken zijn, wat niet meteen betekent dat ik zo ben nee.
dat kan je niet te vergelijken met hardcore
ik ken in de hardcore scene genoeg mensen die verschillende muziek stylen luisteren kijk is om je heen

ga is naar een jump feest daar zie je genoeg mensen in hun gabberkleren lopen

of zie die gare skinheads die ook hardrock luisteren
laatste aanpassing
Op zich niet onlogisch hoor, want niets is zo irritant als wachten op de climax van een plaat en er na vier minuten achter komen dat het nummer helemaal geen climax kent.

dit gevoel ken ik wel, vooral bij technoplaten.. teleurstellingen alom
Uitspraak van -_- Roel -_- op woensdag 14 februari 2007 om 17:55:
Het muziekoordeel is gewoon: Instrumentaal sucks! :looser: :D
en das mijn mening klaar...
ik ben alleen geinteresseerd in house muziek...noem mij maar kortzichtig...ik noem alle haters van hardcore (en andere house) kortzichtig

instrumentaal is niets mis mee.. ik kan een goed stukje gitaarmuziek, rammen op drumstellen of classic rock ook waarderen.
Maar er is geen betere feestmuziek als hardcore natuurlijk :)
laatste aanpassing
Uitspraak van !!!!spek!!!! op vrijdag 16 februari 2007 om 16:49:
dat kan je niet te vergelijken met hardcore
ik ken in de hardcore scene genoeg mensen die verschillende muziek stylen luisteren kijk is om je heen

ga is naar een jump feest daar zie je genoeg mensen in hun gabberkleren lopen

ja helemaal mee eens

Uitspraak van The Undercat op vrijdag 16 februari 2007 om 16:27:
Als ik bij een bepaalde voetbalvereniging genaamd "pis" zit, die vaak met de tegenpartij aan het knokken is en ik er zelf niet aan mee doe maar wel bij de club hoor, kan ik ook zeggen dat het vaak de "pissers" zijn die aan het knokken zijn, wat niet meteen betekent dat ik zo ben nee.

nee stereotype heet dat gompie
ff verdur denken dan je duim lang is
Uitspraak van !!!!spek!!!! op vrijdag 16 februari 2007 om 16:49:
ik ken in de hardcore scene genoeg mensen die verschillende muziek stylen luisteren kijk is om je heen

Is ook zo, in hetgeen ik net zei zeg ik ook dat niet iedereen zo is in die scene en zeg er ook mee dat veel dat wel zijn, stel als 60% dat wel is dan noem ik dat ook veel. Maar ja verder geen boeiende discussie eigenlijk, want volgens mij verschillen we niet eens van mening of zo.
Column is heel herkenbaar voor mij vooral van toen ik nog HC e.d luisterde, veel vooroordelen, vaak afgekeurd daarom ben ik me meer gaan richten op onbekendere dingen... Afstappen van de mainstream en en underground gaan luisteren..

Mensen vragen: wat voor muziek luister jij? Ik zeg IDM... Zij zeggen: ooh laat eens horen ken ik niet... Terwijl bij HC het meestal gelijk is van oow wil ik niet horen
Uitspraak van The Undercat op vrijdag 16 februari 2007 om 17:19:
Is ook zo, in hetgeen ik net zei zeg ik ook dat niet iedereen zo is in die scene en zeg er ook mee dat veel dat wel zijn, stel als 60% dat wel is dan noem ik dat ook veel. Maar ja verder geen boeiende discussie eigenlijk, want volgens mij verschillen we niet eens van mening of zo.

ik snap wel wat je bedoeld
in elke scene is een groep die kortzichtig is naar een andere style


Uitspraak van [JST]The Third Shadow[Z.U] op vrijdag 16 februari 2007 om 17:33:
Column is heel herkenbaar voor mij vooral van toen ik nog HC e.d luisterde, veel vooroordelen, vaak afgekeurd daarom ben ik me meer gaan richten op onbekendere dingen... Afstappen van de mainstream en en underground gaan luisteren..

ik vind dat je moet luisteren wat je lekker vind en schijt hebben aan wat iedereen zegt
laatste aanpassing
ik ken toevallig een nichtje van een bandlid van Spinvis:P

nooit veel naar geluisterd verder...:) niet mijn stijl;)
Uitspraak van HouseMike op woensdag 14 februari 2007 om 19:14:
Muziek is emotie, emotie is een persoonlijk gevoel en over een persoonlijk gevoel valt niet te twisten!

Klasse verwoord :respect:

En lekkere column om te lezen en zo herkenbaar :D:D
laatste aanpassing
jaa,, goeiee colomn!! :D
zoo doorgaan !
Vind dat zelf echt 3x niks dat Spinvis. Meer gepraat dan gezang.

Enigste vette in die track van Zwemmen is die dikke synth die halverwege erin komt!
Uitspraak van Falling dreams op zondag 18 februari 2007 om 00:42:
tuulijk wel
luister en maak zelf vanalles maar terror en speedcore valt bij mij toch zkr ook onder muziek!!

ikwil niet veel zeggen, maar dr staat uitspraak vn Thies :| ik heb dat citaat gebruikt jah.. dus ga ff t originele selectere d volgende x ;)
dank
Denk dat iedereen zich hier wel in herkent;)
leuke column !! ;)

Uitspraak van HouseMike op woensdag 14 februari 2007 om 19:14:
Muziek is emotie, emotie is een persoonlijk gevoel en over een persoonlijk gevoel valt niet te twisten

helemaal mee eens...
muziek moet je voelen cq beleven B)
oren en ogen openhouden
niet meteen conclusies trekken
en niet n band of dj na 1 x afschrijven als ze n slecht dag hebben
leuke column btw (Y)
Goede column (Y)

Ik vind dat je open moet staan voor alle muziek, en niet bij voorbaat al conclusies moet gaan trekken. En ook niet de muziek beoordelen op het volk dat er komt.
als ik de muziek zeik vind kan ik de artiest nog wel goed vinden omdat hij zijn gevoel laat spreken of lekker zijn ding doet en zich er geod bij voelt enzo ipv dat het er van af straalt dat hij alleen op t geld uit is...
Uitspraak van -_- Roel -_- op woensdag 14 februari 2007 om 17:55:
Het muziekoordeel is gewoon: Instrumentaal sucks!
en das mijn mening klaar...
ik ben alleen geinteresseerd in house muziek...noem mij maar kortzichtig...ik noem alle haters van hardcore (en andere house) kortzichtig

uhh in house muziek kan ook instrumenten zitten...en ja dan vind ik je inderdaad kortzichtig
hm niet met het verhaal eens,muziek moet gelijk al in de eerste seconden aanslaan zo niet weg er mee.......
zo kun je alles wel vaak gaan beluisteren,net zolang zodat je het wel waardeerd(N)
je leeft al zo kort,dus voor mij alleen toppers,neem met minder geen genoegen.
Uitspraak van toerist op woensdag 14 februari 2007 om 00:58:
ik kan er niet goed tegen als familie, kenissen en vrienden hardcore al bij voorbaat niet kunnen waarderen

dan denk ik : dan moet je is een keer naar een party gaan en dan de sfeer proeven die zich diep in de nacht afspeelt.

eh wat heeft muziekstyle te maken met sfeer op een feest? :S
slaat nergens op.....
als ik gabbers zie,denk ik ook jezus wat een tuig,maar daarom kan de muziek toch wel interresant zijn? ;)
laatste aanpassing
Chick Corea, Joe Zawinul, Herbie Hancock, John McLaughlin, Omar Hakim, Sting, Frank Zappa...
Muziek ;):D
Uitspraak van (+JD!) op donderdag 15 februari 2007 om 04:33:
k vind Blink 182 vet sinds ik M+M's afkomstig van hun album Cheshire Cat van hun hoorde.
In 2005 is blink uit elkaar gegaan helaas maar...

Tom Delonge is een nieuwe band begonnen genaamd Angels and Airwaves (AVA) beetje zweverig is het wel en t mist eigelijk toch een stukje power, al met al niet verkeerd.

Mark Hoppus & Travis Barker zijn na Blink 182 begonnen met Plus Fortyfour en ik moet zeggen dat ik hun album nog lang niet moe ben.
Een soort van volwassen Blink sound met hier en daar electronische elementen (drums enzovoorts)

Dus voor de liefhebbers! ;)

Heb net het album van +44 geluisterd en moet zeggen dat het echt heel erg goed is :D Thanx :D
Uitspraak van [lul] op maandag 19 februari 2007 om 19:33:
eh wat heeft muziekstyle te maken met sfeer op een feest? :S
slaat nergens op.....
als ik gabbers zie,denk ik ook jezus wat een tuig,maar daarom kan de muziek toch wel interresant zijn? ;)

alleen als je op een hardcore feest geweest bent kan je begrijpen waarom hardcore is zoals t is.
Je hoort mensen vaak zeggen: "je hoort je alleen maar boemboemboemboem".
Dat is nou juist net waar het in zijn essentie om draait, maar dat weet je dus dan niet.
laatste aanpassing
Je kan ook niet zeggen wat goede muziek of slechte muziek of betere muziek is. Het is allemaal muziek en het licht aan jezelf of je het goed of slecht vindt.
Uitspraak van Empathy [BTR] op woensdag 14 februari 2007 om 12:30:
Maar vaak is het ook de hardcoreliefhebber die zo kortzichtig is.. (terror!!!!speedcore!!)

hehe dan moet het een terror/speedcore liefhebber zijn want niet alle hardcoreliefhebbers houden van terror hoor :P .. hehe maar ik ben ook hardcoreliefhebber en hou ook van genoeg andere muziek :D

herken wel veel in dit stukkie vaak zat zoiets van na 1 nummer van fuck off teringherrie :P .. en dan hoor ik andere nummer zomaar een x en dan denk ik vet :P ..


Uitspraak van Empathy [BTR] op dinsdag 20 februari 2007 om 00:25:
Heb net het album van +44 geluisterd en moet zeggen dat het echt heel erg goed is Thanx

is het zo +44 of geschreven of maak het niks uit ??
heb het al :P
smalfilm vind ik wel goed.
De rest beetje te ver van mijn bed show.
En wat zijn teksten betreft. Juist het combineren van nieuwe zinnen vind ik juist wel leuk.
Probeer maar eens zin te bedenken die nog niet al gebruikt is in een tekst..
Uitspraak van Empathy [BTR] op woensdag 14 februari 2007 om 12:30:
Maar vaak is het ook de hardcoreliefhebber die zo kortzichtig is.. (terror!!!!speedcore!!)

de mainstream hardcore liefhebber van 15
laatste aanpassing
Uitspraak van Slegt op woensdag 21 februari 2007 om 17:30:
de mainstream hardcore liefhebber van 15

maar sommige denken gewoon dat ze niks anders leuk mogen vinden ofzo :P ..
waarom worden altijd de liefhebbers van de wat hardere muziekstijlen uitgemaakt voor muziek barbaren...jullie zeggen wel dat je muziek goed moet luisteren voordat je gaat roepen dat het kut muziek is

kijk naar jezelf ik wed dat 90% van jullie nog nooit een lekker nummertje hardcore door en door beluisterd heeft..

omdat de meesten van jullie de muziek niet kennen en er vaak dus niet diep op in (willen) gaan weten de meesten de beste nummers niet van de beste cd's te halen

niet het eerste t beste nummer wat je voor je neus geduwt krijgt als je op kazaa,limewire,emule intypet hardcore is een mooi nummer wat de juiste boodschap overbrengt

aan het einde van mijn vorige school heb ik een meisje leren kennen wat zei dat ze hardcore maar kut muziek vond, ik liet haar een paar nummers horen die ik zelf mooi vond en raad eens ...

nu staat ze bijna ieder weekend mee te hakkuh op de lekkerste feestjes
Ik meende een compleet orkest te horen en bukte om onder het hangende tentzeil door te kijken wat er van deze veronderstelling klopte
:xtc: jonge je spacede hem .......:beer: :vaag:
en zo gaat het vaak iig :)

als je niet voor muziek open staat dan wordt het moeilijk om nieuwe soorten muziek te gaan ontdekken. Des te vaker je het luisterd, des te beter je de techniek hoort en des te beter het gaat klinken :) maar als je te erg op techniek gaat lekker (oa bij bands) dan kunnen ze weer gaan afvallen.

Maar op die manier begon ik bijvoorbeeld veel soorten metal waarderen. Viking metal, black, death ed... Voor de meeste mensen klinkt het als simpelweg gerag, maar een kenner zal zeggen dat cryptopsy of dying fetus erg technische bands zijn en erg strak :). Dat doe je iig niet zomaar na.

En uiteindlijk ook into hardcore gekomen, met name early rave :)
Uitspraak van Walch op donderdag 22 februari 2007 om 18:35:
lekkerste feestjes

yummie, maak me gek
laatste aanpassing
Uitspraak van BeeKing op dinsdag 20 februari 2007 om 11:05:
alleen als je op een hardcore feest geweest bent kan je begrijpen waarom hardcore is zoals t is.
Je hoort mensen vaak zeggen: "je hoort je alleen maar boemboemboemboem".
Dat is nou juist net waar het in zijn essentie om draait, maar dat weet je dus dan niet.laatste aanpassing 20 februari 2007 11:05

16 jaar gabber feesten afgeweest;)nogmaals wat heeft sfeer van een feest met de muziekstyle te maken?
helemaal niets;)
Ook wel wel vet,, echte liedjes-liedjes,, mij te vaag 8)
kleine jochie's die achter de schermen werken,
bei un platen maatschapei''s,ongeschikt en be-oordelen over un dj muzikant producer,,ter weil hun zelf niks van muziekweten,,bikel harde convertasie,,,zo kom je te weten dat er maar kinderen werken,,zeg maar,de ervaring niet,,
Uitspraak van *MilosH* DG! op woensdag 14 februari 2007 om 14:29:
goed stuk!

als je alle vooroordelen en gezeik wegdenkt is eigenlijk in elke soort muziek wel iets moois te vinden....van Hardcore tot klassiek van R&B tot electro...

het hangt af van je mood waar je zin in hebt....maar als je openstaat voor alles.....heeft elke richting bewust of onbewust wel iets wat je ligt.

:jaja:
Tja vind oevers van de tijd een prachtig nummer heb nooit wat met Nederlandstalig maar Spinvis is voor mij toch wel een grote uitzondering!
Sommige teksten moet je gewoon niet WILLEN begrijpen ze raken je(of niet),de melancholie van de muziek en de tekst de combi is fantastisch! net als de films van David Lynch vaak onbegrijpelijk maar zo facinerend dat ik op het puntje van mijn stoel zit!Heb m nog nooit live gezien weet niet hoe dat is maar op de plaat is het mooi...
Spinvis Rock,s.....
Technotica
Werkzaam bij Nieuw Vuil
Stel jezelf eens de volgende vraag:
Kan ik een slecht muziekstuk leuk vinden?
of
Kan ik een goed muziekstuk niet leuk vinden?

Een essentieel verschil als het gaat om het geven van een oordeel.
Uitspraken als muziek = emotie slaan gewoon nergens op. Muziek = Muziek en muziek wekt veelal een emotie op. Echter het gelijkstellen aan elkaar is volkomen achterlijk.
Je kunt het belangrijk vinden dat muziek voor jou een bepaalde emotie opwekt. Dat is een smaakoordeel. Echter muziek die bij jou niet die bepaalde emotie opwekt is daarom niet meteen goed of slecht.

Ik ben niet bekend met de muziek van Spinvis (behalve een paar nummers) Wat ik wel weet is dat je de tijd moet nemen om de schoonheid ergens in te ontdekken. Veelal nemen mensen die tijd niet en blijven ze steken bij de meest eerste soorten muziek die ze leuk vinden. Meestal is dit ook muziek van bedenkelijk niveau (los gezien van smaak).
Mensen die ergens voor open staan zullen zien dat ze steeds andere muziek gaan waarderen.
Echter, een toenadering tot de ene stijl/band whatever is een verwijdering van de ander. Je zult daarom ook altijd stijlen/bands/artiesten na verloop van tijd minder goed en minder leuk gaan vinden.
Uitspraak van BrainErp op woensdag 14 februari 2007 om 01:13:
Leuk geschreven. Door het verhalen in de vorm van een voorbeeld wordt je boodschap goed duidelijk.

jap :)