Partyflock

Kind zijn is fijn

Kind zijn is fijn

door , gepubliceerd op
Kind zijn is fijn (afbeelding)
Ik plof met twee zware tassen neer op een bankje op het station. Het is zondag dus vrij rustig. Ik observeer de mensen die hier en daar verspreid staan en net als mij wachten op hun trein die hun naar de desbetreffende bestemming zal brengen. Mijn aandacht wordt getrokken door een piepklein blond meisje met krullen dat achter haar ouders aanloopt gevolgd door oma die een waakzame blik op het meisje werpt.

Onderzoekend en speurend naar voor haar nieuwe en interessante objecten op het perron. Oma begeleidt haar uit veiligheid want het meisje heeft nog geen enkel besef van de eventuele gevaren. Ze leunt met beide handjes op een glaswand en kijkt gefascineerd naar beneden, naar de hal die zich onder het perron bevindt. Ze lacht, wijst, brult.. De vrouw naast mij op het bankje volgt net als mij het tafereel met een lach en kijkt me nu en dan geamuseerd aan.

Een Surinaamse moeder met kinderwagen komt het perron op lopen met daarin een mooi donker menneke. Het meisje -onderzoekend dat ze is- merkt het jongetje al vrij snel op en loopt met kleine resolute stapjes op het jongetje af. Het tafereel trekt nu meer mensen. Het meisje wijst met haar piepkleine vingertjes naar een aantal objecten die bevestigd zitten aan de kinderwagen. Ze pakt het wiel en probeert het rond te draaien. Het jongetje bukt en probeert het ook tevergeefs. Moeder rijdt een stukje terug waarop het meisje lachend meeloopt. Nu legt ze haar hand op het hoofd van het jongetje waarvan het haar is ingevlochten met mooie kralen. Nu lacht het jongetje.

Wat zijn kinderen toch prachtig, zo puur. Aan het begin van een ontwikkeling die de rest van hun leven zal doorgaan. Maar naarmate we ouder worden (afhangend van de omgeving) wikkelen we ons in een cocon die ons bescherming biedt tegen alle kwaadheden van deze wereld. We worden gevormd door gebeurtenissen, mensen.. zowel positief als negatief. Het maakt ons tot wie we zijn en sommigen dwalen juist hierdoor af van wie ze in werkelijkheid zijn. Vooral liefde is een killing, misschien wel de grootste want in de liefde stellen we ons kwetsbaar op en worden we vaak ook gekwetst. Hoe vaak hoor je iemand niet zeggen.. Ik word NOOIT meer verliefd.. nooit meer die pijn. En toch worden we weer verliefd, want dat is nou eenmaal een leerproces in je leven om dichterbij je IK te komen en je te ontwikkelen. Maar je moet het wel toelaten en jezelf volledig accepteren, wil je ermee kunnen omgaan en eruit leren. Alleen zijn is soms heel goed en zeker nodig om jezelf beter te leren kennen. Vind het kind in jezelf terug.. je dromen, wensen en verlangens.

Ik word uit mijn gedachte getrokken door een hard snerpend geluid.. de trein. Vader, moeder en het meisje hollen naar de opengaande deuren. Het meisje wordt door vader met een zwaai in de trein gezet, ik volg. Ik draai me om en knipoog.. Dag oma!
pagina laatst gewijzigd op

220 opmerkingen

ik ben nog lekker jong O:)
zal wel zo overgaan maarja:P

inderdaag vette collum (Y)
mooi geschreven :D
wauw wat een column,
dat is precies wat ik denk als ik naar mijn zoontje kijk... en naar wat van mij terecht is gekomen... ik denk dan, wat komt er later van mijn ventje terecht.
nou ik hoop dattie een mooi leven krijgt en dattie maar lekker hard tegen de wereld op vecht... want het wordt steeds moeilijker om op te groeien tot je ware IK....tot de gene die je eigenlijk altijd hoort te zijn...
Uitspraak van Blue! op zondag 17 december 2006 om 19:24:
Leuk geschreven. En een mooie boodschap...

Ik vind t geweldig om te zien hoe simpel kleine kinderen kunnen denken.. en dat ze gewoon alles zeggen wat ze denken. Geen stress, geen gezeik enz... Zucht! Volwassen zijn is toch niet zo leuk, als ik vroeger dacht..

____________________________________________________

Uitspraak van *HardcoreGirl* op zondag 17 december 2006 om 17:17:
Hoewel ik er toch bij wil toevoegen dat sommige kinderen zooo wreed kunnen zijn tegen elkaar!
Als ik terugdenk aan vroeger in de lagere school, merk ik toch wel op dat er toen veel meer groepjes werden gevormd en hypocriet gedaan werd

___________________________________________________

Ik denk dat kinderen in deze tijd, veel sneller volwassen worden.. vergeleken met toen wij kids waren. En dat is niet iets positiefs, vind ik..

Ja :-D
Ha..Ha..Ha ?
Uitspraak van Enjoy1979 op donderdag 21 december 2006 om 23:00:
Wie gaat er straks buitenspelen haha!
laatste aanpassing
jeej ik wordt er helemaal warm van van binneh........:S not
Mooi stuk. Dank je wel :D xxx

Zat er zelf vandaag ook over te denken, vooral de link met verliefd zijn en heel veel pantsers aantrekken elke keer weer. En hoe ze dan toch altijd weer weg moeten ;)
In je kwetsbaar durven opstellen en je hart openen ligt de ware kracht. Kinderen hebben dat. Ze benaderen een ieder vanuit een oervertrouwen, puurheid, ze vragen zich niet af wat die ander van ze zal denken of wat de reactie zal zijn. Zo heerlijk als je dat als volwassene ook kan, zo in het moment leven!
Ik vind het een goeie column..

En het is zeker waar..

Kinderen zijn kwetsbaar, maar toch worden ze niet of nauwelijks gekwetst.. Waarom wel als je ouder wordt dan..?
hahaha sommige reacties zijn echt om te schateren..
serieus wat zit die 'ktc' te zeiken man.. en dat wat die 'ktc' schreef over dattie geen frustraties heeft.. nah.. 't is te merken.. :P
hahahaha

maargoed ik vind het verhaal goed.. je ziet aan sommige reacties dat het toch mensen aan het
denken zet.. en het heeft ook iets waars.. kinderen zijn veel opener en je problemen worden idd groter als je ouder wordt..
bovendien, veel mensen zouden eens wat minder serieus moeten doen.. je leeft maar 1x
Uitspraak van KTC op maandag 18 december 2006 om 23:40:
Jij plakt je vol met idianenposters en nietszeggende wicca-spreuken........ maar de inhoud en gedachtengang van dit alles heb je alleen je google-sites.......

Een hoop gewijs met de vinger voor iemand met wijsheid...
Uitspraak van KTC op maandag 18 december 2006 om 23:40:
Jij doet het voorkomen alsof jij de wijsheid van de Indianen spreekt, en toch

waar is dat geopperd dan?

Uitspraak van KTC op maandag 18 december 2006 om 23:40:
ik .........in tegenstelllling en gedachtengang, ben ik wie ik ben...............IK BEN BERNICE!!!!!!!!!!!!............ .......dat wat ik weet en ben.............daar ben ik trots op en zal nooit een ander hun zwakheid in mijn arrogantie neerhalen en vernederen.

Uitspraak van KTC op maandag 18 december 2006 om 22:45:
Het is een leuk en ook kut en slap-geoewehoer verhaal.....[over-gelezen op het toilet ..en die je dan achteraf doorspoeld zou kunnen en moeten worden.....maar omdat je amper tijd hebt..want je werkcollega is al gestresst buiten aan het toeteren..donder je dit artikel bij oud papier

Is dat geen fruistratie??....Veel van onze uitingen komen onbewust naar boven, en dat is wel te merken, je bedoelt het vast niet zo, dat denk iig...
laatste aanpassing
soms is het fijn maar bekijk het ook een beetje van de buitenkant:D
cker ik ben word liever 19 en dan zo blijven dan een ouwe uitgedrukte peuk te zijn ...
kind zijn rules
Kinderen zijn super..
Als ik me ff kut voel en ik zie een kind... heb ik no matter what weer een smile op me face..
Geweldige wezens.. ik wou dat ik nog steeds door een kinderbril kon kijken
Helemaal gelijk!
ben er zelf ook nog 1
en ben er blij mee ook! :D
was ik net als een kind 0ok n0g maar onwetend van de gruwlijke dingen die er gebeuren in de wereld.
"Wat zijn kinderen toch prachtig, zo puur"

Tja zeggen altijd de waarheid en draaien nergens om heen (Y)!

Als iedereen dat nu eens deed...
Daarom moeten "volwassenen" ook met hun gore poten van kinderen afblijven, vind ik. :@

Een kind is onschuldig, houden zo!!!

Ik werk zelf in de jeugdgezondheidszorg en kies ALTIJD voor het kind en niet voor de ouder.
Erger me de laatste tijd dood aan de blunders van Bureau Jeugdzorg.:dood:

(Y)Toppie hoe je het kind hier beschrijft, Martine.

(K)
was idd fijn om kind te zijn *zucht*
Uitspraak van Enjoy1979 op donderdag 21 december 2006 om 23:00:
Wie gaat er straks buitenspelen haha!

precies !
Uitspraak van ukje op donderdag 11 januari 2007 om 19:55:
was idd fijn om kind te zijn *zucht*

zeker weten! jammer genoeg besef je het later eigenlijk pas echt:P wanneer je net iets ouder bent