Partyflock

Sterk geslacht of alleen sterke geur?

Sterk geslacht of alleen sterke geur?

door , gepubliceerd op
Sterk geslacht of alleen sterke geur? (afbeelding)
De gemiddelde mens laat zo’n 8 tot 25 scheten per dag. De gemiddelde vrouw zal dit nooit van zichzelf toegeven. “Dat zijn die mannen die zoiets doen”. Mannen zullen dit zeker niet ontkennen, misschien zelfs overdrijven. Dat is immers wat een man een échte man maakt. Of niet?

De meeste vrouwen zouden het liefst de grond in zakken als zij per ongeluk wat gas laten ontsnappen. Het ventiel van de man blijft juist altijd standaard open staan, zonder dat hij zich er druk om maakt. Waarom doen vrouwen alles om zo min mogelijk scheten te laten, terwijl mannen er juist een vuurpeloton van maken? Is dit een kwestie van je gewoon mannelijk of vrouwelijk gedragen?

Hetzelfde met het gedrag tegenover de eigen sekse: Een vrouw kan makkelijk van een andere vrouw zeggen dat ze er mooi uitziet. Mannen zeggen dit niet van elkaar. Ik vraag me af waarom. Hoort een man zoiets niet te doen, of denkt een man gewoon echt niet zo? Waarom kunnen vrouwen wel kusjes op elkaars wangen of een knuffel geven, een ander meisje mooi noemen of zeggen dat ze van elkaar houden, en mannen niet?

Misschien is dit gewoon om aan het standaardbeeld van de juiste man te voldoen. Misschien zijn er zelfs wel bepaalde richtlijnen die mannen proberen te volgen, zoals: Toon geen emoties, ben op feestjes zo luidruchtig mogelijk, duik iedere week met een ander in bed, schep op over je geld en bezittingen, laat je gassen de vrije loop en laat het bij andere mannen niet verder komen dan een schouderklopje. Het gekke is dat dit net alle eigenschappen zijn waaraan de meeste vrouwen zich juist zo ergeren. Want geen enkele vrouw houdt van een luidruchtige, ongevoelige, opscheppende Neanderthaler met een raar reukje. Weten mannen gewoon niet wat vrouwen willen, of vinden ze dit minder belangrijk? Steken ze liever energie in het verslaan van andere mannen dan in het winnen van een vrouwenhart? Of denken ze met dit gedrag beide vliegen in één klap te vangen?

Deze ‘macho’ mannen in onze samenleving zijn in het algemeen de mannen waar je juist geen relatie mee wilt. Ze zijn namelijk meestal tóch niet zo stoer als ze zich voordoen. Dit omdat ze enkel hun mannelijke kant ontwikkeld hebben. Daardoor hebben ze vrouwen nodig om het gebrek aan vrouwelijke eigenschappen aan te vullen. Deze mannen stappen van de ene in de andere relatie, zonder daarbij iets van zichzelf te leren. Vrouwen doen dit ook. Sinds de emancipatie zijn er steeds meer vrouwen die hun eigen mannelijke kant ontdekken en zich daardoor mannelijker gaan gedragen. Hierdoor raken ze onafhankelijk van mannen. Een partner hebben ze voor het gezelschap of voor de seks, niet omdat ze hem nodig hebben. Deze vrouwen – de zogenoemde carrièretijgers – vergeten hierdoor het ‘vrouwzijn’ en gaan zich hetzelfde gedragen als de macho mannen.

Naar mijn mening maakt een sterke geur nog geen sterk geslacht. Of je het nu over een wolkje parfum of over een windje darmgas hebt. Misschien zit de ideale geur wel in een combinatie van deze twee: het gevoelige en zorgzame van de vrouw gecombineerd met de daadkracht en het beslissingsvermogen van de man. Zonder dat iemand daarbij zijn neus hoeft dicht te knijpen.
pagina laatst gewijzigd op

331 opmerkingen

25 scheten per dag maar??
Uitspraak van Frank_Riet op dinsdag 4 november 2008 om 22:03:
Als het fun is, is het goed right!?

ik vind er weinig fun aan..
Ik ga maar is ff lekker schijten denk ik...­
Wacht nog steeds op de dag dat me vriendin een scheet in mijn buurt laat :/
Schrijfster heeft zeker mannenproblemen??

(Ik hou lekker wel van zulke mannen :9)
Hehe wel geinig...­
maar wel een beetje oppervlakkig hoor!
Wat is je punt met deze column? Wat is je conclusie?

Ohja.. en je generaliseert behoorlijk.. ;)
ik weet niet hoor maar ik laat geen schete waar mense bij zijn hoorw:P
ik vind het wel leuk hahaha,, zo laat ze wel zien hoe we daadwerkelijk zijn int leven:P
bijna al mijn mannenlijke vrienden zijn zo
en toch zijn dat mn beste maatjes:P
wat heeft iedereen, hijs gewoon goed geschreven..­
niet zo zeiken

een klein iets uitvergroten maakt het lezen ervan toch juist boeiender
je hoort haar niet zeggen dat alle mannen dat doen ofzo
Hoe kan het dat die macho kerels elk weekend met een andere chick in bed belanden, als hun gedrag zo afstotend zou zijn? Kennelijk zijn er toch kippetjes die dat 'machtsvertoon' aantrekkelijk vinden.­
noujaah, niet iedreen ever een kam scheren!!,ik ken meisjes die net zo hard ruften en luidruchtig zijn.­ en ik ken ook jongens die dat niet zijn (ligt allemaal aan de persoon en zijn/haar stoelgang)
prrrrrttt heerlijk :D
RACISME!

ik voel me beledigd door dit !!!
er word alleen weer een stereo type neergezet alsof elke gozer zo is ?
wat geen huur betaalt vliegt eruit!

:P
Zulke mannen bestaan al en ze noemen het non-hetro mannen (Metroseksuelen) ;)
3e alinea:
je spreekt overal met kunnen en kan, maar manne kunnen t wel, maar doen het gewoon niet;)
je kut stinkt
Uitspraak van Weg=weg op woensdag 12 november 2008 om 13:15:
maar wel een beetje oppervlakkig hoor!

ja jullie vrouwen ja, zeg nou maar gewoon dat een scheiterd bent???
Uitspraak van nuuwnhuus op maandag 17 november 2008 om 14:11:
je hoort haar niet zeggen dat alle mannen dat doen ofzo

Mannen zeggen dit niet van elkaar.­

Waarom kunnen vrouwen wel kusjes op elkaars wangen of een knuffel geven, een ander meisje mooi noemen of zeggen dat ze van elkaar houden, en mannen niet?

Ik zie niet echt onderscheid gemaakt worden of zo...?
Ieder z´n ding toch(Y) ik hou van zulke gozers. lekker vertrouwd voelen!
Ik laat geen scheten.. Ik boer gewoon lekker hard in iemands face.. Dat kan toch ook
Hahahahaha(Y)
is die schrijfster pot ofzo ??
jezus wat een gezeik alsof een vrouw zo geweldig is :S
iedereen is anders dus waarom zijn alle manne Neanderthalers??
Dit stuk stond ook een keer op msn homepage.... gejat misschien?? Wel een leuk stuk ;)
ik snap het niet, iedereen is anders en ik wil nog even reageren op ;­

Hetzelfde met het gedrag tegenover de eigen sekse: Een vrouw kan makkelijk van een andere vrouw zeggen dat ze er mooi uitziet.­ Mannen zeggen dit niet van elkaar.­ Ik vraag me af waarom.­ Hoort een man zoiets niet te doen, of denkt een man gewoon echt niet zo? Waarom kunnen vrouwen wel kusjes op elkaars wangen of een knuffel geven, een ander meisje mooi noemen of zeggen dat ze van elkaar houden, en mannen niet? "­

Als mannen én vrouwen het zelfde gaan doen, wat maakt iemand hetro of homoseksueel?
Wat maakt een man 'een man' als hij dit gaat doen dan?