Partyflock

Vrouwen zijn vrouwen, inderdaad vrouwen! Dus…

Vrouwen zijn vrouwen, inderdaad vrouwen! Dus…

door , gepubliceerd op
Vrouwen zijn vrouwen, inderdaad vrouwen! Dus… (afbeelding)
Ik ben blij en trots dat ik Nederland woon. Men heeft hier gelijke rechten, stemrecht, vrijheid van meningsuiting, en ga zo maar door. Toch vind ik het typisch, dat vrouwen nog steeds worden gezien als andere wezens dan mannen. Ondanks de gelijke rechten die mannen en vrouwen hebben, wordt de vrouw toch gediscrimineerd.

Vrouwen voelen zich wel degelijk net zo verantwoordelijk als mannen. Het zou fijn zijn als de dames ook daadwerkelijk de kans hiervoor kregen om zich te bewijzen en écht serieus worden genomen. Er valt namelijk niet over te twisten: vrouwen laten geen scheten, boeren niet en zijn barbiepoppen die in een discussie met een man op wat voor gebied dan ook toch geen gelijk krijgen. Wanneer aan tafel een man een boer laat, kan er om gelachen worden. Maar wanneer een vrouw dit doet, dan ben je al meteen niet meer charmant genoeg, oftewel: vrouw genoeg.

Een ander voorbeeld: Femke Halsema. Lief en schattig dat ze zich zo ontzettend inzet voor onder andere een groener Nederland, maar aan tafel wordt ze toch niet serieus genomen door de overige mannelijke lijsttrekkers. Halsema is namelijk dametje, die mooi kan glinsteren met haar oogjes en vooral erg lief kan lachen. Met zo’n uitstraling ben je eigenlijk al kansloos om daadwerkelijk serieus genomen te worden. Men doet misschien wel alsof, maar als je het eerlijk bekijkt zie je dat het niet zo is. Je ziet het toch ook niet gebeuren dat een dame met een uitstraling zoals Froukje de Both, Katja Schuurman of Bridget Maasland de nieuwe leiders van Nederland worden? Typisch dat een vrouw zoals Rita Verdonk (‘’een vrouw met ballen’’) wel weer aanhang heeft, een vrouw die je niet per direct als charmant zou bestempelen. Stel je eens voor: van binnen nog steeds de Rita Verdonk zoals wij haar kennen, maar van buiten een dame met een uiterlijk van een popidool met een mooie glimlach. Zou men dan nog steeds hetzelfde beeld over haar hebben zoals die nu? Dat betwijfel ik zeer sterk.

Typisch dus, wanneer je als vrouw make-up draagt, er verzorgd uitziet, je haar blondeert en eventueel je borsten vergroot, je dus vervolgens door de man ook een stuk minder serieus wordt genomen. Je hoeft je als vrouw dan niet bezig te houden met belangrijke zaken waarvoor je verantwoordelijkheid moet nemen. Gedraag je dan liever als "vrouwtje-vrouwtje": als leuke verschijning die vast wel wat toe te voegen heeft aan de maatschappij, maar niet als op hetzelfde niveau van de man. In deze tijd waarin wij nu leven, is dat toch eigenlijk te gek voor woorden?!

Steeds meer worden vrouwen geconfronteerd met het bewust zijn van het uiterlijk. Kinderen op jonge leeftijd spelen met barbies, kijken naar TMF en MTV en nemen popidolen zoals Britney Spears en Christina Aguilera als voorbeeld. Oké: wij vrouwen vinden het leuk met ons uiterlijk bezig te zijn, houden over het algemeen van verzorging, make-up en mode. Iets waar totaal niets mis mee is. Wanneer je dus voldoet aan het kader "meisje-meisje", dan ben je meteen een dame zonder pit, want jawel: de mannen mogen daarbij ook nog deze meisjes-meisjes zonder inhoud behandelen als vrouwen zonder inhoud. Het is juist grappig en stoer voor de man wanneer hij twee of drie meiden op een avond heeft gepakt of genomen. Alleen wanneer de vrouw dit doet: Ho maar! Dan wordt ze bestempeld als slet of hoer. Iedereen behandel en beoordeel je toch gelijk? Man en vrouw behandel je dus toch ook gelijk?

Ik ben trouwens benieuwd hoeveel mannen er met een grijns zaten te grinniken na dit gelezen te hebben. Hebbes, precies wat ik dus bedoelde!
pagina laatst gewijzigd op

596 opmerkingen

Uitspraak van Tijgertjuh** op maandag 15 januari 2007 om 09:54:
de grootste verzwegen groep is de groep mannen die door hun vrouw mishandeld worden


Misschien zouden wij vrouwen eens uit de slachtofferrol moeten stappen en laten zien dat ook vrouwen met make-up en een mooi smoeltje ook ballen hebben

zoals ik hier lees?:)//wat willen jullie nou eigenlijk van ons?....
laatste aanpassing
Uitspraak van st3ve op vrijdag 12 januari 2007 om 18:50:
Het ergste is nog dat als een gozer een vrouw slaat, dat het dan wel in 1x is van: Jah, je gaat toch geen vrouwen slaan ? En dan heb je een boze vrouwen menigte om je heen en maken ze je eigenlijk duidelijk dat vrouwen toch zwakker zijn.­

nee dat kan zeker niet,, normaal gezien hoor je elkaar zoiezo niet te slaan!! pure machteloosheid!!!!!!!!!!!!

Uitspraak van RizlaPlus op vrijdag 12 januari 2007 om 23:00:
Want dat je 2 blokken hout kan tillen inplaats van een vrouw die maar 1 kan tillen , zegt niet dat je meer bent....­

juist!!!!!!!!!!!!!
Uitspraak van Evil Stamp Eend :[ op maandag 15 januari 2007 om 11:50:
zoals ik hier lees?//wat willen jullie nou eigenlijk van ons?....­

je moet die 2 teksten als afzonderlijke teksten zien :D

mannen worden door vrouwen mishandeld maar komen er niet voor uit, misplaatste schaamte ;)

de 2e tekst: Dat vrouwen uit de slachtofferrol moeten komen slaat op het feit dat wij ons door al dat gegeneraliseer in een hoek laten drukken ;)
Uitspraak van JP:bounce: op vrijdag 12 januari 2007 om 16:34:
Uitspraak van *­Pieke op maandag 8 januari 2007 om 19:11:
Een vrouw die erbij loopt als porno ster neem k zeker minder serieus, een kerel met een veels te grote broek en trui en verkeerd opgezette pet neem ik ook minder serieus dan iemand in pak.­
Logisch toch?
verder zijn op bepaalde gebieden (NIET ALLE) mannen en vrouwen niet gelijk, klaar.­
over het algemeen:
mannen zijn sterker en kunnen zich beter concentreren op 1 taak of beslissingen nemen.­
Vrouwen zijn zorgvuldiger, kunnen beter multitasken en hebben een fijnere motoriek.­
Als je wilt verhuizen vraag je dan je broer of zus? en als je kamer wilt herinrichten welke v/d 2 vraag je dan.­
uitzonderingen bevestigen de regel zegt t spreekwoord verder

helemaal gelijk

wat een feministisch gejammer zeglaatste aanpassing 12 januari 2007 16:43

Idd helemaal mee eens..:yes:
Uitspraak van Chad op maandag 15 januari 2007 om 14:46:
mannen zijn sterker

een belangrijk puntje:
vrouwen krijgen de kinderen!!!
daar moet toch een goede reden voor zijn

en die onzinnige discussie altijd over gelijk zijn.
sommige vrouwen kiezen ervoor om als slet bestempeld te worden en andere kiezen er voor om hard te werken en iets te bereiken in ut leven.
trouwens vrouwen doen net zo hard mee aan elkaar afkraken. als een vrouw hoort dat een andere vrouw met 3 kerels heeft ligge krikke dan reageert zij ook met het antwoord slet. dus we doen het ook een beetje zelf.
vind ik trouwens ook van kerels die het met allerlei wijven het bed in duiken, net zo goed sletjes.
en niet alle kerels zijn bekrompen, ik ken kerels die vrouwen wel met het respect behandelen die ze verdient.
gedraag je je als een slet, dan wordt je behandeld als slet.
gedraag je je normaal(je mag er weldegelijk mooi/sexy bijlopen), dan wordt je met respect behandeld.
respect krijg je niet, dat moet je verdienen. geldt voor iedereen, zowel mannen als vrouwen.
Ag...­ut komt wel goed , beide nadelen en voordelen.­
Uitspraak van *pLuiSje* op maandag 15 januari 2007 om 15:56:
als een vrouw hoort dat een andere vrouw met 3 kerels heeft ligge krikke dan reageert zij ook met het antwoord slet.­ dus we doen het ook een beetje zelf.­
vind ik trouwens ook van kerels die het met allerlei wijven het bed in duiken, net zo goed sletjes.­

een hoop vrouwen zijn gewoon bitcherig naar andere vrouwen toe! die noemen elkaar 'slet'.
het is echt geen gozer geweest die heeft bedacht dat een meisje die met 3 jongens op een avond zoent een slet zou zijn...dat was een (evt. jalourse) vrouw.
wat ik nog niet gelezen heb is dat er ook zat vrouwen zijn die niet geemancipeerd zijn! ik blijk een stuk beter geemancipeerd te zijn dan sommige vriendinnen om me heen.
(vond dat zelf ook heel raar.)
ik vind het heel normaal dat vrouwen voor een carriere gaan ipv babies poepen ofzo of dat als de vrouw meer kan verdienen dat het dan logisch is dat zij daar hoe dan ook gebruik van gaat maken... maar kennelijk zijn er zat vrouwen die denken EN IK QUOTE: "laat mijn man maar werken, ik ga lekker thuis op mijn gat zitten en af en toe een beetje schoonmaken!"

mijn punt is een beetje dat iedereen altijd op mannen zit te bitchen als het over emancipatie gaat, maar sommige vrouwen zijn zelf veel minder geemancipeerd dan sommige mannen.

emancipatie is een probleem, maar niet alleen een mannenprobleem...
stel je niet zo aan
Uitspraak van Iris O:) op vrijdag 12 januari 2007 om 10:02:
Zeker 't boek "­Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal"­ gelezen?
Dr zal ongetwijfeld een kern van waarheid in je verhaal zitten maar naar mijn idee wordt de situatie enigszins over 1 kam geschoren;­ er zijn ook genoeg vrouwen die hun uiterlijk goed verzorgen, leuke/elegante/sportieve kleding dragen, er niet overdreven mannelijk of vrouwelijk uitzien en tóch "­een vrouw met ballen"­ zijn


Uitspraak van B.­R.­W.­ op zondag 7 januari 2007 om 19:37:
Je hebt t zelf in de hand !

Denk ik ook En nee misschien geldt dit niet voor alle situaties maar voor het merendeel
Tis een keus hoe je jezelf naar buiten toe presenteert als vrouw zijnde, in welke mate je jezelf durft te zijn.­

Helemaal mee eens.
Ben et dr volkomen méé eens.. :)
Uitspraak van QuiK op vrijdag 12 januari 2007 om 21:17:
gefrustreerd dat je geen man bent?? :/

Juist ja, goede uitspraak:)
laatste aanpassing
Uitspraak van Tijgertjuh** op maandag 15 januari 2007 om 09:54:
Uitspraak van DE Ollie! op zondag 14 januari 2007 om 22:41:
wij kunnen auto's maken haha jullie niet

tuurlijk wel :P

er is alleen 1 ding dat wij wel kunnen en mannen nooit zullen kunnen: Kinderen baren ;)

:P gelukkig hoeven wij ze alleen maar te maken ;)
nou wil ik het wel eens hebben over de dingen die wij op dit moment hebben zoals het vliegtuig, de auto, de tv, fiets, de trein, boot, huis, de straat, de snelweg, de computer enz.­ Wie hebben dat eigenlijk mogelijk gemaakt?? Als wij alles vroeger aan de vrouwen hadden overgelaten dan hadden wij deze dingen niet gehad, en hadden wij nu nog steeds in de grotten gewoond of misschien was de mens dan wel uitgestorven want wie maakten de messen en speren vroeger om te jagen?? JUIST!! de man.­ Ik heb gezegd.­
vrouwen laten geen scheten, boeren niet

mn ex die liet ze gewoon gaan hoor, onder het mom van "het is mijn huis" en ze heeft gelijk en
zowel mn zusje als mijn nieuwe vriendin boeren elke jongen eruit
Uitspraak van Mattiee op vrijdag 12 januari 2007 om 21:10:
Je gaat toch ook geen appels met peren vergelijken?

zegt genoeg:)
Uitspraak van knokkie op woensdag 17 januari 2007 om 14:35:
nou wil ik het wel eens hebben over de dingen die wij op dit moment hebben zoals het vliegtuig, de auto, de tv, fiets, de trein, boot, huis, de straat, de snelweg, de computer enz.­ Wie hebben dat eigenlijk mogelijk gemaakt?? Als wij alles vroeger aan de vrouwen hadden overgelaten dan hadden wij deze dingen niet gehad, en hadden wij nu nog steeds in de grotten gewoond of misschien was de mens dan wel uitgestorven want wie maakten de messen en speren vroeger om te jagen?? JUIST!! de man.­ Ik heb gezegd.­

Ja en zonder vrouw waren jullie ernieteens om al die dingen te maken... :Z
Geweldig hoe je dit schrijft!! ik maak me ook graag op en doe graag vrouwelijke dingen maar ik zit ook op kickboksen en ga graag mee met de 'Mannen' om wat te doen, dus ik vind het goed dat je het zo omschrijft!! Top!
laatste aanpassing
Uitspraak van knokkie op woensdag 17 januari 2007 om 14:35:
nou wil ik het wel eens hebben over de dingen die wij op dit moment hebben zoals het vliegtuig, de auto, de tv, fiets, de trein, boot, huis, de straat, de snelweg, de computer enz.­ Wie hebben dat eigenlijk mogelijk gemaakt?? Als wij alles vroeger aan de vrouwen hadden overgelaten dan hadden wij deze dingen niet gehad, en hadden wij nu nog steeds in de grotten gewoond of misschien was de mens dan wel uitgestorven want wie maakten de messen en speren vroeger om te jagen?? JUIST!! de man.­ Ik heb gezegd.­

Hoe weet je dat , vrouwen mochten toen niks :P En indd zonder vrouw was je er niet eens buttface !
(Btw oorlog dan ? kernwapens dan ? kindermishandeling ?)
laatste aanpassing
Blijf nog altijd een feit dat achter elke groot man, een nog grotere vrouw schuilt.

Miscchien zijn er een heleboel vrouwen geweest die hun mannen hebben aangespoord door te gaan met hun uitvindingen en zonder die motivatie was het ze vast ook niet gelukt :P

En over mooie verzorgde dames gesproken.
Ken een prachtige meid met blond haar, zo eentje met d'r haar altijd netjes, sieraadjes om enz, zodra die in de ring stapt: SHE KICKS ASS!!! :)

En als de vrouwen die dino's niet voor die holbewoonertjes had gebakken hadden ze nog omgekomen van de honger....als we niet hadden geklaagt, hadden we nog in die grotten gewoond,ipv leuk hutje op de hei.:lol:
(van wie is dit nu ook alweer....)Vrouwen motiveren, verzorgen en verdragen die mannen en dan nog zeuren over wie er beter is. Verzorgen kids EN hebben een carriere.....en waarom denk je dat wij vrouwen bevallen, die pijn kunnen jullie niet eens aan. Vrouwen hebben een stille kracht waar jullie mannen nog jaloers op mogen zijn.

Daarmee gezegd: Er zijn niets voor niets 2 geslachten dus we zullen allebei wel ons nut hebben denk je niet :)
vrouwen zijn de baas:P
Uitspraak van Lady Phoenix op dinsdag 23 januari 2007 om 21:26:
Blijf nog altijd een feit dat achter elke groot man, een nog grotere vrouw schuilt.

Miscchien zijn er een heleboel vrouwen geweest die hun mannen hebben aangespoord door te gaan met hun uitvindingen en zonder die motivatie was het ze vast ook niet gelukt :P

En over mooie verzorgde dames gesproken.
Ken een prachtige meid met blond haar, zo eentje met d'r haar altijd netjes, sieraadjes om enz, zodra die in de ring stapt: SHE KICKS ASS!!! :)

En als de vrouwen die dino's niet voor die holbewoonertjes had gebakken hadden ze nog omgekomen van de honger....als we niet hadden geklaagt, hadden we nog in die grotten gewoond,ipv leuk hutje op de hei.:lol:
(van wie is dit nu ook alweer....)Vrouwen motiveren, verzorgen en verdragen die mannen en dan nog zeuren over wie er beter is. Verzorgen kids EN hebben een carriere.....en waarom denk je dat wij vrouwen bevallen, die pijn kunnen jullie niet eens aan. Vrouwen hebben een stille kracht waar jullie mannen nog jaloers op mogen zijn.

Daarmee gezegd: Er zijn niets voor niets 2 geslachten dus we zullen allebei wel ons nut hebben denk je niet :)

hahaha goed gesproken :D
MANNEN ZIJN GEWOON DE BOUWSTEEN VAN HET HELE LEVEN,DE STERKSTE LICHAAMLIJK,MAAR VROUWEN DAARINTEGEN ZIJN GEESTELIJK STERKER
L@­dy phoenix schreef:
Blijft nog altijd een feit dat achter elke groot man, een nog grotere vrouw schuilt.­

Mischien zijn er een heleboel vrouwen geweest die hun mannen hebben aangespoord door te gaan met hun uitvindingen en zonder die motivatie was het ze vast ook niet gelukt´

Daar geef ik je eigenlijk wel gelijk in.­ Vrouwen steunen de man inderdaad bij veel dingen.­
Ik vind dit goed geschreven deze column ik ben het er in grote lijnen wel mee eens.­
Uitspraak van *pLuiSje* op maandag 15 januari 2007 om 15:56:
en die onzinnige discussie altijd over gelijk zijn.­
sommige vrouwen kiezen ervoor om als slet bestempeld te worden en andere kiezen er voor om hard te werken en iets te bereiken in ut leven.­
trouwens vrouwen doen net zo hard mee aan elkaar afkraken.­ als een vrouw hoort dat een andere vrouw met 3 kerels heeft ligge krikke dan reageert zij ook met het antwoord slet.­ dus we doen het ook een beetje zelf.­
vind ik trouwens ook van kerels die het met allerlei wijven het bed in duiken, net zo goed sletjes.­
en niet alle kerels zijn bekrompen, ik ken kerels die vrouwen wel met het respect behandelen die ze verdient.­
gedraag je je als een slet, dan wordt je behandeld als slet.­
gedraag je je normaal(je mag er weldegelijk mooi/sexy bijlopen), dan wordt je met respect behandeld.­
respect krijg je niet, dat moet je verdienen.­ geldt voor iedereen, zowel mannen als vrouwen.­

:jaja:
Mooi geschreven (Y)
En ik vind dat je ergens gelijkt hebt! ik ben ooit aangenomen als stewardess maar er uiteindelijk niet meer verder gegaan, want dan wordt je dus echt gezien als een barbie in de lucht! maar ach, de discussie mannen/vrouwen zal nooit overgaan, we moeten er maar om lachen toch :)