Partyflock

Meid, de wereld ligt aan je voeten..

Meid, de wereld ligt aan je voeten..

door , gepubliceerd op
Meid, de wereld ligt aan je voeten.. (afbeelding)
De dooddoener der dooddoeners. De uitspraak die veel van mijn vriendinnen, vrienden en aanverwanten de afgelopen maanden op mij af hebben gevuurd, op het moment dat ik het eventjes niet meer zo rooskleurig zag. Heel goed bedoeld en zeker overtuigend. Na een tijdje zag ik het alom bekende gloeilampje boven mijn hoofd aan springen. “Het is tijd de wereld met beide handen vast te grijpen! Ik ben jong en gezond, ik ben intelligent, ik ben integer en daarnaast ook nog eens woest aantrekkelijk! De wereld ligt aan mijn voeten! En ik ga ervan genieten!”

Little did I know dat deze eigenschappen eerder een stop zijn op een plannetje de wereld met beide handen vast te grijpen, dan dat ze hiervoor de sleutel zouden zijn. Wat heb je in vredesnaam aan die eigenschappen? Laat staan aan de zogenaamd perfecte combinatie ervan. Als je er over na gaat denken, werken ze elkaar alleen maar tegen.

Intelligentie, klinkt goed. De capaciteit verder te kunnen kijken dan je eigen schattige neusje lang is, verder dan het dunne laagje oppervlakkigheid. Mind you, dat veel intelligente mensen het ver schoppen in deze wereld: Bill Gates, Bram Moszkowicz, Einstein (the list goes on and on). Uit dit kleine lijstje blijkt echter wel, dat intelligentie niet zaligmakend is. Om succesvol te zijn in deze wereld moet er duidelijk iets afwijken van de gouden snede van de zogenaamde perfecte combinatie eigenschappen. Is het niet de mogelijkheid van je integriteit af te stappen en over een zekere mate van roekeloosheid te beschikken, dan is het wel een genetisch defect in je hersenen waardoor de baanbrekende gedachten door je hoofd schieten.

Integriteit is dus al gruwelijk vervelend, wanneer je over de eigenschap van intelligentie beschikt. Een zekere mate van roekeloosheid is simpelweg essentieel, wil je het redden in deze wereld waarvan ik er zo van overtuigd was dat ik hem zou kunnen veroveren. Roekeloosheid brengt met zich mee dat je recht op je doel af gaat, zonder enige twijfel, dwars door alle obstakels heen. Je zal dan even aan de kant moeten zetten dat die obstakels wellicht mensen zijn met hun eigen belangen en gevoelens. Sommige obstakels schijn je ook om te kunnen bouwen tot springplankjes, om ze vervolgens tot de grond toe af te breken. Conclusie: intelligentie plus oneindige integriteit staat gelijk aan Greenpeace. Goed initiatief, zeker, maar niet bepaald het materiaal of de instelling die nodig is om de wereld met beide handen vast te grijpen en ervan te genieten. Selectieve integriteit is de oplossing!

Good looks.. Er goed uitzien is relatief of zoals je in je eerste jaar rechten constateert: een subjectief criterium. Maar er is wel te stellen dat de meeste mensen het er globaal wel over eens zijn wat een lekker wijf (of vent) is en wat totaal niet. Mocht je over dazzling beauty beschikken, valt dit zeker naar je hand te zetten. Elk meisje vind het op zijn tijd lekker eens rond te paraderen in je mooiste outfit en nagestaard te worden door mannen die op slag veranderen in stotterende kleine jongetjes. Er goed en verzorgd uitzien schijnt zelfs te helpen bij het vinden en houden van een goede baan. In dat opzicht vult het je intelligentie goed aan, mocht je de trotse eigenaar zijn van beide.

Een probleem wordt het eigenlijk pas als je een mannelijke variant tegen komt waarvan je zijn onder de indruk raakt, ondanks zijn gestotter (en geloof me, dat gebeurd zelden). Waardoor je gaat geloven dat de wereld aan je voeten ligt: ja, je bént mooi, je bént intelligent, ohw je bent zo lief!
Daar zit je dan weer, op je roze wolkje, de wereld te veroveren. Tot je integriteit en intelligentie in kicken... Zoals een vriendinnetje van me zaterdag in een niet al te nuchtere, maar zeker verhelderende bui zei: bend over and kiss the ground! Daar lig je dan met je mooie, integere, intelligente smoeltje op de stoeprand. Van je roze wolkje af gevallen.

Ach joh, gelukkig is er dan nog die andere dooddoener: vergeet nooit, hoe erg het ook is, CHOCOLA HELPT..
pagina laatst gewijzigd op

162 opmerkingen

TOP!
af en toe wat te ingewikkeld omschreven maar ik snap het wel
af en toe sta je op een punt.. what the hell moet ik nou toch maar zo is het nou eenmaal
en idd meid kop op de wereld ligt aan je voeten 8)
Uitspraak van TJ. op donderdag 23 oktober 2008 om 21:50:
Verhaal zal wel leuk zijn, maar ik kom niet verder dan de 2e alinea.­ Sorry.­ De mengeling tussen engels en nederlands vind ik vervelend lezen, helemaal als zinnen half engels en half nederlands zijn.­ De zinnen zijn ook wat aan de lange kant (maar dat is persoonlijk, ik ben dan weer niet zo intelligent als jij he) en het leest niet lekker weg.­

mee eens.. kwam ook niet verder dan de 2e alinea
Ik vinnem wel lekker!
leuk stukje (Y)
Uitspraak van Bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb op zondag 26 oktober 2008 om 04:38:
de dood doener aller tijden

Ik vind dat deze column partyflock geen toegevoegde waarde geeft.
Sommige stukken vat ik echt niet :S
Uitspraak van JayB op vrijdag 24 oktober 2008 om 07:38:
waar gaat dit over???

IDD :p
Wat is het doel van je column?

maar goed ik ga op bed pleur zowat van mijn stoel.
morgen weer een dag en ben ik je column allang vergeten.
laatste aanpassing
Niet echt makkelijk te lezen laat staan te begrijpen ... :/
Ook halverwege gestopt :nocheer:
Beetje een stijve column, achja..
Al heb ik geen moeite met Nederlands-Engels!
Beetje langdradig
opzich goeie column alleen niet echt samenhangend, en het einde was ook maar pastboem vaag achtig.­
Ach joh, gelukkig is er dan nog die andere dooddoener: vergeet nooit, hoe erg het ook is, CHOCOLA HELPT..

hahaha vrouwen...
(Y)
wat een KUT column
Uitspraak van Frankvanbergen op woensdag 22 oktober 2008 om 10:20:
Dáár ga ik eens een column over schrijven...­

Jaaa! :cheer: Doen, doen! Ik irriteer me ook máteloos aan dat soort mensen..

Maar even over de column. Ik kwam niet verder dan de eerste alinia, bij "little did i know" ben ik afgehaakt. Punt 1. omdat ik een hekel heb aan dat Engels tussendoor, je kunt je zinnen ook voldoende onderbouwen met nederlandse woorden. en Punt 2. omdat het me niet zoveel interesseert dat jij woest aantrekkelijk, zeer intelligent, of weet ik het wat dan ook bent, dat maakt het meteen irritant.

Oeh, en ik zie net dat de schrijfster haar profiel heeft verwijderd, béétje jammer. Als je een column ergenst plaats lijkt het me dat je er zelf achter staat.. Maar dat is hier dus duidelijk niet het geval. Heb dan ook de ballen om gewoon je profiel te houden ;)
Dit is me net iets te moeilijk qua woordspelling, teveel moeilijke woorden. Maar goed, wel gedurft dat je je column hier plaatst! Ik begin er niet eens aan.
Waar is de opbouwende kritiek gebleven?
Ik hou het lekker bij mn profiel. :$
:gaap:
leuk, kvind hem niet eens zo slecht hoor mensen:)
Leuke column alleen wassi leuker geweest als je 'em wat simpeler had gemaakt.

Uitspraak van (k)smooth girl(K) op vrijdag 24 oktober 2008 om 14:14:
eenvoud siert de mens
laatste aanpassing
hmmm... om het een kloppend verhaal te maken moet de definitie van het woord integriteit helaas wel een beetje herzien worden ;)

Bijvoorbeeld, waarom zou roekeloos handelen betekenen dat niet integer bent.... ik zou namelijk bijna zeggen dat dat mijn levensmotto is: roekeloos, maar integer :)

Het grote voordeel is dat je roekeloosheid eerder vergeven wordt (zowel bij falen als bij slagen ;))
Na de derde regel ben ik gestopt8)
Sommige stukjes zijn leuk geschreven, maar staan op zich...­geen samenhang.­ Idee is leuk, uivoering slecht
Uitspraak van nummer11 op zondag 26 oktober 2008 om 05:22:
IDD :p
Wat is het doel van je column?

leuk geschreven, maar waar gaat het over :x
Uitspraak van nicknaam op woensdag 22 oktober 2008 om 11:01:
ik bevind me momenteel in een identiteitscrisis qua accenten...­

Gewoon lekker met een zachte G en een harde R praten haha! ;P
Uitspraak van Jan des Boevie op woensdag 22 oktober 2008 om 00:15:
Mengeling tussen Nederlands en Engels...­ helaas

Uitspraak van R# op vrijdag 7 november 2008 om 09:28:
geen samenhang.­

Uitspraak van tms op woensdag 22 oktober 2008 om 00:23:
leest niet echt lekker weg..­

Uitspraak van [Janice] op maandag 27 oktober 2008 om 13:18:
Ook halverwege gestopt :nocheer:

Uitspraak van Nemesis. op vrijdag 24 oktober 2008 om 17:13:
Maar goed, ik moet toegeven, mijn columns halen het niet hier
snel gestopt met lezen :gaap:
Ben het echt helemaal niet met je eens, sorry.­
\o// :D vind het niet echt spectaculair :P Heb ook heel erg het gevoel dat ze geprobeert heeft hem zo moeilijk mogelijk te omschrijven!Maarja kan het ook niet af kraken want das niet aan de orde!!! _O_ volgende keer misschien iets duidelijker omschrijven :P