Partyflock

Ode aan het krantenmeisje

Ode aan het krantenmeisje

door , gepubliceerd op
Ode aan het krantenmeisje (afbeelding)
Hoe vaak zie je ze daar wel niet staan die meiden op het station met hun krantjes, gratis krantjes wel te verstaan. Jij loopt daar met je ochtendhumeurkop en denkt 'rot op. met die krantjes.. ik wil koffie!' Leef ik wel? En waarom schijnt dat licht (dat is de zon) zo fel. Maar bedenk je wel. Achter die rode jassen en achter die half onderkoelde bevroren glimlach zit toch echt een mens met een hart, en gevoel en zo. Tja, theoretisch gezien is het uitdelen van die kranten heel erg dankbaar werk, in ieder geval als je het zo beredeneert dat je ontzettend vaak op een dag het woord DANKJE hoort. Het kleine detail is alleen dat er vaak het woordje NEE voor zit. En dat woordje NEE is toch een populair woord, er van uitgaande dat er op een dag per persoon 600 kranten worden uitgedeeld en 1 op de 5 mensen een krantje wil, komen we op een totaal aan 2400 afwijzingen per dag! 2400 afwijzingen.. Het zou je maar in de kroeg gebeuren. Dat overleeft niemand!

Maar het is niet alleen het “nee dank je!” Er is een “nee ik negeer je gewoon” of de “nee ik kijk heel lang welke krant je in je hand heb en zeg op het allerlaatste moment nee”of de “nee ik hoef je k*tkrant niet hoer” of de “ lip optrek minachtende blik” en de ergste “ nee, ik kijk als of je me een lepel soa aanbied blik”. Je hebt de reactie “nee ik kan niet lezen”. Heel flauw! Of ik de “nee, ik lees geen krant”. Wat kortom eigenlijk gewoon sneu is en wat mensen niet zo vaak hardop zouden moeten zeggen. Maar tuurlijk; het leven als kranten meisje is niet alleen leed! Wel nee!

Je hebt uiteraard ook positieve nee’s die in het dagelijkse leven beter bekend zijn als een JA. Zo heb je de gewone “ja dank je”, de “oh een krantje, fijn!”, de “ja lekker”. Waarom mensen het precies lekker vinden is voor mij helaas nog een raadsel. Misschien is het een nawee van de populaire reclame koekje erbij? De knappe kranten meisjes horen wel eens het “nee geen krantje maar je nummer wel” heb ik van horen zeggen. En uiteraard de enthousiaste kinderen die het krantje hebben aangenomen onder het mom van “om te oefenen met lezen”. Want je bent toch de verkondiger van het vrije woord. De verspreider van het wereldnieuws. De redding in medialoze trein uren. De superman van de zwart-op-wit bedrukte hergebruikte uit beschermde oerwouden afgekapte honderd jaar oude o-wat-zonde-hele-dorpen-stromen-hierdoor-weg gebruikte bomen. Al met al wat een dankbaar werk.. dat realiseer je je maar al te goed als je daar staat tot iemand weer aan je vraagt of je van de straatkrant bent, en of je hier ook wat mee verdient (euh ja duh) en dat ze je kutkrant niet hoeven hoer.. En dat je niet zo moeilijk mot kiekn, want peerden hebbn een veul grotere kop om te denkn! Maar jij niet voor niets je haar bruin hebt geverfd en dus officieel ook het recht hebt om te denken.. Al met al..

De wijze les van vandaag... zie je zo’n arm kranten meisje met haar kranten, pak hem aan zeg “Super.. dank je!” En als je hem dan perse niet wilt lezen leg hem lekker in de trein neer! jij blij, meisje blij, en de mannen die de treinen moeten opruimen behouden ook hun baan, dus zij blij. Iedereen blij. Eind goed al goed!
pagina laatst gewijzigd op

262 opmerkingen

De knappe kranten meisjes horen wel eens het “nee geen krantje maar je nummer wel” heb ik van horen zeggen.­

maar et werkt wel af en toe
nou sommige momenten waren komisch maar ik zal het onthouden om het krantenmeisje van Rotterdam CS vriendelijk te bedanken
top deze collum ga zo door
DanM
Artiest DanM
Uitspraak van David.com op zondag 3 februari 2008 om 17:13:
ze moete een digitale krant doen die je gewoon op je telefoon kan uploaden (via bleutooth), scheelt weer papier

:/ Internet de gekste?
Goh ik dacht dat die meiden er voor slechtziende mense waren die de oranje bakken (metro) zelf niet kunnen vinden, maar joh je heb gelijk...­
De wijze les van vandaag...­ zie je zo’n arm kranten meisje met haar kranten, pak hem aan zeg “Super..­ dank je!” En als je hem dan perse niet wilt lezen leg hem lekker in de trein neer! jij blij, meisje blij, en de mannen die de treinen moeten opruimen behouden ook hun baan, dus zij blij.­ Iedereen blij.­ Eind goed al goed!

Je hebt het niet echt begrepen volgens mij, sorry.
Is de les van deze column niet gewoon dat je netter moet omgaan met je medemens i.p.v. dankje zeggen voor een krant of ben ik de enige die het zo ziet :O ?

Iig, apart onderwerp voor een column maar goed verhaal waar men zeker bij stil hoort te staan tegenwoordig, omdat zelfs dit niet meer vanzelfsprekend is :S
Uitspraak van hc-mikeee op woensdag 6 februari 2008 om 11:14:
Is de les van deze column niet gewoon dat je netter moet omgaan met je medemens i.p.v. dankje zeggen voor een krant of ben ik de enige die het zo ziet :O ?

dulle je bent me voor!
zoiets wou ik nou net zeggen na die vele vage reacties..
kom gelukkig niet vaak op station of andere drukke rotplekken smorgensvroeg, maar iedereen kijkt er altijd zo zuur en heeft zo'n haast! :[

dus doe wat vriendelijker tegen elkaar en een glimlach kost niets extra :aai:
ik vind dat gewoon lief dat ze mij een krantje aanbieden
ik hou van hun!
want als ik hun toch niet had dan wist ik het helamaal niet meer
hahah, eigenlijk nix om over te schrijven maar toch gelachen :-p
een column van een gefrustreerde krantenchick denks?
Ze hoeft dat werk niet te doen.. :s
Uitspraak van Wouter? op zaterdag 2 februari 2008 om 22:29:
Wat een column weer...:gaap:

idd wat een column weer... zitten vaak goede tussen maar deze niet:S
"Het kleine detail is alleen dat er vaak het woordje NEE voor zit."
:roflol: die zag ik niet aankomen :P
beetje stom stuk:s die meisje kiezen er zelf voor die krantjes uit tedelen. niet ik.. dus ik zou die rommel volgens jou maar moeten aan pakken en dan loop ik er weer mee rond.. en vervolgens moeten de mensen die de trein opruimen de rommel maar weer bij elkaar zoeken.
:S:S
Uitspraak van :smoke: sstfn<3marion op zondag 3 februari 2008 om 12:14:
Uitspraak van EggY op zaterdag 2 februari 2008 om 11:05:
scheen die zon maar is zo felVandaag schijnt die opzich wel lekker laatste aanpassing 3 februari 2008 12:14

terror stefan whatneeee:P
ja mooi weer om knetter te wezen
lekker specen
kallem
hahaha leuk stukje (Y)
Respect voor de schrijver van dit stukje...
Morgenochtend ben ik één van de "Super... Dankjewel... Lekker krantje... Hap-slik-weg" Reizigers...

:respect:
ja heel mooi stukje aleen kloppen een paar dingen niet egt helemaal volgens mij.­

want wie neemt er nou een krant aan om vervolgens in de trein neer te leggen.­ en dat op de vroege ochtend.­ dan ben je egt spieker idioot volgens mij.­ maar dat vindt ik.­ gewoon beleeft nee zeggen is genoeg denk ik
Uitspraak van Sonny B. Good op zondag 3 februari 2008 om 19:16:
ik moet me krant uit zo'n hokje vissen

jaa idd ik ook maar der zijn altijd van die bejaarden mannen die elke ochtend ze (voor de lol) uitdelen! hebbe die ouwtjes ook wat te doen toch;)
Hey deze heeft ook op hyves gestaan in uitgelicht....­
De superman van de zwart-op-wit bedrukte hergebruikte uit beschermde oerwouden afgekapte honderd jaar oude o-wat-zonde-hele-dorpen-stromen-hierdoor-weg gebruikte bomen.


schitterend!:P