Partyflock

Die jeugd van tegenwoordig toch!

Die jeugd van tegenwoordig toch!

door , gepubliceerd op
Je hoort oudere mensen vaak klagen, de jeugd van tegenwoordig denkt alleen maar aan zichzelf! Ze doen niets meer voor hun medemens.

Vroeger was het gemeenschapsleven vooral in de dorpen heel belangrijk, je zat bij een vereniging als je jong was en als je ouder werd bleef je daar om vrijwilligerswerk te doen voor de volgende generatie. Dat deed iedereen en dat hoorde gewoon zo, jij deed voor de mensen na jou, wat de vrijwilligers vr jou voor jou hadden gedaan.

Tegenwoordig hebben verenigingen als voetbalclubs en de scouting, te kampen met een zwaar tekort aan vrijwilligers. Want wie wil zich daar nog voor inzetten tegenwoordig? Je hebt toch wel wat beters te doen in je vrije tijd! De mensen zijn te druk met eigen dingen of hebben geen zin om zich op gezette tijden in te zetten om die andere mens een leuke tijd te laten hebben. Je wordt er zelf toch niets beter van dus waarom zou je het doen?

Niet alleen de vrijwilligers zijn steeds minder te vinden bij verenigingen maar ook het aantal leden neemt af, de interesse van de jeugd verplaatst zich vanuit het bos of van het voetbalveld buiten, naar achter de computer. De hele maatschappij verdigitaliseert zo, ook de hobby's van de jeugd. Iedere tiener heeft wel een sugarbabes/superdudes profiel en een msn site want anders hoor je er niet bij. De hobby's van tegenwoordig spelen zich online af net als de meeste dingen rondom ons heen.

Nu de hobby's van jeugd zich naar het Internet verplaatsen gaan de vrijwilligers mee, wie kent grote sites als tweakers en fok niet? Deze sites zijn net als Partyflock groot geworden door de inzet van mensen die hun vrije tijd steken in het plezier doen van andere mensen. Het verschil tussen de traditionele vrijwilliger en de digitale vrijwilliger zit vooral in de gemeenschap waar ze zich voor inzetten. Deze gemeenschap is niet meer een dorp of een wijk in een stad zoals vroeger maar is veel groter geworden, soms alleen Nederland maar vaak ook ver daar buiten. De directe omgeving van deze vrijwilligers ziet dus een stuk minder terug van hun werk en profiteert er een stuk minder van. Toch blijft vrijwilligerswerk tegenwoordig om het zelfde draaien als vroeger! Je offert je vrije tijd op om een ander een leuke tijd te laten hebben.

In mijn ogen wordt er dus zeker nog wel vrijwilligerswerk door de jeugd gedaan, de mensen die je vroeger bij clubs had gevonden zie je nu vrijwilligerswerk op Internet doen. Het werk is alleen minder zichtbaar voor de directe omgevingen en de omgeving vind het raar dat vrijwilligerswerk achter de computer te doen is tegenwoordig.

Helaas ziet de moderne jeugd het vrijwilligerswerk niet als vrijwilligerswerk maar als gewoon werk, iets dat gewoon hoort/moet. De maatschappij wordt steeds veeleisender, dus helaas ook naar de vrijwilligers toe. Dat geldt niet alleen voor de mensen die het moderne vrijwilligerswerk doen, maar ook voor de mensen die zich nog altijd hard inzetten voor het traditionele vrijwilligerswerk. Dat maakt het vrijwilligerswerk er soms niet veel leuker op voor de mensen, maar gelukkig zijn er nog altijd mensen die dit soort werk met plezier blijven doen.

Wat ik dus eigenlijk wil zeggen is; hulde aan de vrijwilliger! Niet alleen de vrijwilligers die Partyflock draaiend houden, maar aan iedereen die vrijwilligers werk doet, hoe of waar dan ook
pagina laatst gewijzigd op

309 opmerkingen

Tsjahh ik vind de jeudg van tegenwoordig ZWAAR achteruit gaan.. Die kinderen van 12 hebben en vieze grote bek en kleden zich als hoeren.. Vinden ze het vervolgens RAAR dat ze verkracht en geplayed worden!
tja:P
Ik weet niet, ik vind dat de mensen in de omgeving (randstad) steeds asocialer worden... iedereen is agressief in het verkeer, niemand helpt elkaar, mensen zijn bot en vooral de jeugd.

Ik rijd bv ook op een scooter en daar heeft men al een vooroordeel over, echter behoor ik niet tot die pubers, maar het valt wel op als ik netjes stop voor mensen of oudjes voorrang geef, dan zitten ze van verbazing te kijken, omdat niemand meer zo is. Als ik dan stop voor een gezinnetje met baby die op een plek probeert over te steken waar het niet mag, maar ik voor de baby eigenlijk men laat oversteken dan rijden andere oudjes op hun fiets er gewoon keihard doorheen... asociaal!

Als iedereen een beetje aardiger zou doen tegen elkaar, iedereen elkaar een beetje helpt, minder spullen gejat zouden worden en je jouw fiets weer onbeheerd op straat kan zetten dan zou Nederland alweer een stukje positiever zijn.

En wanneer een groep hiermee begint en dit ook vasthoud, zullen anderen die geholpen zijn ook geneigd zijn om hun gedrag te veranderen... een positief upwards spiraal!

Verder ben ik van mening dat mensen die sowieso niet willen werken, op zijn minst vrijwilligers werk zouden moeten doen ;)
Hoi Hoi, Wilde ff iets kwijt...Iemand zei: ''heb het over 16 jarige h'' Nou ik ben 16 jaar ;) en ik doe nu sinds 3 maanden vrijwillegers werk! dus nie zeiken h :P
tja,we worden nu eenmaal meer op ons zelfgericht dat zie je bij een welvarende samenleving heel gauw.Iedereen die ouder is klaagt wel maar ze zijn vergeten welke eisen er aan jongere worden gesteld van 16 tot 40 zit iedereen ontzettend onder druk vind ik.Wij moeten met zn allen langer gaan werken om er voor te zorgen dat de groep ouderen die veel groter is zn oude dag kan hebben en dat terwijl wij al ruim vijf jaar lang bedreigd worden dat onze pensioentjes worden afgepakt ,de generaties van 16 tot 45 jaar ,kunnne door de enorm zware werkdruk toch nooit aan gemeenschapszin doen zoals vrijwilligerswerk bijvoorbeeld.Ik vind dat de oudere generatie niet zo moet lopen zeuren en zanikken uiteindelijk werken wij nog steeds voor hun oude dags voorziening terwijl wij niet eens zeker zijn dat wij jongere mensen dat nog krijgen.Gah maar na ik werk nu al 32 uur met beperking erbij ,dat word straks nog eens 40 tot 60 uur per week als ik van job switch,daar kies ik uiteraard zelf voor maar ik vind als je al in de geesteljke gezonheidszorg gaat werken dat het na een zware werkweek absurt is dat je niet aan jezelf zou mogen denken en ik denk dat er genoeg jonge en toffe mensen zijn die via internet inderdaad hun steentje bijdragen,ze moeten ons eens niet zo aanvallen ons contributie aan deze samenleving heeft alleen een wat andere nuance gekregen door de pc en het internet maar de jeugd slechter geworden,nee dat nooit,ouderen rijden net zo goed te hard en vertonen net zo goed onaangepast gedrag,je moet alle wel in het juiste perspectief zien vind,ik klasse topic dit.

Lang leve de jeugd die wel deugt!!
tsja...dat dan weer wel.
Uitspraak van NLbiatchNL op donderdag 24 augustus 2006 om 17:52:
ze zegge wel wat over jongere maar oudere kunne net zo erg zijn mzzl

helemaal mee eens stelletje kut ouderen waar je 80 mag rijden rijden die nukubus 60 iriteer ik me dood aan
forget the past,
we and our children are the future
ja maar waarom vrijwilligerswerk doen als je betaaldwerk kan doen?
de jeugd van vroeger dat is pas erg. al hun hele leven lang zitten grijze dakduiven al in die muffe kerk. kerk is aanbidden en aanbidden is duivels, (partygangers gaan op de grond zitten en de duivel aanbidden)zeggen veel gerefo's.
dan heb ik cker een stukje gemist ofzo
ik heb het nog nooit meegemaakt.
en zie wat er van die kukident koppen terecht komt:achterbaks, altijd roddelen over een ander, neus ophalen voor iemand die ze niet aanstaan en nemen overal voorang. en over dat vrijwilligerswerk:het is goed werk, ben ik eerlijk in, ik doe ook wel eens iemand een pleziertje die ff hulp nodig is(oa verhuizing)of ff voor iemand invallen als ie moet pissen ofzo
geen enkel probleem. maar deze stink economie is zo f*cked up geworden
dat we zonder geld verdoemt zijn zwerver dief of weet ik veel wat te worden. ik werk niet voor niks 6 dagen in de week om het hoofd boven water te houden. maar goed zonder vrijwilligers kunnen we eigelijk ook niet want dan zou het leven al helmaal onbetaalbaar worden(nog duurder???)
laatste aanpassing
Ik zou wel vrijwillegers werk willen doen in een ontwikkelings land, lijkt me gewoon mooi:)
Weet ook niet waarom.. en okay werken is wel belangrijk maar ik wil vooral graag dingen doen waar ik plezier in heb, of dat nou vrijwillig is of tegen betaling als ik de tijd er voor heb doe ik het!
En waar is de jeugd door opgegroeit.....?Of opgevoed dan is er toch iets fout gegaan..../ of toch niet/....?!
Uitspraak van :cheer:Badmutske:cheer: op dinsdag 29 augustus 2006 om 11:59:
jongeren zijn nu eenmaal anders. ze kiezen voor hun vrienden en niet meer voor hun familie..

klopt.. ik zal m'n vrienden eerder missen dan m'n familie.
ik weet eigenlijk niet wat je met heel deze tekst nou bedoeld.. want de ene keer begin je derover dat wij eigenlijk maar computerzombie's zijn geworden die niks gaan ondernemen.. en dan moetten we ineens aan vrijwilligers werk gaan doen?ik ben 15 en ik werk bij de c1000 4 avonden in de week;)vink net zo goed als dat ik op de zaterdag ergens bij dingen zoo vrijwillig ga staan.. zonder geld kom je nergens
de maatschappij helpt er ook niet egt aan mee, de tijd die men vroeger had is nu gehalverd vroeger hadden mensen geen baan van 8 tot 5 met overwerk en de jeugt hoefde geen heledagen naar sgool, plus het huiswerk wat er bij nog is bij komt. Alles kost tegenwoordig ook geld hoe wil juh aan dat geld komen ?? ik ga liever voor geld werken waarna ik na een gewerkte dag me avond eten kan kopen dan dat ik vrijwilligerswerk doe. ik zeg niet dat het slecht is om vrijwillegerswerk te doen, ik heb er ook respect voor, voor de mensen die er wel tijd voor hebben. maar ik werk liever voor geld, om leuke dingen te doen
wat nou de jeugd van tegenwoordig?die ouderen hebben er gewoon last van dat ze ouder worden????
men moet iets verdienen om mee te komen he
Wat kan ik daar aan doen niks toch help mezelf en m'n vrienden wel.
de jeugd is toch altijd al kut geweest? pubers zijn toch al sinds de mensheid raar en vervelend? dat blijf je toch altijd houden, ook dat politiek bewust maken van jongeren:S ik bedoel over 5-10 jaar is die groep geen jongere meer en hebben ze waarschijnlijk wel interresee maar in de tussen tijd heb je weer nieuwe jongeren die geen interesse hebben maar over 5-10 jaar wel enz enz
ben blij met vrijwilligers echt waar.. maar ik kom er mn nest niet voor uit.. moet al hard genoeg werken voor wat ik kan
dee jij toen je jong was wel aan vrijwilliggers werk dan.... 50 jaar geleden kampte ze met preices het zelfde.. dus gewoon gelul..!!!
oudjes kunnen soms ook best irie zijn :O gaan ze allemaal met zoown rolator op een kleutje staan praten ofzo wil je er langs staan al die k*t rolators in de weg dus ze moeten niet zo zeuren ze zijn vroeger zelf ook jong geweest !!
die jeugd van tegenwoordig!!!!
allemaal jongens en meisjes ;)
hahaha .. :p
ik drink liever loca mag dat nii dan :S:S
bull chit !!
ja inderdaad zo als un joch van 21 jaar awaka nou nou zal mein even de les geven over muziek,,ga eve leker buiten spelen
de jeugd zit voortan ook eerder aan de DRUGS
groot gelijk meisjes van 14 die de slet uithangen,tot 2 uur snachts op straat zwerven,die bij alles en iedereen aandacht zoekken,ik vind het niet raar dat oudere mensen zeggen "de jeugd van tegenwoordig...." het lijkt alsof de meeste ouders niet zo goed weten hoe ze moetten opvoeden .. maarja ik lig er niet wakker van ;)