Partyflock

Zwepende bass en piepende melodieŽn

Zwepende bass en piepende melodieŽn

door , gepubliceerd op
2002, trance is ontzettend populair en ook de hardcore is op zijn top. Hardstyle is net in opkomst. Tevens hetzelfde jaar dat ik naar mijn eerste hardstyle feest ga. Carnaval 2002. Ja met Carnaval. In een klein zaaltje bij mij in de buurt is voor deze carnavalsdinsdag (tevens de laatste dag) een hardstyle Dj ingehuurd. Ikzelf had nog geen benul wat te verwachten, mede doordat ik trance en hardcore gewend was. Ene Lady Dana was gevraagd om haar plaatjes te laten spinnen op de al zeer bekende draaiende wielen. Ik in mijn doktersjas die vol geklad is met leuzen zoals "Bier en Tieten" en op de achterkant geschreven 'Dokter P. Lulhannes. Afdeling Kunstmatige Inseminatie'. Tevens ook een stetoscoop met een rubberen namaak-geslachtsdeel eraan deed de uitsmijters lachen en ze gaven hun complimenten aan het originele idee.

Afijn, eenmaal binnen is het een drukte van jewelste en iedereen is al actief begonnen aan het nuttigen van alchohol bevattende liquiden. Ik en een vriend van mij zien het sfeertje wel zitten en doen actief mee. Dit begon om 2 uur en om half 4 zag ik al de tent swingen op de gezellige carnavalskrakers. 5 minuten voor 4 komt ze binnen, een voor haar leeftijd best aantrekkelijke dame van rond de 30. De Dj roept haar naam om en het publiek begint te juichen. Al moet ik zeggen dat ik niet zo helder meer zag, maar het beeld van haar met de platentas zal nooit meer uit mijn geheugen geraken.

Het eerste plaatje gaat erop, en een stevige bass komt op. In een iets sneller tempo dan trance met een bas die een beetje weg heeft van hardcore. Wat een sound! Aangezien ik zelf toen net begonnen was samen met de vriend die mee was, met het draaien van plaatjes lette ik expliciet op de mixen die gemaakt werden. Wow, dit klinkt echt vet! En wat een preciesie heeft ze. Een dik half uur later zit de sfeer er helemaal in en ik draai me even om. Bijna duizend man staat te springen en te beuken Ôn zijn carnavalsoutfit. Een aanzicht dat je nooit kunt vergeten. Een blijkbaar bekend nummer wordt opgezet want iedereen roept luidkeels mee: "Co Co Co Co Cocaine Mother~!@KEr!!. Een krassende melodie en een bas die ik niet meer hoorde maar gewoon kon voelen in mijn keel. Twee uur lang is ze bezig, de Queen of Hardstyle zoals ze nu bekend is. En of ik genoten heb? Jazeker. Dit feestje is tevens de reden dat ik overgestapt ben van de trance naar de hardstyle zonder enige spijt. Na dit fenomeen was het roer om en ging ik bijna ieder weekend naar een hardstylefeest toe. Ik kreeg er maar geen genoeg van. Ook hardcore was een style die ik begon te waarderen en al snel stond ik op Masters of Hardcore mijn voeten eraf te springen. Zeker nadat er een bekend plaatje begon te spelen waarin de tekst voorkwam: "Bas moet je niet horen, die moet je voelen!!" en zo is die hardcore ook bekend geworden. Kapot harde beats en snerend scherpe melodieŽn die je nauwelijks melodieŽn kan noemen.

Het is nu 2006, de hardcore is bijna dood, al zeggen de mensen van niet. Hardstyle is ook al zijn top voorbij, maar nog steeds is voor mij het gevoel nog niet weg als ik mijn eigen platen draai op een feestje. De hardstyle is ontzettend veranderd in deze korte tijd en toch is voor mij de oude sound nog steeds het beste. Ik weet dat heel veel mensen een hekel hebben aan dit soort muziek maar ikzelf begrijp dit niet helemaal. Ik ben opgegroeid met ontzettend veel muziek en met name oude bekenden zoals Phil Collins, U2 en ToTo, maar ook een stevig rockbandje kan ik op zijn tijd waarderen. Kane is op dit moment ťťn van mijn favorieten maar zodra het uitgaansleven weer begint is het oude vertrouwde stampgerei zoals wij dat noemen, datgene waar mijn hart naar uit gaat.
pagina laatst gewijzigd op

667 opmerkingen

Snap hij eigenlijk wel wat hij net heeft getypt??
Hardcore dood de groete met die gozer!
tjonge jonge was dit voor bullshit ? hardcore dood?:S leef jij in 1940 ofzow :S schrijf of een fatsoenlijke collum of ga ergens anders ligge zeike ...... HARDCORE WILL NEVER DIE 8o| !!!!!!
topic starter moet het beter omwoorden:)
goede hardcore is dood O:)
sinds 1998 geen echt goede track meer gehoord,alles 'klinkt als'............
Het is nu 2006, de hardcore is bijna dood, al zeggen de mensen van nie

Dikke onzin man, hardcore in 2002 op zijn top? toen begon het net, en het word gwn steeds groter gvd ;)!

HARDCORE WILL NEVER DIE
Deze schrijver heeft duidelijk geen enkel benul van zijn gebrek aan muziekkennis...

Hij is geboren in 1986, hij was toen nog veels te jong om bewust muziek te kunnen beluisteren.
Voordat je dat een beetje onder de knie hebt ben je wel minstens 8 jaar, daarvoor hou je je vooral bezig met kinderliedjes luisteren op de cassettespeler.
Laten we dus zeggen dat ie vanaf 1994 echt een beetje naar "grotemensenmuziek" ging luisteren.
In 1994 waren phil collins en u2 nog wel een beetje actief, maar toto....??? Ik kan in elk geval niet zeggen dat die periode nou echt zo'n u2/phil collins periode was!
Sterker nog, we werden toen doodgegooid met allerlei dance/rap achtige hits van o.a. 2 brothers on the 4th floor, capella, Snap, 2 unlimited, Dj Bobo etc. etc.

Dan hebben we dat stukje over dat carnavalfeest in 2002...je zegt dat "ene" lady dana kwam optreden. Nou die lady dana was tien jaar daarvoor al een hele bekende hardcore dj en is daartussen altijd wel blijven draaien hoor, op enorm veel feesten!

Vervolgens zeg je: Een blijkbaar bekend nummer wordt opgezet want iedereen roept luidkeels mee: "Co Co Co Co Cocaine Mother~!@KEr!!.

Nou dat is dus niet bepaald ťťn van de eerste hardstyle nummers...ik moet dan meer denken aan nummers als "the ultimate" , "modulo", "derb" en "scratched". (Zegt je vast totaal niets....... :-D )

Bovendien introduceert dana de hardstyle gerust niet op zo'n lomp boeren carnavalsfeest...hardstyle was toen dus allang "in de mode".

Kwam je alleen erg laat achter.

Enne ookal hou ik nu niet van hardcore zoals een jaartje of 12 geleden (toen het heel snel erg populair aan het worden was), moet ik zeggen dat hardcore ook nu nog behoorlijk populair is!
Je ziet weer overal gabber-types lopen, het barst van de hardcorefeesten en daar gaan ook erg veel mensen heen die er niet zozeer als gabber uitzien maar gewoon gek zijn op de muziek!

Ik denk dat hardcore en hardstyle nu al een paar jaar even populair zijn by the way, grote hardcorefeesten worden druk bezocht net als grote hardstylefeesten...50/50 dus denk ik!
HARDCORE WILL NEVER DIE AND REMEMBER THOSE WORDS
egt een stomme kneus ik wil wel eens wete waar hij dat vandaan heeft maja never mind hem ja tog wij wete wel beter

H A R D C O R E W I L L N E V E R D I E
laatste aanpassing
kijk iemand die het snapt(Y)

Ik had het niet beter kunnen vertellen BEUK-A-NOTE:)
laatste aanpassing
Uitspraak van Black Messiah op zaterdag 7 oktober 2006 om 12:27:
wat nou hardcore is dood.≠ bezwijk lekker zelf aan graftiefus, trancekut

Uitspraak van (DH)_id&t op donderdag 12 oktober 2006 om 18:12:
HARDCORE WILL NEVER DIE AND REMEMBER THOSE WORDS
egt een stomme kneus ik wil wel eens wete waar hij dat vandaan heeft maja never mind hem ja tog wij wete wel beter

H A R D C O R E W I L L N E V E R D I E Slaatste aanpassing 12 oktober 2006 18:12

Uitspraak van bak-bak op dinsdag 10 oktober 2006 om 18:43:
Snapt hij eigenlijk wel wat hij net heeft getypt??
Hardcore dood de groete met die gozer!

Uitspraak van **Kutkind** op vrijdag 6 oktober 2006 om 20:16:
vieze kankerlul, wie denk je wel niet dat je bent????!!!!! H4l!!!!!


Uitspraak van -elfje!- op woensdag 20 september 2006 om 11:03:
was je in 2002 (je was toen 15!) hardcore en trance 'gewend'? Of had je wat plaatjes gehoord van je klasgenootjes, zij vonden ze suuuuupervet, dus jij ook?

Uitspraak van barbapower op woensdag 20 september 2006 om 12:07:
ik raad de column schrijver aan volgende keer eerst wat research te doen voordat je rare dingen begint uit te braken...≠

Uitspraak van RE1N!ER op woensdag 20 september 2006 om 11:45:
dat partyflock het toe heeft gelaten deze 'column' te plaatsen


Uitspraak van bresjuss op woensdag 20 september 2006 om 12:35:
wat wil je nu kwijt??

hoe je avondje was..≠?

hoe je overgestapt ben??

Uitspraak van :bier: Vlugge Japie :banana: op woensdag 20 september 2006 om 13:54:
Hardcore is niet dood dacht ik zo...≠

Uitspraak van !K!M! op woensdag 20 september 2006 om 13:07:
denk dat hij zich een volgend keer wel zal bedenken voor hij een column (zoals hij het zelf dan noemt) zal schrijven ! Hoe dom kun je zijn ????

Ga aub weg
laatste aanpassing
Uitspraak van NA-GOYAH / Hayogan op vrijdag 13 oktober 2006 om 11:15:
kijk iemand die het snapt

Ik had het niet beter kunnen vertellen BEUK-A-NOTE

Ja toen ik dit column las kon ik het gewoon niet laten om hier NIET op te reageren...zo'n dom stukkie tekst vond ik het!

En van die simpele kreten met heel veel uitroeptekens en scheldwoorden staan er nou al genoeg tussen, toch?
"hardcore is toch dood?" "JE MOET JE MUIL HOUWE"

en dat geldt ook voor jou fijne vriend ;)

Adios
Uitspraak van Lepson op vrijdag 13 oktober 2006 om 12:54:
Ga aub weg


zullen ze nu ook echt gaan doen :')
En van die simpele kreten met heel veel uitroeptekens en scheldwoorden staan er nou al genoeg tussen, toch?


ja idd dat hoef voor mij ook nie;)

je heb het netjes gezegd;)
Uitspraak van F.S.T op zaterdag 7 oktober 2006 om 22:24:
hardcore is echt wel bijna dood!!

hardcore zal nooit dood gaan jonge.
jouw zielige hip-hop en trance gaat dood!
laatste aanpassing
Mainstream hardcore gaat vanzelf weer verdwijnen als populaire stroming.≠ Hardtechno is nu enorm in opkomst.≠ Maar de underground scene zal altijd blijven bestaan.≠
Uitspraak van d a v i d o f f :[ op maandag 16 oktober 2006 om 11:57:
Mainstream hardcore gaat vanzelf weer verdwijnen als populaire stroming

sorry daar ben ik het niet mee eens:no:

Mainstream hardcore is ook al wat harder geworden... Het zal alleen wel veranderen...

En mainstream is ook nooit weg geweest...
!
Uitspraak van Jajaja op donderdag 12 oktober 2006 om 18:08:
het barst van de hardcorefeesten en daar gaan ook erg veel mensen heen die er niet zozeer als gabber uitzien maar gewoon gek zijn op de muziek!

en juist :P:D tegewoordig zien de mensen er meestal anders uit een kale kop betekend niet meer persee dat je hardcore luisterd

hardcore ben je van binnen niet van buiten
Uitspraak van d a v i d o f f :[ op maandag 16 oktober 2006 om 11:57:
Mainstream hardcore gaat vanzelf weer verdwijnen als populaire stroming.≠ Hardtechno is nu enorm in opkomst.≠ Maar de underground scene zal altijd blijven bestaan.≠

en mainstream hardcore is wat de mensen luisteren dus meanstream hardcore kan nooit verdwijnen want als de mensen meer naar darkcore en terror gaan luisteren word dat de mainstream hardcore en de mainstream van nu hoort dan weer bij oldskool mainstream betekend gewoon de meerderheid dus het kan niet verdwijnen als er maar 4 gabbers zijn en 3 luisteren speedcore is speedcore mainstream zo moeilijk is da tog nie ofwel:P:D
Geniaal :P
Uitspraak van Boterhoofd op maandag 16 oktober 2006 om 15:44:
!

Uitspraak van Beuk-A-Note op donderdag 12 oktober 2006 om 18:08:
het barst van de hardcorefeesten en daar gaan ook erg veel mensen heen die er niet zozeer als gabber uitzien maar gewoon gek zijn op de muziek!

en juist tegewoordig zien de mensen er meestal anders uit een kale kop betekend niet meer persee dat je hardcore luisterd

hardcore ben je van binnen niet van buiten
Ongelovelijk mensen, laat iedereen toch lekker in zijn waarde!!! Waarschijnlijk krijg ik nu ook direct boze reacties, maar WAAROM?!? Waarom moet iedereen zich er zo druk over maken! Iedereen heeft z'n eigen stijl, dus ook zn eigen muziek stijl. Laat ook maar eigenlijk, want dit is denk ik een discussie die waarschijnlijk nooit zal stoppen... :( Ik heb vrienden die van hardcore EN van R&B/Hip hop houden, kan zeker ook niet niet meer?
laatste aanpassing
haha ja hoor ik hou ook van R&B:) en zeker van hip hop...

Heel veel samples die ze in hardcore gebruiken komt uit hip hop...Ik gebruik ze ook;)

Ik ben zelfs begonnen met hip hop toen was er nog geen house;)

Maar je heb helemaal gelijk... Maar hij zeg dingen die niet waar zijn dus kan je die reacties verwachten toch...
Wat een gelul hardcore is dood :shock:
Uit welk gat kom jij?? Hardcore is vere van dood...≠maar je zal het waarschijnlijk zeggen omdat je zo'n commercieel typetje bent....≠dat is alleen maar mooi dat die commerciele zooi dood is.....≠banging in the underground.≠
Gelukkig zijn er dit jaar paar goeie cd's uitgebracht.......≠ga deze maar ff luisteren dan wil ik je wel weer spreken over je Hardcore is dood!!!!! ..≠Unexist - contagion, Headbanger - Apocalypse, Hellraiser vs.≠ Hotter then Hell ....≠3 cd's van dit jaar ....≠ga die maar eens luisteren...≠
laatste aanpassing
hardcore en dood ? laat me niet lachen, ik ben net 15 en al dik 1.5 jaar "verslaafd aan hardcore" samen met een paar vrienden, die ik ontmoet heb door die muziek, hardcore en dood? dacht het ff niet
Uitspraak van Boterhoofd op maandag 16 oktober 2006 om 15:44:
het barst van de hardcorefeesten en daar gaan ook erg veel mensen heen die er niet zozeer als gabber uitzien maar gewoon gek zijn op de muziek!

en juist tegewoordig zien de mensen er meestal anders uit een kale kop betekend niet meer persee dat je hardcore luisterd

hardcore ben je van binnen niet van buiten

helemaal mee eens
"pure hardcore zit em in je bloed"
laatste aanpassing
Ik moet zeggen dat ik vind dat columnschrijver een erg kortzichtige visie heeft, sluit me verder helemaal aan bij XENO & Beuk-A-Note (y)
Hardcore zal waarschijnlijk niet 'doodgaan'.≠ Maar het wordt steeds meer underground.≠ Dit is te verklaren door het feit dat radio/muziekzenders alleen uitzenden wat het 'grote' publiek leuk vind.≠ En op het moment is dat bijna alleen nog hiphop en natuurlijk een paar boybands of meisjesgroepjes.≠ Hardcore was vroeger gewoon veel groter, vroeger kwam 'Hakkuh' op TMF..≠die tijden zijn helaas voorbij.≠ Misschien dat zo'n tijd nog terugkomt, wie zal het zeggen? Maar ik denk niet dat hardcore ooit doodgaat, daarbij nog omdat stijlen ook steeds veranderen, er komt dus altijd weer iets nieuws/vernieuwends.≠
Hardstyle over zijn top?

Droom lekker verder
ik durf met mn 22 jarige leeftijd wel even een muziek quis met die knakker aan te gaan!!
ghehe....≠ ik luister alles van klassiek tot hip hop, heavy metal tot HARDCORE.≠ en dan durft hij te zeggen dat hardcore ....≠ is? some things are there to last for ever! ga maar even met je hoofd in de hoek staan, spoel je mond met zeep of ga aub weg.≠ i rest my case.≠
hahahaha...≠ hardcore dood???
Zeker nog nooit rond deze tijd naar feestje geweest...≠ Nightmare in Rttrdam word al duidelijk aangegeven bij ons op een reclame bord van 15 bij 20 m langs de snelweg??? Hcore dood??
Iedereen weet wat het is...≠ Het leeft nog alleen voor de undergrounders en niet voor de commerciele rotzooi luisteraars...≠ Het is inderdaad niet zo groot als in de jaren 90 en begin 2000/2001 maar onthoud...≠ de muziek rage draait rondjes van 10 jaar...≠ 1991 was t heel groot, 2001 was t heel groot en ik verwacht dat t rond 2011 weer terug komt...≠ maar in die tussentijd blijven de diehard undergrounders gewoon lkkr hakken en stampen op hun vertrouwde hard beats en snerpende toontjes...≠