Partyflock

Doe maar lekker gek

 

Doe maar lekker gek

door , gepubliceerd op
Doe maar lekker gek (afbeelding)
'Wup Holland Wup' staat er met grote letters op de gevel van de Albert Heijn. Bij de groenteafdeling begint een meisje tegen haar moeder aan te zeuren dat ze zo graag die oranje knuffel wil hebben die zo pontificaal midden op het gangpad is geplaatst. De boodschappen die ik nodig heb kan ik zowaar niet vinden tussen alle oranje t-shirts, caps, vlaggen, broodtrommels, bekers, posters etc die liggen te wachten tot één of andere gek ze weggraait uit de schappen voor een spotprijsje, om 1 tot 3 weken lang gedragen/gezwaaid/gebruikt te worden en vervolgens weer voor minimaal twee jaar in de kast weggelegd te mogen worden.

De wereldkampioenschappen voetbal komen eraan en we zullen het weten ook. En naar mate het mij meer wordt opgedrongen krijg ik er een steeds groter wordende hekel aan. Want waar gaat het nou om? Hoe komt het toch dat iedereen zich opeens achter 'Oranje' schaart, zelfs diegenen die de ballen verstand hebben van voetbal en zich er normaal gesproken minimaal in interesseren? Zijn we dan allemaal zo nationalistisch? Lijkt me niet, want afgelopen weekend is het Nederlands elftal onder de 21 Europees kampioen geworden en niemand die je er over hoort. In tal van andere takken van sport hoort Nederland bij de wereldtop maar ook daar heerst geen gekte.

In mijn ogen is het die waanzinnige mediahype die wordt gecreëerd in de aanloop van zo'n WK. Daardoor worden mensen gepushed om mee te gaan in dit domme groepsgedrag en zichzelf vooral zo zwaar mogelijk voor lul dienen te zetten wanneer 'Oranje' een wedstrijd moet spelen, en zich al helemaal van hun schizofrene kant moeten laten zien wanneer 'Oranje' een doelpunt maakt! Goed, ik geef toe, ik heb ook een feestje gebouwd toen Nederland de strafschoppenserie won in de kwartfinale op het EK in Portugal tegen Zweden. Maar om nou als een idioot door het centrum te gaan rijden in m'n auto met wapperende oranje vlaggen en sjalen, bier over m'n hoofd te gieten en doen alsof dat prettig is, met wildvreemde mensen de stadsfontein induiken, God op m'n blote knieën danken dat Hij 'Oranje' heeft laten winnen...nee, dat niet. Het zegt waarschijnlijk alles over het feit dat het merendeel van de mensen zich pas durven laten gaan op momenten dat dat algemeen aanvaard wordt. En als 'Oranje' heeft gewonnen, dan mag je toch lekker gek doen?! Maar waarom mag dat niet als Nederland een gouden medaille behaalt op de Olympische Spelen? Nee, dan wordt de krant de volgende ochtend opengeslagen, wordt er instemmend geknikt bij het lezen van het nieuws en voelt men zich heel eventjes trots dat hij of zij de Nederlandse nationaliteit heeft en gaat weer over tot de orde van de dag. Heel begrijpelijk, want het gaat in principe helemaal nergens over. Met een chagrijnige smoel van hier tot aan Afghanistan rondlopen omdat 'Oranje' heeft verloren, afdingen bij de baas dat je onder werktijd mag kijken naar wedstrijden van het WK.

Ligt het gelukslevel van de mensen dan zó hoog in Nederland dat we niks anders meer hebben om ons druk over te maken? Het zou mooi zijn, maar ik geloof er niet in. Laat mij maar naar een leuk festival gaan, waar ook iedereen mag doen waar hij of zij zin in heeft. Waar je kunt genieten van de muziek, de sfeer en de mensen om je heen. Doe daar maar lekker gek, maar sleur mij alsjeblieft niet mee in die oranjehype. Hou die wuppies maar lekker zelf en ga er een trui van breien, donder alsjeblieft op met al die oranje-aanbiedingen: naar mate 'Oranje' beter presteert krijg je meer korting! Als je een beetje verstand van voetbal hebt weet je dat 'Oranje' z'n handjes dicht mag knijpen als het de eerste ronde doorkomt. Maar gelukkig voor het bedrijfsleven zijn er genoeg mensen met nul verstand van voetbal die zich hierdoor laten verleiden en raar zullen staan kijken als straks wellicht Argentinië en dat andere 'Oranje', Ivoorkust, vrolijk doorstomen naar de laatste zestien.

Ik hou van voetbal, ik hoop dat het land dat het mooiste voetbal speelt wereldkampioen wordt en ik zal niet als een misvormde sinaasappel voor de buis gaan zitten wanneer Nederland moet spelen. Ik ga lekker om andere redenen feesten, naar festivals, disco's! De dance-scene is gelukkig ook één van de weinige branches die geen misbruikt maakt van de oranje-commercie. Toch zal ook ik tijdens het WK niet helemaal los komen van 'Oranje', maar dat ligt aan mijn telefoonabonnement en niet aan mij!
pagina laatst gewijzigd op

641 opmerkingen

Wuppies komen binnenkort ook in de winkel.. wup wup wup.. kun je ze alsnog gaan halen ;) nieuwe rage :P :woep: :woep:
kan jullie een trieste mededeling vanuit de AH doen dat de grote wuppies op zijn en dat ze niet meer worden besteld wel kun je ze nog kopen op de markt-plaats enzo voor ongeveer 20€ :roflol:
Pfff...­ ik dacht even dat ik de enige was die er zo over denkt..­

THANK YOU!
Heeel leuk column!! Echt heel tof! (y) Oranje boven:P
Uitspraak van Theleron op woensdag 21 juni 2006 om 11:33:
normaal schoppen ze je dood als je voor bv.­ ajax bent en dat uit in bv.­ rotterdam/eindhoven en andersom..­

Ik weet niet wat daar niet aan te snappen valt. Dat is echt heel iets anders wat je nu zegt. Dat zijn CLUBS in Nederland. En nu SPEELT heel Nederland. Dus best logisch dat iedereen voor NEDERLAND is. Zou heel erg dom zijn als iedereen in Nederland voor een ander land zou zijn!
Wuppies (L) ik vind ze geweldig!! :D
wuppies :D (L) jammer dat ik geen 1 heb :( ze zijn op :( en op internet voor 350 euro te koop :D
Uitspraak van Froontje :bounce: op woensdag 21 juni 2006 om 13:09:
Wuppies komen binnenkort ook in de winkel..­ wup wup wup..­ kun je ze alsnog gaan halen nieuwe rage

haha ik heb ze nog van heel lang geleden :P
''Laat mij maar naar een leuk festival gaan''

Dan zeg ik Ga maar lekker naar een Festival :)
Ik dus niet ...
Uitspraak van Jasper ® op dinsdag 20 juni 2006 om 21:45:
ik vind de 'so-sjaal' ook goed verzonnen van de mac
*­rits*­ land hup! hup hol*­rits*­

hoe komen er ze toch op

is o het nieuws geweest. Is niet door ed Mac bedacht, maar door een groepje jongens uit Amsterdam (?)
Werd gevraagd waarom doen jullie er niks mee en HOPPAAAA de Mac heeft 'm nu :d
ik vind het juist allemaal wel mooi die oranje gekte :yes:, zelf vind ik het WK in 1 woord geweldig :yes:(Y).
alleen al de sfeer enzo, dat je gewoon de supporters van beide landen met elkaar feest ziet vieren (Y).
dat kan bij het competitie voetbal hier in NL niet :no:, die slaan elkaar gelijk de hersens in (n)
laatste aanpassing
Niet normaal zit ff op marktplaats te kijke en daar vrage ze gewoon voor 4 kleine en 1 grote 200,- euro :O

Uitspraak van ;;[L]ove(F)(L) op woensdag 21 juni 2006 om 19:21:
haha ik heb ze nog van heel lang geleden

ik had ze ook altijd vroeger :P maar nu nie meer :(
met een eitje eitje eitje is ut wk een makkelijk karweitje

jah met een eitje eitje eitje is ut wk voor ons een feitje :D tjaah dan kun je net zo goed eitjes verkopen ma tog die wuppies zijn wel soer:)khad er ook 1 mja die is afgejat dus 1 tip plak ze niet op je fiets:O
laatste aanpassing
Wuppies zijn fucking gaar..­!!!!!
Ben het totaal niet eens met dit artikel en word er ook een beetje moe van deze discussie, maar kan het toch niet laten om even te reageren ;)
Het WK is 1 keer in de 4 jaar, 1 keer dat we even met zn allen gek kunnen doen, ons belachelijk kunnen kleden en nationalistisch mogen zijn. Het is toch juist prachtig dat ajacieden en feyenoorders nu allen achter het oranje legioen staan.
Ik kan alleen maar genieten van gekke hypes zoals de wuppies (alleen een beetje jammer dat deze dingen nu ook uit auto's gestolen worden), we moeten eens ophouden met "doe maar gewoon dat doe je toch gek genoeg" Het kan niet gekker wat mij betreft! En wie kan er nou klagen over een beetje saamhorigheid????
Houd je hart nog maar even vast, want ondanks je pessimisme zijn wij toch door naar de volgende ronde, dus doe ik zondag lekker mijn zeeuwshoedje op met oranje vlechten, ben ik mega zenuwachtig en bral ik lekker mee met alle vreselijke WK liedjes!
Op naar de finale jongens!!! ole ole ole ole
Uitspraak van Red Girl op donderdag 22 juni 2006 om 09:27:
is o het nieuws geweest.­ Is niet door ed Mac bedacht, maar door een groepje jongens uit Amsterdam (?)
Werd gevraagd waarom doen jullie er niks mee en HOPPAAAA de Mac heeft 'm nu

ow...

nou dát wist ik niet (f)

Complumenten aan die jongens uit amsterdam (?)
Uitspraak van Vickster op donderdag 22 juni 2006 om 14:44:
Het WK is 1 keer in de 4 jaar, 1 keer dat we even met zn allen gek kunnen doen, ons belachelijk kunnen kleden en nationalistisch mogen zijn.­ Het is toch juist prachtig dat ajacieden en feyenoorders nu allen achter het oranje legioen staan.­
Ik kan alleen maar genieten van gekke hypes zoals de wuppies (alleen een beetje jammer dat deze dingen nu ook uit auto's gestolen worden), we moeten eens ophouden met "­doe maar gewoon dat doe je toch gek genoeg"­ Het kan niet gekker wat mij betreft! En wie kan er nou klagen over een beetje saamhorigheid????
Houd je hart nog maar even vast, want ondanks je pessimisme zijn wij toch door naar de volgende ronde, dus doe ik zondag lekker mijn zeeuwshoedje op met oranje vlechten, ben ik mega zenuwachtig en bral ik lekker mee met alle vreselijke WK liedjes!
Op naar de finale jongens!!! ole ole ole ole

(y)
de wuppieZzZ sijn egt leuwk...
jammer mag je er zelf nie mee op lopen in de AH onder het werk:s:s:s mahja joh heb er sgijt aan haha.....ma heb ze alemaal:P:P:P

WupWupWup(K)
Jaaaaaaa
Met een Wuppie, Wuppie, Wuppie
Pakken wij dat wereldcuppie
Ja, we worden kampioen

Met een Wuppie, Wuppie, Wuppie
Staat echt niemand in z’n uppie
Ja, Oranje gaat het doen

Laat de wedstrijd maar beginnen
Want we gaan ertegenaan
Oranje zal weer winnen
Ja, we zullen ze verslaan

Iedereen viert volop feest
Want Holland heeft gescoord
We gaan naar de finale toe
Dus zingen we in koor

Ja, met een Wuppie, Wuppie, Wuppie
Pakken wij dat wereldcuppie
Ja, we worden kampioen

Met een Wuppie, Wuppie, Wuppie
Staat niemand in z’n uppie
Ja, Oranje gaat het doen


:D:D:D:D
vind de wuppies wel schattig:D
Ik vind ze ook echt tof!!!
laatste aanpassing
Uitspraak van Vickster op donderdag 22 juni 2006 om 14:44:
Ben het totaal niet eens met dit artikel en word er ook een beetje moe van deze discussie, maar kan het toch niet laten om even te reageren
Het WK is 1 keer in de 4 jaar, 1 keer dat we even met zn allen gek kunnen doen, ons belachelijk kunnen kleden en nationalistisch mogen zijn.­ Het is toch juist prachtig dat ajacieden en feyenoorders nu allen achter het oranje legioen staan.­
Ik kan alleen maar genieten van gekke hypes zoals de wuppies (alleen een beetje jammer dat deze dingen nu ook uit auto's gestolen worden), we moeten eens ophouden met "­doe maar gewoon dat doe je toch gek genoeg"­ Het kan niet gekker wat mij betreft! En wie kan er nou klagen over een beetje saamhorigheid????
Houd je hart nog maar even vast, want ondanks je pessimisme zijn wij toch door naar de volgende ronde, dus doe ik zondag lekker mijn zeeuwshoedje op met oranje vlechten, ben ik mega zenuwachtig en bral ik lekker mee met alle vreselijke WK liedjes!
Op naar de finale jongens!!! ole ole ole ole
mijn woorden... al heb ik een kroontje, een bling bling dubbelfrisketting, oranje shirtje en holland stickers :D
Ik las vorige week dit verhaaltje..en moest wel lachen toen ik van de week ineens iets op tv zag over een meisje die een handtekeningen actie hield, omdat ze het niet eens was met de verkoop van de mega Wuppies..
Ze wilde er graag een hebben, maar ze waren allemaal uitverkocht, volgens haar door "grote mensen" die hem allemaal in de auto hebben staan!
Nu heeft dat snertkind een megawup van een filiaalhoudster gekregen, omdat ze het best zielig vond!
Ach flikker toch op..
Al had dat meisje wel gelijk, ritje van Den Bosch naar Utreg, levert je toch een paar auto's met mega Wups op jah.. :/
Deze al gehoord?

http://static.­telegraaf.­nl/mediaobjects/01537/JohanVlemmix-Allem_­1537241a.­mp3


:lol: Wuppie lied...(echt lachen gewoon :yes: :lol: ) Heerlijk die oranje en wuppie gekte! :kwijl:
laatste aanpassing
100% verlieft op wuppies:D:D
I(L)WUPPIE

WUPPIE FAN VOOR ALTIJD:d
zijn zeker vet maar op www.­geenstijl.­nl kan je ze al neerknuppelen ^^­
hmmm eruit niet egt wat ik verwacht had dit wk :(
in iedergeval kunnen die *** wuppies weer de kast in egt wat heb ik een hekel aan die dingen en het nummer:)
Maar om nou als een idioot door het centrum te gaan rijden in m'n auto met wapperende oranje vlaggen en sjalen, bier over m'n hoofd te gieten en doen alsof dat prettig is, met wildvreemde mensen de stadsfontein induiken, God op m'n blote knieën danken dat Hij 'Oranje' heeft laten winnen...­nee, dat niet.­ Het zegt waarschijnlijk alles over het feit dat het merendeel van de mensen zich pas durven laten gaan op momenten dat dat algemeen aanvaard wordt.­
Doe jij dat dan op een doodgewone woensdag gehaktdag ofzo, ik neem aan van wel als jij dus geen voetbal "nodig hebt om je te laten gaan" maar dat gewoon ook "durft".
donder alsjeblieft op met al die oranje-aanbiedingen: naar mate 'Oranje' beter presteert krijg je meer korting!
Hou es op met afzeiken met wat andere mensen doen, anders ga ik op jou zeiken dat je zo'n sufferd bent die bij het dit soort evenementen zich daar pseudo-intellectueel te goed voor voelt en daar boven staat. Achterlijke (n)
laatste aanpassing