Partyflock

House of God?

House of God?

door , gepubliceerd op
House of God? (afbeelding)
We hebben er allemaal mee te maken. Het bepaalt al duizenden jaren wie en wat we zijn. Toch wordt dat heden steeds minder. Hoe komt dat? Voor een antwoord op die vraag, zal je eerst moeten kijken waarom jij wel of niet gelooft in een hogere macht. Laat ik dus eens mijn standpunt belichten in deze. Ik heb persoonlijk een hele nuchtere blik over dit onderwerp, misschien wel te nuchter. Ik heb af en toe wel eens discussies hierover en er is tot nu toe niemand geweest die ook maar iets van mijn kijk hierop kon veranderen.

Wat maakt de mens zo arrogant te geloven dat wij onder de vleugel van een hogere macht leven? Toen ik laatst aan een collega vroeg waarom een dode hond niet naar de hemel gaat en wij als (goed) mens wel, antwoordde ze; ‘wij mensen hebben een ziel. Dieren hebben enkel een instinct waardoor wij mensen een leven na de dood zullen hebben’. Ik wees haar toen op het feit dat wij mensen niet meer of minder zijn dan dieren. Onze voorvaderen liepen immers ook op hun behaarde knokkels. Kwamen wij toen dus niet in de hemel? Kwamen wij pas in de hemel op het moment dat we rechtop liepen? Daar komt nog bij dat wij als mens ook instincten hebben en dat dieren wel degelijk een karakter (lees; ziel) kunnen hebben. Theorie dus in mijn ogen ‘busted’.

Waarom kwam Jezus pas 2.000 jaar geleden naar de aarde als zoon van God, terwijl de mensheid al tienduizenden jaren over deze aardkloot rondstrompelt? Waarom bedanken mensen God als ze een zwaar ongeluk hebben overleefd? Als die mensen geloven dat God hen heeft gered, dan moeten ze ook onder ogen zien dat God hen in eerste plaats in die gevaarlijke situatie heeft gebracht, niet dan? Wordt God daar ook voor bedankt? Als God mens en dier heeft geschapen al zijnde schepsels van God, waarom heeft hij dat dan zo gedaan dat de mensheid 1.000 treden hoger staat op de ladder van superieurheid dan de dieren (waar is de verhouding?)? Waarom staat hij toe dat wij mensen nu zijn hele creatie (lees; de aarde) naar de klote helpen? Heeft God een foutje gemaakt door ons mensen te ‘ontwerpen’?

Nee, godsdienst is in mijn ogen niets meer als het product van de menselijke geest. Al zolang er leven is op aarde, is er evolutie. Elk levend wezen blijft zich continu aanpassen aan zijn leefomgeving om zo goed mogelijk te kunnen overleven. Slagtanden, gif, kleuren, geuren, misleiding, bouw, zicht, trillingen, geluiden, aantallen, allemaal aspecten die de natuurlijke dieren/planten wereld maakt zoals zij nu is. Elk levend organisme heeft zijn manier ontwikkeld om zo goed mogelijk te overleven, net als wij. Wij mensen hebben echter ‘iets’ zo weten te ontwikkelen dat het ons het meest effectieve wezen op aarde maakt, namelijk; intelligentie. Zonder intelligentie zal de huidige mensheid nog geen dag kunnen overleven op aarde. We zullen zo machteloos zijn als apen die niet kunnen klimmen, vogels die niet kunnen vliegen of luipaarden die niet kunnen rennen. Intelligentie is ons geheime wapen; dat maakt de mens en de wereld tot wat het nu is. De evolutie van het menselijk brein is daarmee de grootste en meest effectieve stap die de evolutie heeft gemaakt. En dit feit is naar mijn mening de oorzaak van het geloof. Zoals ik al eerder zie; geloof is een product van het menselijk brein. De evolutie van onze intelligentie brengt een hoop bijwerkingen te weeg. Dus niet alleen beter kunnen overleven in de natuurlijke wereld zoals hij is, maar ook producten als Godsdienst weet onze intelligentie te produceren. Wij mensen kunnen slecht met onze intelligentie en emoties omgaan en willen graag (als alleenheersers op deze aarde) dat er iets is dat over ons waakt. In mijn ogen zijn we (en de aarde) dan ook uiteindelijk slachtoffer van onze eigen evolutie. Nu het geloof wereldwijd terrein verliest, zou je misschien kunnen concluderen dat dit komt door verdere ontwikkeling van onze brein. We beginnen wellicht in te zien dat geloof niet zo normaal is als we altijd dachten.

Maar goed, hoe goed is Godsdienst voor mensen? Het is natuurlijk niet voor niets iets waar de mensheid al duizenden jaren op teert. Onzin of niet, heel veel mensen vinden er wel steun in en putten er kracht uit. Ikzelf kan hier echter niet in meegaan, aangezien het in mijn ogen totaal niet te onderbouwen valt. Godsdienst is voor mij veel te onaantastbaar en zal in mijn leven nooit een rol kunnen spelen.

Amen.
pagina laatst gewijzigd op

632 opmerkingen

Uitspraak van Mushroom op dinsdag 13 maart 2007 om 19:23:
crap, ga eerst maar eens een paar biologie boeken lezen.­ Waarom kunnen mensen van wie de tong is afgesneden niet praten dat?(niet echt voorkomend gelukkig,maar t is een feit)

dat moest je niet op die manier lezen, ik bedoelde meer het vermogen hebben om te praten in de zin van: dieren hebben ook een tong maar kunnen geen duidelijke woorden praten snap je.

En trouwens: hoe zit het dan met de zogenaamde "wolfskinderen"? Die kinderen die de eerste 10 tot 15 jaar ongeveer (edit) van hun leven niet in contact hebben gestaan met de maatschappij?

Het zijn gewoon mensen. Dit houdt in dat ze dezelfde ontwikkeling qua hersens doorgaan als elk ander mens. En ze hebben een tong. Dit zijn volgens jou 2 vereisten om te kunnen praten, en je vind niet dat groepsverband met de mensen noodzakelijk is? Het grappige van deze kinderen is namelijk dat ze niet kunnen praten :O en alleen door intensieve taallessen kunnen ze enkele woorden leren (waarvan ze overigens betwijfelden of ze nou echt wisten wat het was, of dat ze het gewoon aan het nazeggen was) maar het zal nooit gelijkwaardig zijn aan dat van een "normaal" mens. Die wolfskinderen zijn namelijk totaal aan de afzondering gewend geraakt en neigen daar ook de hele tijd weer naar terug. Bepaal voor jezelf maar of opvoeding door de groep/maatschappij geen effect heeft op je vermogen te praten.

Uitspraak van Mushroom op dinsdag 13 maart 2007 om 19:23:
wreemd, want check dit maar eens,

dit

theorie busted

op die site staan fouten waarmee doorgewerkt wordt, wat op zich jammer is want als je dat goed onderzocht zou hebben zou het interessant geweest zijn.

Ten eerste neemt ze 2 punten van de evolutie die ze gebruikt om aan te tonen dat evolutie verkeerd zou zijn, maar die 2 punten zijn geen regels van evolutie maar meer constateringen. Constateringen die bij veel dieren gedaan is. maar ook bij veel dieren helemaal niet. Ze legt overigens woorden voor de lezer neer zodat die het allemaal voor waar aanneemt.

Eerst spreekt zij de mensen aan op het feit dat ze zich "schamen" van apen af te stammen.

Er staat namelijk dat evolutie van klein naar groot wilt, maar dit moet je meteen in twijfel trekken want: wat is groot? Een olifant? Die is groot, ze zeggen toch dat die alles kan onthouden? Kán een kern van waarheid in zitten. Maar ik ben het met haar eens dat de grootte niks zegt over de ontwikkeling van de vaardigheden van een bepaalde diersoort in een bepaalde omgeving.

Ik vind het raar dat deze vrouw op dit punt is gekomen aangezien dit tegenwoordig echt bijna niet meer voorkomt, vroeger misschien wel, maar nu weet iedereen wel beter.


Om terug te komen op het punt dat de mens volgens deze mevrouw van "apen" afstammen.

Ze zegt dat de mens zijn hersens met de evolutie niet geleidelijk gegroeid zijn en zelfs gekrompen zijn, maar de mens zelf is ook kleiner geworden. Vroeger waren die "homo's" dus groter dan tegenwoordig. Maar nu zegt ze dat dit komt omdat de mannetjes vroeger met hun postuur en alles indruk op de vrouwtjes moesten maken (nja dat geloof ik dan wel) omdat de gorilla's en andere apen van nu dit ook doen. Maar als zij onze voorouders als "apen" afbeeldt, en vervolgens vergelijkt met de apen van nu op het gebied van vrouwtjes imponeren, waarom dan niet op het gebied van apencommunicatie? Ik weet niet of je ooit chimpansees op hun eigen soort hebt zien jagen? Maar dat is echt politiek tussen de familie's daar en ze communiceren donders goed tijdens dat jagen. Maar deze apen praten niet, zoals wij dat doen en tóch communiceren ze UITSTEKEND met elkander. Mevrouw dokterandes vindt blijkbaar dat om goed te communiceren praten nodig is. Praten van deze tijd dus. Ik vind dat onzin, want naast de sterke communicatie die veel groepsjagers van tegenwoordig hebben, hebben de apen er ook een doel mee, en die doelen verschillen weinig van de mens. En dat allemaal zonder te praten...toch knap van ze.

Vervolgens zegt ze dat het sociale systeem van de mens gaat om symbolisch communiceren. Rituelen anders gezegd. Aan het eind zet ze een lijstje op die de gevolgen zou moeten weergeven van deze symbolische communicatie namelijk:

- De seksuele dimorfie (het grootte-verschil tussen mannen en vrouwen) verminderde;

- De hersens werden groter

- Het eerste gebruik van (stenen) gereedschap, vermoedelijk (ook) voor het bewerken van kadavers (beenmerg uit botten!).

- Het gebruik van symbolen - en onze taal is natuurlijk een heel stelsel van symbolen - maakte een levenswijze mogelijk die anders onherroepelijk snel weer verdwenen was.

Om bij punt 1 te beginnen. Naar mijn mening is dit verbonden met punt 3: het gebruik van gereedschap. Immers, waarom zou je enorm gespierd zijn als je met messen, speren en bijl en boog een dier makkelijk kan doden? Tuurlijk het gebruik van die gereedschappen vereist spiermassa, maar lang niet zoveel als de spiermassa die nodig is om een mammoet??? met je blote handen te doden.

Punt 2, hier ging het hele verhaal om. Beetje louzy einde moet ik zeggen trouwens. Ik ben het er nog steeds mee oneens aangezien ze zegt dat eerst de taal kwam en daarna de hersens. En dan de taal te vergelijken met een parasiet die steeds hogere eisen stelt aan de hersens? Het is een leuk idee ja, maar ze maakt het niet concreet. Ze "lacht" de normale evolutie-theorie nou wel uit, maar ze laat zelf niet zien hoe die taal nou hogere eisen aan de hersens stelt. Ik vind het dus nog steeds geloofwaardiger om te zeggen dat bijvoorbeeld een baby met een "bredere" nervus hypoglossus en meer aandacht van de ouders sneller kan praten dan een baby die dat niet heeft. En dan kun je die tweede baby nou wel allemaal moeilijke woorden gaan zitten voorlezen, hij wordt er niet slimmer van.

Punt 3 is uiteindelijk dus toch een gevolg van het groeien van de hersenen punt 2.

Punt 4, het is grappig dat ze zegt symbool. Wat is nou eigenlijk het symbool dat we in onze communicatie gebruiken? Het woord? Of het object/subject dat we er telkens mee associëren? Daarnaast stelt ze als soort van conclusie dat de 'uitvinding' van de taal en het huwelijk ons tot mens maakt. Maar daar zet je jezelf uiteraard weer voor een nieuwe vraag: ben je een mens als je een taal beheerst en getrouwd bent? En dan heb ik het niet per se over een homo sapiens, juist niet, als een papegaai kan praten en met een andere papegaai getrouwd is (ze zegt nou wel dat alleen gibbons en mensen pair-bonding hebben, maar papegaaien ook, zet ze maar eens in een kooi hopla) is het dan een mens?

Dacht ik al.
laatste aanpassing
je hebt in delen gelijk,
maar net als godsdienst is evolutie wl iets dat iedereen persoonlijkopvat.

mischien een idee voor een colum mr glosy ;)
Uitspraak van I LOVE GLOSSY op dinsdag 13 maart 2007 om 16:26:
Bedoel je de Joodse

Die heet toch in de volksmond Thora?

Ik bedoelde de christelijke ja.
Uitspraak van Flex-y op vrijdag 16 maart 2007 om 13:24:
Die heet toch in de volksmond Thora?

dan hoor ik niet bij het volk denk ik, ik ben niet echt thuis in die joodse dingen
Uitspraak van Mushroom op dinsdag 13 maart 2007 om 09:33:
En ik kan niet geloven dat jongeren die nu opgroeien,maar enorm beperkt worden in hun doen door hun streng gelovige ouders, ooit echt het echte leven mee zullen maken.­

Ik ben zelf ook 100% gelovig
En ik weet donders goed wat het leven is misschien ben ik door het inzicht van God nog veel bewuster van het leven geworden
Dit vind ik zo fucking VOOROORDEEL
Het idee dat een gelovige zwakzinnig is en geen realiteits beeld heeft nou de relaliteit ligt hier niet op Partyflock ingeval
Vind dat zo crap ik ben al heel europa door geweest
Ben in afrika geweest in oorlogsgebieden en ja ben verschrikkelijk gelovig
Afgerukte ledenmaten half afgeslachte dieren nog in leven overal stof en verdriet ja allemaal levendig meegemaakt.
Nee gelovigen weet niet hoe de wereld in elkaar zit he Dus realiteit weet jij wat de realiteit is???
Denk daar maar eens over na ga uit van je eigen ervaringen levensniveau een waarnemingen
Dat is je fucking realtiteit en niet de tv en internet en de mooie verhaaltjes van je matties.
laatste aanpassing
Uitspraak van Pino has left the bulding :bye: op zaterdag 17 maart 2007 om 17:02:
Ben in afrika geweest in oorlogsgebieden en ja ben verschrikkelijk gelovig
Afgerukte ledenmaten half afgeslachte dieren nog in leven overal stof en verdriet ja allemaal levendig meegemaakt.­

dus dit is het leven zo als jou god dat gewild
heeft ........ ik denk het niet
ik hoop dat de hemel heel wat goeds te bieden heeft om dat te compenseren voor jullie gelovige in die realistische wereld van jullie laat mij dan maar in de wereld van 'schijn' leven
en erniks meer na de dood zal zijn is dan een opluchting voor mij........:respect:
loop je daar dan in de hemel met je rolator en zo je stoma lege, insuline spuiten
je gebit in een harde appel verliezen lijkt me helemaal niks...:/
Ik ben zelf ook 100% gelovig
En ik weet donders goed wat het leven is misschien ben ik door het inzicht van God nog veel bewuster van het leven geworden
Dit vind ik zo fucking VOOROORDEEL
Het idee dat een gelovige zwakzinnig is en geen realiteits beeld heeft nou de relaliteit ligt hier niet op Partyflock ingeval
Vind dat zo crap ik ben al heel europa door geweest
Ben in afrika geweest in oorlogsgebieden en ja ben verschrikkelijk gelovig
Afgerukte ledenmaten half afgeslachte dieren nog in leven overal stof en verdriet ja allemaal levendig meegemaakt.­
Nee gelovigen weet niet hoe de wereld in elkaar zit he Dus realiteit weet jij wat de realiteit is???
Denk daar maar eens over na ga uit van je eigen ervaringen levensniveau een waarnemingen
Dat is je fucking realtiteit en niet de tv en internet en de mooie verhaaltjes van je matties.­

amen

Het idee dat een gelovige zwakzinnig is en geen realiteits beeld heeft nou de relaliteit ligt hier niet op Partyflock ingeval

nee laat dat duidelijk zijn ja!

Nee gelovigen weet niet hoe de wereld in elkaar zit he ??

als ze aannemen dat deze door god is geschapen, dan weten ze dat niet nee.

Niks tegen gelovigen ofzo, maar ik vind dat idee echt hopenloos achterhaald.

Zoiets is het logische gevolg van evolutie(de populatie dan)

En kun jij mij vertellen, welke godsdienst dan het echte verhaal verteld(omdat er zoveel zijn.)
,of is dat de jouwe omdat je dat zo geleerd hebt?
Uitspraak van Rietus op zaterdag 17 maart 2007 om 17:42:
dus dit is het leven zo als jou god dat gewild
heeft ........­ ik denk het niet

nja goed, we weten het allemaal wel, dus gaan we ook met zn allen hier niet op in...


Uitspraak van Mushroom op zaterdag 17 maart 2007 om 18:28:
Zoiets is het logische gevolg van evolutie(de populatie dan)

wel grappig dat je hier nu juist "logisch" zegt. want je had me zelf die site gegeven waar ze dat logische sterk in twijfel trokken. Wat niet gek is aangezien de evolutietheorie ook tegen "de rest" in ging en dus eigenlijk de wetenschappers die evoltietheorie aanhangen ook tegen zichzelf in moeten gaan om het te blijven controleren.


Uitspraak van Pino has left the bulding :bye: op zaterdag 17 maart 2007 om 17:02:
Nee gelovigen weet niet hoe de wereld in elkaar zit he Dus realiteit weet jij wat de realiteit is???

maar vind jij dat je pas weet wat realiteit is als je naar afrika en andere oorlogszooi bent geweest? dat vind ik echt zo enorm cliché en daarbij enorme onzin. Realiteit, dat ben je zelf. en niemand mag zeggen of jij de realiteit kent of niet want dat kan gewoon niet.


Uitspraak van Mushroom op zaterdag 17 maart 2007 om 18:28:
En kun jij mij vertellen, welke godsdienst dan het echte verhaal verteld(omdat er zoveel zijn.­)

als dat je interesseert, ik zag dinsdag avond een ikondokumentatie (ofzo) en daar gingen ze onderzoeken hoe in elk geloof de mens in contact met god kon komen, ze gaven ook leuke informatie over die geloven over ook de ontstaanstheorie etc.

als je het mij zou vragen welke godsdienst het echte verhaal verteld dan zou ik zeggen het hindoeïsme met zijn 330 miljoen goden, aangezien die er bijna vanaf het begin af aan al bij waren.
laatste aanpassing
Uitspraak van I LOVE GLOSSY op zondag 18 maart 2007 om 00:57:
dat ben je zelf.­ en niemand mag zeggen of jij de realiteit kent of niet want dat kan gewoon niet.­

precies daarom zei ik het ook
omdat de meesten gelijk een oordeel klaar hebben liggen om bepaalde religies enzo:@


Uitspraak van Rietus op zaterdag 17 maart 2007 om 17:42:
dus dit is het leven zo als jou god dat gewild

Nee hij heeft me de ogen geopend ja kunt het zien als verneukt en laat maar gaan we kunnen er toch niks aan doen
En ik zie het om bij mezelf te beginnen om proberen me leven waardevol te maken

Uitspraak van Mushroom op zaterdag 17 maart 2007 om 18:28:
maar ik vind dat idee echt hopenloos achterhaald

waarom vind jij dat
ga nou ff niet uit van alle boeken
maar ga uit van eigen ervaringen geloof heeft me zoveel meer laten zien van het leven dat ik voor die tijd dacht.
persoonlijke groei mede dankzij het geloof
het is niet toeval het is is meesterlijk en liefdevol en daar moeten we zuinig mee omgaan


Uitspraak van Mushroom op zaterdag 17 maart 2007 om 18:28:
welke godsdienst dan het echte verhaal verteld(omdat er zoveel zijn.­)
,of is dat de jouwe omdat je dat zo geleerd hebt?

Niet geleerd maar zelf ondervonden ja dat kan ook nog
Ik kan niet zeggen wie er gelijk heeft iedereen denkt leeft anders.
@ sandra,

Ik zal nooit geloven dat de wereld door god is geschapen, dat komt er bij mij gewoon niet in.

En das niks tegen god enzo.
Kan dit niet uit persoonlijke ervaring halen omdat ik geen eeuwen oud ben.Ik heb natuur en dergelijken altijd erg interesant gevonden, en daar hoord ook het ontstaan van dieren en mensen bij. En aan de hand van die gigantische hoeveelheid, docu's,boeken, musea, en discussie.
ben ik er van overtuigd dat De wereld is ontstaan naar de oerknal(waarvan het wetenschappelijk is bewezen dat deze er is geweest) en en dat alles wat nu op deze groen blauwe bol leeft en groeit,
het gevolg is van constante evolutie(lees: aanpassing op leefomgeving)

Mischien dat ik later wel tot bezining kom.wie weet.Maar voor nu, geloof k het gewoon niet.

Ik geef je er wel 100% gelijk in dat iemand kan groeien door geloof. Als iemand die altijd ongelukkig was, hier zijn evenwicht in kan vinden en daardoor een fijner leven kan lijden,en zich met andere zaken als voorheen gaat bezig houden. dan groeit hij in zijn persoonlijkheid ja.

En ja, als mensen door geloof een goed leven kunnen lijden, dan is dat voor andere in hun directe omgeving idd nodig om hier met respect en liefde mee om te gaan.

Niet geleerd maar zelf ondervonden ja dat kan ook nog
Ik kan niet zeggen wie er gelijk heeft iedereen denkt leeft anders.­

niet lullig bedoeld, maar stel dat jij blind en doof was, had je dit dan ook nog kunnen ondervinden?
Uitspraak van Mushroom op maandag 19 maart 2007 om 20:30:
maar stel dat jij blind en doof was, had je dit dan ook nog kunnen ondervinden?

Daar heb ik een prachtig voorbeeld van
Mijn oom is zwaar verstandelijk gehandicapt
Er is daar een vrouw die blind doof en stom is geboren
Maar door haar handen te vouwen en naar de hemel te reiken en haar mond hoeken laat optrekken teken van lachen
Merk je aan haar dat ze in God gelooft zij heeft nooit prikkels van buitenaf gehad.
Is dit ook toeval??
En hoe verklaar je de gebedsgenezingen mensen met kanker die dood verklaard zijn maar toch helemaal clean zijn verklaard geen arts kon het onderbouwen hoe het kan.
Toeval??

Ik respecteer jou waarnemingen ook zeker
Uitspraak van Mushroom op maandag 19 maart 2007 om 20:30:
De wereld is ontstaan naar de oerknal(waarvan het wetenschappelijk is bewezen

HOe kan iets ontstaan zonder aanleiding
beweging komt door aanraking niks onstaat zelf
Wat was er nodig voor de oerknal God misschien>>

Pittige discussie jah hahaha we zullen het zien als we het loodje leggen hahaha.
laatste aanpassing
Uitspraak van Mushroom op maandag 19 maart 2007 om 20:30:
waarvan het wetenschappelijk is bewezen dat deze er is geweest

wetenschappelijk wordt aangenomen dat die er geweest is, bewezen is het nooit. je zal dit ook niet tegenspreken als je nadenkt waarom het zelf zei.


Uitspraak van Pino has left the bulding :bye: op maandag 19 maart 2007 om 21:08:
beweging komt door aanraking niks onstaat zelf

maar hoe zie je die aanraking voor je dan? de mens heeft behoefte aan iets concreets zodat ze het zich kunnen voorstellen, tegenwoordig komt de oerknal theorie daar meer in de buurt dan de scheppingstheorie.


Uitspraak van Pino has left the bulding :bye: op maandag 19 maart 2007 om 21:08:
Pittige discussie jah hahaha we zullen het zien als we het loodje leggen hahaha.­

of niet natuurlijk:P
Uitspraak van Pino has left the bulding :bye: op maandag 19 maart 2007 om 21:08:
En hoe verklaar je de gebedsgenezingen mensen met kanker die dood verklaard zijn maar toch helemaal clean zijn verklaard geen arts kon het onderbouwen hoe het kan.­
Toeval??

Ja dit lijkt me idd een kwestie van toeval ja. Want hoe verklaar jij anders het feit dat er dagelijks weet ik hoeveel mensen dood gaan aan ziektes e.d. terwijl daar ook enorm veel voor gebeden wordt? Of doet god gewoon iene-miene-mutte bij alle zieken die bidden? Topper die god...
Uitspraak van JannaB op woensdag 28 maart 2007 om 17:17:
Of doet god gewoon iene-miene-mutte bij alle zieken die bidden? Topper die god...­

Ten eerste GOD MOET NIKS
Wij zijn verantwoordelijk voor onze eigen fouten
niet HIJ.
Sommige mensen gaan nou eenmaal eerder dan een ander hoe hard het ook klinkt
Mijn vriendin stierf op 17 jaar waarom? ze was gewoon klaar op deze aarde haar taak was volbracht

Wat dat was daar ben ik niet de persoon voor die daar mag over oordelen.
Boos op GOD geweest nooit en toen geloofde ik niet eens dus........ als je niet gelooft ga je niet de schuld bij HEM leggen want je gelooft toch immers NIET.
Iedereen roept maar HIJ moet dit als HIJ dit deed
NEE wij moeten is normaal gaan doen en elkaar behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden.

Wij hebben toch de aarde van HEM gekregen en wij moeten die onderhouden.
Staat in de bijbel wij verkloten hem zelf
HIJ zal ooit ingrijpen (staat er ook in)
Ik praat nu alleen uit bijbelsuspectief
Dan kun je er zelf van uit gaan wat voor potje je er van gemaakt hebt.
ik leg niet mijn fouten bij GOD nee die leg ik bij mezelf.

bterft het ziek zijn
De 1 geneest omdat die gene nog niet klaar is de andere is dat al na een half uur wanneer die gene het levenslicht ziet.
Hard weet ik
Maar GOD de schuld geven van alles vind ik zo laag
Kijk eerst eens bij jezelf
Sommige zieken willen zelfs dood
ken genoeg voorbeelden daarvan.

er staat ook GOD doet wat ons goed komt.
En hij weet alleen wat goed is
En ga nou niet lopen zeiken over de oorlogen
Dat doen we ZELF

Uitspraak van I LOVE GLOSSY op maandag 19 maart 2007 om 21:54:
de mens heeft behoefte aan iets concreets zodat ze het zich kunnen voorstellen, tegenwoordig komt de oerknal theorie daar meer in de buurt dan de scheppingstheorie.­

Hoe onstaat zo knal wat veroorzaakte die Knal Dat bedoel ik met aanraking
laatste aanpassing
geen aanraking,
moluculaire botsing,

deeltjes die splitsen waardoor er zeer veel energie onstaat.­ product daarvan is materie en antimaterie.­

Sla de boeken er maar op na.­

zo kun je alles wel aan god toewijzen.­

En hoe is god dan eigenlijk onstaan?

wat was er voor god? en waarom is juist god er gekomen.­

God zit in jezelf, en je kan hem met andere delen.­
Maar als iemand niet gelooft, dan bestaat god voor deze persoon ook niet.­
Uitspraak van Mushroom op donderdag 29 maart 2007 om 19:30:
En hoe is god dan eigenlijk onstaan?

wat was er voor god? en waarom is juist god er gekomen.­

daar hadden we ze eerder ook al op :P oh wat ben ik erg ik zeg 'ze'.

maar sandra, geloof je dat er 1 god is? de laatste tijd zit ik me af te vragen waarom god in de 10 geboden zei (vrij vertaald dan): vereer naast mij geen andere goden.

wat bedoelt god hier dan mee? in mijn ogen zegt hij hier gewoon zelf dat er meerdere goden zijn, maar als je hem een plezier wilt doen, moet je gewoon alleen god aanbidden want anders straft hij jou en je nageslacht voor altijd.
als jij weet wat hij bedoelt tell me ik vind het zo raar namelijk
Vandaag de dag kies ik er bewust voor geen godsdienst uit te oefenen. Waar vroeger wellicht door gebrek aan kennis geen verklaringen waren, is er tegenwoordig wetenschap die voor mij geloofwaardige antwoorden biedt op mijn vragen.

Noem het evolutie ;)

http://atinyglimpse.ytmnd.com/
laatste aanpassing
Uitspraak van Pino has left the bulding :bye: op woensdag 28 maart 2007 om 22:57:
Ten eerste GOD MOET NIKS
Wij zijn verantwoordelijk voor onze eigen fouten
niet HIJ.­
Sommige mensen gaan nou eenmaal eerder dan een ander hoe hard het ook klinkt
Mijn vriendin stierf op 17 jaar waarom? ze was gewoon klaar op deze aarde haar taak was volbracht

Wat dat was daar ben ik niet de persoon voor die daar mag over oordelen.­
Boos op GOD geweest nooit en toen geloofde ik niet eens dus........­ als je niet gelooft ga je niet de schuld bij HEM leggen want je gelooft toch immers NIET.­
Iedereen roept maar HIJ moet dit als HIJ dit deed
NEE wij moeten is normaal gaan doen en elkaar behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden.­

Wij hebben toch de aarde van HEM gekregen en wij moeten die onderhouden.­
Staat in de bijbel wij verkloten hem zelf
HIJ zal ooit ingrijpen (staat er ook in)
Ik praat nu alleen uit bijbelsuspectief
Dan kun je er zelf van uit gaan wat voor potje je er van gemaakt hebt.­
ik leg niet mijn fouten bij GOD nee die leg ik bij mezelf.­

bterft het ziek zijn
De 1 geneest omdat die gene nog niet klaar is de andere is dat al na een half uur wanneer die gene het levenslicht ziet.­
Hard weet ik
Maar GOD de schuld geven van alles vind ik zo laag
Kijk eerst eens bij jezelf
Sommige zieken willen zelfs dood
ken genoeg voorbeelden daarvan.­

er staat ook GOD doet wat ons goed komt.­
En hij weet alleen wat goed is
En ga nou niet lopen zeiken over de oorlogen
Dat doen we ZELF

Begrijp me niet verkeerd;­ ik geloof uberhaupt niet in een god dus ik geef hem/haar/het dan ook nergens de schuld van.­ Ik kan me alleen niet voorstellen hoe iemand dit alles kan geloven.­ Dat probeer ik te begrijpen, maar het lukt me gewoon niet.­ Het komt gewoon erg ongeloofwaardig over allemaal.­ De een zegt dit, de ander zegt dat.­ De een gelooft dit en de ander weer heel iets anders.­ 'Jullie gelovigen' spreken elkaar ook verschrikkelijk tegen, dus er is gewoon geen touw meer aan vast te knopen.­ Zegt voor mij dus genoeg dat het hoogstwaarschijnlijk allemaal onzin is.­ Je geeft trouwens aan dat we alles ZELF doen, maar waarom dan toch god bedanken wanneer iemand beter is geworden na een erge ziekte.­ Dat heeft die persoon dan toch ZELF gedaan.­ Of doen mensen alleen de slechte dingen zelf en doet god alle goede dingen? Ik snap er echt geen reet van hoor.­


Uitspraak van I LOVE GLOSSY op maandag 19 maart 2007 om 21:54:
de mens heeft behoefte aan iets concreets zodat ze het zich kunnen voorstellen, tegenwoordig komt de oerknal theorie daar meer in de buurt dan de scheppingstheorie.­

Hoe onstaat zo knal wat veroorzaakte die Knal Dat bedoel ik met aanraking

Hoe is god ontstaan dan?
Uitspraak van JannaB op dinsdag 3 april 2007 om 11:29:
Hoe is god ontstaan dan?

goeie vraag ;)Uitspraak van Mushroom op donderdag 29 maart 2007 om 19:30:
En hoe is god dan eigenlijk onstaan?

vroeg ik me ook al af
Uitspraak van JannaB op dinsdag 3 april 2007 om 11:29:
Hoe is god ontstaan dan?

Plaats HEM nou niet eens in het aardelijks bestek
Elke x doen jullie dat weer x op x
MOe word je ervan
Ja ik geloof in GOD de alfa en de omega
God is tijdloos andere demensie
Daar kunnen wij niet met onze beperkte hersencelletjes bij niemand omdat HIJ NIET AARDS is.


Uitspraak van I LOVE GLOSSY op zondag 1 april 2007 om 20:03:
vereer naast mij geen andere goden.­

Dat heeft dus met het geloof te maken
JE Gelooft alleeen in HEM niet in andere Goden
Hoe leg je dat anders uit ik weet het niet
Maar ik weet wat HIJ bedoelt en dat kun je een "ongelovige" niet uitleggen

Jullie willen alles horen hoe en wat van GOD van mij
Waarom ga je niet zelf op zoek naar HEM je vragen worden beantwoord.

Ik begrijp jullie ook wel veel kerken zijn zo streng altijd maar onheil uitspreken
Je moet dit je moet dat dreig dreig
VRESELIJK alleen al om het feit dat God liefde is dus geen eng iets.
Je bent hier ook om te leren te groeien het Plan zeg maar.
Ik kan pas dingen uitleggen als je begrijpt wat GOD nou met JOU wil.
HIj wil een relatie met jou vol met liefde
Met vallen en opstaan.

Alles kun je wel via wetenschappelijke toestanden willen verklaren
Maar wanneer weet je pas echt wat jou leven is ga zelf op ontdekking gebruik je eigen zintuigen en vooral je hart
Dan pas ontdek jij je "echte" waarheid :D
sandra.­

Ben je nog maagd?
Frots
Werkzaam bij Total Asphyxiation
Werkzaam bij Cube
Uitspraak van Pino has left the bulding :bye: op donderdag 5 april 2007 om 21:27:
tijdloos

Alles is tijdloos, tijd is ook maar bedacht (y) Het verleden is er niet meer en de toekomst bestaat ook niet. Er is alleen nu.

ik geloof niet in god, ik geloof niet in mezelf, ik geloof helemaal niemand. Het bestaan dat zijn wij allemaal bij elkaar inclusief alle dieren planten planeten etcetera. Het is helemaal niet belangrijk hoe het is ontstaan, het is immers gebeurd en we kunnen het sowieso niet terug draaien. Je kunt beter gewoon leven en plezier maken. Denk na over wat je daden nu voor keuzes mogelijk maken en wat je dan weer kan gaan kiezen.
laatste aanpassing
GVD, dit is denk ik wel het meest logische verhaal over godsdienst ooit........ :respect:
En het geloof heet niet voor niets GELOOF...­
Je gelooft het of je gelooft het niet....­

Nu het geloof wereldwijd terrein verliest, zou je misschien kunnen concluderen dat dit komt door verdere ontwikkeling van onze brein"­

IDD....­ Als klein kind "­geloof"­ je in sinterklaas en de kerstman, Je wacht met smart op de sint, zorgt dat je lief bent want anders moet je mee naar spanje, en die angst is echt.....­ Maar als je volwassen word en je brein dus verder ontwikkeld, snap je het werkelijke verhaal en waarom je ouders je in de sint lieten geloven...­
En ik vind het leuk voor die kinderen dat ze "­nog"­ in de sint geloven.­ En vind het dus prima dat er mensen in een god geloven.­ Maar waarschijnlijk zitten we idd in een fase van evolutie waarbij een gedeelte van de mensheid eindelijk het geloof los heeft kunnen laten en niet meer geloven in wat onze "­voor"­ouders zeggen.­ Gelukkig hoor ik daarbij, want anders zou ik echt te vaak moeten biechten......­
laatste aanpassing
Uitspraak van Mushroom op zondag 8 april 2007 om 12:06:
Ben je nog maagd?

hahahaha nee ik ben schorpioen (6)

Uitspraak van I LOVE GLOSSY op donderdag 5 april 2007 om 23:59:
en is dat dan het paradijs waar ze het altijd over hebben

Nee de echte waarheid is hard heel hard
De waarheid is iets waar je diep van binnen bang voor bent het het niet wilt zien
als jij je overgeeft aan je diepste angst zul jij de waarheid zelf ontdekken
Wat dat is??? dat ligt in jou hart dat weet ik niet maar je zult het zelf moeten onderzoeken.

Heb het idee dat sommigen denken dat ik zo jehova figuur ben
nou nee dus
als de kerkklokken luiden val ik met me zatte kop in bed
vloek ik een keer van me af omdat ik met tenen weer eens stoot
ik zuip ik schop graag overal tegen aan en hou van lol maken.

en speciaal voor het championnetje ik heb al veel ikea bedden naar de sodemieter gekrikt :P
Ben ook niet heilig hahaha misschien leef ik wel slechter dan mensen die niet geloven.
Uitspraak van Tjapke op zaterdag 14 april 2007 om 12:42:
waarbij een gedeelte van de mensheid eindelijk het geloof los heeft kunnen laten en niet meer geloven in wat onze "­voor"­ouders zeggen

jonge vroeger werd er nog harder tegen het geloof aangeschopt
jezus die gekruisigd werd niet echt bepaald religeus vriendelijk

er komen juist steeds meer gelovigen bij
als je het nou wilt GELOVEN of niet.
maar gebeurt helaas wel. in jou geval dan ;)


Trouwens ik ben niet gelovig opgevoed er zijn zelfs mongolen zoals ik ja die uit zichzelf zijn gaan geloven
En dat was eerlijk gezegt de beste verandering in mijn leven.
Uitspraak van Pino has left the bulding :bye: op woensdag 28 maart 2007 om 22:57:
Mijn vriendin stierf op 17 jaar waarom? ze was gewoon klaar op deze aarde haar taak was volbracht

Sorry hoor, maar wat voor taak kan ze in 'hemels'naam nou volbracht hebben in dat veel te korte leven?

Verder ga ik er niet op in, als jij gelooft en wilt geloven is het aan mij en anderen dat te respecteren.

Gelukkig leven we in een periode waar we onder het algehel juk van het geloof/de kerk vandaan zijn al blijf ik het eng vinden dat de CDA EN CU blijven groeien en de politieke macht hebben. Waarom?

Langzaam wordt de bemoeienis en het inperken van verworven vrijheden weer opgevoerd. Laat gelovigen de mensen die geen religie aanhangen ook respecteren dan kan een ieder lekker zijn eigen ding blijven doen.
Uitspraak van G-Town Madness - MC Lil' Kasper op maandag 7 mei 2007 om 01:30:
Laat gelovigen de mensen die geen religie aanhangen ook respecteren dan kan een ieder lekker zijn eigen ding blijven doen.­

Doe ik toch ook
mij hoor je dat niet zeggen
maar je mag hier toch je mening delen daar is toch zo collum ect ect voor bedoeld
Ik respecteer ieder zijn geloof of geen geloof mits men elkaar in zijn of haar waarde laat dan staat respect zeker op de goede plaats.
Maar das helaas niet altijd het geval zowel van BEIDE kanten!


Uitspraak van G-Town Madness - MC Lil' Kasper op maandag 7 mei 2007 om 01:30:
maar wat voor taak kan ze in 'hemels'naam nou volbracht hebben in dat veel te korte leven?

Dat weet ik dus niet he maar dat had ik al gemeld als je goed gelezen had ;)
Maar even goed vind de discussie nou wel goed
Ik ga verder ook niet verder erover spreken vind lol maken net wat belangrijker krijg zowat jeuk van al die openbaringen :LOL:
(K)