Partyflock
 
­

Nederhorst den Berg

op de kaart
Boek een overnachting in of in de buurt van Nederhorst den Berg via Booking.com.

Uitgaansagenda Nederhorst den Berg

Laatste feest was op donderdag 30 april 2009: Queensday, Muziektent, Nederhorst den Berg
Statistieken
8·actieve leden
2·locaties
3·feesten
3·in het verleden
12·bezoekers
11·unieke bezoekers

4 opmerkingen

 
Artiest Ferio
ik dacht belgié
 
ik dacht het ook
Even wat info. opgezocht :D

Nederhorst den Berg is een dorp en voormalige gemeente in de gemeente Wijdemeren, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het dorp heeft, inclusief de omgeving 5150 inwoners (2004).

De kern Overmeer vormt een onderdeel van Nederhorst den Berg. Op 1 januari 2002 werden de gemeenten Loosdrecht , ’s-Graveland en Nederhorst den Berg samengevoegd en kreeg de naam Wijdemeren.

Nederhorst den Berg is, zoals de naam reeds aangeeft, ontstaan op een hoog punt in een bocht van de Vecht. Reeds in de 13de eeuw werd er naast de nederzetting een kasteel gesticht. De dorpsplattegrond is verder tot stand gekomen door de Reevaart die tot de demping in 1969 door het dorp liep. Door zandwinning is het recreatiegebied Spiegel- en Blijkpolderplas ontstaan. Rond deze plassen zijn fiets-, wandelpaden en ruiterroutes. In de zomer kan men genieten van de vele zwemmogelijkheden die de verschillende strandjes bieden.

De Horstermeer heeft nog een typisch agrarisch karakter, welke kenmerkend is voor een nederzetting in een droogmakerij(1881). Thans wordt de Horstermeer bedreigd in haar voortbestaan. Er zijn provinciale plannen om dit gebied gedeeltelijk onder water te zetten.