Partyflock

Frustratie met een glimlach

Frustratie met een glimlach

door , gepubliceerd op
Frustratie met een glimlach (afbeelding)
De maatschappij gaat er de laatste tijd niet op vooruit. Frustraties op het werk, in het verkeer en ook vaak thuis. Zoals: ik zit in de bus vandaag in Enschede en het viel me op dat er een extra servicelijn is ingezet om tijdens de spits de mensen sneller thuis te krijgen. Je stapt vrolijk de bus in. Geweldig dus, maar je weet dat dan de route die de bus (en de andere 6 in het uur) aflegt op 3 punten zorgt voor frustraties bij automobilisten die je wel kunnen vervloeken als je langsraast met de bus waar je in zit. Waarom?

Hij gaat richting centrum over een busbaan die 3 wegen kruist en altijd voorrang heeft en uit eigen ervaring weet ik dat het frustrerend is. Dan weet je gewoon wat de mensen zeggen als ze al een tijdje voor het rode verkeerslicht staan (stoplicht is een veelgemaakte fout) en dat is niet voor kinderoortjes bestemt. Daar kom ik dan op de titel van het column, want het zijn vaak zeer minne bewoordingen die je hoort. Ik zal ze niet neerzetten, omdat ik weet dat het buiten de regels van de site valt, maar tientallen jaren geleden was dat wel anders. Dan werd je al bang als een meneer achter je aankwam en je achterna schreeuwde met 'Vlegel' of 'schavuiten' en het welbekende boze vingertje erbij. Achteraf best grappig eigenlijk.

Dat is tegenwoordig wel anders. Dan rent de jeugd die meneer achterna met een mes of erger. Dat is stoer en dan vooral nog even wat ziektes verwensen. Ja, dan ben je de man tegenwoordig. Dat is gewoon soms te erg voor woorden. Dat zie je ook veel op de hedendaagse houseparties terug. Vraag: "Waar kom je vandaan?" Antwoord:"owh van huis" (slim antwoord toch?) Tegenactie: "Hey, niet zo bijdehand he $*$#$*" (vaak gevolgd door een knal of erger). Waar zijn we toch mee bezig? Ik betrap me er zelf vaak op dat ik ook verwensingen afvuur naar mensen om mijn frustraties te uiten.

Neem de wedstrijd van Nederland-Ivoorkust. Podverdikkie, maar dat ging eraf hier zeg. Ook ik had hier een aandeel in, maar ik heb met mijn ma een afspraak gemaakt dat we geen gemene dingen meer zeggen, maar een grappig of gepast iets op verzinnen. Tijdens de wedstrijd waren er woorden te horen in de geest van 'teriyaki' en 'flutrechter'. Het slaat nergens op en dat is nou net waar ik op doel. Bij iedere scheldserenade zo een verwijzing veroorzaakt alleen maar een glimlach bij de mensen, want ze begrijpen gelijk dat je gefrustreerd bent, maar hebben er respect voor dat je iets anders gebruikt dan het gebruikelijke ziekte verwensingen of het misbruiken van andermans geloof.

Je hoeft niemand persoonlijk te raken om zijn huidskleur, maar verzin er gewoon wat op als je je frustratie kwijtmoet. Maak het grappig. Zorg weer voor die alom bekende woorden uit de jaren zestig zoals eerder vernoemd en zorg voor die lach bij omstanders die bij zichzelf alleen maar vinden dat je intelligent en grappig je frustratie hebt afgereageerd en niet met die massa mee gaat, want je merkt het soms niet, maar je raakt vaker iemand diep dan je ooit denkt en die schade komt later. Hmz, ga voortaan weer met de auto naar het centrum, want wil wel eens die glimlach zien verschijnen bij mijn medemens welke ik zo mis in deze tijd.
pagina laatst gewijzigd op

211 opmerkingen

Meef
Werkzaam bij SEKOIA
Artiest DIR
alsof je Portugal - Nederland bekeken kunt hebben zonder 1 enkel scheldwoord :|
Uitspraak van Meef op dinsdag 27 juni 2006 om 23:21:
alsof je Portugal - Nederland bekeken kunt hebben zonder 1 enkel scheldwoord

:no:
ik niet ;)
en denk meerdere niet ;)

maar zoals ik al vaker zeg (val in de herhaling om te voorkomen dat gezegd word dat iemand geen zin heeft om terug te lezen)


Uitspraak van Vroegerennu op maandag 26 juni 2006 om 13:34:
Natuurlijk is schelden lekker op zijn tijd
heerlijk

maar wat het punt is en blijft en niemand kan me daar ongelijk in geven is het volgende. Het word te pas en te onpas gebruikt.
en dan praat ik niet over even een flap uit als je een steen op je teen krijgt of loopt ergens tegen aan, maar hier op flock al.

wat een gescheld (en onnodig)
sorry.
dat gaat er bij mij niet in dat het puur voor de opluchting is dat je op (bv) partyflock gaat schelden, maar dan ook echt overal voor gebruiken.

Wauw Wat eenKK vet feest.
zo hij draaide KK hard

waar slaat dat op???

en dan word het gebruikt in het dagelijks taalgebruik

gewoon aan het praten en dan 10 keer KK zeggen in 1 zin.

ZINLOOS

en daar doel ik op.

gaat niet om het feit dat je af en toe scheld.
doe ik zelf ook en hoe

maar het word te pas en te onpas gebruikt en de meeste mensen zijn er trots op

daar doel ik op laatste aanpassing 26 juni 2006 13:34

;)
Uitspraak van Vroegerennu op dinsdag 27 juni 2006 om 12:31:
dat is precies waar ik op doel
je hoeft en kan het niet stoppen, maar sta er wel bij stil

scheelt veel frutratie's

:D hehe dat zo wie zo!

ik vindt het ook echt kut, maar aan de andere kant het floept er zo lekker uit het ligt makkelijk in de mond!

dit woord zullen we denk ook nooit meer kwijt raken het is een soort van ingeburgerd denk ik jammer genoeg!!

ik probeer er zo veel mogelijk aan te denken om het niet te gebruiken!!

zo ver dat lukt!
Uitspraak van *From The Beach* op dinsdag 27 juni 2006 om 15:04:
In dat specifieke geval gebruik je dat soort woorden dus alleen om te kwetsen Linda En niet omdat, zoals hij zei, het lekker in de mond ligt.

Wat is dat nou voor bullshit dat ik dat woord in dat geval gebruik om te kwetsen??! Net alsof die scheidsrechter dat hoort ofzo! Wij hebben dat gewoon geroepen uit frustratie en dat heeft niks met kwetsen vandoen. En dan rolt het woord met die dubbele K inderdaad lekker uit de mond.

Vind het geen beste conclusie van je Jon, normaal gesproken kan ik me vaak vinden in jouw meningen... ;)
laatste aanpassing
(+JD!)
Werkzaam bij Audiophonik
Artiest Amanael
Uitspraak van Emilio op maandag 26 juni 2006 om 08:59:
Verder ben ik t wel eens dat de instelling op straat vergeleken met vroeger erg veranderd is. Een grote oorzaak daarvoor zijn alle nieuwe gadgets die we tegenwoordig hebben. De mensen kijken elkaar amper nog op straat aan omdat ze in hun eigen Ipodwereldje zitten of druk doende zijn met hun mobiele telefoon. Mede door de toenemende aandacht van de media voor zaken als zinloos geweld hebben de oudere mensen al van te voren een schrikbeeld over jongeren als ze over straat moeten. Ik zie bijvoorbeeld gewoon oude mensen die toch enigzins gespannen langs me lopen als ze me 1 op 1 passeren op de stoep en dan zwaar verbaasd zijn als ik ze gewoon op een vriendelijk manier groet....

Zeg nou zelf: Het wordt tegenwoordig toch gewoon als "raar" gezien als je een onbekende groet op straat, terwijl dit vroeger de normaalste zaak van de wereld was.

Ik groet nogaltijd vreemde op staat ;)
en uhmm ja ik merk het zelfde wel eerlijk gezegd.

Mensen kijken me altijd raar aan als ik bij de bushalte met oudere mensen sta te praten.
Maar veel mensen kennen me nog als de postbode die altijd wel effe een praatje maakte.

En tjaa dat schelden... als ik echt woedend ben dan gebeurt dat nou eenmaal :bloos: ik be ner wel op aan't letten ;)
nou da gaat mij dus niej lukke..
mooi stuk hoor :D ik ben het er wel mee eens, alleen denk ik dat het moeilijk te realiseren valt ( niet alleen bij mij, maar gewoon in t algemeen)
in ieder geval goed geschreven, en misschien denk ik er aan, als ik nog eens uitval tegen iets of iemand ;)
Nederland is het enige land ter wereld dat met (dodelijke) ziektes vloekt.

Best wel apart.
UTCA_Rikkie
Werkzaam bij X-Beats
Artiest Otalgicum
ach man! gewoon lekker blijven vloeken en schelden! dan heb je de irritatie zelf in ieder geval nie meer :P een mens moet toch aan zichzelf blijven denken he ^^
Er word overal gekankerd en gedaan lekker boeiend....En als het je niet aan staat moet je lekker kluizenaar worden ofzo.
ik vind het heerlijk om te schelden
rode verkeerslicht staan (stoplicht is een veelgemaakte fout)

Nee. Het rode verkeerslicht IS het stoplicht. ;)
Uitspraak van Caudex op maandag 3 juli 2006 om 12:34:
Het rode verkeerslicht IS het stoplicht.

dus zou rood stoplicht in deze toepassing onnodig dubbelzinnig zijn dus "het rode verkeerslicht" is dan taal technisch beter ;).
dat is om de criticus tevreden te houden die verstand heeft van de nederlandse taal ;)

alleen niemand kan echt nederlands ;)
Uitspraak van Mental Wreckage op zaterdag 24 juni 2006 om 00:07:
Frustratie, conflicten, korte lontjes... zelfs oorlog??
Er moet simpelweg gewoon weer meer geneukt worden, dan zijn we allemaal weer vrolijk en loopt iedereen ook niet zo te zeiken.
laatste aanpassing 24 juni 2006 00:13

Hahahaha supergrappig en misschien werkt het nog wel ook? Leuke tijdsbestedingen zorgen ervoor dat je de minder leuke dingen vergeet of beter gezegt tijdelijk vergeet.
daarom. ;)
laatste aanpassing
Ik moet toegeven dat ik het af en toe heerlijk vind om flink te schelden en te tieren. Het lucht echt op soms.
die reclame van Sire is opzich ook wel een goed voorbeeld: Nederland heeft een kort lontje. Mensen kunnen niet meer tegen geintjes. Dus eigenlijk heeft dit verhaal twee kanten:

- er kan alleen nog maar gescholden worden met erge ziektes
- niemand kan tegen een geintje.(niet dat het leuke geintjes zijn om met ziektes uitgescholden worden, maar je kan ook rustig blijven, in plaats van erop los slaan)

En van deze problemen samen krijg je dus dat verhaal wat jij vertelde Cemon Victa!

het is wel goed om er eens over na te denken dat de maatschappij echt niet de goede kant op gaat!
laatste aanpassing
Uitspraak van Vroegerennu op maandag 3 juli 2006 om 17:49:
dus zou rood stoplicht in deze toepassing onnodig dubbelzinnig zijn dus "het rode verkeerslicht" is dan taal technisch beter .
dat is om de criticus tevreden te houden die verstand heeft van de nederlandse taal

:gaap:
Uitspraak van Vroegerennu op maandag 3 juli 2006 om 17:49:
alleen niemand kan echt nederlands

zolang t maar geen Br33ZaH taal, valt t mee 8)
als t maar duidelijk is, toch?:)
spelfouten maken we allemaal wel;)
laatste aanpassing
Uitspraak van Little-Love op donderdag 6 juli 2006 om 23:43:
er kan alleen nog maar gescholden worden met erge ziektes
- niemand kan tegen een geintje.(niet dat het leuke geintjes zijn om met ziektes uitgescholden worden, maar je kan ook rustig blijven, in plaats van erop los slaan)

En van deze problemen samen krijg je dus dat verhaal wat jij vertelde Cemon Victa!

idd :D
ik heb geen zin om me punt helemaal uit te leggen.
ik gooi het balletje op en dan barst het wel los.
toch zijn de meeste het wel eens met me dat het soms iets te is :/


Uitspraak van Manic D op vrijdag 7 juli 2006 om 12:09:
spelfouten maken we allemaal wellaatste aanpassing 7 juli 2006 12:12

:yes:
en om dan op de ander te gaan letten is mega irri ;)
ik vind het wel een mooie gedachte, maar uit eigen ervaring weet ik wel dat veel mensen die zoiets proberen vaak genoeg gewoon uit gewoonte toch weer gaan schelden. niet per se echt harde scheldwoorden, maar naarmate je ouder word ga je je daar ook vrijer in maken..merk ik in mijn omgeving dan he, maja als het allemaal zou zijn als Cemon Victa hier zegt, dan denk ik dat het best gezellig zou kunnen zijn. ;)
al
laatste aanpassing
Uitspraak van I LOVE GLOSSY op dinsdag 11 juli 2006 om 19:09:
op het platteland is dat dan wel anders ik fietste daar een keer en iedereen keek me aan en dat was echt raar om mee te maken ik dacht dat ze allemaal agressief waren. Eigenlijk wel raar vind ik, dat je aankijken als agressief ervaart.

duss :S Was je Paranoia van te veel.....
laatste aanpassing
uhm nee ik was niet aan de lijpe sigarette, maar ik zo is het gewoon,,als je mekaar tege komt, kijk je mekaar niet aan, en daar was het gwoon juist wel zo. ik dacht echt wat moete ze van me


dat van die drugs zou misschien wel kunnen denke als ik door urk zou fietsen, overal wiet in elke schuur waar je kijkt lol :P
laatste aanpassing
Uitspraak van (+JD!) op woensdag 28 juni 2006 om 18:29:
[quote]Uitspraak van Emilio op maandag 26 juni 2006 om 08:59:
Verder ben ik t wel eens dat de instelling op straat vergeleken met vroeger erg veranderd is. Een grote oorzaak daarvoor zijn alle nieuwe gadgets die we tegenwoordig hebben. De mensen kijken elkaar amper nog op straat aan omdat ze in hun eigen Ipodwereldje zitten of druk doende zijn met hun mobiele telefoon. Mede door de toenemende aandacht van de media voor zaken als zinloos geweld hebben de oudere mensen al van te voren een schrikbeeld over jongeren als ze over straat moeten. Ik zie bijvoorbeeld gewoon oude mensen die toch enigzins gespannen langs me lopen als ze me 1 op 1 passeren op de stoep en dan zwaar verbaasd zijn als ik ze gewoon op een vriendelijk manier groet....

Zeg nou zelf: Het wordt tegenwoordig toch gewoon als "raar" gezien als je een onbekende groet op straat, terwijl dit vroeger de normaalste zaak van de wereld was.

Ik groet nogaltijd vreemde op staat ;)
en uhmm ja ik merk het zelfde wel eerlijk gezegd.

Mensen kijken me altijd raar aan als ik bij de bushalte met oudere mensen sta te praten.
Maar veel mensen kennen me nog als de postbode die altijd wel effe een praatje maakte.

En tjaa dat schelden... als ik echt woedend ben dan gebeurt dat nou eenmaal :bloos: ik be ner wel op aan't letten ;)[/quote]
als je iemand groet die je niet kent kijken ze je vaak aan alsof je uit een of andere mallotenkamp bent ontsnapt joh, op het platteland is dat dan wel anders;) ik fietste daar een keer en iedereen keek me aan en dat was echt raar om mee te maken :P ik dacht dat ze allemaal agressief waren. Eigenlijk wel raar vind ik, dat je aankijken als agressief ervaart.
Dat zie je ook veel op de hedendaagse houseparties terug.

not @ my parties...?
frustratsie,, verstaa ik onder gemeente lelystad
un bedrag van 8000 euro de helft al betaald,nog 800,noem ik vrouwde,,de amtenaren,,halen iedere keer de zelfde document naar boven,ter weil het al afgerond is. re intregratsie contract 32 uur
met verlof uren,,30 junie ondslag,er voor om dat ik er zo uit liep,van ness,nee beter contrackt
na lezen,26,7 ik had 12,8 verlof uren gedaan,en om dat ik boos was, terecht als hun niet luisteren, ook geen recht op ww uitkering,door gestuurd,naar socale dienst,gelijk bezwaar gedaan
op het u.w.v gedaan,,stuurde myn un brief,naar de rechtbank met un bedrach van 40 euro,ik hep er niet om gevraagt,dus ik stuur het terug,dit
eigelijk door te betalen tot 14 oktober 2005 eind datum contrackt,+ myn verlof uren van eigenrekening ook terug halen,dit gaat nog wel door net zo lang dat het uitbetaald wort ! anthonius j a tony
laatste aanpassing
wat er ook gebeurd altijd blijven lachen :lol::D
schelden is idd lekker op zn tijd :P
maar laat iedereen in zijn waarde :yes: :)
groeten terror-junky M.