Partyflock

De grote boze mens!

De grote boze mens!

door , gepubliceerd op
De grote boze mens! (afbeelding)
Materialisme en egoïsme; de kernwoorden van 2006. Alles in deze wereld draait alleen om onszelf. Ik heb nu niet over egoïsme van het individu, maar van de mensheid in het geheel. Ik bedoel, wie denkt er in deze tijd nog aan de natuur?
De mensheid maakt de aarde, inclusief de bewoners, geheel kapot. En iemand die hierbij stil staat aan degene die hier de dupe van zijn? Bijvoorbeeld miljoenen dieren!

We zouden geen van allen nog kunnen leven zonder internet, telefonie, computers televisie en noem het allemaal maar op! De maatschappij is op een dergelijk punt ontwikkeld dat er niet meer te leven valt zonder elektronica. En het ziet er niet naar uit dat er ook maar iets zal veranderen, in tegendeel zelfs. Ontwikkelingen blijven elkaar opvolgen, koop een nieuwe computer en na 2 dagen is het een oud model. Waar eindigt het?

Dan te bedenken aan alle straling die afkomt van deze elektronica. Alle elektro magnetische golven die deze apparaten uitstralen. Je kunt me een hoop wijs maken, maar ik geloof nooit dat dit goed kan zijn voor een mens, wat wil zeggen dus ook niet voor de aardbol. Zou de aardbol (in wezen een levend iets) hier ook geen reactie op geven, zoals een mens dit zou kunnen. Worden wij niet ziek gemaakt van heel de maatschappij om ons heen? Ik denk dat de aarde hier op een zelfde manier mee handelt als de mens. Dat is ook waarom ik principieel mijn voorkeur geef te doneren aan het WNF / Greenpeace / IFWA / Stichting Aap en dergelijke, in plaats van de kanker bestrijding. Doen we het voor een groot deel niet allemaal zelf? Let er nog wel iemand op wat hij eet, voordat alle geur- kleur- en smaakstoffen naar binnen worden gepropt?

Ik snap dat je niet alle vormen van ziekten hieraan kunt verwijten, maar ik ben wel van mening dat mensen ook eens moeten opletten wat ze eten. Mensen moeten weer menselijk worden. Althans, hoe de mens ooit is geweest. Ik zeg niet dat we terug moeten naar de tijd van de holbewoner, maar ik denk dat we onszelf aardig kwijt zijn geraakt. In wezen zijn wij ook dieren. Waarom hebben wij onszelf dan verheven naar ‘de grote boze mens’. De mens die geld nodig heeft, een mooie auto en een groot huis wil hebben. De mens en de natuur zijn uit elkaar gerukt! Waarom kunnen wij geen respect hebben voor andere levensvormen? Waarom moet alles zo ingewikkeld en gecompliceerd? Ik vind een goed voorbeeld hiervan het eten van vlees. Het is voor een mens geen primaire levensbehoefte om vlees te eten, dus waarom eten we het dan? Omdat we het lekker vinden, o.k! Maar moeten we daarvoor andere levensvormen pijn doen? Daarnaast denk ik dat de meerderheid van de mensen vlees niet werkelijk lekker vind. Probeer maar eens een stuk vers (!!!) (dat wil niet zeggen, kant en klaar uit een bakje van de supermarkt) vlees te bakken, zonder enige kruiden en/of peper en zout! Bon apetit! Het zijn voornamelijk de kruiden en de saus die wij smakelijk vinden!
Maar goed ik dwaal af. Ik wil ook niet geloven dat, dat ‘de natuur’ is. Ik vind het overigens wel natuurlijk dat een spin een vlieg eet, of dat een krokodil een zebra eet. Maar dat de mens ook maar enig dier eet, is voor mij geen natuur. Ik bedoel waar zijn onze natuurlijke ‘wapens’ dan? Een krokodil heeft oersterke kaken met vlijmscherpe tanden, een spin heeft zijn gif. En was heeft de mens? Een pistool, een mes? Heb jij wel een geprobeerd een levende koe dood te bijten?

Tot voor kort had ik eigenlijk nooit nagedacht over deze punten. Ook ik leefde lekker mijn eigen leventje en volgde als een kuddedier de rest van de mensen. Ook ik at een lekker biefstukje, volgespoten met hormonen om die beesten sneller te laten groeien! Tot ik dit jaar op Ibiza een hippie heb ontmoet. De man woonde in een half afgebroken huis, midden in de natuur. Zonder stromend water of elektriciteit wist hij zich levende te houden. Zijn afval? Na tien jaar dezelfde hoeveelheid wat de gemiddelde Nederlander per week produceert. Hij is de enige persoon die ik ken die nog met respect heeft voor de natuur en de dieren. Hij is overigens ook de meest gelukkige persoon die ooit heb ontmoet…

Zoals Ghandi ooit zei:” je kunt de mate van beschaving van een land aflezen aan de manier waarop men de dieren behandelt”.
pagina laatst gewijzigd op

626 opmerkingen

Dat is ook waarom ik principieel mijn voorkeur geef te doneren aan het WNF / Greenpeace / IFWA / Stichting Aap en dergelijke, in plaats van de kanker bestrijding.­

Precies! Zo denk ik er dus ook over!
Goed stuk tekst, erg interessant om te lezen ook! Lang leve de natuur!!!!!!!!!!
laatste aanpassing
Waarom hebben wij onszelf dan verheven naar ‘de grote boze mens’.­ De mens die geld nodig heeft, een mooie auto en een groot huis wil hebben.­

In feite zeg je dat je dus wel terug wilt naar de tijd van de holbewoners. Sinds de oudheid is er namelijk altijd sprake geweest van geldverkeer. Ook voordat de eerste munten werden geslagen, namelijk door middel van ruilverkeer. Twee koeien hadden bijvoorbeeld dezelfde waarde als een kilo graan om maar wat te noemen. Daarnaast zijn goud en zilver ook altijd al betaalmiddelen geweest.

De mensheid heeft zich zo ontwikkeld, omdat wij de enige diersoort zijn met een dergelijk goed ontwikkeld brein. De mens is altijd al op zoek geweest naar oplossingen voor problemen. Munten met een vaste waarde werden ingevoerd om het handelsverkeer te vergemakkelijken. Veel van de economische en politieke structuren die wij kennen, zijn al in het oude Egypte of bij de Grieken en Romeinen ontstaan. Zonder die structuur zou de wereld een nog grotere chaos geweest zijn, dan het nu misschien al is.

Natuurlijk is de belasting van de aarde nu groter dan ooit. Maar de mens zoekt altijd naar oplossingen voor het welzijn van de eigen soort, zonder daarbij meteen na te denken over de consequenties. Maar de mens is gelukkig ook in staat om daar later weer nieuwe oplossingen voor te zoeken en te vinden. Daarnaast lijkt het misschien stom dat niemand nog zonder tv of mobiele telefoon kan. Maar "vroeger" was de wereld waarin men leefde veel kleiner. Nu is wat er bijvoorbeeld in de VS gebeurd ook voor ons belangrijk. Communicatiemiddelen als internet, tv en telefonie zijn nu simpelweg noodzakelijk om wereld draaiende te houden.
Bovendien zijn communicatiemiddelen altijd al noodzakelijk geweest. Wat begon met muurschilderingen, zijn bij ons nu internet en telefonie.

Het lijkt alsof de wereld nu heel materialistisch en egoïstisch is. Ik geloof ook wel dat het massaler en erger is geworden, maar de mens heeft altijd een natuurlijke drang gehad (zo wijst de geschiedenis uit) om persoonlijke rijkdom na te streven en altijd efficiëntere oplossingen te bedenken.

Je roept nu wel dat alles zo verschrikkelijk is en dat we zo materialistisch zijn, maar dat zit in onze aard, dat blijkt wel uit de geschiedenis. De mens heeft zich altijd superieur gevoeld t.o.v. de rest van de natuur. Nu we ongeveer de grens hebben bereikt in hoeverre we de aarde kunnen belasten, zullen we weer nieuwe oplossingen moeten bedenken om dat terug te dringen.

Maar ik krijg door jouw verhaal de indruk dat je vindt dat de mens niet eens op aarde thuis hoort. Alsof de mens een indringer is, die alles verwoest. Maar wij zijn de enige die in staat zijn, en ook de enige die het nodig hebben, om de aarde te gebruiken voor ons eigen levensonderhoud. En waar houdt het op? Ik denk niet dat het dat doet. We zullen altijd naar nieuwe oplossingen blijven zoeken, alleen nu zullen we inderdaad meer rekening moeten houden met de planeet waarop we leven.

Maar je kan niet zomaar zeggen, kunnen we niet terug naar vroeger? Nee, stel dat je alle uitvindingen die na de middeleeuwen bijvoorbeeld gedaan zijn, af zou schaffen. Zou daar ook maar iemand gelukkiger van worden? Wij zijn opgegroeid in de wereld zoals die nu is. Vroeger had men geen computer, televisie of telefoon. Maar men wist ook niet beter. Wij hebben al die zaken nu nodig, omdat we opgroeien in een wereld waarin die dingen ook noodzakelijk zijn. Je kan niet alles zomaar als kwaad afschilderen. Ik denk dat het wel belangrijk is dat je het eerst vanuit historisch perspectief bekijkt.
laatste aanpassing
vlees is lekker, maar vlees is ook goed..­ zit ijzer en al in..­ en als je dan vleesvervangers gaat eten..­ ja..­ dan kun je toch net zo goed gewoon vlees gaan eten? dat maakt dan allemaal ook geen flaus meer aus
Lieve Valentijn,

De kern van jouw verhaal klopt natuurlijk helemaal. Wel wil ik jou het volgende vragen: voel je jezelf beter door deze wijsheid? Ben jij niet zelf heel erg boos op de anderen dat zij deze wijsheid (nog)niet in zich hebben? Zie jij nog steeds een "wij of ik" en een "zij"?
Wil jij echt de wereld verbeteren?
Hou dan van deze onwetenden, alsof het je meest dierbaren zijn.....

:lief:
jaaah mien jongen ie hebt helemaal gelijk weet je ik stond laatst nog mijn ouwere vroegere plekkjes te bezoeken der is nu helemaal niks meer van over jah een stomme kut weg alle bomen en mooie planten en koeien en paarden alles is pleittes ik baal der ook zo ontzettend van xxxxjes van mij nl-gabbermokkeltje-nl
goeie column dwaal (y) niet verwacht dat dit in jou zat;)

soms denk ik ook wel eens: verdienen wij het met zijn allen niet om af te sterven? de manier waarop de mens met de aarde omgaat is simpelweg zonder respect! wij verdienen het in dit opzicht gewoon in 1 keer weg te worden geblazen door een meteoriet ofzow:D
huis, midden in de natuur, lijkt me fantastisch alleen dan wel een waterput of iets dergelijks hebben.

Column is TOP :respect:
Uitspraak van vanKnetteren B) op maandag 23 oktober 2006 om 13:09:
goeie column dwaal niet verwacht dat dit in jou zat

Haha, nou bedankt hé :$ :P
tja wat moet ik hier van vinden.­

Ben zelf erg Materialistisch ,maar geloof er niet in dat we alles zo bewust moeten bekijken.­ Zie dat vlees eten maar als iets natuurlijks
Want af en toe woord ik zo moe van die groenlinkse figuren met hun trieste bedoelingen hun gezeik...­ zoek dan een leven!!!

wel leuk in elkaar gezet deze column greetzz
Amen!

Ben het eens met de schrijver. Ik doneer ook alleen maar aan WSPA, WNF en Greenpeace (geef wel gul met collectes van kankerbestrijding en hartstichting)

Maar hoe hard t ook klinkt, kanker, aids en hartziektes hebben we aan onszelf te danken. Het is gewoon een middel van moeder natuur om de populatie binnen de perken te houden.

De wetenschap weet de levensduur van de mens telkens weer te rekken. Ook de 'zwakkere' exemplaren kunnen zich gewoon voortplanten, wat bij een andere (dier)soort niet gebeurt. Als zulke ziektes niet zouden bestaan zouden er veel te veel mensen zijn. En mocht er een medicijn voor kanker komt zal er snel weer een andere ziekte zijn.

De mens wil altijd meer, ten koste van alles..
Uiteindelijk zullen we de hele aarde bijna van al haar bronnen hebben beroofd en zien we het dan pas in, als t al te laat is :/
laatste aanpassing
Het respect voor de natuur gedeelte vind ik nog prima.­
Maar zolang de mens bestaat eet zij vlees.­
Wij zijn door de natuur zo gemaakt, wij hebben ons zover doorontwikkeld dat wij auto's en ruimteschepen kunnen maken.­
Survival of the fittest.­
En dat zijn wij, duidelijk!
hulde !
wat een inspirerende tekst.. en of je het er nu mee eens bent of niet. ik vind dat de schrijver lef heeft, om dit op flock te plaatsen!
jubel et moi zijn ff prive verder gegaan met de discussie. op niveau.­ :)
Klopt helemaal Zonder Geluidsapparatuur om op te kunne Hakkuh!! ;­( geen leven!!
WNF / Greenpeace / IFWA / Stichting Aap en dergelijke


steun vooral de symptoombestrijders en doe maar nix aan het probleem.

er zijn gewoon veel te veel mensen, en de rijkdom op de wereld is totaal niet gelijk verdeelt. Er zou een geboortebeperking ala China moeten komen over de hele wereld en alle handelsbeperkingen en ondersteunende subsidies voor landbouw en dergelijke zouden moeten worden afgeschaft. Dan kunnen ze in Afrika en zuid Amerika ook hun produkten verkopen ipv het regenwoud om te kappen voor hun centen.
laatste aanpassing
Straling van al die elektronica is heus niet goed voor de mens.
Het zou ook heel goed kunnen zijn, dat je er minder goed door slaapt als je je kamer vol hebt staan met elektronica.
En dat de mensen er tegenwoordig niet zonder kunnen is ook bullshit. Je kunt wel zonder alleen het is zo “handig”.
Wat je niet kent mis je ook niet. Er zullen vast heel veel nieuwe dingen op de markt komen waar we nu nog niets van af weten.
Ik denk dat niemand dat nu mist ( nee dat kan ook niet ).
Is het eenmaal op de markt en iedereen gebruikt het, dan kunnen we opeens niet meer zonder. Terwijl we dat altijd wel hebben gekund!

Ik vind het ook onzin dat sommige mensen hier, ons dieren noemen.
Het zijn de dieren niet, die de natuur verneuken maar dat is de MENS dacht ik zo.
We zullen vast wel wat instinct van het dier in ons hebben zitten, maar dat maakt ons nog geen dier!

En echt niet alle mensen zorgen er zelf voor dat ze kanker krijgen!
Mijn beppe heeft altijd gezond geleefd en kreeg het tot onze grote verbazing ook.
Als je rookt, drinkt en ongezond eet bestaat er inderdaad een grotere kans dat je het krijgt. Maar zou je dan niet willen dat er een medicijn tegen komt? Zodat niemand meer hoeft dood te gaan? Zonder geld kunnen ze geen onderzoeken doen. Zo komen we dus geen stap verder.

Het is gewoon 1 grote macht strijd. Waarom denken wij als gewonen burger wel aan deze dingen, en zouden er wel iets aan willen doen, maar dat word gewoon heel moeilijk. En al die grote Heren dan, die zoveel in dit land kunnen verneuken. Waarom kunnen ze dan niets beter maken? Geloof mij het kan heus wel. Nederland is klein, maar omdat eerst te veranderen moet er al heel wat gebeuren. Kijk dan eens naar de US wat die mensen wel niet verbruiken en verneuken op de wereld daar is Nederland niets bij.
En dan de tsunami opeens weet ik hoeveel miljoenen euro’s is het laatje en dan is er zeker geen geld voor de derdewereld landen? Die al weet ik hoelang zonder IETS zitten. Ik geloof er geen ene fuck van! De hogere machten die alles voor het zeggen hebben dat zijn de grootste egoïsten en spelen gewoon een vies spelletje met ons.
Kom op alles draait toch om geld!
:respect: hippie! :respect: misschien ga ik dat later ook wel doen 

Ik geloof in het lot en denk dat alles allang voorbestemd is. dus ik zie het vanzelf!
Best sneu dat er mensen zijn die de column schrijver gaan afzeiken.­ Ze hebben niet door hoe dom en kortzichtig ze eigenlijk overkomen.­ Dat er dan gezegd wordt dat het ze niet intereseerd is alleen maar een bevestiging hoe egoistisch veel mensen zijn.­
Juist dat egoisme is de grote oorzaak van al die vernietiging van de natuur.­ Ja, ik heb ook een PC (2 zelfs) maar gooi geen afval in de natuur, eet geen vis en vlees, bewaar oud papier en gebruik de groene container en probeer zo bewust mogelijk te leven.­

Helaas zijn er een hoop zaken waar we niets aan kunnen doen.­ De ontwikkeling van bijvoorbeeld waterstof als vervanger voor benzine en diesel wordt al bijna 40 jaar tegengewerkt door de grote oliemaatschappijen en de daaraan verbonden regeringen, puur en alleen omdat ze anders die woekerwinsten niet meer kunnen opstrijken.­ De eerste gloeilamp ging gewoon niet stuk, maarja, das geen winstpakker natuurlijk dus maken we er 1 die wel kapot gaat( gaat je al een lichtje op?).­

De mensheid staat ondertussen veel te ver van de natuur (lees: onszelf) af.­
Eigenlijk zou iedereen eens 1 weekje per jaar in een hutje midden in de belgische ardennen op vakantie moeten gaan als een kluisenaar zonder gas en elektra en alleen een houtkacheltje..­
Dat is de ideale manier om tot jezelf te komen en alles te kunnen relatieveren en het werkt beter dan een psychiater en het kan ook nog romantisch zijn ook.­
En vooral als je in je blote poepert als een nudist je eigen kan wassen in het water uit het beekje wat met lekker fris water uit de bergen komt stromen.­
En dan een lekkere joint er bij en sexen in de buitenlucht en sacen op het gezang van de volgeltjes!!
Alleen het vlees zou ik niet kunnen missen en een goeie beat en xtc tjes en de tv ook niet maar daar zorg ik dan meestal wel voor..­
Ik ga 2 keer per jaar op vakantie 1 maal is het een luxe vakantie met alles er op en er aan wat in deze tijd normaal is.­
Maar ga ook altijd nog een weekje in zo n hutje zitten waar ik net over heb verteld en daar knap je wel van op met zo min mogelijk luxe en midden in de natuur.­
En is heel goed voor je spirituele intelligentie.­

En ik maak me niet zo heel druk om de natuur en het milieu omdat China en Rusland en vooral Amerika er al helemaal niks aan doen.­
Waarom zouden wij in zo n klein landje dat dan wel moeten?
Puur uit idealisme lijkt me dat erg dom en masochistisch.­
Voor dat het zo ver komt dat de mens er door in de problemen komt leven wij toch niet meer en mijn achterkleinkinderen leer ik toch nooit meer kennen.­
En de mens kan niet eeuwig door blijven leven de mens sterft toch ooit uit net zoals sommige dier soorten maar op het moment dat de mens is uitgestorven door zijn eigen schuld komt de natuur weer terug op de aarde en is de aarde weer net zo mooi als in de oertijd.­
En dan zijn wij al lang weer aan het rond spacen op een andere planeet en is het daar mischien wel veel mooier.­
De aarde blijft toch wel bestaan maar de mens niet en dat is ook helemaal niet zo erg vooral niet voor de natuur en wij maken dat toch niet meer mee!!
Geniet zoveel mogelijk van het leven!!
laatste aanpassing
ps:
Mijn conclusie is dan ook dat we met zijn alle zo luxe mogelijk moeten gaan leven en zoveel mogelijk moeten gaan consumeren want dan sterft de mens snel uit en komt de natuur weer terug op aarde en word de aarde weer even mooi als in de oertijd!!
En dan spacen wij ergens rond op een planeet waar het mischien wel veel mooier is dan hier...­
Uitspraak van Turbulentie op woensdag 8 november 2006 om 07:21:
Eigenlijk zou iedereen eens 1 weekje per jaar in een hutje midden in de belgische ardennen op vakantie moeten gaan als een kluisenaar zonder gas en elektra en alleen een houtkacheltje..­
Dat is de ideale manier om tot jezelf te komen en alles te kunnen relatieveren en het werkt beter dan een psychiater en het kan ook nog romantisch zijn ook.­
En vooral als je in je blote poepert als een nudist je eigen kan wassen in het water uit het beekje wat met lekker fris water uit de bergen komt stromen.­
En dan een lekkere joint er bij en sexen in de buitenlucht en sacen op het gezang van de volgeltjes!!
Alleen het vlees zou ik niet kunnen missen en een goeie beat en xtc tjes en de tv ook niet maar daar zorg ik dan meestal wel voor..­
Ik ga 2 keer per jaar op vakantie 1 maal is het een luxe vakantie met alles er op en er aan wat in deze tijd normaal is.­
Maar ga ook altijd nog een weekje in zo n hutje zitten waar ik net over heb verteld en daar knap je wel van op met zo min mogelijk luxe en midden in de natuur.­
En is heel goed voor je spirituele intelligentie.­

En ik maak me niet zo heel druk om de natuur en het milieu omdat China en Rusland en vooral Amerika er al helemaal niks aan doen.­
Waarom zouden wij in zo n klein landje dat dan wel moeten?
Puur uit idealisme lijkt me dat erg dom en masochistisch.­
Voor dat het zo ver komt dat de mens er door in de problemen komt leven wij toch niet meer en mijn achterkleinkinderen leer ik toch nooit meer kennen.­
En de mens kan niet eeuwig door blijven leven de mens sterft toch ooit uit net zoals sommige dier soorten maar op het moment dat de mens is uitgestorven door zijn eigen schuld komt de natuur weer terug op de aarde en is de aarde weer net zo mooi als in de oertijd.­
En dan zijn wij al lang weer aan het rond spacen op een andere planeet en is het daar mischien wel veel mooier.­
De aarde blijft toch wel bestaan maar de mens niet en dat is ook helemaal niet zo erg vooral niet voor de natuur en wij maken dat toch niet meer mee!!
Geniet zoveel mogelijk van het leven!!laatste aanpassing 8 november 2006 07:30

Hahaha spacerd,zaterdag wordt gezellig b)
Uitspraak van Lijkt me niet nodig... op donderdag 26 oktober 2006 om 06:59:
Survival of the fittest.­
En dat zijn wij, duidelijk!

IK DENK HET TOCH NIE!!!
ALS DE MENS UITSTERFT (EN DAT GAAT OP DEZE MANIER ZEKER EEN KEER GEBEUREN, ZULLEN BACTERIEËN E.D. TOCH ECHT GEWOON OVERLEVEN!!
Probeer maar eens een stuk vers (!!!) (dat wil niet zeggen, kant en klaar uit een bakje van de supermarkt) vlees te bakken, zonder enige kruiden en/of peper en zout! Bon apetit! Het zijn voornamelijk de kruiden en de saus die wij smakelijk vinden!

:::
dat is niet waar.­ Ik eet altijd me vlees zonder saus en of kruiden.­ Dan vind ik hem het lekkerst!
laatste aanpassing
Een krokodil heeft oersterke kaken met vlijmscherpe tanden, een spin heeft zijn gif.­ En was heeft de mens? Een pistool, een mes? Heb jij wel een geprobeerd een levende koe dood te bijten?


::

wij hebben de inteligentie om voorwerpen te produceren waarmee we onze prooi kunnen doden.­
Iedereen is het hier eens met de column, iedereen zeg ja en amen, dat het allemaal zo slecht is wat we doen en dat het anders moet.­ Maar nadat iedereen dit hele verhaal heeft gelezen, zijn mening heeft gegeven waar door de wereld verbeterd kan worden, roept mama voor het eten, Eet je gewoon je stuk vlees op aan tafel.­ stap daarna op je scooter om het milieu nog even te vervuilen, je gooit peuk op straat neer en eenmaal thuis aangekomen zet je de tv aan en zap je langs het programma waar het gaat over greenpeace en de volgende zender gaat over arme kindertjes in Afrika ook die zappen we door want gtst begint zo en dat willen we natuurlijk niet missen.­
Mensen wie houden we nou voor de gek?
gewoon eerst naar je zelf kijken voordat je anderen beoordeelt...­

maar om alle stralingen ed te gaan verbieden omdat het slecht voor de mens is vind ik bullshit..­

je moet toch ook weerstand opbouwen? en dan kun je wel zeggen: ja dan heb je antibiotica...­ naja, als je daarop vertrouwd en dat elk jaar 10x gebruikt, ben je daar onderhand ook al een keer immuun tegen...­ dus das ook niet goed...­

wat is dan wel goed?
zand happen omdat je weerstand moet opbouwen?
Uiteindelijk wordt de aarde wel resistent tegen de mens....­ geloof in de natuur.­ Dat ben jezelf.­

Dont worry Be Happy,

maar misschien maak ik me nog wel het meeste zorgen...­
Er zijn dus nog meer mensen die er net zo over denken als ik.
Ik zou wel willen ruilen met die hippie. Heb alleen het lef niet en er is altijd wel weer een excuus om het nog te blijven doen zoals ik het doe.
Wat ik zelf wel probeer is goed te zijn voor de dieren en natuur in mijn nabije omgeving en ik probeer rekening te houden met het afval etc (scheiden van papier enz). Maar ik vind dat eigenlijk niet voldoende.
In de verre of nabije toekomst zou ik toch zoals die man willen leven, vraag me alleen af of ik dat dan in mn uppie moet gaan doen, ik zie nog niet snel mn kerel meegaan en mn zoontje.

Uitspraak van system-ex op woensdag 20 december 2006 om 23:18:
Uiteindelijk wordt de aarde wel resistent tegen de mens....­ geloof in de natuur.­ Dat ben jezelf.­

daar hopen veel mensen op zodat ze door kunnen blijven gaan waar ze mee bezig zijn, ik ook maar ik weet ook dat dat natuurlijk niet zo is.
"wees zelf de verandering die je in de ander wilt zien".
Ik vind het overigens wel natuurlijk dat een spin een vlieg eet, of dat een krokodil een zebra eet.­ Maar dat de mens ook maar enig dier eet, is voor mij geen natuur.­ Ik bedoel waar zijn onze natuurlijke ‘wapens’ dan?"­


volgens mij zijn onze hersenen onze wapens altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven...­dankzij onze hersenen zijn we zo ver gekomen dacht ik...­